Keresés:     2018 július 22. vasárnap
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Állásfoglalás


A bb1.hu oldalon szombat délután megjelent cikkel kapcsolatban az alábbi állásfoglalás közzétételére kértük meg az online hírportál szerkesztőit.

"Szombaton felkerült Önökhöz egy cikk "Djokics: A soproni klub pszicho-terrort hajtott végre a csapatom ellen címmel", melyben súlyos vádak hangzottak el klubunk irányába.

Mivel mélyen elítéljük az ilyen eljárásokat, így hivatalból is utánajártunk a Zeljko Dokic által megfogalmazott vádaknak, mely már ott hibádzik, hogy egy nem magánszemélyhez kötődő Facebook oldal, mint amilyen egy sport egyesület oldala, így a Sopron Basket is, NEM TUD üzenetet küldeni magánszemélynek! Csupán válaszolni tud egy hozzá magánszemélytől beérkező üzenetre, ami jelen esetben nem történt meg. Üzenetet kezdeményezni azonban nem tud!

Miután a mérkőzés után kollégánk látta Theodoreán Alexandra telefonján az "üzenetet", így az alapján megállapíthatjuk, hogy a szekszárdiak kapitánya megnézhette az említett posztot a telefonján a Facebook alkalmazást használva, mely tartalom, a poszt címére kattintva a Messenger alkalmazásban kerül megnyitásra, ahogy az a telefonos, Facebook-ot kezelő alkalmazásoknál a cikk címénél fel is van tüntetve ("A Messengerben nyílik meg"). A cikk megtekintése után az adott poszt üzenet jelleggel, az adott oldal nevével feltüntetve megmarad a magánszemély postafiókjában.

Sajnáljuk, hogy bajnoki döntős ellenfelünknél nem tájékozódtak, mielőtt ilyen súlyos vádakkal illették a nyilvánosság előtt klubunkat!"

A fentebb említett nyilatkozat, amire reagáltunk a következő (Forrás: www.bb1.hu):

Djokics: A soproni klub pszicho-terrort hajtott végre a csapatom ellen

Szekszárd – A KSC edzője azt mondta, ha valaki, azt gondolja a magyar bajnokság döntőjéről, hogy szar, akkor jobban teszi, ha még a himnusz megkezdése előtt elhagyja a csarnokot.

Ma délelőtt olvashatták honlapunkon a Sopron Basket vezetőedzőjének, Roberto Ínigueznek a nyilatkozatát. A spanyol tréner durván kifakadt a női bajnoki döntő első mérkőzése után. Csapata hivatalos Facebook-oldalának adott hosszú nyilatkozatot, amelyben az ellenfél játékstílusát és a játékvezetést is kritizálta. Ide kattintva tudja elolvasni.

Természetesen megkérdeztük a másik oldalt, az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát is a történtekről. A csapat vezetőedzője, Zseljko Djokics elmondta, eleinte nem akart foglalkozni a nyilatkozattal, de ma délután olyan dolog történt, amire még nem volt példa eddigi pályafutása során.

– Először úgy voltam vele, hogy nem az én szintem ezt kommentálni. A saját honlapjára mindenki azt ír, amit akar, nem akartam ezzel az egésszel foglalkozni, egészen ma délig - mondta Djokics a BB1.hu-nak. - A meccs előtt ugyanis Bükön pihentünk, készültünk a döntőre, és ebéd után a csapatkapitányunk, Theodoreán Alexandra odajött hozzám, láttam rajta, hogy rendkívül ideges, stresszes. Azt mondta, szeretne velem beszélni. Kiderült, hogy a soproni klub hivatalos Facebook oldala megkereste őt, és messenger üzenetben elküldte neki Iniguez nyilatkozatát és videóját. Ez nagyon megzavarta a felkészülésünket, hiszen a lányoknál ez beszédtéma volt, mindenki ezzel foglalkozott. Én képes vagyok meghalni a játékosaimért, a csapatomért, bármit megteszek értük, hogy megvédjem őket. Úgy gondolom, hogy ezzel a soproni klub átlépett egy bizonyos határt, éppen azt tette, amiről Roberto kollégám is beszélt. Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy ez eddig nem volt divat Magyarországon, a magyar bajnokságban. Ez nálam egyértelműen kiverte a biztosítékot. Sok döntőt játszottam már pályafutásom során, de ilyenre eddig nem volt példa, soha nem csinált senki ilyet meccs előtt. Ez pszicho-terror.

Minden tiszteletem Roberto Iniguezé, szakmailag nagyon nagy eredményekkel érkezett hozzánk Magyarországra. Nem is a kosárlabda oldalával van probléma, hanem az emberi résszel. A csütörtöki meccs után hirtelen felindulásból, idegesen foglalkoztam a játékvezetéssel, amit egyébként nem szoktam, egy döntő után pedig főleg nem. Elismerem, hogy itt hibáztam, mert ez nem az én asztalom, de azt kell, hogy mondjam, ilyenre volt már példa a történelemben. Arra viszont, hogy két nappal a történtek után, hideg fejjel az ellenfelet, a magyar bajnokságot kritizálja valaki, és szar jelzővel illesse, nem tudok mást mondani, mint hogy nem túl emberi. Ha kell, akár képes vagyok a bíróságig is elmenni, mert itt nagyon komoly dolgok hangoztak el. Egyébként pedig azt gondolom, ha valaki, legyen az akár játékvezető, akár edző, azt gondolja a magyar bajnokság döntőjéről, hogy szar, akkor jobban teszi, ha még a himnusz megkezdése előtt elhagyja a csarnokot.

Az ajándék borok, amiket kaptunk és átvettünk
Értetlenül állok a történtek előtt, Roberto kollégám már a Final Four előtt is tett egy hasonló nyilatkozatot, akkor a Vasasról mondta azt, hogy megölik a játékukat. Érdekes, mert az Euroligában a török vagy az orosz ellenfélről nem nyilatkoztak semmi ilyet. Itt valami nem stimmel. Talán tőlünk jobban félnek?

Pedig én nagyon szurkoltam nekik az Euroliga Final Fourban is. Hogyne tettem volna, hiszen például Fegyverneky Zsófia is volt játékosom korábban. Sőt, csütörtökön, a döntő előtt még ajándékot is adtunk a soproni csapatnak, egy nagyon jó bort, hiszen mi is büszkék voltunk rá, hogy második helyen végeztek Európában, de legnagyobb megdöbbenésemre a szakmai stáb nem akarta elfogadni az ajándékot tőlünk, így kénytelenek voltunk azokat letenni az asztal mellé. Nem értem az egészet, nekünk soha semmilyen bajunk nem volt velük. Többet nem is szeretnék az üggyel foglalkozni, szeretnénk a pályán kiegyenlíteni a csatát.


- 2018-04-30
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Fiatal, sokoldalú erőcsatár érkezik
Fiatal, tehetséges, de már Euroliga tapasztalattal bíró erőcsatárt szerződtettünk a 2018/19-es szezonra, a rendkívül sokoldalú Amanda Zahui személyében
07/13 11:55
    U20 EB - Szerbia ellen folytatjuk a nyolc között
Magabiztos, 66-48 arányú győzelmet aratott válogatottunk Belgium ellen az U20-as EB nyolcaddöntőjében
07/11 23:21
    Csárdást jártak az U20-asok a Fő téren
Az U20-as Női Kosárlabda Európa-bajnokság keddi szünnapján magyar néptánc bemutatóra és közös táncra invitáltuk a 16 csapat játékosait
07/10 20:14
    Gyengültünk
A játékos kérésére, klubunk szünetelteti Jelena Milovanovic 2018/19-es szezonra szóló szerződését
07/10 12:10
    U20 EB - Lengyelország jön a sorban
Vasárnap este Lettország sem tudta megállítani válogatottunkat, mely értékes győzelemmel folytatta szereplését a tornán
07/09 10:42
    Képernyőn az Euroliga mérkőzéseink!
Dimenzió váltás előtt állunk a média megjelenéseink terén! Örömmel jelenthetjük be, hogy ősztől minden hazai mérkőzésünk adásba kerül az M4 SPORT csatornán, mely mindenki megelégedésére világszínvonalú közvetítést adott az áprilisi FINAL4-ról
07/08 09:42
    U20 EB - Magabiztos belépő
Remek játékkal mutatkozott be a soproni U20-as Európa-bajnokságon válogatottunk, mely pillanatok alatt eldöntötte a horvátok elleni találkozót, és 35 pontos győzelmet aratott
07/08 09:03
    Szombaton rajt az U20-as EB-n
Július 7
07/07 16:57
    Franciaországban kezdjük az Euroliga szezont
A délelőtti sorsolást követően a csapatok vezetői megegyeztek a játéknapokról is
07/05 19:54
    Euroliga 2018/19 - Belehúztunk!
Csütörtökön délelőtt tartották a Női Euroliga 2018/19-es szezonjának a sorsolását
07/05 11:30
    Nézze az Euroliga sorsolást élőben
11 órától a FIBA Youtube oldalán és a Facebook oldalán is élőben közvetítik a Női Euroliga sorsolást
07/05 10:05
    Varga Kamilla is csatlakozott felnőtt csapatunkhoz
Varga Kamilla, Akadémiánk saját nevelésű játékosa, egy év zalaegerszegi, illetve ausztriai kitérő után ismét magára ölti a zöld-sárga színeket
07/03 21:46
    Hivatalos: Európa 5. legerősebb klubcsapata vagyunk!
Csütörtökön délelőtt kerül sor a női Euroliga 2018/2019-es szezonjának a sorsolására, melyet megelőzően a FIBA nyilvánosságra hozta a sorsolási kalapokat
07/03 12:06
    20 csapat nevezett az Euroligára
A FIBA tájékoztatása alapján 20 csapat nevezett a Női Euroliga 2018/2019-es szezonjára
06/29 09:43
    SZAVAZÁS! - Aleksandra Crvendakic és Honti Kata is a jelöltek között
Ismét szavazásra invitálja a szurkolókat a FIBA
06/20 23:13
    Sajnálatos változás a szakmai stábban
Szomorú hírt kaptunk Spanyolországból
06/14 19:32
    U20 EB - Önkéntesek jelentkezését várjuk!
Egy hónap múlva, július 7-én elrajtol az U20-as Női Európa Bajnokság, melynek az előkészületei már javában zajlanak
06/07 14:51
    Euroleague: Draw to be held on 5th of July
Our team has submitted the declaration about willing to take part in the next Euroleague season, the draw of which will be held in Munich on the 5th of July between 11
06/01 11:05
    Euroliga: július 5-én sorsolnak
Csapatunk beadta szándéknyilatkozatát a jövő évi Euroliga indulásra, melynek sorsolását július 5-én, 11
06/01 11:03
    Coach of the year: Roberto Iniguez!
In the Fan Vote of Euroleague Women the coaches were the last to choose from
05/28 19:42


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.