Keresés:     2018 március 19. hétfő
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
A telt háznál több kell szerdán!


Ügyvezetőnk, Török Zoltán a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatot az elképesztő törökországi bravúrt követően. A beszélgetés átiratát olvashatják.

- A terem bővítési munkálatai már megkezdődtek a jövő szerdát illetően?

- A jövő szerdával kapcsolatosan én azt gondolom, hogy nem a légteret kell kinyitni, hanem sokkal inkább a lelkeket, és a szíveket Sopronban.

- Azt hiszem, hogy ez most Isztambulban is megtörtént, mert azért ez a bravúr most az európai női kosárlabdát is egy picit átjárja.

- Igen, azt hiszem, hogy amennyire sokkolta a török kosárlabdát - ezt kijelenthetjük, mindenféle túlzás nélkül -, legalább annyira meglepte az európai kosárlabda közvéleményt is. A török kosárlabda élet első számú zászlóshajója a Fenerbahce, amely az elmúlt hét évben nem hiányzott egyetlen Final Fourról sem, döntően Euroliga-döntőt játszik. A legnagyobb költségvetéssel bíró, leggazdagabb török klubról beszélünk. Hogy mást ne mondjak, a Fenerbahce híres férfi sztáredzője, Zseljko Obradovics is ott nézte a mérkőzést közvetlenül mögöttünk a fiaival. Meg kell hogy mondjam, nagyon jó érzés volt, ahogy csettintett Roberto Iniguez felé, és jelezte neki, hogy ez bizony nagyon komoly férfimunka volt. Nyerni Isztambulban, egy kis magyar csapatnak!

- Mitől jobb ez a Sopron, mint az előző három évbeli Sopron?

- Szépen, alaposan, aprólékosan épült ez a Sopron az elmúlt három évben. Rakódtak rá a meglévő értékei, gondolok itt Crvendakic-ra, vagy a már magyar állampolgár Turnerre, őket megelőzendően Fegyverneky-re. Jött haza olyan ikonikus játékos, mint Milovanovic, és találtunk további olyan játékosokat, akik mind, mind, mind a hasznára vannak a csapatnak. A játékosállománnyal egyenrangúan, vagy talán még azt meghaladóan kell említenem azt a szakmai stábot, azt a szakmai munkát, amit Roberto Iniguez fémjelez. Ehhez még hozzávehetjük azt a tényt is, hogy egy picit tudott növekedni a költségvetésünk, láthatóan elmozdultunk arról a holtpontról, ahol az elmúlt években jártunk. Ezek a tényezők együttesen, és összességében okozták az előrelépést.- Visszatekintve a szerda mérkőzésre, majdhogynem kilátástalan helyzetbe került a soproni csapat, mégis kilábalt. Ez játékosnak, edzőnek köszönhető, vagy egy megváltozott felfogásnak?

- Nagyon nehéz annak a lélektanát megmondani, hogy mitől ilyen erős ez a Sopron idegenben. Mitől van az, hogy nagyon sok esetben nagy különbséget, nyolc-tíz pontokat tud nem csak hazai pályán, hanem ellenfelek pályáin legyűrni éles kulcshelyzetekben. Én azt hiszem, hogy azok a kidolgozott, aktuális mérkőzésre szabott taktikák, rendre be szoktak érni, és a játékosok, ahogy megyünk előre az időben, egyre inkább hisznek abban, hogy az elvégzett munka, és a kidolgozott taktika együttesen előbb-utóbb meghozza az eredményét, és ez okozza azt, hogy hiába kezdenek ellenünk jól az ellenfelek. A hazai mérkőzésen is látható volt, hogy nagyon gyorsan nagy hátrányba kerültünk, és végül a soproni mérkőzés is egy labdás mérkőzés volt, itt meg aztán ne is mondjam… 19-5-ről jött vissza a csapatunk, és csinált egy egál félidőt, majd fordította a maga javára az utolsó három percet. Ezek mind, mind, mind azt mutatják, hogy egy olyan mély hit van a csapatban, ami egyfelől abból táplálkozik, hogy nagyon részletesen tudja a csapat pontosan, hogy mit kell csinálni, másrészt hisz is abban, amit csinál.

- ...és a közönség is hisz, most már egyre többen lettek, most már nem csak a nemzetközi meccseken, hanem a bajnokikon is. Ismét visszatér a régi kosárhangulat Sopronba?

- Hosszú folyamat volt, amíg Sopronban takaréklángra került a női kosárlabdázás szurkolói szemszögből. Ez alatt azt kell érteni, hogy elmúltak azok a sokak által emlegetett, Péccsel vívott óriási nagy csaták. A soproni közönség egy kicsit belenyugodott ebbe, egy kicsit elfelejtette azt, hogy közben mi hozzuk, szállítjuk az eredményeket. Én azt hiszem, hogy ennek a lángnak a feltekerése nem működik egyik pillanatról a másikra, de úgy, ahogy a kérdésben is megfogalmaztad, én azt hiszem, hogy ennek most már látható jelei vannak. A soproni közönség felébredt, talán teljesen magánál van, és én nagyon bízom abban, hogy pontosan az ilyen ütközetek, pontosan az ilyen csaták, mint ami előtt állunk most, ezek azok, amik igazán fel tudják szítani a lángot, ami egyébként itt van a városban, mindig is itt volt a városban. Most meg lehet mutatni, most újra igazi kosárlabdalázat lehet ezen a tavaszon tapasztalni.

- Tapasztal-e lázat a csapatnál most hazafele jövet Isztambulból? Azért nyugodtan nem lehetett végigülni még visszafelé sem a tegnapi estét.

- Nem lázat érzek. Roberto Iniguezt ismerni kellene ahhoz, hogy mögé lásson az ember ennek a válasznak. Nálunk egészen másképp működnek a dolgok. Már a mérkőzés lefújásának a pillanatában is a pénteki mérkőzéssel kapcsolatos technikai feladatokról kérdezett. Nem nagyon engedi ő a csapatot álmodozni. Sokkal inkább a jelenben élünk, sokkal inkább a napi feladatoknak a megoldásában hiszünk, és tanuljuk el tőle azt, hogy nem nagyon szabad sem visszafele révedezni, sem előrefelé álmodozni, mindig a mát kell tudni megélni, és a csapatnál is így van ez. Nem lázat érzek, hanem sokkal inkább azt, hogy nagyon nagy elszántság van a tekintetben, hogy azt a munkát, amit előírnak a csapat tagjai számára, úgy egyénileg, mint csapatszinten, azt maximálisan elvégezzük. Ebben hiszünk!

- Az újságíró, riporter azonban álmodozhat. A Sopron eddig egyszer volt Final Fourban, akkor negyedik lett, és ha most bejut, álom, álom, édes álom?

- Egy mérkőzésről van szó. A világ minden helyszínén, minden csapat sportágában, amikor azt mondjuk, hogy egyetlen mérkőzés dönt valamiről, akkor lehet ezt mondania, a riporternek, a szurkolónak, a szponzornak, a városvezetőnek. Mindenkinek szabad álmodoznia, sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy kell is álmodozni! Álmok nélkül mi is lenne velünk? A csapatnak meg az a dolga, hogy dolgozzon. Aki pedig aztán jövő hét szerdán majd úgy dönt, hogy felkerekedik, és idejön, bejön ebbe a csarnokba, annak viszont már tennie is kell a csapattal együtt azért, hogy olyan atmoszféra legyen, olyan hangulat, hogy ez a bizonyos "minden lehet egy mérkőzésen", a mi javunkra billenjen!- 2018-03-10
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Yakin Dogu clinched victory in tight game away from home
From now on we will track the performance of our Final4 rival, Yakin Dogu Üniversitesi
03/19 10:24
    Miracle available for rewatching with celebrations included
The full, uncut version of Wednesday's game with the celebrations included against Fenerbahce has been uploaded to our YouTube channel with memorable moments only those present in the arena could really experience
03/17 15:34
    Ünnepléssel együtt visszanézhető a csoda!
Feltöltöttük youtube csatornánkra a szerdai Fenerbahce elleni mérkőzés teljes, vágatlan felvételét, a győzelem utáni ünnepléssel
03/17 15:14
    We have done everything to host F4, unsuccessfully
After the glowing success on Wednesday we were still working hard
03/17 09:20
    Mindent megtettünk a F4 rendezésért, mindhiába
A szerdai fényes sikert követően sem tétlenkedtünk
03/17 08:45
    Still looking for words
The respect of the European basketball community was already earned by our outstanding performances in recent months, but there are no words to describe what we have done on Wednesday at the decider!
03/16 08:18
    Török Zoltán nagyinterjú az Origon
Már az elmúlt hónapokban is megnőtt a média érdeklődése klubunk irányába, mely a tündérmesébe illő FINAL4-ba jutás után a tetőfokára hágott
03/16 08:12
    Még mindig keressük a szavakat
Már az elmúlt hónapokban bemutatott bravúros teljesítményeink is kivívták az európai kosárlabda élet elismerését, de amit szerdán produkáltunk a mindent eldöntő mérkőzésen, arra nincsenek megfelelő szavak!
03/15 23:24
    FINAL FOUR, HERE WE COME!
With a huge defensive performance in the fourth quarter we completely shut down Fenerbahce, and after nine years we are through to the FINAL4! SOPRON BASKET - FENERBAHCE SK 67-46 (17-21, 16-10, 19-12, 15-3) Sopron, 2100 néző
03/14 20:58
    Elképesztő! FINAL4!
Alaina nélkül, óriás szívvel, szurkolóink hathatós támogatása közepette levédekeztük a török óriást, és teljesen megérdemelten léptünk be Európa legjobb négy csapat közé! SOPRON BASKET - FENERBAHCE SK 67-46 (17-21, 16-10, 19-12, 15-3) Sopron, 2000 néző
03/14 19:52
    We have been waiting for nine years for this moment!
We are standing before the game of the season that will decide who will get through to the FINAL4
03/13 15:33
    Kilenc évet vártunk erre a pillanatra!
Az év mérkőzés előtt állunk, mely a FINAL4-ba jutásról dönt
03/13 14:40
    Let's turn the Arena green and yellow!
The game that will decide it all is approaching rapidly, and we would like the colors green and yellow to dominate, and we are also launching the very successful face-painting game from last year, too!
03/12 19:54
    Színezzük zöld-sárgába az Arénát!
Nyakunkon a Fenerbahce elleni sorsdöntő csata, melyen szeretnénk, ha a zöld-sárga színek dominálnak, és meghirdetjük a tavalyi döntőn nagy sikert aratott arcfestő játékunkat is!
03/12 19:51
    Tickets for Hungarian Cup on sale
Novomatic Aréna will host László Killik Women's Basketball Cup Final between the 23rd and 25th of March
03/12 14:47
    Elindult a jegyek értékesítése a Magyar Kupára
Március 23-25
03/12 13:20
    Hatay also beat Fener
In the most recent round of the Turkish championship Fenerbahce faced EuroCup Women contender Hatay away from home
03/12 10:31
    Verességgel távozott a Hatay otthonából a Fener
A török bajnokság legutóbbi fordulójában a Fenerbahce az Európa Kupában még versenyben lévő Hatay együttesével nézett szembe idegenben
03/12 10:27
    Powered by Zoltán Novotny on Wednesday!
After the day off on Saturday our teamhas started the preparation for Wednesday's battle against Fenerbahce
03/11 20:48
    Novotny Zoltán is minket erősít szerdán!
A szombati pihenőnap után csapatunk vasárnap délben elkezdte a felkészülést a szerdai Fenerbahce elleni csatára
03/11 18:36


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.