Keresés:     2018 június 18. hétfő
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
A telt háznál több kell szerdán!


Ügyvezetőnk, Török Zoltán a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatot az elképesztő törökországi bravúrt követően. A beszélgetés átiratát olvashatják.

- A terem bővítési munkálatai már megkezdődtek a jövő szerdát illetően?

- A jövő szerdával kapcsolatosan én azt gondolom, hogy nem a légteret kell kinyitni, hanem sokkal inkább a lelkeket, és a szíveket Sopronban.

- Azt hiszem, hogy ez most Isztambulban is megtörtént, mert azért ez a bravúr most az európai női kosárlabdát is egy picit átjárja.

- Igen, azt hiszem, hogy amennyire sokkolta a török kosárlabdát - ezt kijelenthetjük, mindenféle túlzás nélkül -, legalább annyira meglepte az európai kosárlabda közvéleményt is. A török kosárlabda élet első számú zászlóshajója a Fenerbahce, amely az elmúlt hét évben nem hiányzott egyetlen Final Fourról sem, döntően Euroliga-döntőt játszik. A legnagyobb költségvetéssel bíró, leggazdagabb török klubról beszélünk. Hogy mást ne mondjak, a Fenerbahce híres férfi sztáredzője, Zseljko Obradovics is ott nézte a mérkőzést közvetlenül mögöttünk a fiaival. Meg kell hogy mondjam, nagyon jó érzés volt, ahogy csettintett Roberto Iniguez felé, és jelezte neki, hogy ez bizony nagyon komoly férfimunka volt. Nyerni Isztambulban, egy kis magyar csapatnak!

- Mitől jobb ez a Sopron, mint az előző három évbeli Sopron?

- Szépen, alaposan, aprólékosan épült ez a Sopron az elmúlt három évben. Rakódtak rá a meglévő értékei, gondolok itt Crvendakic-ra, vagy a már magyar állampolgár Turnerre, őket megelőzendően Fegyverneky-re. Jött haza olyan ikonikus játékos, mint Milovanovic, és találtunk további olyan játékosokat, akik mind, mind, mind a hasznára vannak a csapatnak. A játékosállománnyal egyenrangúan, vagy talán még azt meghaladóan kell említenem azt a szakmai stábot, azt a szakmai munkát, amit Roberto Iniguez fémjelez. Ehhez még hozzávehetjük azt a tényt is, hogy egy picit tudott növekedni a költségvetésünk, láthatóan elmozdultunk arról a holtpontról, ahol az elmúlt években jártunk. Ezek a tényezők együttesen, és összességében okozták az előrelépést.- Visszatekintve a szerda mérkőzésre, majdhogynem kilátástalan helyzetbe került a soproni csapat, mégis kilábalt. Ez játékosnak, edzőnek köszönhető, vagy egy megváltozott felfogásnak?

- Nagyon nehéz annak a lélektanát megmondani, hogy mitől ilyen erős ez a Sopron idegenben. Mitől van az, hogy nagyon sok esetben nagy különbséget, nyolc-tíz pontokat tud nem csak hazai pályán, hanem ellenfelek pályáin legyűrni éles kulcshelyzetekben. Én azt hiszem, hogy azok a kidolgozott, aktuális mérkőzésre szabott taktikák, rendre be szoktak érni, és a játékosok, ahogy megyünk előre az időben, egyre inkább hisznek abban, hogy az elvégzett munka, és a kidolgozott taktika együttesen előbb-utóbb meghozza az eredményét, és ez okozza azt, hogy hiába kezdenek ellenünk jól az ellenfelek. A hazai mérkőzésen is látható volt, hogy nagyon gyorsan nagy hátrányba kerültünk, és végül a soproni mérkőzés is egy labdás mérkőzés volt, itt meg aztán ne is mondjam… 19-5-ről jött vissza a csapatunk, és csinált egy egál félidőt, majd fordította a maga javára az utolsó három percet. Ezek mind, mind, mind azt mutatják, hogy egy olyan mély hit van a csapatban, ami egyfelől abból táplálkozik, hogy nagyon részletesen tudja a csapat pontosan, hogy mit kell csinálni, másrészt hisz is abban, amit csinál.

- ...és a közönség is hisz, most már egyre többen lettek, most már nem csak a nemzetközi meccseken, hanem a bajnokikon is. Ismét visszatér a régi kosárhangulat Sopronba?

- Hosszú folyamat volt, amíg Sopronban takaréklángra került a női kosárlabdázás szurkolói szemszögből. Ez alatt azt kell érteni, hogy elmúltak azok a sokak által emlegetett, Péccsel vívott óriási nagy csaták. A soproni közönség egy kicsit belenyugodott ebbe, egy kicsit elfelejtette azt, hogy közben mi hozzuk, szállítjuk az eredményeket. Én azt hiszem, hogy ennek a lángnak a feltekerése nem működik egyik pillanatról a másikra, de úgy, ahogy a kérdésben is megfogalmaztad, én azt hiszem, hogy ennek most már látható jelei vannak. A soproni közönség felébredt, talán teljesen magánál van, és én nagyon bízom abban, hogy pontosan az ilyen ütközetek, pontosan az ilyen csaták, mint ami előtt állunk most, ezek azok, amik igazán fel tudják szítani a lángot, ami egyébként itt van a városban, mindig is itt volt a városban. Most meg lehet mutatni, most újra igazi kosárlabdalázat lehet ezen a tavaszon tapasztalni.

- Tapasztal-e lázat a csapatnál most hazafele jövet Isztambulból? Azért nyugodtan nem lehetett végigülni még visszafelé sem a tegnapi estét.

- Nem lázat érzek. Roberto Iniguezt ismerni kellene ahhoz, hogy mögé lásson az ember ennek a válasznak. Nálunk egészen másképp működnek a dolgok. Már a mérkőzés lefújásának a pillanatában is a pénteki mérkőzéssel kapcsolatos technikai feladatokról kérdezett. Nem nagyon engedi ő a csapatot álmodozni. Sokkal inkább a jelenben élünk, sokkal inkább a napi feladatoknak a megoldásában hiszünk, és tanuljuk el tőle azt, hogy nem nagyon szabad sem visszafele révedezni, sem előrefelé álmodozni, mindig a mát kell tudni megélni, és a csapatnál is így van ez. Nem lázat érzek, hanem sokkal inkább azt, hogy nagyon nagy elszántság van a tekintetben, hogy azt a munkát, amit előírnak a csapat tagjai számára, úgy egyénileg, mint csapatszinten, azt maximálisan elvégezzük. Ebben hiszünk!

- Az újságíró, riporter azonban álmodozhat. A Sopron eddig egyszer volt Final Fourban, akkor negyedik lett, és ha most bejut, álom, álom, édes álom?

- Egy mérkőzésről van szó. A világ minden helyszínén, minden csapat sportágában, amikor azt mondjuk, hogy egyetlen mérkőzés dönt valamiről, akkor lehet ezt mondania, a riporternek, a szurkolónak, a szponzornak, a városvezetőnek. Mindenkinek szabad álmodoznia, sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy kell is álmodozni! Álmok nélkül mi is lenne velünk? A csapatnak meg az a dolga, hogy dolgozzon. Aki pedig aztán jövő hét szerdán majd úgy dönt, hogy felkerekedik, és idejön, bejön ebbe a csarnokba, annak viszont már tennie is kell a csapattal együtt azért, hogy olyan atmoszféra legyen, olyan hangulat, hogy ez a bizonyos "minden lehet egy mérkőzésen", a mi javunkra billenjen!- 2018-03-10
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    U20 EB - Önkéntesek jelentkezését várjuk!
Egy hónap múlva, július 7-én elrajtol az U20-as Női Európa Bajnokság, melynek az előkészületei már javában zajlanak
06/07 14:51
    Euroleague: Draw to be held on 5th of July
Our team has submitted the declaration about willing to take part in the next Euroleague season, the draw of which will be held in Munich on the 5th of July between 11
06/01 11:05
    Euroliga: július 5-én sorsolnak
Csapatunk beadta szándéknyilatkozatát a jövő évi Euroliga indulásra, melynek sorsolását július 5-én, 11
06/01 11:03
    Coach of the year: Roberto Iniguez!
In the Fan Vote of Euroleague Women the coaches were the last to choose from
05/28 19:42
    Az Év Edzője: Roberto Iniguez!
A női Euroliga közönségszavazásán utoljára az edzőkre lehetett leadni a voksokat
05/28 18:49
    Let's vote for the Coach of the Year!
In the last round of Euroleague's fan voting we can submit votes for coaches
05/27 12:20
    Szavazzunk az Év edzőjére!
Az Euroliga közönségszavazásának utolsó fordulójában az edzőkre lehet leadni a voksokat
05/27 12:16
    Jeca became one of the best, too!
We can now acknowledge another success in the Euroleague Women Team of the Year vote
05/24 13:16
    Jeca is bekerült a legjobbak közé!
Az Euroliga által meghirdetett Év csapata szavazáson újabb sikert könyvelhetünk el
05/24 13:07
    On stage: Jelena Milovanovic!
A new vote will start from noon on Wednesday in the Team of the Year competition on the social media pages of Euroleague Women
05/23 09:26
    Színpadra lép: Jelena Milovanovic!
Szerdán déltől újabb szavazás indul az Év csapata kiírásban a női Euroliga közösségi oldalain
05/23 09:10
    Euroliga - Aleks is az Év csapatában!
A szurkolói szavazatok alapján a bedobók versenyében a legtöbb voksot csapatunk fiatal bedobója, Aleksandra Crvendakic kapta, aki így bekerült az Euroliga legjobb ötösébe! Gratulálunk! Yvonne után, Aleks már a második játékosunk, aki ilyen nagy elismerésben részesült a szurkolók részéről
05/22 22:19
    Let's vote for Aleks!
Now it is time to vote for the best small forwards of the Euroleague season until noon on Tuesday
05/21 14:27
    Szavazzunk Aleksre!
Kedden délig ezúttal a legjobb bedobókra lehet szavazni az Euroliga Év ötöse versenyében
05/21 13:06
    Best Point Guard: Yvonne Turner!
In the vote for Team of the Year in Euroleague the fans voted firstly for point guards
05/17 11:48
    Az év irányítója: Turner Yvonne!
Az Euroliga év csapata szavazásán először az irányítókról dönthettek a szurkolók
05/17 11:16
    Best moments of the season
Check the highlights of our fantastic season!
05/14 22:23
    Let's vote for the All-Star Five and the Coach of the Year in Euroleague!
FIBA is asking fans for a vote to find out which players they think make up the All-Star Five of the Year in Euroleague Women, and who they would pick as the Coach of the Year
05/14 22:11
    Szavazzunk az év ötösére és edzőjére az Euroligában!
Szavazásra szólítja a FIBA a szurkolókat, hogy kiderüljön az ő szemükben melyik 5 játékos alkotja az év csapatát a női Euroligában, és kit tennének meg élükre vezetőedzőnek?
05/14 21:50
    Bronze medal for our U14 team!
In the Bronze Medal Game of the U14 National Championship Finals our youngsters competed against organizing team Széchenyi KA and got a 66-64 win in a thriller of ups and downs! The Top Scorer of the tournament was Virág Pfeiffer, who also got selected in the All-Star Team
05/13 21:57


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.