Keres�s:     2021 �prilis 18. vas�rnap
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Trtnet   Az els lpsektl a 90-es vekig

  

Az 1921-ben alakult egyeslet trtnetben a kosrlabdzs a II. vilghbortl jegyezhet. Az els idkben frfi csapat is mkdtt, de a minsgi versenysportot egyre inkbb a hlgyek kpviseltk. Az 1958-ban NB. I-be felkerlt csapat a lelkes, de teljesen amatr jtkosokkal csak egy idnyben tudott a legmagasabb szinten helytllni. A 60-as, 70-es vekben hol jobban, hol kevsb jobban, de stabil szakosztlyknt szerepeltek. A GySEV trdse vasutas munkahelyekben, utazsok szervezse, hlkocsi biztostsa tern mutatkozott, s nagyban befolysolta a sikeres, eredmnyes idszakot. Sajnos a folytonossgot, a fiataltst nem sikerlt megoldani, a csapat a hetvenes vek kzepn tbbnyire a tabella aljn tanyzott. A kzponti sugallatra egyestett "kzlekedsi" egyeslet megszervezse kis hjn megadta a kegyelemdfst az SVSE sportletnek. Az SKMSE korszakot mintegy 4-5 v alatt sikerlt kiheverni, s a tarts felemelkeds 1982-tl, Edlinger Jnos gyvezet-elnksgtl szmthat. A trtnet akr sporttrtneti tmnak is felfoghat: Hogyan vlik egy vidki, teljesen amatr kis csapat 10 v megfesztett munkja rvn stabilan eredmnyes, profi csapatt? Az 1982-88 kztti vek a tervszer, tudatos szakosztlyi ptkezsben az alapok lerakst, majd megerstst jellemzik, s itt mindenkppen neveket kell emlteni, akik a sokszor ellensges kzegtl, visszautaststl el nem rettenve jra s jra megprbltk elkpzelseiket keresztlvinni: Rkczi Jzsef, Mrei Mria, Hrabovszky Lszl, Bognr Antal, Balzs Jzsef, Bartha Pter, Bokor Kroly s Szabadvri Jnos. A teljessg ignye nlkl az indul jtkosllomny: Vitz va, Blint Edit, Magosi Zsuzsa, Szjrt Zsuzsa, Szab Mria, majd Tth Klri, Tth gi, Vghelyi Gabriella, Horvth Eszti, Brand Andi. Az albbiak kzl akkor fontos trtnsek ma minden bizonnyal mulatsgosak:

- tbb jtkosnl sikerlt elrni, hogy a hrom mszakos munka helyett kett, vagy egymszakos (jszakai) beosztsa legyen,

- az t "reg" nni fondorlattal kalriapnzt kap, gy mr nem sajt zsebre sportolnak,

- a felntt csapat br Tisza-cipt kap, majd egy v mlva martfi Adidas-t,

- leigazoljuk a Veszprmtl Tth Klrit, az els profi jtkost, mert nem dolgozik, csak fiatalokat edz s kosrlabdzik,

- Vitz vt eladjuk az Ikarusnak 7.000 Ft-rt,

- sporthatsgi engedllyel vente egyszer ausztriai tornn vehetnk rszt, st nha ktszer is.

Kzben a csapat folyamatosan ersdik, majd 1985. augusztusban Zagorska jelenltvel szt hz. A 112-szeres lengyel vlogatott irnyt mentalitsval, jtktudsval hozza azt a pluszt, ami az NB. I-es lcsapatot bajnokk teszi. A csapat ugyanis vek ta az Alba Rgival, Postval, Savrival, Nagykanizsval egytt az els t hely kztt liftezett. Az MNK-ban elrt NB. I-es csapatok elleni gyzelmek (TF, KSI, Alba Regia) mr jeleztk, hogy tbb van a csapatban, s az lom 1986-ban valra vlik. A minsgi ugrs a jtkosllomnyban, de a szakosztly felptsben is jelents vltozsokat ignyel. A Bajrl igazolt Kovcs Andi, Kmetovics Timi, Szombathelyrl Psfai Kati, a BEAC-os Dvai Mria, majd a sokszoros vlogatott Dalnoki Ildi mr valdi NB. I-es szintet gr, de egyben az eddigi felllsban dominl helybli jtkosok kiszorulst is. A szakmai stb az alaposan megnvekedett feladatokat, utazst, szervezst egyre kevsb tudja elltni, Mrei Mria utn a tbbi mellklls edz Bertha Pter, Bognr Antal, Balzs Jzsef, majd az 1986/87-es idny vgn a vezetedz, Rkczi Jzsef is feladja. Az j edz Novk Gbor, aki flls vezetedzknt az utnptlst is felgyeli. Az NB. I-es lt els kt vben az eredmnyek biztos bennmaradst hoznak (15. ill. 16. hely). Az akkori versenykirs szerint az NB. I. B. csoport els ngy helyezettje az A csoportba kerlsrt, a tbbi csapat a kiess elkerlsrt, majd a 15-17. helyrt jtszik. A bent maradst a csapat 87-ben az OSE ellen (105-69 s 82-62) 2-0 arnyban biztostotta. Mindezek ellenre ezzel bcszott a legmagasabb osztlytl. A MNK-ban 1987-ben a csapat a Kand, Ikarus, TFSE legyzsvel a legjobb 8-ig jutott, s a BEAC ellen esett ki. Az eredmnyessg a csapat krlmnyeit, image-t jelentsen javtja. Az SVSE csarnokot felvltja a sznvonalas Egyetemi Csarnok, nemegyszer 6-800 nz eltt jtszik a csapat. A felkszlst edztbor, gyrs, uszoda, konditerem segti, az eredmny lemrhet az egyre rangosabb tornkon val szereplsben. A vilg kitgul a csapat eltt. Az osztrk s szlovk kiscsapatok elleni erfelmrst bukaresti, bulgriai, belga, svd csapatok elleni oda-vissza tallkozk egsztik ki. A SH ill. November 7. kupra mind jobbnev csapatokat fogadunk. A szakosztly kltsgvetse a szzezres nagysgrendrl 3 milli fl kszik.

Mindezek ellenre egyre vilgosabban ltszik, hogy ez a hskor lezrul, a tovbblpshez ismt fejleszteni, vltani kell.

Nhny jellemz esemny ebbl az idszakbl:

- utnptls-nevelsnk bszkesgeit a 190 m-es Knbel Mnikt s a 187 cm-es Brand Andit elviszi a mindenhat KSL,

- Zagorska els ktves szerzdst vente hosszabbtjuk, ra a lengyel klub fel rettenetes mennyisg Adidas tornacip,

- belekeverednk a kapitalizmus embertelen krlmnyeibe. A 60 db mrkzslabdrt eladott Tth Klri rt a belga vev nem fizeti,
- soha nem tudjuk behajtani,

- jellemz tapasztalatokat szerznk krnyezetnkrl: Bukarestbl a sttben bukdcsolva fel 7. emeleti szllsunkra villanyfnyben sz vroskpet kldzgetnk,

- Bulgriban a szllsunkon nincs vz,

- Svdorszgbl a kemping szln ll flkbl nha 4-5 ra is kellett, mire meghallgathattuk a hazaiak hangjt,

- Belgiumban a bajnoksg 2. Helyezettjvel a lemen nap sugarainl, szabadtren kell jtszani,

- az olaszorszgi Muggiban a F-tren, szabadtren, este 10-kor kezdd mrkzsen a hazai csapat ellen 3 jtkosunk maradt (hetet kipontoztak).

A szksges vlts 1988-ban kvetkezett be. Az egyeslet lre gyvezet elnkknt Bcskai Kornl kerlt. Az egyesleti s trsvllalati vezets egyrtelm clknt az A csoportba kerlst jellte meg, s ehhez a felttelekben is ugrsszer fejlesztst teljestett. A csapatba a Zagorska, Bencze, Kovcs, Kmetovics, Psfai, Brand, Dvai mag mell a sokszoros vlogatott Winter s Sinka, majd Hatvani Dra s Zsolnai is Sopronba kerl. A csapat nagyon j, a B. csoport bajnoksgt biztosan nyeri: I. SVSE 18 17-1 1560-1206 35 pont. A rjtszsban a csapat az elrhet msodik legjobb helyen vgez. (NB. I. A csop. 8. hely). Mint a legjobb, de FIBA versenyen nem indul csapat a nemzetkzi Duna kupban kteles indulni, s ha mr indul, meg is nyeri. Hivatalos vgeredmny: I. SVSE 10 9 1 829-634 19 pont, a ZTS Kosice, Szarvas, Grazer AK, DBB Wien, Slovan Bratislava eltt vgezve.
MNK szerepls. - a legjobb 16 kztt 104-71 arny gyzelem idegenben az OSC ellen, a 8-ba kerlsrt hatalmas kznsg eltt nagyon j jtk s 78-80 (43-39) veresg.


   1989/1990

  

Az els A csoportos idnyt kezd SVSE elrehozott bajnoki nyitnyon veri a bajnokot. SVSE - MTK 91-90 !!! A bajnoksg az akkori kirs szerint 3 szakaszbl ll: I. oda-vissza meccs csapat ellen, 18 mrkzs, II. 1-6. helyezett oda-vissza, egyms ellen, 10 mrkzs, III. play-off: 1-4 vagy 5-8, majd helyoszt. 3. SVSE 18 11 7 1372-1381 29 p. Sajnos a kzpszakaszban a kimondottan ersebb ellenfelek ellen mg gyzni sem sikerl. sszestett eredmny: 6. SVSE 28 11 17 2054-1971 39 p. A play-off els krben a PVSK ellen 2-1-es gyzelmi arny utn helyoszt s Szarvas ellen. A Szarvas 2-1-re gyz, ezzel legjobb vidkiknt 5., csapatunk 6. helyezett. A Magyar Kupban ismt Szarvas, de mr 84-81 arny gyzelem a legjobb 8 kz jutsrt. A legjobb 8 kztt az akkori BSE tl nagy falat 53-90, majd 48-90 arnyban ketts veresg. Az utnptlsban az els halovny eredmnyek jeleknt ifjsgi s serdl csapatunk is dnts. 1990. mjus 7-16. Megrkezik az els nagycsapathoz ill nemzetkzi tornameghvs (BEAC helyett) Messinban, majd Palermoban. A csapat: Sinka, Zagorska, Kovcs A., Bencze, Zsolnai, Psfai, Kranjecz, Winter, Dezs, Brand, Kmetovics, Dvai s Kancsr. Az olasz bajnoksg kzpcsapatai ellen gyzelem, kisarny veresg a BEK gyztes Enimont Prioltl. Mr szerepel a Szporibl igazolt Kancsr, ugyanis csapata a 17. fordulban megsznt.


   1990/1991

  

Jelentsebb vltozsok a csapatban: tvozik Zagorska, Psfai, Kmetovics, Dvai, Kranjecz. Jn Krpti Csilla, Kancsr, Trk Zsuzsa, Radnty Krisztina. Az SVSE-vel mr szmolnak, ezrt gyengbb szerepls az alapszakaszban, de jobb a kzpkrben. Pl.: SVSE-BEAC 86-81 (43-43) a Bubuval felll ellenfl ellen, vagy a rekordgyzelem SVSE-Szeged 128-67 (67-29) a volt soproni Knbel s a leend soproni Mszros Koni ellen. Az eredmnyek: I. szakasz 5. SVSE 18 10-8 1339-1227 28 p.; II. szakasz 5. SVSE 28 13-15 2011-2004 41 p. A csapat kzel llt a ngybe jutshoz, a kzpkrben a bejut MTK-val azonosan 3 gyzelem, 7 veresg. A play-off-ban a hagyomnyokhoz hven ismt a Szarvas az ellenfl s 2-0 az eredmny. Az 5. helyrt a kvetkez ellenfl a BSE, s 1-2 gy, hogy itthon a 2 veresg, idegenben pedig hosszabbts utn gyzelem, teht ismt 6. hely. A Magyar Kupban a legjobb 16 kztt KSC-SVSE 63-88, majd a legjobb 8 kztt a Szarvassal szemben kivvott 63-73 ill. 72-58. Ezutn ismt mrfldk a csapat letben. 1991. Februr 15-16-n megrendezzk a (plyzat tjn elnyert jog alapjn) a Magyar Kupa dntjt. Ugyanakkor a szakosztly felveszi az SVSE-Raabersped nevet. A telthz eltt rendezett eldntben 91-83 (43-42) arnyban vertk a PVSK-t. A BEAC elleni dntn a csodlatos kznsg kis hjn gyzelembe hajszolta a csapatot, de Balogh Bubu klasszisa a sajt ellenszenve mellett elg volt a veresghez. BEAC-SVSE 78-74. A tulajdonkppen sikeres szerepls mellett a csapaton belli sszhang megbomlsa rezhetv vlt, ezrt nhny jtkos mellett a ngy ve edzskd Novk Gbor szerzdsnek meghosszabbtsra nem kerlt sor.


   1991/1992

  

A Novk Gbor helybe lp Magyar Andrs siralmas helyzetben lv csapatot rkl. Kovcs Andi szlni kszl, Sinka a Postba igazol, Krpti nem kvn a csapatunkban jtszani, ezrt 4 felntt s 4 ifjsgi jtkossal kezdjk az idnyt. Az vkzi igazolsok Krischukaite, Orbn Mni, majd a 7. Fordulban Thomas leigazolsa helyrelltja a csapat ltszmt, de a csapat csak az idny vgre alakul ki. A 22 ves fekete br Di Thomas igazolsa trtnelem - az els amerikai kosaras Sopronban, de a ni meznyben az orszgban is csak a Tungsramos Bolton R. elzi meg. Az eredmnyek: I. szakasz 9. SVSE 18 5-13 1390-1596 23 p.; A II. szakaszban a 9-20. Helyekrt jtszhat a csapat a megvltozott kirs rtelmben. SVSE-Alba Regia Ep 2-0. A msodik krben a 9-12. helyrt SVSE-OSC 3-1. Klnsen emlkezetes a msodik, budapesti mrkzs, ahol az OSC 91-91, majd 104-104, teht ktszeri hosszabbts utn 120-113-ra gyztt. A harmadik krben SVSE-KSC 2-1, teht 9. hely. A Magyar Kupban a DKSK ellenben 87-78-as gyzelem utn 80-98-as veresg s kiess a nyolcad-dntben.


   1992/1993

  

 

Ismt jelents vltozsok trtnnek a csapatnl. Zsolnai, Krischukaite, Galambos, Kalmr tvozik, Balogh Bubu, Csvs s Pszti rkezik. A Racing Paris volt jtkost a sok kr kzl csapatunknak sikerl leigazolni - s ez az v igazolsnak bizonyul. A BEAC csapatval ezutn kt vig peres viszonyban llt jtkos, de az SVSE is, ugyanis a BEAC minden formban igyekezett megalapozatlan tigazolsi kvetelst elismertetni. A brsg a legfels frumon is egyesletnknek adott igazat. A csapat mr a kezdetektl rendkvl j sajtval rendelkezik, a bajnoki cm eslyesnek tekintik
 

Az eredmnyek igazoljk a vrakozst, ugyanis az alapszakasz sorn a csapat csak a DKSK-tl 99-95-re, a PVSK-tl 93-89-re, s a Kecskemttl kap ki, rivlisainl egybknt is jobb alapkr utn. I. SVSE 22 19 3 1970-1638 41 p. Az utbbi kt vben megsznt a legjobbak .n. kzpkre, ami kevesebb szoros egyms elleni mrkzs nlkl knnyebb teszi a play-off-ot. SVSE-BEAC 2-0; SVSE-BSE 3-1; SVSE-MTK 3-0, hatalmas flnnyel nyeri sorozatos telthzas mrkzseken a hazai csapat a bajnoksgot. A dntre a szakosztly az SVSE-GySEV nevet veszi fel. 1993. mrcius 27-n a diadalittas tmeg eltt megszletik Sopron vros els csapatbajnoki aranyrme. Akik kiharcoltk: Balogh Judit, Csvs Andrea, Pszti Krisztina. Thomas Darene, Galavics Edina, Horvth Mnika, Kovcs Andrea, Orbn Mnika, rdg Eszter, Stecina Katinka, Winter Ilona. S a stb nvsora: Magyar Andrs, Bcskai Kornl, Szabadvri Jnos, Meszlnyi Rbert, Dr. Nmeth Lszl. A bajnokok jonnan alaptott Sopronrt cmet s kosrlabda aranymedlt vehettek t a vros vezetitl. A gyzelem jszakjnak F-tri nneprl, a sokezres tmeg a csapat, a vrosi s vllalati vezetk kzs nneplsnl a sajttermkek tbbkilnyi hradsai tudstanak napokig. Magyar Kupa Posta-SVSE 72-128. A 16 kztt a Tungsramtl 2-0-s veresg.


 

Fels sor : dr. Nmeth Lszl, Szabadvri Jnos, Bcskai Kornl, Stecina Katalin, Pszti Krisztina, Balogh Judit, rdg Eszter, Csvs Andrea,
Magyar Andrs, Meszlnyi Rbert

Als sor : Horvth Mnika, Kovcs Andrea, Darene Thomas,

Winter Ilona, Galavics Edina, Orbn Mnika   1993/1994

  

Az nnepls mltval megoldand feladatok tmege szakadt a szakosztlyra. Balogh Bubu anyai rmk el nzett, Kovcs Andi a DKSK-hoz, Galavics Edina a Sabrihoz tvozott, Steczina Katinka megkezdte tanulmnyait az USA-ban. Thomas-szal nem tudtunk megegyezni, de Magyar Andrssal sem ktttnk j szerzdst. A csapat szakmai irnytst Vertetics Istvn vette t, s j igazolsknt Mszros Kornlia Szegedrl, Balogh Gyngyi a Sabariatl, Halsz Judit Pcsrl kerlt a csapathoz. A kt klfldit Arsenic Vesna s Bukovac Diana szemlyben vltk megtallni. A 190 cm magas, de mozgkony szerbiai jtkosokat a tesztelsnl, majd az elkszleti tornkon kivlnak talltuk, de ksbbi teljestmnyk sajnos nem ezt igazolta. A csapat sorozatterhels alatt llt, ugyanis a BEK-en kvl a Super Kupban s mellette a Magyar Bajnoksgban is indult. A terveket egyik fronton sem sikerlt megvalstani. A BEK kzdelmeiben a Splittl 77-62, majd 69-65 arnyban veresget szenvedtnk. A msodik ve zajl ni Super Kupban (LBS) ugyancsak a hbor sjtotta Split, tovbb a NSS Kosice, a Maribor voltak a nehezebb s kt osztrk csapat a knnyebb ellenfelek. Vgeredmny: 4. SVSE 10 5 5 722-675 15 p., ami azt jelentette, hogy a csapat nem kerlt a pnzdjas dntbe. Sajnos, a hazai bajnoksgra a csapat ez vi formjt hozta. A kiemelt csoportban az LBS-nl nem ersebb ellenfelek megvertek bennnket. SVSE-MTK 63-79 SVSE-Tungsram 67-69, DKSK-SVSE 65-52, BEAC-SVSE 77-76. Taln igazi rmteli nagy eredmny a Pcs elleni idegenbeli 57-58! rdekessg, hogy a telthzasnak vrt Sopron-Pcs tallkoz 1994. janur 20-n elmaradt a Sportcentrum vilgtsnak megsznse miatt! Az llandan vrt feltmads elmaradt, a csapat csak az 5-8. helyekrt jtszhatott, amit a BEAC elleni 2-1, majd a Szarvas elleni 2-0-s gyzelmekkel teljestett. Az 5. hely csalds! A Magyar Kupban a Szekszrd ellen 90-60, ill. idegenben 87-63 arnyban gyztnk, de a kvetkez ellenfl a Pcs a soproni 25 pontos veresge ellenre nmi bri segdlettel tovbbjutott. Bukovac Dianval elgedetlen teljestmnye miatt a klub idny kzben szerzdst bontott.


   1994/1995

  

Az j idnyt hatalmas elszntsggal, tovbbra is Vertetics Istvn irnytsval, dobogs clkitzssel kezdte a csapat. A tvozott kt idegenlgis center helyett a 194 cm magas fehr amerikai Burge rkezett, mg irnyt poszton a Disgyrbl jl ismert Szenes Anglval ersdtt a csapat. A rangos felkszlsi tornkon, klnsen az Aranyszarvas Kupn mutatott jtk bajnokeslyes csapatot sejtetett. A bajnoki rendszer vltozsa csapatunkat kellemetlenl rintette. AZ SLB-ben kivvott jog alapjn a Tungsrammal, Pccsel egytt nem indultunk - mert rtelmetlen kltsgpazarlsnak tltk. A helyettnk indulk viszont kiemelsre kerltek, s biztos legjobb nyolcba kerlk lettek. Ez sajnos ppen csapatunkat rintette. Szereplsnk nagyon vegyes kpet mutatott. A bajnokverst (SVSE-Tungsram 71-59) a Posttl elszenvedett veresg (61-66), majd a Sabaria elleni fiask (itthon 71-72) kvette. Sajnos a menetrendszer gyzelmeket tovbbi vratlan veresgek kvettk (Kecskemten 75-80, majd itthon SVSE-MTK 58-63). Az alapbajnoksg utn 5. SVSE 22 14 8 1665-1488 37 p. Ez az eredmny azt jelentette, hogy a csapat sszestsben a 9. helyrl csak mindig kedveztlenebb idegenbeli mrkzsekkel mindenkit legyzve kerlhet a legjobb 4, majd a bajnoki cm kzelbe. A bravr kis hjn sikerlt! A 9-12 helyen a Kecskemt ellen 3-0, a 8. szm starthelyrt a BEAC ellen 2-0. A kvetkez pros mrkzs mr a Balogh Bubuval felll play-off 1-8 keretben folyt. Ezen az t mrkzsen a csapat vgre azt nyjtotta a biztos bajnokeslyes Dream Team-nek kikiltott fvrosi csapat ellen, amit egsz vben elvrt volna a kzvlemny. A hazai kt-kt mrkzst mindkt csapat hozta, a dntsre a legjobb sszelltsban felll BSE otthonban kerlt sor. A szinte vgig vezet vendgcsapat Balogh klasszist mg ellenslyozta de a szerencsvel hadilbon llt. Br ktszer is eldnthettk volna a mrkzst, a kihagyott helyzetek a BSE-t juttattk 76-75-s(!) gyzelemhez, s a bajnoki dntbe. A Ronchetti kupban a csapat kiemelkeden szerepelt. A lengyel Bialystok ellen kt gyzelemmel, a romn Cluj ellen ugyancsak ktszer gyzve trtnetnek legnagyobb sikert rte el, bejutott a legjobb 16 csapat kz. A ngyes csoportban a Zagreb, a Mirande, valamint a Tenerrife kerlt ellenflknt. Nemzetkzi meglepetst keltett a Zagreb elleni soproni mrkzs. A gyakorlatilag a horvt vlogatottal felll csapat csak nagyobb rutinja ktszeri hosszabbts utn tudott nyerni. A msik tovbbjut a Teneriffe elleni soproni 83-71 arny gyzelem szp fegyvertny volt, nemzetkzi mrcvel mrve is. A Magyar Kupban az erltetett menet miatt szinte megvlts volt a Pcs elleni kiess. A bajnoksg helyosztin elszr soproni, helyi rangadkra kerlt sor. Posta-SVSE 95-73, 71-90, 57-94 1-2, majd az 5. helyrt az MTK ellen kt biztos gyzelem. 5. hely ismt csalds a j Ronchetti szerepls ellenre.


 

Fels sor: Csvs Andrea, rdg Eszter, Pszti Krisztina,
Heidi Burge,
Mszros Kornlia, Vertetics Istvn

Als sor: Winter Ilona, Orbn Mnika, Szenes Angla,

Balogh Gyngyvr, Halsz Judit, Horvth Mnika   1995/1996

  

Az elvrtnl gyengbb bajnoki szerepls kvetkezmnyekkel jrt, s edzi s szakmai struktravltsra is sor kerlt. Szakmai irnytknt, menedzserknt, vezetedzknt Magyar Andrs, edzknt Sterbenz Tams mkdtt a csapatnl. Jelentsen vltozott a jtkosllomny Burge, Halsz, Szenes, Winter, Orbn, Pszti tvozott, az amerikai Wicks, Campbell, az MTK-s Krmendi, a szegedi Radnty, s az idegenlgis, volt pcsi Holls Anna rkezett. A ltvnyos, gyors kosrlabdt jtsz csapat az elvrsoknak megfelelen szerepelt, s a 11. fordul utn mr az egyetlen veretlen. Vgl a rjtszst csak a 2. helyrl kezdtk, s az MTK ellen az eslyeshez mltan 3-0-val abszolvlta a tovbbjutst. Sajnos a DKSK elleni msodik krben valami megtrt a csapatban, s bels viszlyokkal terhelten a pros mrkzst 3-1 arnyban elvesztette. Az ugyancsak csaldott BSE ellen mr egy Campbell nlkli jtkerben gyenglt csapat lpett plyra s nem is sikerlt talprallni. SVSE-BSE 1-3, a 4. hely csalds. A Magyar Kupban a Posta ellen kiestnk. A Ronchetti-Kupban a trk Fenerbahce elleni ketts gyzelmet nehz ellenfl a Vrsac kvette s az eredmny kt veresg.


 

Fels sor: Mszros Kornlia, Balogh Gyngyvr, Krmendi Gyngyi, Holls Anna

Kzps sor: Edna Campbell, Radnty Krisztina, Magyar Andrs,
Sterbenz Tams, Darene Thomas

Als sor: Sue Wicks, rdg Eszter, Horvth Mnika, Csvs Andrea   1996/1997

  

 

Az elz bajnoksgban elrt negyedik hely ismt kudarcnak szmtott. Magyar Andrs tvozott a csapattl, helyre Sterbenz Tams kerlt vezetedzknt. Az els fordul a bajnokcsapat Pcs otthonban zajlott, de Fortuna segtsge elmaradt, gy 80-78-ra gyztt a Pcs. Ezutn a GySEV a bajnoksgban tbb, mr megnyert mrkzst elvesztette, de a Ronchetti-Kupban csoportels lett s tovbbjutott. Majd a 15. fordulban a Pcs ltogatott Sopronba, ahol egy fantasztikus, telthzas mrkzsen 1 ponttal, 76-75-re legyztk a bajnokcsapatot.(A mrkzsen 18 tripla volt, Mszros pl. 19/15-t dobott.) Kzben a GySEV a MK-ban bejutott a ngyes dntbe, melyet Sopronban rendeztek, m csak harmadikak lettnk. A Ronchetti-kupban is hatalmas sikert rt el a csapat, hiszen bejutott a legjobb nyolc kz, m itt a Parma meglltotta a GySEV-expresszt. A Magyar Bajnoksg alapszakaszban az SVSE csapata tdik lett. A negyeddntben a Pcsnek csak vs utn sikerlt 2-0-val tovbbjutni. gy maradt a rjtszs az 5-8. helyrt, de vgl csak hatodik lett a csapat, mert 2-0-s veresget szenvedtnk a Posttl.


 

Szab dn, Sterbenz Tams, Daedra Charles, Radnty Krisztina, rdg Eszter,

Trk Zita, Holls Anna, Krmendi Gyngyi, Karla Karch,

Szilgyi Hajnal, Horvth Mnika   1997/1998

  

A szezon kezdete eltt nyilvnvalv vlt: risi vltozsok trtntek a GYSEV hza tjn. j nv, j edz s j jtkosok egsz sora kerlt az egytteshez.
Armaghani Saeed szemlyben ambcizus vezetedz, Balogh Judit szemlyben vilgklasszis bedob, Dalia Kurtinaitiene Eurpa-bajnok, Szvetlana Orehova Ronchetti-Kupa gyztes, mg Bres Tmea jdonslt magyar bajnokknt rkezett Sopronba. Fbin Ildik Kecskemtrl, Csontos Eszter a S. Postsbl, Horvth Andrea Nagykanizsrl rkezett a GYSEV SOPRON-bl GYSEV-RINGA nvre tkeresztelt egytteshez. Palkovits Tams, mint Armaghani segtje s az utnptls csapat vezetje, ltott munkhoz. Csupn Holls Anna, Mszros Kornlia, Radnty Krisztina s Trk Zita maradt az elz v egyttesbl.

A bajnoki rajt szenzcisra sikeredett. Az 50-60 pontos gyzelmek kztt is kiemelkedett a DKSK-BORSODCHEM sztrokkal teletzdelt csapatnak megleckztetse. 99-49! Az eredmny hihetetlennek tnt, m pr httel ksbb a PVSK csapatnak 73-48 arny legyzse mr egyrtelmv tette: az alapszakaszt utcahosszal nyeri majd az egyttes.

m a szezon legszebb mrkzse mgsem ez volt, hanem a csapat pcsi vendgjtka!

5000 nz eltt hosszabbts utn, a sajt ltal nemes egyszersggel az "vtized mrkzsnek" titullt tallkozn 102-99 arny vendgsiker szletett.

A kprzatos hazai menetelst mg szebb, taln senki ltal nem is remlt nemzetkzi diadal ksrte. Eurpa 7 orszgnak 7 alakulata volt knytelen fejet hajtani a GYSEV eltt, egszen a dntig, st mg azon tl is!!!

 

Az Aix-an Provance elleni finl utn ugyanis 15 v utn nyert magyar csapatknt eurpai Ronchetti Kupt a GYSEV-RINGA. A finl klnsen kedves marad szmunkra, hiszen mind Sopronban, mind pedig Franciaorszgban gyzni tudtak lnyaink. Balogh Bubu fantasztikus egyni teljestmnye mr csak hab volt a tortn, hiszen 72(!) dobott pontjval fellmlhatatlant alkotott, mint ahogy az a 120 soproni "kalandor" is aki pnzt, fradtsgot nem kmlve keresztl utazta Eurpt s olyan hangulatot teremtett, amit csak egy nappal ksbb a soproni F-tr 5000 fnyi kznsge - kztk a Franciaorszgbl hazatrt 120-akkal - mlhatott fell.

A szezont " bernykolta" kt ezstrem is, melyek a mai napig fjdalmas emlkek a szakosztly letben.

A Magyar-Kupban, immr msodszor, emlkezetes rendezs mellett, hazai plyn, a Pcs visszavgott a decemberi hosszabbtsos veresgrt s hasonlan izgalmas krlmnyek kztt, a tlra sorn a maga javra fordtotta s ezzel msodszor is elvitte a kupt Sopronbl.

A bajnoki dnt, hasonlan a play-off egszhez, inkbb a botrnyairl marad emlkezetes.

Taln mg sehol a vilgon nem fordult el az az eset, hogy egy csapatnak az ifjsgi egyttesvel kell killnia ltfontossg mrkzsen, programtorlds miatt! (Az MKOSZ a Ronchetti-Kupa dntjnek hivatalos idpontja eltt 47 rval a Ferencvros elleni eldnt lejtszsra ktelezte a GYSEV-et.)

Az is a program hibja volt, hogy a Ronchetti-Kupa gyzelem utn alig 3 nappal bajnoki dntt kellett kezdeni 48 rnknti jtkkal, egy pihent s minden tekintetben felkszltebb Pcs ellenben. A vgeredmny: bajnoki ezst, amely utn Balogh Bubu hangos fogadalmat tett: JVRE VISSZAVGUNK...


 

Fels sor: Palkovits Tams, Svetlana Orekhova, Fbin Ildik, Dalia Kurtinaitiene,

Bres Tmea, Mszros Kornlia, Radnty Krisztina, Saeed Armaghani

Als sor: Horvth Andrea, Holls Anna, Csontos Eszter,

Trk Zita, Balogh Judit, Hambrik Cs. Helga   1998/1999

  

.... S VISSZAVGTUNK!!!
Nem voltak botrnyok, nem volt manipulci, bajnoki arany lett a vge. Az t azonban, amely odig vezetett, taln minden korbbinl rgsebb volt.
 

A nyr a csapat megerstsvel telt....volna! Trtnt ugyanis, hogy Trk Zoltn s Saeed Armaghani keresztbe kasul beutazva Jugoszlvit, egy bizonyos Stevan Karadzic (ugye ismers) javaslatra szerzdtetett egy csiszolatlan gymntot, Daliborka Vilipic szemlyben. A 195 cm magas bosnyk rist ekkor mg nagyon kevesen ismertk Eurpban, br a magyar vlogatott megtanulhatta nevt az izraeli EB selejtezn. Nos a nagy rmbe csupn egy kis rm vegylt. Vilipicnek ugyanis rvnyes szerzdse volt korbbi egyesletvel, a PORT MK BANJA LUKA csapatval. Az utols pillanatban gy az szerzdse meghisult (igaz csak tmenetileg) ugyanakkor Dalia Kurtinaitiene mg szabad volt s ki tudja mirt, vrt. Trk Zoltn nem, gy Dalia Szvetval megkezdhette trtnetnk jabb sikerfejezett.
rkezett mg Bagoly Vera (BSE), Anitics Lvia (DKSK) Hollsy Hajnalka s Dnes Krisztina (FTC). Ugyanakkor tvozott Trk Zita, Mszros Kornlia s Fbin Ildik, aki anyai rmk el nzett.

 

A gondok kezddtek rgtn a felkszls elejn. Dalia trde nem brta a terhelst. A nyr elejei mttet meg kellett ismtelni. Nyolc ht kiess. Bagoly Vera autbalesetet szenvedett, felplt, majd oktber elejn egy rtatlan mrkzsszituciban slyos trdszalag-szakadst szenvedett. Pr nappal ksbb Orekhova is megsrlt. Rvid keress utn megtalltuk Bagoly helyettest egy igazi labdazsonglr szemlyben. Vesna Bajkusa rkezett s rvidesen kiderlt, hogy szerzdtetse nyer hzsnak bizonyult. Baloghhal olyan htvdprost alkottak amely a magyar bajnoksgban megllthatatlannak bizonyult.
Nem gy a Ronchetti Kupban. A legjobb 8 kztt ugyanis slyos veresget szenvedtk Sanchezktl a spanyolorszgi Kanri-szigeteken, Las Palmasban. Hiba volt a visszavg mindent elspr lendlete, a 23 pontos htrny ledolgozsa csak 18 pont erejig sikerlt. Kiestnk.
 

Hasonl kudarc rt bennnket a Magyar-Kupa kzdelmei alatt. Ekkora azonban egy msodik srlshullm rt utol bennnket, amely Bres rszleges trdszalag-szakadsval kezddtt. Ideiglenes ptlsra egy amerikai centert szerzdtettnk Cass Bauer szemlyben, akinek nem sikerlt igazn beplnie a csapatba.

A miskolci dnt sorn ugyan mg tljutottunk a S. Posts meglehetsen indiszponlt csapatn, m a dnt idegi terhelst ebben az sszelltsban a Pcs brta jobban.

Az alapszakaszt ugyanakkor egy veresggel, meglehetsen nagy elnnyel, meggyz flnnyel nyertnk.

Kezddhetett a bajnoki rjtszs, ahol a Zala Voln csapata az els krben nem tudott ellenllst kifejteni.

A DKSK annl tbbet. ron Balzsn lnyai sszeszortott fogakkal kzdve t nehz s nagyon rtkes mrkzsre knyszertettk Bubukat. Ez az t mrkzs sszekovcsolta az addig ezer sebbl vrz egyttest.
 

A msik oldalon egy sztrokkal teletzdelt, pihent PVSK vrt rnk. Bajkusa azonban jobbnak bizonyult Grubinnl, Bres semlegestette Cinthit. Dlia megharcolt honfitrsval, Anitics "bntetett" volt csapata ellen, Bubu pedig feltette a koront egsz ves fantasztikus sorozatra.

Kt hazai biztos siker kztt ugyan mg felledt a Rtgber egyetem ( 25 pontos gyzelem Pcsett), m a negyedik mrkzsen a GYSEV-RINGA tezer lelkes pcsi s egy marknyi soproni fiatal eltt bebizonytotta: 1999-ben a SOPRON A JOBB!!!
Ami ezt kvette, az mr trtnelem. Kopaszra nyrt vezetk, jszakai aranyjrat Sopronba, reggelig tart utcabl!
Trtnelme msodik csapatbajnoki aranyt nnepelte SOPRON!!!


 

Fels sor : Bokor kos, Bcskai Kornl, Saeed Armaghani, Dalia Kurtinaitiene,

Anitics Lvia, Radnty Krisztina, Bres Tmea,
Hollsy Hajnalka, Dnes Krisztina,
Palkovits Tams, dr. Fullr Istvn, Trk Zoltn

Als sor : Horvth Andrea, Dali Tmea, Svetlana Orekhova,

Balogh Judit, Csontos Eszter, Bagoly Vera   1999/2000

  

j v, j kihvsok. Elz vi j bajnoki szereplsnknek ksznheten immr az Euroligban vrtak rnk nagy feladatok a nemzetkzi szntren. joncknt egy tisztessges debtlst vrtunk a csapattl, s persze hazai vizeken cmvdknt nem lehetett ms clunk, mint a bajnoki serleg megrzse. Sajnos felemsra sikeredett a szezon. Pedig nagy remnyekkel vgtunk neki az vadnak.
 

A nyron alapos vrfrisstsen esett t a jtkosllomny. Olyan rutinos jtkosok tvoztak mint Orekhova, Bajkusa, Anitics vagy Kurtinaitene, radsul szlsi szabadsgra ment csapatunk egyik szimbluma, Balogh Bubu is. A helykre fiatal titnokat igazoltunk. Tbbek kzt Daliborka Vilipicet, akit az elz nyr folyamn minden erfesztsnk ellenre sem sikerlt megszerezni. Nem adtuk azonban fel, s vezetink kitart munkja rvn ha egy vvel ksbb is, de immron egyttesnk tagjaknt ksznthettk Dadot. Dli szomszdunktl rkezett a hallpontos bedob hrben ll Lara Mandic is. Harmadik lgisunkat a csupaszv ausztrl irnyt, Alicia Poto szemlyben leltk meg. A rivlis PVSK grdjtl csbtottuk vrosunkba Donk Orsolyt, aki a korbbi vek sorn tbbszr trt borsot az orrunk al.

Egyszer fent, egyszer lent. Valahogy gy lehetne jl jellemezni az vet. Fnyes sikerek Eurpban, rthetetlen megbotlsok itthon. Nehz mrkzsekkel indult a szezon. A hazai pontvadszatban mr a msodik fordulban sor kerlt a Pcs elleni rangadra, melyet remek kezds ellenre 7 ponttal elvesztettnk. Ugyanakkor az Euroligban bravrt bravrra halmozva lptnk be az eurpai kztudatba. Kt flelmetes erej klub, a Como s ksbb sajt kznsge eltt a Wuppertal is trdre knyszerlt velnk szemben. A PVSK elleni veresget - az Euroligban elrt eredmnyek mellett - valamelyest felejtettk a BSE s a Fradi elleni sikerek. Mr-mr egyenesben kezdtk rezni magunkat, mikor Disgyrben jra kellemetlen meglepetst tartogattak a piros-fehrek. Hsz pontos sima veresggel elindtottak minket a lejtn. Nem sikerlt javtani Pcsen, st hosszabbtsban alul maradtunk a vrosi rangadn is. A mlypontot a Fradi elleni slyos veresg jelentett, mely utn bels vizsglat indult a klubon bell a vrtnl gyengbb szerepls okainak feltrsra. Ennek kvetkezmnyeknt Bres Tmeval azonnali hatllyal szerzdst bontottunk. Ebben a feszlt llapotban kellett plyra lpnnk a PVSK ellen Magyar-Kupa negyeddnt visszavgjn. risi szvvel harcolva, kznsgnk tmogatsa kzepette majdnem tovbbjutottunk, de a 19 pontos htrny vgl kicsit soknak bizonyult. Az Euroligban ezzel szemben egyms utn leckztettnk meg olyan grdkat, mint a Bourges vagy a Wuppertal. Utbbi pont Neknk ksznhette, hogy vek ta elszr nem jutott be a legjobb 8 kz. Mi viszont IGEN! A Play-offban az orosz rissal, Stepanovval felll cseh Brnoval kerltnk ssze. Az eslytelenek nyugalmval lphettnk plyra. rvnyeslt a paprforma, de a csehek soproni ltogatst az oroszln bajsza bnta. Csodlatos gyzelemmel dnt prbajra knyszeritettk neves ellenfelnket. Maradt a Bajnoksg, ahol szintn megkezddtek a rjtszs kzdelmei. Els krben kedves ismerst dvzlhettnk a BSE egyttesben. Csapatunk egykori jtkosa Darene Thomas megmutatta, hogy tudsa cseppet sem kopott az vek folyamn. St. Vezrletvel a BSE verhetetlennek bizonyult hazai csarnokban. Szerencsre Sopronban mr kevsb voltak megllthatatlanok, gy az eldntben kvetkezhetett a Posta. Ez mr sima hrom lett, csakgy, mint a bajnoki dnt. Bres tvozsa utn mr nem brta el a csapat, hogy Dado autbalesete rvn tovbb gyengltnk a palnkok alatt. Ebben a szerkezetben nem lehetett eslynk. Gyztt s bajnok lett a Pcs.


 

Palkovits Tams, Radnty Krisztina 9, Donk Orsolya 11, Hollsy Hajnalka 10,

Dnes Krisztina 8, Daliborka Vilipic 13, Alicia Poto 6, Bres Tmea 14,

Lara Mandic 4, Csontos Eszter 15, Dali Tmea 12,
Erdgh Edit 5,
Horvth Zsuzsa 16, Saeed Armaghani vezetedz   2000/2001

  

 

A bravros Euroliga szerepls ellenre egy csaldst okoz v utn lltunk. Alapveten hinyoztak igaz vezregynisgek a csapatbl. A nyri tigazolsi szezon sorn ezen igyekezett vltoztatni a klub vezetse. Hossz trgyalsok sorn sikerlt tbb vlogatott szint kosarassal megersteni a keretet. Az rkezettek kzl elsknt mindenkppen Balogh Judit nevt illik emlteni. Bubu egy vnyi szlsi szabadsg utn dnttt a folytats mellett. Szlovkibl rkezett Sopronba a tbbszrs Euroliga gyztes Rzsahegy csapatbl kt ifj, de mr rengeteg tapasztalattal rendelkez jtkos. A szlovk vlogatott alapembereinek szmt Zuzana Zirkova s Alena Kovacova meglep leigazolsa a nyr egyik szenzcijnak szmtott. Ha mr a vlogatottaknl jrunk. Seres va a pr httel ksbb megszn Ferencvros mezt vltotta fel zld-srgra. Fl v erejig nlunk szerepelt Nagy Viktria is, aki janurban visszatrt a tengeren tlra, hogy folytassa egyetemi tanulmnyait.

 

Felkszlsnket nagyban htrltatta, hogy szlovk titnjaink szeptemberben mg javban az Olimpin pattogtattak, s csak a bajnoksg indulsa utn, oktber elejn szmthattunk rjuk. Soproni bemutatkozsukat a Debrecen bnta. A feldobott llapotban lev csapatunk 132 pontot szrt azon a tallkozn. Meglepen eredmnyesen jtszottunk ebben az idszakban. Nagy klnbsg gyzelmet arattunk a flelmetes Disgyri barlangban, majd a szezonnyitn is kzel 30 pontos gyzelem a BSE felett. A gyzelem remnyben utaztunk le a pcsi rangadra. Sajnos elg volt egy katasztrflis msodik negyed ahhoz, hogy az alapszakasz els helynek megszerzse tvolabbra kerljn tlnk. Ez a veresg azonban csak kisiklsnak bizonyult, legalbbis novemberi eredmnyeink tkrben, mely elssorban az Euroligrl szlt. November 15-e bizonyra mg sokig fog lni legkedvesebb emlkeinkben. A Ramla s a Vilnius kitse utn utaztunk Comoba, ahol 4 ve nem tudott nyerni senki. MI VGHEZVITTK A LEHETETLENT! Drmai meccsen, hosszabbts utn 3 ponttal a mi gyzelmnket hirdette az eredmnyjelz. Eurpra szl diadalt arattunk, mellyel megnylt ezzel az t az hajtott csoportelssg fel. A december azonban nem gy sikerlt a nemzetkzi porondon ahogy azt elterveztk s vrtuk. Nyolc nap leforgsa alatt kt veresg, egy Vilniusban, egy pedig a Como eltt hazai kznsgnk eltt. Kvetkezmny? Msodik hely a csoportban, illetve Saeed Armaghani vezetedznk lemondsa. Utbbi helyt az ifik edzje, Sterbenz Lszl foglalta el.
 

A 2001-es v paprforma gyzelmekkel indult mind a magyar bajnoksgban mind az Euroligban. Nagyon kszltnk februr kzepre, szerettk volna ledolgozni a Pccsel szembeni 15 pontos htrnyunkat. Nehz feladatnak tnt, de elmondhatjuk, nem sokon mlt. Az alapszakaszt a msodik helyen zrtuk egyetlen egy veresggel. Mrciusban mr nehezebb akadlyokkal kellett szembenznnk. Az Euroligban az elz vhez hasonlan ismt mi lltuk tjt a nmet Wuppertalnak. Ezzel mr a nyolc kztt jrtunk, ahol egy addig mg veretlen francia sztrgrda, az US Valenciennes ellen kellett volna kivvnunk a tovbbjuts. A fogalmazsbl ki is tallhatjk, hogy bizony ez nem sikerlt. Mindent megprbltunk, de a belga Ann Wauterssel felll gallok nem adtak eslyt csapatunknak. Sajnos ezt megelzen a Magyar-Kupban sem kaptunk eslyt a vgs gyzelemre, mely csupn egy "kzmozdulatra" volt tlnk, de "leintettek" minket...

Nem maradt ms htra, mint a bajnoki rjtszs, melyre kettztt erbedobssal kszltnk. A dntig nem trtnt meglepets, hiba nlkl meneteltnk az aranykapuig. Minden idk egyik legsznvonalasabb, legizgalmasabb bajnoki dntjt hozta mjus. Vgl a hazai plya dnttt a kt remekl felksztett csapat kztt a PVSK javra.


 

Csontos Eszter, Balogh Judit, Donk Orsolya, Horvth Zsuzsanna,
Dali Tmea, Varga Rita, Dnes Krisztina, Hamid ernlti edz,
Daliborka Vilipic, Seres va, Alena Kovacova

Holls Anna msodedz, Istvn Linda, Kinter Dra, Erdgh Edit,
Saeed Armaghani vezetedz, Zuzana Zirkova, Zsovr Orsolya   2001/2002

  

 

Egy viszontagsgos, kedves s kevsb kedves emlkekkel teli vad utn bizakodva vgtunk neki az elõttnk ll szezonnak. Hogy mirt is? A sokra hivatott, de az utols akadly elõtt valamirt megtorpan csapatunk jtkosllomnynak magjt sikerlt egybe tartani, sõt a hinyposztnak szmt irnyti szerepkrre is gy tûnt, megtalltuk a megoldst. Csapatunkhoz ktelezte el magt a remek vdõjtkos hrben ll ausztrl Tully Bevilaqua, aki WNBA-s mlttal a hta mgtt rkezett Sopronba. Ugyancsak az irnyt posztra igazoltuk a tehetsges Trk Szilvit, aki Disgyõrbõl tette t szkhelyt vrosunkba. A legnagyobb hal hlnkban azonban az elismert sikeredzõ, Farkas Sndor volt. „Sanyi”, frfi csapatok mellett eltlttt sok sikeres v utn vltott jegyet a nõi vonalra. Bztunk benne, hogy tapasztalatt, szakmai tudst nlunk is hasonlan szp eredmnyek mellett tudja majd kamatoztatni.

A korbbi vekhez hasonlan a felkszls ezttal is foghjasra sikeredett, hiszen tbb jtkos is vlogatottbeli ktelezettsgeinek tett eleget. Ez azonban cseppet sem ltszott a kezdeti eredmnyeken. Sõt!

Minden szntren villmrajtot vettnk, ellenfeleink sorra meghajoltak grdnk elõtt, mely magabiztosan menetelt, emlkezetesen nagy gyõzelmeket aratva.
 

A hazai pontvadszatban kitses gyõzelmekkel kezdtnk – az elsõ ttmrkõzsen, Budapesten a BEAC ellen 136-39 arnyban diadalmaskodtunk - igaz ellenfeleink nem tartoztak az aclosabbak kz. A nemzetkzi porondon a Valencia elleni sikeres hazai debtls lendletvel mentnk Brnoba, ahol egy mig emlkezetes sszecsapson fantasztikus vghajrval megfordtottuk a mrkõzst, s 73-71 arny gyõzelmet arattunk a helysznen tombol 150-200 fõs soproni tbor nagy-nagy rmre. Veresg nlkl rt minket a szoksos novemberi sznet, mely szerencsre nem trte meg a lendletnket. Pedig nehz december el nztnk. Hazai vizeken a Disgyõr legyõzse vgl nem okozott gondot. Azt viszont legszebb lmainkban sem gondoltuk volna, hogy a WNBA-s s vilgsztrokkal rkezõ Parma is kzel 40 pontos zakval tvozik Sopronbl! Ekkor mg joggal gondolhattunk arra is, hogy veretlenl Karcsonyozunk, de a lengyel Gdynia keresztl hzta szmtsainkat. A vgjtkban elvesztett tallkoz mly nyomokat hagyott a grdban, mely bizony thzdott a kvetkezõ naptri vre is. Az erõsebb llomnyt felvonultat Valenciennes elleni veresg utn elbuktunk a spanyol Valencia otthonban, mely mint ksõbb kiderlt, plyaelõnynk elvesztsvel jrt az Euroliga rjtszsban. Taln mg tbbet is vesztettnk ezzel…

Ugyan szorosabb sszecsapsokon, de a magyar bajnoksgban tovbbra is hoztuk magunkat, a PVSK janur kzepi legyõzsvel elmondhattuk, veretlenl zrtuk az elsõ krt.
 

Az Euroliga play-off-ot a Magyar-kupa dntõ vezette fel, mely a kupaspecialista MiZo-PVSK vgsõ sikervel zrult. Hazai kznsge elõtt mg csak megszortani sem tudtuk rivlisunkat. Az Euroligban szerettk volna elfeledtetni ezt a kisebb kudarcot, de a szlovk Rzsahegy – lve a jobb pozcijbl add hazai plya elõnyvel – megrdemelten jutott a FINAL4-ba. Ismt kzel lltunk lmainkhoz, de az aranykapun nem tudtunk tlpni.

Nem volt ms vlasztsunk, elõre kellett nzni. Minden erõnkkel a bajnoki cm megszerzsre sszpontostottunk. Vesztesg is rt minket, hiszen Daliborka Vilipic tvozott csapatunktl. A csapat vezetõsge hamar betlttte a helyn keletkezett ûrt, Razija Mujanovic szemlyvel. A vilghrû ris emlkezetes alaktsaival felejthetetlen lmnyekkel gazdagtotta szurkolinkat (s klubunk munkatrsait is).

Egyttesnk nagy elszntsggal s hittel kosarazott a dntõ mindhrom mrkõzsn, s magabiztosan hdtotta el a bajnoki serleget! Mind Sopronban, mind Pcsen gyõzni tudtunk, gy jnius elsõ vasrnapjn egytt nnepelhette szurkol, jtkos, vezetõ klubunk harmadik bajnoki cmt a soproni Fõ-tren!
 

Daliborka Vilipic, Alena Kovacova, Seres va, Zuzana Zirkova, Trk Szilvia,
Farkas Sndor - vezetedz, Horvth Zsuzsanna
Tully Bevilaqua, Erdgh Edit, Balogh Judit, Dnes Krisztina,
Zsovr Orsolya, Holls Anna - edz   2002/2003

  

 

Minden eddiginl nagyobb kltsgvetssel s tervekkel nzhettnk a 2002/2003-as szezon el, mely klubunk trtnetnek egyik legnehezebb, legfjdalmasabb hnapjait hozta...

Vezetõedzõnk, Farkas Sndor nem kisebb neveket kapott a kezei al, mint Eva Nemcova (az egyetlen eurpai jtkos, aki valaha helyet kapott a WNBA All-Star 5-sben), a rendkvli adottsgokkal megldott orosz tehetsg, Oxana Zakalyuzhnaya, s a brazilok csillaga Alessandra. s akkor mg nem is szltunk arrl, hogy tovbbra is nlunk folytatta Balogh Judit, Tully Bevilaqua, Seres va. rtkes jtkosok is tvoztak ugyan tõlnk, de a helyket bomba nevek foglaltk el. Mint ksõbb kiderlt, a sok sztr nmagban nem garancia a sikerre…

A csapat ezttal sem tudott egytt alapozni, de ez mr nem okozott klnsebb meglepetst. Annl inkbb problmt jelentett va Nemcova trde, mely az idõ elõrehaladtval egyre rosszabb llapotba kerlt. Olyannyira, hogy novemberben az orvosok kzltk a keserû hrt: bedobnknak be kell fejeznie plyafutst. Kiesett ezzel egy lncszem a cscsokra trõ grdbl, de vezetõsgnk munkjnak eredmnyekppen nem gyengltnk meg, hiszen nem kisebb nevet igazoltunk, mint Gordana Bogojevic-et, aki Euroliga-gyõzelmi tervekkel jtt vrosunkba.

A jtkosllomny mellett a szponzori krben is vltozsok lltak be. A RINGA nem tudta hasonl volumennel tmogatni egyttesnket, de nem szakadt el az egyttestõl. A GYSEV mellett gy j nv tûnt fel a csapat nevben, az ORSI.
 

Az elõzõ vaddal ellenttben mr a rajt is kudarccal vgzõdtt. A szolnoki knkeserves, hosszabbtsban elrt gyõzelmnk utn knnyed gyõzelmeket hozott a hazai pontvadszat, az Euroligban azonban rgtn az elsõ mrkõzsen knos veresget szenvedtnk, a papron meggyenglt Rzsahegy otthonban.

Megszenvedtnk a Vrosmajorban is, ahol a BSE rngatta meg a „bajszunkat”. Az rmjtkot hoz, a 15 ves Honti Kata emlkezetes pillanataival vgzõdõ Disgyõr elleni 60 pontos gyõzelemmel gy tûnt, minden rendben. A valsg azonban kibrndtbb volt. Farkas Sndor vezetõedzõnk vratlanul beadta felmondst, melyet a vezetõsg kezdetben hatrozottan elutastott, de vgl – tbb felmonds utn – nem volt ms vlasztsa, s elfogadott. Mg csak november kzept rtunk, de mr gyûrûztek a problmk. s ekkor mg nem sejtettk mi minden vr rnk.

Farkas Sndort a vezetõedzõi poszton a tehetsges, ambicizus, kiss tapasztalatlan, de az ifikkel sikert sikerre halmoz Dirk Bevilaqua vette t. Ekkor mr minket erõstett a tavalyrl jl megismert Mujanovic is, aki a srlst krl brazil centernk, Alessandra ptlsra rkezett. Sajnos nem egyedl, hanem frje trsasgban, aki cselekedeteivel, viselkedsvel rengeteg gondot s lmatlan jszakkat okozott a klub krl dolgozk szmra…

A novemberi sznet utni elsõ mrkõzsen kifejezetten j jtkkal leptk meg a lengyel Gdynit, majd ezt kvetõen Parmabl is gyõztesen trtnk haza. Pedig ott mr nem jtszott Mujanovic, aki frje botrnyos tetteivel krtve cserben hagyta egyttesnket. Tvozsukkal a lgkr valamivel nyugodtabb lett, a csapat szerkezetileg viszont foghjas. Gdrbe kerltnk. Az nnepek elõtt kikaptunk a Soproni Poststl s a MiZo-PVSK-tl, a szilvesztert pedig a Magyar-kupbl val kiesssel „nnepeltk”.
 

Janurban a Szeged szolgltatta a bajnoksg szmunkra jabb kellemetlen meglepetst. Innen megindultunk felfel nhny szp gyõzelmet aratva. Sõt, Gdyniban az utols msodpercig vezettnk, akkor azonban Dydek sztrombolta mindazt, amit addig felptettnk. A htralevõ mrkõzseken – a klub trtnetnek legjobb gyõzelmi-veresg arnyt produklva - biztostottuk a harmadik helyet a csoportban, gy ismt htrnybl kellett megkezdennk a harcot a FINAL4-t. A cseh Gambrinus Brno azonban nagy falatnak bizonyult, s 2-1-es sszestssel jfent lemaradtunk a ngyes dntõrõl.

A kiess megviselte a trsasgot, gy taln nem is volt annyira meglepõ, hogy veresgekkel zrtuk a bajnoki alapszakaszt is, melyet a 4. helyen fejeztnk be.

A rjtszst mr j edzõvel kezdtk meg, a rzsahegyi mgussal, Natalia Hejkovval, aki 3 ves szerzõdst kttt csapatunkkal! A kellemetlen ellenflnek szmt Szolnokon kettõs gyõzelemmel jutottunk tl, de ugyanez a formba lendlt pcsiek ellen mr nem jtt ssze. Hiba lptk le a fekete-fehreket hazai kznsgnk elõtt, ellenfelnk ugyanezt vitte vghez otthonban, gy plyaelõnyt kihasznlva magabiztosan s megrdemelten jutott tovbb a dntõbe, melyet a ksõbbiek folyamn meg is nyert. Szmunkra maradt a 3. hely megszerzse. Ezt ha nehezen is, de teljestettk.

Nagy csaldst hozott teht ez a szezon, de a jelek szerint minden adott ahhoz, hogy a kvetkezõ vekben jra nagy csapat pljn Natalia Hejkova kezei alatt!
 

Balogh Judit, rms Edina, Eva Nemcova, Honti Katalin, Balogh Judit, Trk Szilvia, Tully Bevilaqua, Szke Ildik, Seres va, Dnes Krisztina, Oxana Zakalyuzhnaya, Alessandra, Farkas Sndor - edz   2003/2004

  

Egy csaldst hoz szezon utn nagy remnyekkel nztnk a 2004/2005-s vad el, mely egy 3 ves terv elsõ lpcsõfokt jelentette. Konkrt, szmokban megfogalmazott clok nem kerltek kitûzsre a fiatal csapat el, legfontosabb szempontok egy j jtkfelfogs elsajttsa, rutinszerzs, sszeszoks s tapasztalatok szerzse volt. Edzõnõnk, Natalia Hejkova kezei alatt nagy rszt fiatal, tehetsges, m rutintalan jtkosok – Honti Kata, Vajda Anna, Horvth Zsuzsanna, Szlimk Hajnalka, Trk Szilvia - edzõdtek htrõl htre. Edzõnõnk a megszokottl eltrõ edzsmunkt, jtkstlust s egy neves erõnlti edzõt, dr. Lacz Jenõt hozott magval. Ennek az jszerû felfogsnak az elsajttsa idõt ignyelt, melynek tadsban, az edzseken s a mrkõzseken egyarnt, Natalia Hejkova nagy segtsget kapott nhny rutinos, sokat tapasztalt jtkostl – Gordana Kovacevic, Iveta Bielikova, Sanja Vesel -, akikkel mr dolgozott egytt, mielõtt Sopronba tette volna t szkhelyt. A mr emltett jtkosok mellett csapatunkat erõstette a csapat szellemi vezre, kapitnyunk, Seres va, illetve az orosz Oxana Zakalyuzhnaya, akitõl tovbbi elõrelpst vrt a szakvezets.
 

Kemny, hossz alapoz idõszak utn kezdõdtt meg a szezon. Mr ekkor ltszdott csapatunkon, hogy az erõnlttel nem lesz gondunk, a kitart munka ltvnyos eredmnnyel jrt. A jtkban – az elõzetes vrakozsoknak megfelelõen – mg nagyon hinyzott egy kialakult egysg, sszerse tbb idõt ignyelt. Szerencsre a sorsols kedvezett szmunkra, gy volt idõnk gyakorolni. A nemzetkzi vizeken mr nem volt ennyire egyszerû a helyzet, november vgn bele is szaladtunk egy kiadsabb pofonba Franciaorszgban. Ami fjbb volt, hogy az Euroligban kiharcolt nhny remek bravr mellett, a magyar bajnoksgban szoros kzdelemben, de elvesztettnk nhny, az alapszakasz vgeredmnye szempontjbl meghatroz mrkõzst. Nem estnk azonban pnikba, hiszen szmtottunk r, hogy lesznek nehz idõszakok a szezon sorn, s a fejlõds mr gy is lthat volt.


A janur s februr vrakozson fellire sikeredett. A hazai pontvadszatban – annak ellenre, hogy a DKSK gyõztesen hagyta el vrosunkat -, egy remek hajrval befutottunk a msodik helyre az alapszakasz vgn! Hatalmas csatban gyõztnk ugyanis elõbb Szolnokon, majd a jval erõsebb jtkerõt kpviselõ Pcs otthonban is. Az Euroligban is kicentiztk a dolgokat, de egy hrmas holtversenyben, jobb dobott/kapott pontarnyszmunknak ksznhetõen bejutottunk a Play-off-ba! Ki gondolta volna, milyen sokat szmt majd a vgelszmolsnl a Barcelona janur vgi kitses legyõzse!
 


A magyar bajnoksgban a kzpszakasz fraszt, de a sportg szempontjbl mindenkppen szksges sorozata, az Euroligban pedig a Play-off mrkõzsei vrtak rnk tavasszal. A klub vezetõsge gondolt egy merszet, s nhny mrkõzs erejig megerõstette fiatal csapatunkat egy igazi sztrral, a litvn Jurgita Streimikytvel, hogy esllyel vehessk fel a harcot a bombaerõs US Valenciennes ellen az Euroligban. Jurga hamar beilleszkedett csapatunkba, mely risi, 3 mrkõzst hoz prharcban, pphogy lecsszott a FINAL4 kzdelmeirõl. A mindent eldntõ franciaorszgi tallkozn, az vad legnzettebb televzis sszecsapsn csupn 62-59 arnyban maradtunk alul a ksõbbi gyõztes sztr-alakulat ellen.


A kzpszakasz nagy menetelsben kiss megfradtunk, az emlkezetes gyõzelmek mellett fj veresgeket is elszenvedtnk, s vgl lecssztunk a 3. helyre. Ez azt jelentette, hogy az elõdntõben a plyavlaszti jog a j formban lvõ Szolnok kezbe kerlt.


 

A bajnoki play-off elõtt azonban mg megcsillogtathattuk ernyeinket a Magyar-kupa kzdelmeiben, ahol mr a legjobb 8 kztt sszekerltnk a MiZo-PVSK-val. risi meglepetst okoztak azonban a lnyok szurkolinknak, na s persze szletsnapjt nneplõ edzõnõnknek, Natalia Hejkovnak, miutn a visszavgn 90-70 arnyban legyõztk õsi rivlisunkat, bejutva ezzel a Magyar-kupa ngyes dntõjbe, melynek Szeged adott otthont. A Tisza-parti vros kt napos rendezvnye vgl a Szolnok sikert hozta. Csapatunk 76-74 arnyban maradt alul a dntõben. Szp lett volna aranyremmel tvozni Szegedrõl ,de egyttesnkre gy sem lehetett panasz, hiszen jval fell mltuk a vrakozsokat.


Mjus hnapra nem maradt ms htra, mint a Magyar Bajnoksg vgeredmnynek eldntse. Az elõdntõben mindkt csapat magabiztosan hozta hazai mrkõzsit, de ez egyben sajnos azt jelentette, hogy a Szolnok jutott a bajnoki dntõbe, mg szmunkra maradt a bronzmrkõzs, a Disgyõri KSK ellenben.


A bronzcsatban felszabadult jtkkal, elõbb itthon, majd a DKSK vendgeknt is gyõzni tudtunk! Teljesen megrdemelten kerltek nyakunkba a bronzrmek, mellyel egyttal kiharcoltuk a kvetkezõ vi Euroliga szerepls jogt is!
 

Kvr Tams, Trk Szilvia, Iveta Bielikova, Honti Katalin,
Natalia Hejkova - vezetedz, Gordana Kovacevic, Szkely Norber - edz
Szlimk Hajnalka, Oxana Zakalyuzhnaya, Seres va, Vajda Anna, Varga Rita,
Horvth Zsuzsanna, Sanja Vesel, dr. Lacz Jen - ernlti edz   2004/2005

  

 

Hrom ves tervnk msodik szakaszt kezdtk meg, mely sorn nem sikerlt mindent megvalstanunk. A nyri tigazolsi szezonban kt ngy hal akadt a horgunkra. A cseh Lucie Blahuskova fiatal kora ellenre a 2003-as grgorszgi Eurpa-bajnoksg Legjobb jtkosa (MVP) volt. Ugyancsak fontos momentumnak szmtott, hogy megszereztk az USK Praha igen fiatal, de nagy remny centert, Ivana Matovic-ot. Visszatrt hozznk Zsovr Orsolya is, aki az elmlt idnyt klcsnben tlttte.

Sajnos mr a felkszls sorn nem vrt problmkkal kellett szembe nznnk, mely vgig ksrte szezonunkat. Zsovr Orsolya augusztusban slyos srlst szenvedett, s kiesett az egsz vadra. A felkszlsnk ennek ellenre jl alakult, mely kezdetben mind a bajnoki, mind az Euroliga mrkzseken meghozta gymlcst. A november vgi fantasztikus idegenbeli brnoi gyzelemet azonban nem vrt veresgek kvettk. Mindezt tetzte, hogy a karcsonyi nnepeket kveten kt kulcs-jtkosunk is - Gordana Kovacevic s Vajda Anna - hosszabb idre kidlt a sorbl. A szezon vgig msok is kisebb-nagyobb srlssel bajldtak, gy a csapat nem tudott folyamatosan egytt dolgozni. Ennek egyenes kvetkezmnye lett, hogy az Euroliga rjtszsst kedveztlen pozcibl kezdtk meg, s mindjrt az els krben bcsuzni knyszerltnk. A lengyel Gdynia kt mrkzsen lpett tovbb.
 

Janurra mg vissza kell kanyarodnunk. Egy nagyon fontos 3 ves szerzds kerlt alrsra klubunk s a Magyar Klkereskedelmi Bank Rt. kztt, melynek rtelmben a bank klubunk els szm tmogatjv vlt. Ezt maga az elnk-vezrigazgat, Erdei Tams jelentette be szurkolinknak a Vilnius elleni telt hzas mrkzsen. A cg els szm embere beszdben kifejtette, hogy olyan csapatot vlasztottak, s talltak, amely kpviseli a cg ltal is fontosnak tartott rtkeket, s kemny munkval, azon vannak, hogy tarts tagjai legyenek a nemzetkzi lmeznynek.

Mr az v kzben igazolt fiatal centerrel, Horvth Zsfival a ktelkeinkben vgtunk neki a szezon hajrjnak.

A Magyar-kupban nem sikerlt dntt jtszanunk Pcsen, de a bronzrmet kiharcoltuk.

A srlshullm ellenre csapatunk mindent megtett, hogy a bajnoksgban elrje cljt, a dntbe jutst. Ez sikerlt is. Ott azonban mr nem tudtuk meglltani a jobb erkbl ll pcsi grdt.


 


Szlimk Hajnalka, Honti Kata, Bronislava Borovickova, Natalia Hejkova, Zsovr Orsolya, Gordana Kovacevic, Vajda Anna, Seres va, Ivana Matovic, Lucie Blahuskova, Horvth Zsuzsanna, Szkely Norbert, dr. Lacz Jen, Tajkova Georgina, Somogyi Andrea   2005/2006

  

 

Nagy tervekkel vgtunk neki a 2005/2006-os szezonnak, melyhez minden adott volt. Az elz vadban kiemelked teljestmnyt nyjt Ivana Matovic s Lucie Blahuskova nagy rmnkre jabb kt vre ktelezte el magt klubunkhoz. Csapatunkhoz rkezett Ukrajnbl a nagyon fiatal, tehetsges Olexandra Gorbunova, aki korosztlyban sorra kapta az elismerseket. A legnagyobb igazolsnak azonban a WNBA bajnok s All-Star MVP amerikai irnyt, Nikki Teasley leszerzdtetse tnt. Mindennl fontosabb volt azonban, hogy csapatunk magyar magjt remek kpessg jtkosokkal sikerlt megersteni. 1+2 vre rt al az egyetemi tanulmnyai utn hazatr Cserny Rka. Hrom v utn jra csapatunk szneiben dvzlhettk a vlogatott bedob Erdgh Editet. Pcsrl kerlt hozznk a rutinos vlogatott Krolyi Andrea, akivel szintn sokat nyertnk. Vgl, de nem utols sorban egy fiatal, tehetsges irnytt is leszerzdtettnk, Kocsis Boglrkt.
 

A nyron nem csak csapatot ptettnk! Jlius 1-tl 10 vre a klubunkat mkdtet gazdasgi trsasg kezbe kerlt a vrosi sportcsarnok zemeltetsi joga, mely jabb tvlatokat nyitott meg elttnk. Hatalmas munkba kezdtnk, s hrom hnap alatt jjvarzsoltuk a csarnokot, mely a szezonnyitnkon, oktber 7-n, mr MKB ARNA SOPRON nven nyitotta meg kapuit a nagykznsg eltt. Az impozns ltestmny modernizlsa azta sem llt le, folyamatosan tart.

Az elz vvel ellenttben ezttal a kezdet sikerlt dcgsre, mely mint ksbb kiderlt az Euroligban htrnyos helyzetbe sodort minket a Play-off eltt. A legnagyobb gondot Lucie Blahuskova kiesse jelentette, akinek jtkra mr nem is szmthattunk tbbet a szezon sorn. November 16-n a Bourges legyzsvel talltunk r a keresett tra, csapatunk fokozatosan llt ssze s kerlt egyre jobb formba. November vgn fantasztikus mrkzseket kveten elbb a Pcs, majd a ksbbi Euroliga gyztes Gambrinus Brno is veresggel tvozott Sopronbl. A srlsek ezttal sem kerltek el minket. Lucie utn Erdgh Edit is kidlt a sorbl, majd a fagyos tli idben Krolyi Andrea is szerencstlen balesetet szenvedett. Az Euroliga rjtszst megelzen leigazoltuk Lucie helyre a szenegli Astou Ndiaye-t.
 

A problmk ellenre remek formba lendltnk, melyet az orosz sztr alakulat, a Ekaterinburg bnt februr vgn. Plyahtrnybl vgtunk neki az Euroliga play-off kzdelmeinek, de hatalmas bravrt vgre hajtva kt mrkzsen eltttk a tovbbjutstl az orosz grdt! Ez volt a szezon cscspontja, ahonnan sajnos mr lefele vezetett az t, a hinyzkat nem tudtuk huzamosabb ideig ern felli teljestmnnyel ptolni. Az jabb meglepets elmaradt a francia Valenciennes ellen, gy nem jutottunk be a FINAL4-ba. Ez mg a bekalkullhat veresge kz tartozott, a Magyar-kupa dntbeli kudarc a Pcs ellen azonban mr fj veresg volt mindenki szmra. Hazai plyn, magabiztos vezetsrl buktuk el a dntt a vgjtkban, gy ezttal sem sikerlt a Magyar-kupa elhdtsa.
 

Mg a kupa-dnt eltt nagy lmnyben volt rsznk! Az USA ni vlogatottjt lttuk vendgl edztborozsra s egy gla-mrkzs erejig, melyen rtkes tapasztalatokat gyjtttnk, s fontos kapcsolatokat sikerlt kialaktani vendgeinkkel.

A bajnoki kzdelmek maradtak mr csak htra, ahol magabiztosan jutottunk be a dntbe. Sajnos nem vrt problmval kellett szembe nznnk. Az egyre tbb viselkedsi problmval bajld irnytnk, Nikki Teasley elhagyta a klubot a dnt eltt. Nlkle vgtunk teht neki a prharcnak, mely a Pcs sikert hozta. Ellenfelnk 3-0-val rizte meg bajnoki cmt.


 


Trk Zoltn, Nikki Teasley, Horvth Zsuzsanna, Cserny Rka, Natalia Hejkova, Ivana Matovic, Lucie Blahuskova, Horvth Zsfia, Szkely Norbert

Krolyi Andrea, Kocsis Boglrka, Erdgh Edit, Honti Kata, Orbn Katinka, Olexandra Gorbunova, Gadnai Vivien   2006/2007

  

 

j szakvezetssel s kt igazolssal vrtuk a szezont. A vezetedzi posztot korbbi msodedznk, Szkely Norbert foglalta el. A karmesteri plct a magyar vlogatott Nmeth Bernadettre bztuk, illetve a palnk alatt is erstettnk, ahova egy rutinos center, a bolgr Albena Branzova rkezett. Bztunk benne, hogy Szkely Norbert fiatalos lendlete, clirnyos igazolsaink, s a korbbi vek sorn lpsrl lpsre felptett fiatal jtkosllomny pr v utn fnyes sikereket eredmnyez klubunk szmra. Nem kellett csaldnunk!

A felkszlsi mrkzseken ugyan mg ersen dcgtt a gpezet, de ahogy teltek a hetek, gy vlt egyre grdlkenyebb a jtkunk. A magyar bajnoksg els mrkzsei tkletesek voltak arra, hogy rhangoldjunk az Euroligra, melyet a vrtnl magabiztosabban kezdtk. Szrnyalsunkat - hrom gyzelemmel nyitottunk - a jval ersebb Szpartak Moszkva lltotta meg, de orosz fldn sem vallottunk szgyent. A december mr kornt sem alakult az elkpzelseink szerint. A krakki veresggel a fejnkben s a lbunkban utaztunk Szegedre, ahol izgalmas vgjtkban 1 pontos veresget szenvedtnk. Szerencsre a hullmvlgy csak tmenetinek bizonyult, az nnepek eltt mr biztat jtkkal kaptunk ki Vilniusban, ahol kis szerencsvel akr gyzhettnk is volna. Sokat nem pihenhettnk, hiszen az j vben rgtn egy rangadra utaztunk Pcsre, ahol az vezred Mrkzsnek titullt, hromszori hosszabbtst hoz drmban gyztnk a nagy rivlis otthonban 108-106 arnyban, fiatal bedobnk, Olexandra Gorbunova utols msodperces zsenilis pcijvel. A csarnokban jelen lvk hossz vastapssal honorltk a kt grda rkk emlkezetes, nagy csatjt.


Kiss fradtan lptnk plyra az Euroliga alapszakasznak utols sszecsapsn Schioban, de kiharcoltuk a gyzelmet, s ezzel a klub fennllsnak legjobb alapszakaszt produklva, sszestsben a 7. helyen zrtunk. A folytatsban az orosz sztr csapattal, az UMMC Ekaterinburggal nztnk farkas szemet. Ugyan a tvoli Oroszorszgban veresggel hagytuk el a parkettet, de hazai krnyezetben, mindkt mrkzsen nagyon j teljestmnyt nyjtva eslyt sem adtunk ellenfelnknek. Ezzel ismt a legjobb 8 kz lptnk, ahol azonban mr nagy falatnak bizonyult a szintn orosz bombaers CSKA Samara grdja. Az Euroliga sorozata vget rt ezzel szmunkra, gy figyelmnket a hazai feladatokra fordtottuk, ahol a kupban s a bajnoksgban is nagy remnyeket tplltunk. Elbb a bajnoki alapszakaszban vrtak rnk fontos mrkzsek, melyek ttje az els hely, s ezzel a plyaelny megszerzse volt. A hajrban elbb magabiztos gyzelemmel vgtunk vissza a Szegednek, majd az utols fordulban MiZo-Pcs 2010 ellen kivvtuk a plyaelny jogt a rjtszsra! Sok idnk nem volt nnepelni a rszsikert, hiszen mg ugyanazon hten kerlt sor klubunk rendezsben a Magyar-kupa dntjre, ahol az eldntben ismt Rtgber Lszl alakulata ellen lptnk plyra.
 


Kilezett sszecsapst hozott a kt fellegvr rangadja, melyen nem engedtk kinekelni a sajtot a sznkbl, s kznsgnk tmogatsval bejutottunk a dntbe, ahov a msik gon a Szeged kvalifiklta magt. Mr az els flidben tetemes elnyt harcoltunk ki, mely a vgre majdnem megbosszulta magt. Ellenfelnk fokozatosan dolgozta le htrnyt, de helyn volt a szvnk, gy trtnetnk sorn elszr mi emelhettk magasba a Magyar-kupt! Hatalmas nnepls vette kezdett a csarnokban, mely a hagyomnyoknak megfelelen a F-tren folytatdott, s vgl egy soproni szrakozhelyen zrult.


 

A htunk mgtt lev sikerek erejvel vetettk magunkat kzdelembe a rjtszs sorn, ahol a paprformnak megfelelen csapatunk s a MiZo-Pcs 2010 jutott be a dntbe. A kt lgist elveszt pcsiek az els mrkzsen kemny harcmodorukkal megleptek minket, s elvettk tlnk a plyaelnyt. St, nagy izgalmak kzepette a msodik sszecsapst is hoztk, gy egy lpsre kerltek a bajnoki cmvdshez. Mi pedig mr nem hibzhattunk tbbet. Nem estnk azonban ktsgbe, hiszen csapatunk az v sorn mr tbbszr megmutatta erejt. A harmadik mrkzsen a sznet utn hamar eldntttk a tallkozt, gy ismt utazhattunk Pcsre, ahol a szezon sorn egyszer mr nyertnk. Erre kszltnk ezttal is! A csapatunkat elksr lelkes soproni szurkolk rmmel konstatltk, hogy jtkosaink minden erejket sszeszedve, fegyelmezett jtkkal megrdemelt gyzelmet arattak a pcsi katlanban. Jhetett az tdik, mindent eldnt csata, Sopronban, ahol risi rdeklds, felfokozott hangulat vrta a grdkat. A kezds eltt fl rval mr ki kellett tennnk a megtelt tblt az ARNA ajtira. Zsfolt telt hz eltt esett egymsnak a kt sok nagy tkzetet meglt csapat, ahol fokozatosan rltk fel a pcsiek ellenllst, s megrdemelten hdtottuk el klubunk 4. bajnoki cmt! Fantasztikus fiesztval, majd nnepi rendezvnyek sorozatval nnepeltk meg a 2006/2007-es szezont, mely lmainkban sem alakulhatott volna szebben.


 

Szkely Norbert - edz, Horvth Zsfia, Cserny Rka, Ivana Matovic, Albena Branzova, Horvth Zsuzsanna, Gadnai Vivien, Erdgh Edit

Orbn Katinka, Nmeth Bernadett, Olexandra Gorbunova, Kocsis Boglrka, Honti Kata, Krolyi Andrea, Srdjan Radulovic - msodedz (hinyzik a kprl)   2007/2008

  

 

Az elz vi fantasztikus teljestmnnyel igen magasra emeltk magunknak a lcet, de bztunk benne, hogy a tovbbi fiatalts ellenre is sikerl egy fnyes szezonnal megrvendeztetni szurkolinkat. Kt kulcsember, Ivana Matovic s Cserny Rka is klfld fel vette az irnyt. Az ptlsuk cseppet sem tnt knny feladatnak. Folytatva az vekkel ezeltt megkezdett koncepcit, fiatal tehetsgeket igazoltunk a helykre. Csapatunkhoz ktelezte el magt a magyar vlogatott kt ifj remnysge, Horti Dra s Semsei Barbara. Hrom vre szerzdtt hozznk a szerb kosrlabda nagy grete, Jelena Milovanovic. Center posztra igazoltuk mg le a horvt Iva Sliskovicot, aki egyetemi tanulmnyai vgeztvel trt vissza Eurpba.


Tudtuk, hogy sok-sok munkra s trelemre lesz szksgnk, de a szezon els fele taln mg gy is nehezebbre sikerlt, mint ahogy azt elzetesen vrtuk. A sok fiatal csapatt gyrsa valamivel hosszabb idt ignyelt, illetve az ers nemzetkzi meznyben kt arc csapat kpt mutattuk. Hazai plyn mindenkire veszlyesek voltunk (legyztk tbbek kztt a trk Fenerbahct, de a flelmetes CSKA is megizzadt az ARNA-ban), idegenben viszont nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfeleinkkel. Decemberben a magyar bajnoksgban is kellemetlen pofon rt minket, a nagy rivlis Pcs otthonban szenvedtnk nagy klnbsg veresget.


 

A januri npolyi gyzelemmel fordult a kocka, kezdett berni a sok munka. Ugyan az Euroliga rjtszsban nem volt eslynk az ersebb llomnnyal rendelkez francia Bourges ellen, de ebben kzrejtszott els szm irnytnk, Nmeth Betty kellemetlen szemsrlse is.


Az Euroliga bcs utni heteket a Magyar Kupa felkszlsnek szenteltk. Jl megtervezett edzsprogrammal s remek taktikai elemek begyakorlsval htrl htre jobb formba lendltnk. A formaidzts remekl sikerlt, a Magyar Kupa dntjben kiemelked teljestmnnyel leptk meg ellenfeleinket. A pcsi dntben a hazai krnyezetben plyra lp rgi rivlisunk, a MiZo-Pcs 2010 ellen vgig vezetve magabiztos gyzelmet arattunk, megvdve ezzel cmnket, melyet hessben nnepeltnk a F-tren, majd a lnyok kvnsgra msfl ht mlva egy R-GO koncert keretben - melyen jtkosaink is fellptek - az ARNA-ban.


 

A kupban kivvott elssg rezheten megnvelte a csapat nbizalmt, gy - plyahtrnyunk ellenre - bizakodva vrtuk a bajnoki dntt is. Rgtn az els mrkzsen visszavettk az irnytst! Egy izgalmas vgjtkban, a legszebb napjait idz csapatkapitnyunk, Erdgh Edit kosarval gyztesen hagyhattuk el a parkettt. A msodik mrkzsen nem engedtk kinekelni a sajtot a sznkbl, gy mr csak egy lpsre kerltnk a vgs sikertl. Az jabb pcsi sszecsapson nem volt eslynk a j napot kifog hazaiakkal szemben. gy ismt Sopronban nzett szembe egymssal a kt lcsapat. Mr a feldobsnl nagy iramot diktltunk, s lpsrl lpsre felrltk a pcsi csapat ellenllst. Az utols negyed mr az nnepls jegyben telt, csapatunk a kupa utn a bajnoksgban is megrdemelten vgzett az len! gy a 2007/2008-as szezont is duplzssal zrtuk!


 

ll: Rtkai Zsolt - ernlti edz, Olexandra Gorbunova, Horvth Zsuzsanna, Iva Sliskovic, Trk Zoltn - gyvezet, Horti Dra, Albena Branzova, Jelena Milovanovic, Szkely Norbert - vezetedz

l: Szalay Andrea - gyr, Krolyi Andrea, Erdgh Edit, Nmeth Bernadett, Honti Kata, Kocsis Boglrka, Semsei Barbara, Kellern Seres va - msodedz   2008/2009

  

 

Kt kiemelkeden sikeres v utn, a szezon vgvel tbb meghatroz, rutinos jtkos tvozott - elg csak Krolyi Andrera, Albena Branzovra, Nmeth Bernadettre vagy Olexandra Gorbunovra gondolni -, de a jl bevlt koncepci mentn tovbb haladva, jabb tehetsges fiatalokkal erstettk meg csapatunkat. rkezett Ausztrlibl Kathleen Macleod, az llamokbl Amber Holt, a rivlis Pcs egyttestl pedig Krivacevic Tijana trt vissza. Leigazoltuk a soproni ktds Hadarics Kingt, illetve sajt nevels jtkosunk, Horvth Lilla is felkerlt a felnttek kz. Sajnos mg el sem kezddtt a szezon, de mris foghattuk a fejnket, miutn Semsei Barbara a vlogatottban slyos srlst szenvedett, s gyakorlatilag kidlt az egsz szezonra.


Micsoda kezds! Az Euroliga nyitnyn Lettorszgban vrt rnk egy nehz mrkzs, ahol a nyri felntt EB sorsolsa miatt az egsz FIBA EUROPE vezetsge jelen volt, s sajt szemvel lthatta, ahogy eldugtuk a labdt a Riga ell. Korszer jtkunkkal mr ekkor kivvtuk az eurpai szakma elismerst. A folytatsban veresgek is becssztak, de biztat volt, hogy ezeken a mrkzsen is csak kilezett vgjtkban kaptunk ki.


November vgn nehz helyzetbe kerltnk, miutn els szm irnytnkat, Kathleent egy hnapra elvesztettk vakbl mttje miatt. Radsul mindez a legnehezebb sszecsapsok eltt kvetkezett be. Nem dltnk azonban ssze, s fiatalos pimaszsggal szenzcik egsz sorval rvendeztettk meg az rtnk szortkat. A CSZKA Moszkva skalpjnak begyjtse utn, a Pcs s a Brno otthonban is mi nnepelhettnk! Boldogan, de tovbbra is szernyen, a fldn jrva karcsonyozhattunk.


 

Az j esztend is az Euroliga jegyben telt, miutn a hazai vizeken biztosan riztk vezet pozcinkat. A nyolcaddntben a lengyel Krakk vrt rnk, akiket 2-1-es sszestssel bcsztattunk. Kvetkezhetett rgi ismersnk, a francia ni kosrlabda ikonja, a Bourges. Volt mit trlesztennk Celin Dumerck ellen! Elszntan utaztunk az els mrkzsre, ahol alaposan a hazaiak arcra fagyasztottuk a mosolyt! A negyedik negyedben mr 17 (!) ponttal vezettnk. risi hajrt indtottak a francik, de megriztnk 3 pontot az elnynkbl, keznkbe vve az irnytst. Itthon, a zsfolt telt hz eltt pedig mr nem veszthettnk! Egy pillanatra sem adtunk eslyt nagy mlt ellenfelnknek, s klub trtnelmet rva bejutottunk a FINAL4-ba, Eurpa legjobb 4 egyttese kz!


Az ezt kvet idszakot ennek megfelelen a F4-nak rendeltk al. Ennek ellenre, ha izzadva is, de hoztuk a ktelez bajnoki mrkzseket, st a Pcs msodszori legyzsvel megszereztk az alapszakasz els helyt. Honi rivlisunk a Magyar Kupa dntjben azonban visszavgott, Sopronban hdtva el a serleget.
 

Az erltetett menet kvetkez llomsa a spanyolorszgi FINAL4 volt, ahol az eldntben a rendez Salamanca ellen prbltunk meg jabb bravrt elrni. Ez vgl az 5000 fanatikusa ltal ztt hazaiakkal szemben elmaradt, de becslettel kzdttnk, melyet a szurkolk vastapssal jutalmaztak. A bronzmrkzsen, a ms kategrit kpvisel millirdos Jekatyerinburg ellen nem volt eslynk, gy rtkes tapasztalatokkal gazdagodva, az Euroliga legfiatalabb jtkosllomnyval, a negyedik helyen zrtuk a megmrettetst.


Fradtan vrtuk a szezon vgt, de mg htra volt a bajnoki dnt, ahol - az elz vekkel ellenttben -, egy j arc, a Szeged egyttese nzett velnk farkasszemet. Nehz prharcnak grkezett a finl a jl sszerett tisza-partiakkal szemben, akik lthatan frissebbek voltak. Mrkzsrl mrkzsre javulva, egyre jobban rtalltunk a sajt ritmusunkra, s vgl a negyedik mrkzsen, idegenben hztuk be egymst kvet harmadik vben is a bajnoki cmet! Szurkolink ezttal is frenetikus buzdtsban rszestettk lnyainkat, akik egytt nnepeltek a Szegedre trndult soproniakkal egytt a csarnok leltjn! Fantasztikus vet zrtunk!


 

Fels sor: Rtkai Zsolt - ernlti edz, Amber Holt, Jelena Milovanovic, Horti Dra, Krivacevic Tijana, horvth Zsuzsanna, Kellern Seres va - msodedz

Kzps sor: Trk Zoltn - gyvezet-igazgat, Erdgh Edit, Semsei Barbara, Kathleen Macleod, Szalay Andrea - gyr, Hadarics Kinga, Honti Kata, Horvth Lilla, Szkely Norbert - vezetedz

l sor: Molnr Balzs - manager, Trk Pter - manager, Lacz Tmea - sajtfelels, Holls Anna - technikai vezet, dr. Sztancs Gyrgy - orvos, Pados Noel - informatikus   2009/2010

  

 

Magasrl lehet nagyot esni - tartja a monds, mely sajnos a 2009/2010-es szezonunkra tkletesen rhzhat. A zsinrban harmadik bajnoki arany, s a bravros FINAL4 szerepls utn is hittnk benne, hogy vannak mg tartalkok a csapatban. Elsdleges cl volt teht a siker-csapat egytt tartsa, mely majdnem teljes mrtkben sikerlt. Csupn Kathleen Macleod tvozott nyugatabbra, a tbbiek mind a marads mellett dntttek (ekkor mg csak sejtettk, hogy nagy vesztesg rt minket, de bztunk Kath megfelel ptlsban). Ausztrl irnytnk helyre leszerzdtettk a fiatal Maja Miljkovicot, illetve egy magyar tehetsg, Varga Zsfia is Sopronba tette t szkhelyt.


Mg a szezon elejn risi megtiszteltets rte klubunkat! Meghvtak minket Jekatyerinburgba a Bajnokok Tornja elnevezs rendezvnyre, ahol a bombaers meznyben a hazaiak mellett az USA ni vlogatottja s a Prga ellen mrethettk meg magunkat, mely szakmailag s club-image szempontjbl is hasznosnak bizonyult. Sajnos ez volt az utols pozitv esemny a szezon sorn...


 

Mr az Euroliga nyitnya eltt is rengeteg srls htrltatta a felkszlst, mely novemberben is folytatdott. Sorra jttek a veresgek, s nemcsak az Euroligban, hanem a hazai rangadkon is. Megvltsknt vrtuk a karcsonyi nnepeket, ahol vgre teljes kerettel tudtunk egytt dolgozni. Ennek eredmnyeknt egy bravros madridi gyzelemmel letben tartottuk remnyeinket, de az ltalunk teremtett lehetsggel vgl nem tudtunk lni. Az utols fordulban hazai plyn nagy kzdelemben ugyan, de veresget szenvedtnk a vilgsztrjai ltal vitt Prga grdjtl. Ezzel trtnetnk sorn elszr nem jutottunk be a rjtszsba, mely az emltett nehzsgek ellenre is nagy kudarc volt szmunkra.


 

A kiess rnyomta a blyegt a folytatsra is. Klubunk vezetse, ltva a problmkat, j irnyt igazolsval prblta felrzni a trsasgot. Kristi Toliver rkezse tmenetileg j hzsnak bizonyult! Meglttuk a fnyt az alagt vgn, s a lthatan feldobdott csapat elbb bravros gyzelmet aratott a Pcs otthonban, majd a Szeged magabiztos legyzsvel a srbl hozta vissza az alapszakasz-gyzelmet!


rezheten lendletbe jttnk, de a Magyar Kupa pcsi dntjn risi csatban, egy utols msodperces tallattal magnl tartotta az els helyrt jr serleget a MiZo-Pcs 2010. Becsletes kzdelemben, egy hajszllal maradtunk csak alul, de ez rtheten senkit nem vigasztalt.


jra felsznre kerltek a problmk, melyek radsul tovbb mlyltek. A bajnoki dntt mr egy sztesett csapat vvta a tartalkos pcsi egyttessel szemben, ahol a rutinos jtkosok mellett, a httrbl ellp fiatalok, Alexandria Quigley vezrletvel slyos verst mrtek rnk, 3-0-val elhdtva a bajnoki cmet.


 

ll sor: Trk Zoltn - gyvezet-igazgat, Nmeth Alma, Jelena Milovanovic, Krivacevic Tijana, Kellern Seres va - msodedz, Horti Dra, amber Holt, Varga Zsfia, Szkely Norbert - vezetedz

l sor: Maja Miljkovic, Erdgh Edit, Honti Kata, Szalay Andrea - gyr, Hadarics Kinga, Semsei Barbara, Kristi Toliver

Kprl hinyzik: Licskai Zsfia, Vgvlgyi Petra, Czinder Adrienn   2010/2011

  

 

Az elz szezon hatalmas pofonjai utn - gyvezetnk szavaival lve - romeltakarts s ptkezs vette kezdett csapatunknl, mely jelents mozgsban mutatkozott meg a jtkos llomny tern.


A jtktl visszavonul Hadarics Kinga s a levezetsbe kezd Erdgh Edit mellett tovbbi t tvozt szmolhattunk ssze. Helykre rutinos lgisok s motivlt fiatalok rkeztek. A legnagyobb nv felttlenl az amerikai vlogatottat is erst Angel McCoughtry volt, akinl az elz szezonban az Euroligban csupn Diana Taurasi produklt jobb ponttlagot. A palnk al a 2 mteres lett Zane Tamant igazoltuk, aki hasznos csapatember hrben llt. Ktya Abramzon szemlyben egy izraeli fiatal is nlunk folytatta. t szintn a center poszton vehettk szmtsba. Hrom magyar vlogatott is minket vlasztott: Frsz Dia, Kocsis Boglrka s Czank Tmea. Ugyancsak hozznk ktelezte el magt a mindssze 16 ves nagy tehetsg, Szab Fanni.


Sajnos mg el sem kezddtt a szezon, s mr el is vesztettk Kocsis Bogit, akinek orvosi tancsra be kellett fejeznie plyafutst. A klubtl azonban nem szakadt el, s a szakmai stbban folytatta munkjt.


Rendhagy mdon rajtolt a honi pontvadszat. Egy kzs els fordulra kerlt sor a fvrosban, ahol a Npligetben gyztesen hagyhattuk el a parkettt a Ferencvros ellen. Oktber kzepn rzkeny veresget szenvedtnk Szegeden, de mindez csupn kisiklsnak bizonyult. Az Euroliga nyit forduljban idegenben szereztk meg a Gdynia skalpjt. Sajnos az rtkes gyzelem fjdalmas ldozattal is jrt. Czank Timi az egsz szezonra kidlt a sorbl.


Az Euroliga a vrakozsoknak megfelelen alakult, taln csak a madridi 5 pontos veresget sajnlhattuk. A hazai vizeken november vgn ugyanakkor mind Gyrben, mind itthon a Pcs ellen mi rlhettnk a lefjst kveten.


 

Az nnepek ezttal nem pihenssel, hanem jtkosmozgssal teltek. Megegyeztnk a Fenerbahce egyttesvel vilgsztrunk, Angel McCoughtry tigazolsrl, aki Diana Taurasi ptlsra tette t szkhelyt a Boszporusz partjra. Az eladsbl befolyt pnzbl lehetsgnk nylt tbb jtkos megszerzsre, mellyel a csapat szerkezete is talakult. Visszatrt a Vasas-Csatban edzsben lv Erdgh Edit, a vll srlse miatt Lengyelorszgban httrbe szorult Horti Dra, a Szegedtl Nmeth Betty, s a srlse utn mg eurpai csapat nlkl ll amerikai tehetsg, Marissa Coleman is egyttesnket erstette tavasszal. Kzben Ktya Abramzon visszatrt Izraelbe, miutn a janurban lejr szerzdst nem hosszabbtottuk meg.


Az j Esztend els hnapjaiban az Euroligra fkuszltunk, ahol az elz szezon bcsja utn, ezttal kiharcoltuk a rszvtelt a rjtszsban. A negyeddntben a bombaers Valencia kerlt az utunkba. Spanyol fldn nem volt eslynk ellenk, de a soproni mrkzsen bravros gyzelmet arattunk ellenk! Hrom mrkzsre knyszertettk ezzel neves ellenfelnket, akik vgl megrdemelten jutottak tovbb a legjobb nyolc kz.


Mrciustl itthon is felgyorsultak az esemnyek. A bajnoksg hajrjban nem okozott problmt a feltrekv Gyr elleni megyei rangad, a zr fordulban azonban egy slyos veresgbe futottunk bele Pcsett, mellyel egytt az alapszakasz elssg is a baranyaiakhoz kerlt.


 

A pcsi zak utn fl volt, hogy nem tudunk egy ht alatt talpra llni. Csapatunk azonban rcfolt a ktkedkre, s Marissa Coleman els flidei kiesst is elbrva, szurkolink hathats tmogatst lvezve, remek teljestmnnyel vgott vissza a pcsi egyttesnek a krmendi Magyar Kupa Dntn!


Az els komoly feladatot ezzel kipipltuk, s a siker rtheten nagy ert adott lnyainknak, hogy a kupa utn a bajnoki cmet is visszahdtsa.


A dntig a vrakozsoknak megfelelen alakult mindent. prilis 9-n pedig az si rivlis Pcs otthonban kezdett vette minden idk egyik legizgalmasabb bajnoki dntje, mely borzasztan indult szmunkra, hiszen kt veresggel a htunk mgtt utaztunk jra dlre. Ellenfelnk mr csak egy lpsre volt a bajnoki cmtl, mi viszont nem hibzhattunk tbbet, radsul a plyaelny sem nlunk volt. Trtnelmi bravrra volt teht szksg! Ehhez elbb az nneplsre kszl pcsi katlanban, majd hazai krnyezetben is kitses gyzelemmel tettnk fontos lpseket. Kvetkezhetett a mindent eldnt tdik mrkzs. A kt fradt csapat utols energia tartalkait is mozgstva, fantasztikus tallkozt vvott egymssal. A vgig kilezett, lvezetes sszecsaps hosszabbtsban dlt el, a MI JAVUNKRA! A csapatunkat szp szmban elksr szurkolink felejthetetlen nneplsben rszestettk immron, htszeres MAGYAR BAJNOK csapatunkat! Felemel volt jra a cscson jrni!


 


Fels sor: Holls Anna, Molnr Balzs, Kulbert Gbor, Trk Zoltn, dr. Sztancs Gyrgy, Licskai Zsfia, Szkely Norbert, Zane Tamane, Krivacevic Tina, Horti Dra, Amber Holt, Kellern Seres va, Pados Noel

Als sor: Marissa Coleman, Szab Fanni, Kocsis Boglrka, Czank Tmea, Varga Zsfia, Frsz Dina, Erdgh Edit, Nmeth Bernadett, Honti Kata, Szalay Andrea

A kprl hinyzik: Doncsecs Kitti, Czinder Adrienn, Vgvlgyi Petra, Brndy Vivien   2011/2012

  

 

Egy csodlatos szezon utn vgtunk neki a kvetkeznek, mely tudtuk, hogy jval nehezebb lesz, mr csak azrt is, mert a klub "arca", Honti Kata gy dnttt, ideje megmrettetnie magt klfldn. Szomoran, de sok sikert kvntunk neki, s - Amber, Zane, illetve Marissa tvozst kveten - nekilltunk egy j, csupn egy lgissal felll llomny kialaktsnak. Szls utn trt vissza hozznk a kznsg kedvence, Olexandra Kurasova. Nagy fogs volt a rivlis pcsi egyttes s a magyar vlogatott meghatroz alakjnak, Fegyverneky Zsfinak a megszerzse. Szintn Pcsrl rkezett a magyar llampolgrsgot megszerz fiatal tehetsges center, Krnjic Sara. Ausztrliban talltunk r Zavecz Hannra, aki szintn magyar felmenkkel rendelkezett.

Fantasztikus szezonnyitval vezettk fel az vet, melyen az Olimpiai-, s Vilg-bajnok Amerikai Ni Vlogatott (TEAM USA)volt a vendgnk! nneplyes keretek kztt felvontuk az elz v gyzelmeinek emlket llt zszlkat, illetve elbcsztattuk az aktv jtktl visszavonult Erdgh Editet. A felemel nap utn azonban vissza kellett csppennnk a nehz htkznapokba.

Az Euroligban hazai krnyezetben a legjobbak ellen is volt tartsunk, idegenben azonban csak egy mrkzst tudtunk hozni, a francia Tarbes otthonban, gy lemaradtunk a rjtszsrl.

A magyar bajnoksgban ezzel szemben remekl mentek a dolgaink. November vgn, december elejn Gyrben s Pcsett is magabiztosan nyertnk! Ezzel mr a "flidben" nagyon kzel kerltnk az alapszakasz gyzelemhez. Sajnos Karcsonykor fjdalmas dntst kellett meghoznunk. A klub pnzgyi stabilitsnak megrzse rdekben Krivacevic Tint elengedtk a Rivas Madrid egytteshez. A felszabadult pnzbl nyugodtan tudtuk folytatni a szezont, s mg Nmeth Bernadett leigazolsra is futotta, akivel az irnyt poszton szereplket szerettk volna kiss tehermentesteni.

A bajnoksgban tavasszal sem hibztunk, gy veretlenl vrtuk a rjtszst, s a Magyar Kupa dntjt. Utbbit mrcius idusn Gyrben rendeztk, s remek teljestmnnyel a megyeszkhelyen sem talltunk legyzre! Rengetegen elksrtek minket Sopronbl, gy szinte hazai krnyezetben nnepelhettk szurkolinkkal karltve klubunk negyedik kupa elssgt!

rthet mdon bizakodva vrtuk a rjtszst, ahol veretlensgnk egszen a dntig kitartott. St, az els soproni mrkzst jtszva hoztuk, melyet azonban egy fj gyri pofon kvetett. Ez annyira megrengetett minket, hogy a harmadik sszecsapson elvesztettk a plyaelnynket. Nehz helyzetbe kerltnk ezltal, de Gyrben tudtunk jtani, s felllva a padlrl egyenltettnk. A mindent eldnt csata harmadik negyedben mr 13 ponttal is vezettnk, m mindez a vgn kevsnek bizonyult... Az utols 5 percben sszezuhantunk a rendkvl harcos s lthatan felszabadultabban kosrlabdz vendgekkel szemben, akik megszereztk trtnetk els aranyrmt. Nem tudtuk teht megvdeni bajnoki elssgnket, gy felems rzsekkel zrtuk a szezont.


 


ll sor: Kulbert Gbor, Molnr Balzs, Lukasz Trzaskoma, Licskai Zsfia, Vgvlgyi Petra, Olexandra Kurasova, Szkely Norbert, Horti Dra, Krnjic Sara, Czank Tmea, Doncsecs Kitti, Kellern Seres va, Trk Zoltn, Pados Noel, Czukorn Holl Anna, dr. Fullr Istvn

Trdel sor: Szab Fanni, Frsz Dina, Fegyverneky Zsfia, Brndy Vivien, Nmeth Bernadett, Zavecz Hanna, Szalay Andrea   2012/2013

  

 

Egy fjdalmasan vgzdtt szezon utn vgtunk neki az j vadnak, mely sorn elsdleges clunk nem lehetett ms, mint a bajnoki cm visszaszerzse. talakult a csapat szerkezete, egy ersebb kezd tssel, s egy vkonyabb, de sikerre hes kispaddal kezdtk meg a felkszlst. Az elz vi csapatbl tvozott Szasa Kurasova, Horti Dra, Frsz Dia, Nmeth Bernadett s Czank Tmea.

Orosz kitr utn jra minket vlasztott Jeca Milovanovic, aki vezre volt klubunk 2009-es trtnelmi sikernek, a salamancai FINAL4-ba jutsnak. Sokat vrtunk tle, ahogy a fiatal amerikai Shenise Johnsontl is, akinek nagy jv jsoltak a szakemberek. Zalaegerszegrl trt vissza hozznk Zsovr Orsi, a Vasastl pedig a lett Anita Teilane. Szab Fanni bokamttje miatt hossz idre kidlt a sorbl. Ptlst a Vasas jtkosval, Pl Szandival oldottuk meg.
Jl indult az vad, hiszen mindkt pcsi csapat ellen gyztesen hagyhattuk el a parkettt. A PEAC egyttest nneplyes szezonnyitnk keretben itthon, a PINKK grdjt pedig Komln gyrtk le. Oktber kzepn jabb rtkes sikert arattunk a megersdtt Disgyr otthonban! Minden a terveink szerint alakult, gy bizakodva vrtuk az Euroliga nyitnyt. Itthon kezdtnk egy „kellemes” ellenfllel, az Arras grdjval szemben. A francik alaposan megneheztettk a dolgunkat, de hoztuk a ktelezt. Kassn nagy csatban elszenvedtk els veresgnket, de ez mg bortkolhat volt. Annl inkbb fjt a Schio elleni hazai fiask, melyet a vgjtkban buktunk el. Ekkor mg nem gondoltuk, hogy a nemzetkzi porondon vgig ez fogja jellemezni szereplsnket. Kzben, november kzepn, nagy zakt adtunk a Gyrnek, mellyel veretlenl zrtuk az alapszakasz els krt. Az Euroligban tovbbra is mrkzsben voltunk, mg a sztr klubokkal szemben is, de a vgjtkokat rendre elvesztettk. Az Arras elleni mrkzs ugyan zongoralecknek bizonyult, de a sok apr veresg bizony kezdett frusztrl lenni. A magyar bajnoksgban ugyanakkor nem volt ellenfelnk, egyre inkbb leszakadtak a rivlisok.

 

Decemberben a jtkos llomnyban is trtntek vltozsok. Zavecz Hanna egszsggyi okok miatt visszatrt kezeltetni magt Ausztrliba. A ptlsra egykori kznsg kedvencnket, Amber Holtot csbtottuk vissza, aki elfogadta szerny ajnlatunkat. Anita Teilane nem vltotta be a hozz fztt remnyeket, gy vele kzs megllapodssal elvltak tjaink. Egy meglep hzssal, Cserny Rkt aktivltuk, aki korbban rszese volt tbb szp sikernknek is, de az elmlt veket a kosrlabdtl tvol, civil plyn tlttte.

Az nnepek utn egyre inkbb kezdett sszellni j szerkezet csapatunk jtka. Gyrben sem talltunk legyzre, gy veretlenl zrtuk az alapszakaszt. Az Euroligban, a szezon egyik legjobb teljestmnyt nyjtva, bravros gyzelmet arattunk a romn Targoviste otthonban, letben tartva tovbbjutsi eslyeinket. A zr fordulban mi mr nem lptnk plyra, gy tehetetlenl nztk, ahogy a csoportels Kassa, gyenge jtkkal kapitullt Romniban, lezrva ezzel az Euroliga szezonunkat. Fj pillanatok voltak ezek, de nem maradt ms vlasztsunk, mint figyelmnket a hazai vonalra irnytani, ahol komoly feladatok eltt lltunk.

A magyar bajnoksgban kisebb sznet kvetkezett, de jtsknt, a Szlovk-Magyar Kzpszakaszban vrtak rnk mrkzsek, mely hasznos mrkzseket hozott. A Kassa oda-vissza legyztt minket, mg az Eurpa Kupban ngy kz jutott Rzsahegy ellen veresget szenvedtnk itthon, majd alaposan visszavgtunk nekik idegenben. Ezzel a msodik helyre futottunk be.

 

Mrcius kzepn felgyorsultak az esemnyek. Elnyertk a jogot a Magyar Kupa Dntjnek megrendezsre, melynek keretben megemlkeztnk a 20 vvel korbban nyert els bajnoki cmnkre. Felemel hangulatban telt a htvge, melyet csapatunk remek jtkkal, magabiztos elssggel koronzott meg. A dntben 27 pontos klnbsggel mltuk fell a Gyr egyttest. Sorozatban harmadszor hdtottuk el a Kupt, gy a vndorserleg is a vitrinnkben landolt.

A bajnoki rjtszsba az eldntben kapcsoldtunk be. Egy rendkvl motivlt ellenfllel talltunk szembe magunkat. Az Ivnyi Dalma nevvel fmjelzett PINKK nagy csatra ksztetett minket, de gy is elgnek bizonyult kt mrkzs a dntbe jutshoz, ahol megismtldtt az egy vvel ezeltti prharc. Volt mirt visszavgnunk a Gyrnek! A bajnoki dntben idn egy percre sem adtunk eslyt a szezon kzben talakult rivlisunknak. Mindhrom mrkzsen kzben tartottuk az irnytst, gy a soproni csapatsportok tekintetben trtnelmet rva, veretlenl lettnk bajnokok!

A megrdemelt pr napos nnepsg utn jra edzsbe lltak a lnyok, akikre mjus els htvgjn vrt mg egy erprba a Szlovk-Magyar Final4 keretben. A kassai torna eldntjben, immr Amber Holt nlkl, nagy csatban diadalmaskodtunk a Rzsaheggyel szemben. A dntben ismt a Kassval talltuk szemben magunkat, akik friss szlovk bajnokknt s Euroliga negyedik helyezettknt ezt a sorozatot is aranyremmel akartk zrni. Nem adtuk knnyen magunkat, s egszen a vgjtkig nyltt tettk a tallkozt. A bravr azonban nem jtt ssze. Ennek ellenre egy szp ezstremmel gazdagodtunk, mely mlt zrsa volt ennek a nehz, m felejthetetlen szezonnak!


 

Fels sor: Kulbert Gbor, Molnr Balzs, Lukasz Trzaskoma, Licskai Zsfia, Shenise Johnson, Cserny Rka, Krnjic Sara, Kellern Seres va, Jelena Milovanovic, Vgvlgyi Petra, Doncsecs Kitti, Pados Noel, Amber Holt, Trk Zsfia, Trk Zoltn, Czukorn Holls Anna

Als sor: Ludvig Jnosn, Pl Szandra, Zsovr Orsolya, Fegyverneky Zsfia, Brndy Vivien, Szab Fanni, Szkely Norbert


   2013/2014

  

Egy tkleteshez kzelt szezonnal zrtuk le klubunk letnek „aranyos” korszakt, s vgtunk neki egy j szakasznak, melytl hossz tvon hasonl sikereket vrunk. A sikerkovcs Szkely Norbert helyt egy nagy tuds, m vezetedzi poszton mg tapasztalatlan szakember, Igor Polenek vette t. Frissts trtnt a jtkos-llomny tern is. Nem kevesebb, mint t j jtkos rkezett: Kelly Farris, Tianna Hawkins, Katarina Tetemondova, Dragana Stankovic s Simon Zsfia. Tudtuk, hogy nehz szezon el nznk, de bztunk benne, hogy meg tudjuk ugrani a magunk ltal magasra tett lcet.

Augusztusban kezdtk a felkszlst, szeptember elejn pedig megkezdtk az edzmrkzsek sort. Sajnos az egyik csak terv maradt, miutn a mrkzsre igyekez Gyr egyttese Kapuvr krnykn tragikus balesetet szenvedett, mely sorn lett vesztette a vezetedz Fzy kos s a klubvezet Tapodi Pter. A honi bajnoksgra rnykot vetett a tragdia, mely mindannyiunkat nagyon megrzott. Ennek megfelelen csendes szezonnyitt tartottunk, mely sorn megemlkeztnk elhunyt sportbartainkrl.

Els ellenfelnk a Kzp-Eurpai Liga (MEL) keretben a PINKK grdja volt, mely Ivnyi Dalma zsenilis mozdulatval az utols pillanatban elvitte a bajnoki pontokat vrosunkbl. Hamar htrnyba kerltnk teht a rivlisokkal szemben, s ez a szerencstlen veresg bizony az alapszakasz vgeredmnyre is meghatroz volt, mg gy is, hogy oktber vgn a megersdtt DVTK otthonban is jobbnak bizonyultunk.

Az Euroligt, ahol mindenkppen szerettk volna jra elrni a rjtszst, viszont pont ellenkez eljellel kezdtk. Br rezgett a lc a Brno ellen, nagy szvvel megfordtottuk a mrkzst! Ebbl a sikerbl a MEL kzdelmeire is ert mertettnk, mely sorn bravros gyzelmet arattunk a Kassa ellen, s visszavgtunk a PINKK csapatnak is!

December elejn, a szerkezetbeli problmink cskkentsre leigazoltuk a Zgrbbl tvoz Iva Ciglart, akitl elssorban Fegyverneky Zsfia tehermentestst vrtuk.

Decemberben kt fontos mrkzsnk volt az Euroligban, melyeket be is hztunk! Elbb itthon a Montpellier hajolt meg ellennk, majd egy viszontagsgos utazst kveten, ellenfelnk, a Rivas ltal klcsnadott mezekben hagytuk el gyztesen a parkettt Madridban. A nemzetkzi sikereknek ugyanakkor egy pcsi veresg volt az ra a PEAC vendgeknt.

A karcsonyi sznet nem tett jt csapatunknak. Mindjrt egy nehz ellenfl, a DVTK jtt szembe, akik egy edzcsere utn, feldobdott llapotban sztdobtak minket az MKB Arnban. Radsul nagyobb klnbsggel nyertek, mint azt tettk mi nluk sszel. A pofon akkort szlt, hogy hetekig nem trtnk magunkhoz. Szerencsre a MEL-ben gy is befutottunk az alapszakasz msodik helyre, az Euroligban pedig, leszmtva a Brno elleni fellpst, s kt pontos veresget, csak februr vgn voltak a sorsdnt mrkzseink. Utbbiak kzl mind a Montpellier, mind a Rivas elleni sszecsapsokat hoztuk, gy 5 gyzelmet begyjtve, hrom v utn jra az Euroliga rjtszsban talltuk magunkat! Nagy siker volt ez szmunkra, de egyben megneheztette az elkvetkez heteinket, mivel a hazai versenynaptr nem szmolt azzal, hogy tovbbmegynk a csoportbl. Nagyon megerltet hetek kvetkeztek, rengeteg mrkzssel s utazssal.

Kzben Iva megkapta a magyar llampolgrsgot, gy nem kellett azon gondolkodnunk, ki maradjon ki lgisaink kzl a hazai mrkzseken.


Elrkeztnk a sorozatok dnt tkzeteihez is. A sorban elsknt a Kzp Eurpai Liga dntje llt, melyet Kassn rendeztek. Az eldntben szp gyzelmet arattunk a PEAC ellen, de a rendez Kassa ellen mr nem sikerlt a bravr. Az ezstrem azonban gy is szpen csillogott!

Kis tlzssal Kassrl Oroszorszg fel vettk az irnyt, miutn az Euroliga nyolcaddntjben a neves Szpartak Moszkvt kaptuk ellenfll. A j erkbl ll orosz egyttes magabiztos 2-0-val rdemelte ki a FINAL8 szerepls jogt.

A harmadik terlet a Magyar Kupa volt, melyet semleges helysznen, Szkesfehrvron rendeztek. A hrom napos torna els napjn a DVTK ellen taktikus, meggyz gyzelmet arattunk. Msnap, a ZTE sem okozott gondot, a vasrnapi dntben ugyanakkor fj veresget knyvelhettnk el a taktikusabban, nyugodtabban kosrlabdz PEAC-Pccsel szemben.

Nehz volt tllpni ezen a kudarcon, mely a bajnoki rjtszsra is rnyomta a blyegt. Az eldntben ugyanis jra a PEAC volt az ellenfl. Remekl kezdtk a prharcot, st a msodik mrkzsen, Pcsen is 16 pontos elnyben voltunk a sznetben, m a forduls utn elbizonytalanodtunk, melyet kihasznlt a vrszemet kapott ellenfelnk. A mrkzs vgn pr perc alatt jra megadtuk az esly magunknak a tovbbjutsra, de az utols vdekezsnket s tmadsunkat is elhibztuk. Egy pontos veresggel a htunk mgtt vrtuk a mindent eldnt soproni csatt, ahol megismtldtek a trtntek, s risi kzdelemben ismt mi dobtunk egy ponttal kevesebbet. A kiess utn nagyon nehz volt talpra llni, de megtettk, s a DVTK ellen kt gyzelemmel megszereztk a bronzrmet. Egy nagyon hullmz, sok nem vrt problmval jr, felems szezont zrtunk ezzel, mely nehezebb volt, mint az elzetesen gondoltuk.   2014/2015

  

 

Egy balul sikerlt szezont kveten nem lehetett ms a clunk, mint jra feljutni a cscsra. Ennek rdekben tbb helyen is vltoztattunk a kereten. Kt nagyon tehetsges fiatal lgist nyertnk meg magunknak. Aleksandra Crvendakic, a szerb kosrlabdzs csiszolatlan gymntja, s az amerikai vlogatott b keretben is szmtsba vett Kayla McBride is minket vlasztott. Mg a nyr elejn kiderlt, hogy Fegyverneky Zsfia anyai rmk el nz, gy a helyre is keresnnk kellett valakit. Bria Hartley szintn amerikbl rkezett, s ekkor mg nem is gondoltuk, mekkora fogs lesz a szimpatikus jtkos. Pcsrl rkezett a rutinus vlogatott kosaras, Nagy-Bujdos Nra, de nem sokig erstette sorainkat. Szeptemberben ugyanis is bejelentette, hogy gyermeket vr. A szakvezets gy dnttt azonban, hogy Nrit egyelre nem ptolja.


A szezon els szakasza egszen fenomenlisra sikeredett! Mind a magyar bajnoksgban, mind a nemzetkzi sorozatban magabiztosan meneteltnk. Janur vgig maradtunk hibtlanok, amikor a bajnoki alapszakasz elssg mr a zsebnkben volt, s az Eurpa Kupa rjtszsra kszlds jegyben hazai plyn kaptunk ki a PEAC egyttestl. Ezen a mrkzsen mutatkozott be csapatunkban a magyar vlogatott Krivacevic Tijana, aki Kassrl trt vissza egykori sikereinek helysznre. Bztunk benne, hogy Tinval a fedlzeten meg tudjuk lepni a Maccabi egyttest, s kiharcoljuk az eldntbe jutst az Eurpa Kupban. Sajnos nem gy trtnt. A rengeteg minsgi lgist felvonultat izraeli egyttes tgzolt rajtunk. Pedig a kinti mrkzsen sokig mg vezettnk, m a hajrban nem tudtuk elviselni Kayla srlst, akit radsul az egsz szezonra elvesztettnk.


 

Maradt szmunkra a hazai vonal, de az utols kt hnapnak mr j szakvezetvel vgtunk neki. Igor Polenek tvozott, a helyt pedig Sterbenz Lszl vette t. A vajkez dobgp, Kayla helyre egy hasznos csapatjtkos rkezett, a kanadai vlogatott Kim Gaucher-Smith, aki pont annyit tett hozz a jtkunkhoz, amit vrtunk tle.


A Magyar Kupa Dntjt Gyrben rendeztk. A hrom napos tornn minden nap egy szinttel feljebb lptnk jtk tern. A finlban egy igen komoly ellenfllel talltuk szembe magunkat. Ezen a napon azonban eslye sem volt a DVTK egyttesnek. Kprzatos teljestmnnyel, 29 pontos gyzelmet arattunk, megszerezve klubunk hatodik MK elssgt!

Megnvekedett nbizalommal vrtuk ezek utn a bajnoki rjtszst. A dntig nem volt semmi gond, magabiztosan vettk az akadlyokat. A dntben jra a DVTK kvetkezett, akik a PEAC grdjt bcsztattk az eldntben. risi csatkat, az utbbi vek legsznvonalasabb finljt hozta a prharc! Egszen a negyedik mrkzsig mindkt fl hozta a hazai mrkzsit, ekkor azonban sikerlt megtrnnk a sormintt. Telt hz, tbb ezer miskolci fanatikus lenygz szurkolsa kzepette nyertnk szoros vgjtkban, mely klubunk kilencedik bajnoki cmt jelentette!

Emlkezetes szezont zrtunk, kt aranyremmel a tarsolyunkban!
 

   2015/2016

  

A kt aranyremmel zrult szezont kveten Sterbenz Lszl vezetedz szerzdst kt vvel meghosszabbtottuk, s ahogy Trk Zoltn a csapat-hirdetskor fogalmazott: "Rendkvl nehz, de egyben nagyon szp feladattal bztuk meg vezetedznket, hiszen az eredmnyes szerepls mellett egy nagyon tehetsges generci csapatunkba trtn beptst is vrjuk tle."

Fegyverneky Zsfia szls utn visszatrt, ersteni a rutinos magot, akik mgtt egy egszen fiatal tehetsges magyar generci sorakozott fel: a sajt nevels Weninger Virg s Brndy Dominika mell csatlakozott a DVTK-tl rkezett Dubei Debra, illetve a Vasas-tl kivsrolt Hatr Bernadett.

Volt mg egy rkez, Abby Bishop, m az ausztrl klasszist vgl egy komoly srls megakadlyozta, hogy nlunk tltse a szezont. Volt mg egy tvoz, miutn Dragana Stankovic nem ment t az augusztusi orvosi vizsglatokon. A helykre a svd vlogatott Louice Halvarsson-t igazoltuk le mg a szezon eltt.

 

Nem vrt nehzsgekkel vgtunk teht neki a szezonnak. A kt els bajnoki nem jelentett problmt, szemben az els nemzetkzi fellpsnkkel. 34 pontos veresggel trtnk haza a francia Lille-bl, melytl gy megszdltnk, hogy a PINKK-Pcsi otthonban is csak az utols negyedben trtnk magunkhoz. risi htrnybl visszahoztuk nyersre a tallkozt, m az utols msodpercben a svd Binta Drammeh lehetetlen helyzetbl is betallt, elvve tlnk a gyzelmet. A 36 pontos schioi zak foglalta keretbe a rmlomszer hetnket. Flve vrtuk a DVTK elleni bajnokit, de rnk cfoltak a lnyok, s nagy csatban legyrtk vendgeinket. Jt tett a lelkeknek a siker, melynek hatst a Salamanca elleni tallkozn is lveztk. Elspr els flidt kveten megriztnk 6 pont elnyt a vgjtkra s 73-67 arnyban megszereztk az els gyzelmet a nemzetkzi porondon is. Ekkor mg nem gondoltuk, hogy egyben az utolst. Radsul a PEAC-Pcs hazai krnyezetben lepett meg minket (76-78), visszalkve minket az ton.

 

Jl jtt a novemberi sznet, mely alatt megprbltuk rendezni a sorokat. Hogy ennek eredmnye volt e, azt nehz megmondani, mindenesetre december elejn imponl gyzelmet arattunk a megyei rivlis Gyr otthonban (73-96). Ugyan az Euroligban sanszunk se volt, de legalbb a hazai porondon hiba nlkl haladtunk elre. Visszavgtunk a PINKK-nek az szi veresgrt, Miskolcon is jobbnak bizonyultunk a DVTK-nl, s a PEAC otthonbl is elhoztuk a bajnoki pontokat.

Sokat segtett, hogy kzben erstettnk is a keretnkn! Janur elejn leigazoltuk a rutinos horvt Ana Lelas-t, de tartogattunk mg egy meglepetst is szurkolinknak. Honti Kata nem rezte jl magt Trkorszgban, s nagy rmnkre visszatrt a gykereihez! Emlkezetes pillanat volt, ahogy ismt magra hzta a zld-srga szneket! Hogy ne legyen teljes az rmnk, arrl egy fjdalmas srls gondoskodott. A svd Louice Halvarssonnak elszakadt az Achillese, gy vget rt szmra a szezon.

Az Eurolignak februr elejn intettnk bcst a Kassn elszenvedett veresggel. Nem maradt ms htra, arccal a hazai sorozatok fel fordultunk.

 

Az alapszakasz hajrja eltt kerlt sor a ni Magyar Kupa dntre, melyre mr frissen igazolt amerikai centernkkel, Devereaux Peters-szel a sorainkban utaztunk el. A miskolci rendezvnyen a negyeddntben s az eldntben tgzoltunk mindkt pcsi rivlisunkon. Az ellenlls nlkli gyzelmek visszatttek a finlban, ahol a telt hzas miskolci publikum eltt elvreztnk a rendez DVTK-val szemben, akik megrdemelten tartottk otthon a kupt.

gy mr csak a bajnoksg maradt szmunkra, ahol vgl az alapszakasz els helyre futottunk be, miutn a kupa htvgt kveten a Gyr s a Cegld ellen sem hibztunk.

A rjtszsban eslyt sem hagytunk rivlisainknak! Elbb a ZTE, majd a PINKK egyttest bcsztattuk knnyedn.

A dntben a miskolciakon tllp gyriekkel talltuk szembe magunkat, akikkel szemben, az alapszakasz kt sima gyzelme vgett, nagy nbizalommal lphettnk plyra. Az elsn 77-45 arnyban diadalmaskodtunk. A msodik tkzeten, Gyrben is vgig kzben tartottuk az irnytst, a 16 pontos siker nmagrt beszlt. Jhetett a harmadik sszecsaps, mely helyenknt mr gla jelleget lttt. 81-60 arnyban hoztuk a mrkzst, s ezzel a finlt is, megszerezve trtnelmnk 10. bajnoki cmt!


 


   2016/2017

  

 

Ahogy Trk Zoltn az elz szezon csapathirdetsekor elmondta, a szakmai stbbal olyan egyttest kvntak kialaktani, mely a rutin s a fiatalsg egszsges elegye, ahol a klub jvjt jelent fiatalok jabb lpcsfoko(ka)t tehetnek meg, s mindemellett az Euroligban is elre tudunk lpni. Ennek megfelelen lettek kivlasztva a lgisok. Krakkbl szereztk meg a 29 ves Yvonne Turnert. A hrmas posztra a fiatal svd Binta Drammeh lett a kivlasztott, mg a palnk al a szerb Eurpa-bajnok Danielle Page, illetve az ausztrl Cayla George.

Sajnos mr a szezon eltt vltoztatsra knyszerltnk, miutn Danielle Page nem ment t az orvosi vizsglaton. Gyorsan kellett cselekednnk, s visszahoztuk Krnjic Sara-t, aki ezzel a hatodik vt kezdte meg a klubnl.

Oktber els napjn, nnepi hangulatban kezdtk a szezont a BEAC ellen, de nem sokig rlhettnk. Szekszrdon s Gyrben is kapitulltunk. Ezek utn kifejezetten bravrnak szmtott, hogy az Euroliga els forduljban, Polkowicben, ktszeres hosszabbtsos drmai csatbl kerltnk ki gyztesen. A novemberi vlogatott sznet eltt egy eszmletlen hajrval a Bourges csapatt is elkaptuk itthon! A gyzelmek mellett kln rm volt szmunkra, hogy kapitnyunk, Fegyverneky Zsfi jabb hrom vre, Yvonne Turner pedig plusz kt vre ktelezte el magt klubunkhoz. Az nnepek eltt az rmbe rm kerlt. Kalandos ton jutottunk el a Hatay otthonba, mely kihatott a teljestmnynkre is. Ezt feledtettk egy szp sikerrel a PEAC vendgeknt, de a gyzelemrt nagy rat fizettnk. Binta Drammeh slyos srlst szenvedett a mrkzs hajrjban. Vezetsnk nem ttlenkedett, gy 2017-nek mr egy rgi-j jtkossal, Shenise Jonhsonnal a sorainkban vgtunk neki.

Mg nlkle 10 pontos veresget szenvedtnk itthon a Lille grdjtl. Ekkor mg nem sejtettk, hogy ez mennyire fj lesz ksbb. Janur derekn remek teljestmnnyel vgtunk vissza a Szekszrdnak, de a 26 pontos gyzelem utn valami megtrt a csapat jtka tern. A szks rotcin ugyan javult Tijana Ajdukovic leigazolsval, de ez sem volt elg ahhoz, hogy a decemberi j pozcinkat megrizzk az Euroligban. Az utols fordulban Lilleben kellett volna gyznnk, de egy pillanatra sem adtak szmunkra eslyt a francik. Az Euroliga ezzel elszott, nem sikerlt az elrelps az elz vhez kpest.

A bajnoksgban februr vgn klubunk fennllsnak 100 ezredik pontjt nnepelhettk a Cegld ellen. Miskolcon viszont elbuktunk, elvesztve ezzel az alapszakasz elssget is.

 

A rjtszs eltt azonban mg a Magyar Kupa nyolcas dntjben szlltunk ringbe. A clunk egyrtelmen a kupa visszahdtsa volt, melyet vgig kiegyenslyozott teljestmnnyel, nagyon magabiztosan szereztnk meg Pcsett. A finlban 30 ponttal gyztk le a Cegld egyttest. Ez volt a hetedik kupa elssgnk!

nbizalommal telve vrhattuk teht a rjtszst! Sem a ZTE, sem a Gyr nem jelentett gondot, de a dntben mr jval nagyobb ellenllsra szmthattunk a bajnoksg egyik meglepets csapata, a Szekszrd ellen. Radsul plyahtrnybl indultunk! Ezt azonban azonnal, mindjrt a dnt nyitnyn visszavettk egy izgalmas, feszlt hangulat mrkzsen. Sajnos Shenise-t kt technikaival a jtkvezetk killtottk, gy a msodik tallkozn nem szmolhattunk vele. Szurkolinkra azonban igen, akik megtltttk az Arnt, s tmogatsukkal egy lpsre kerltnk a bajnoki cmtl. Ismt Szekszrd fele vettk az irnyt, de a bajnokavats elmaradt. A hazaiak nagy erket mozgstva, hosszabbtsban diadalmaskodtak. Sopronban azonban mr nem engedtk meglepni magunkat, s biztosan, 82-56-os sikerrel hdtottuk el 11. bajnoki cmnket!

Sorozatban harmadik alkalommal lettnk bajnokok!


 
   2017/2018

  

 

A bajnoki s kupa elssg ellenre tbb tren is vltoztatsra sznta el magt vezetsgnk, azzal a kimondott szndkkal, hogy a nemzetkzi porondon szerezzk vissza a presztzsnket, s fiataljaink jabb lpcsfokokat tegyenek meg. A karmesteri plca az Eurpa szerte nagy elismersnek rvend baszk szakember, Roberto Iniguez kezbe kerlt, aki hozta magval spanyol stbjt. A kt vre tervezett projekt a jtkosllomnyban is vltozsokat hozott. tdik szezonjra trt vissza soproni gykereihez Jelena Milovanovic. Szintn a palnk alatt jelentett erstst a szerb Tina Jovanovic. rkezett a tehetsges spanyol htvd, Angela Salvadores, illetve a brazil vlogatott centere, Clarissa Dos Santos. Ekkor mg nem sejtettk, hogy utbbi, csak pr napot tlt majd nlunk, miutn augusztus vgn nem ment t az orvosi vizsglaton.

A felkszls ennek ellenre remekl sikerlt. Roberto Iniguez soha nem ltott intenzits munkt veznyelt a lnyoknak, mely hamar reztette hatst. Szeptember kzepn elhoztuk az els helyrt jr serleget a Jekatyerinburg ltal rendezett neves tornrl. Ez korbban mg egy meghvott csapatnak sem sikerlt! A gyzelmet egy j center leigazolsval toldottuk meg. A remek kpessgekkel megldott amerikai Crystal Langhorne komoly erstsnek szmtott.

A szeptember 29-i nneplyes szezonnyitn elbcsztattuk ikonunkat, Honti Katt, aki a profi kosrlabdtl val visszavonuls mellett dnttt. A meghat pillanatokat kveten lehengerl jtkkal vertk 60 ponttal a BEAC-jbuda egyttest.

R egy htre mr kemnyebb feladat el lltott minket a DVTK, de k sem tudtak minket megszortani. Bizakodva vrtuk az Euroliga nyitnyt, mely lomszeren alakult. A trk Galatasaray 17 pontos veresggel tvozott Sopronbl. Ezek utn meglepetst jelentett, hogy szoros vgjtkban elbuktuk a megyei rangadt a Gyr otthonban, melyet a Polkowice elleni bravrral feledtettnk. A novemberi vlogatott sznet eltt a Lille s a Pcs is meghajolt a tudsunk eltt.

gy tnt, a kis pihen sem trte meg a lendletnket. A belga Castors Braine ellen nem kevesebb, mint 24 ponttal bizonyultunk jobbnak. Szekszrdon azonban nem tudtuk megismtelni a j teljestmnyt, majd a Prga ellen is elbuktunk. Hullmzv vlt a jtkunk mrkzsek kztt, s alatt is, de hamar magunk hagytuk ezt a peridust, s Karcsony eltt Isztambulban s hazai plyn a Polkowice ellen is diadalmaskodtunk.
A cmvd Kurszk otthonban ugyan nem volt eslynk, de csods menetelsbe kezdtnk! Mg gy is szlltottuk a bravrokat, hogy kulcsembernk, Jelena Milovanovic, a Lille ellen megsrlt, s kzmttre szorult. Ehhez kellett az is, hogy a gyorsan megtallt s szerzdtetett Danielle Page pillanatok alatt beilleszkedett s hasznos munkjval fontos lncszemm vlt. Janur 24-n npes szm soproni szurkoltbor tmogatsa kzepette idegenben leptk meg a Prga alakulatt, mely msodik helyet rt a csoportban! Az utols fordulban mr tt nlkl, de legyztk a Bourges csapatt is, mely klubrekordot jelent 10 alapszakasz gyzelmet eredmnyezett szmunkra.

 

A februri sznet alatt. a Fenerbahce elleni negyeddntre kszlve tovbb erstettk keretnket. Alaina Coates szemlyben egy fiatal amerikai center rkezett hozznk, akivel mr a kvetkez szezon tekintetben trgyalsban lltunk.

Zsfolt telt hz eltt vrtuk a trk Fenerbahce sztrjait, akik igazoltk hrket, s elvettk a plyaelnynket. A trkorszgi mrkzsen a 7. percben mr 14 pontos htrnyban voltunk, de nem estnk ktsgbe s hatalmas szvvel visszajttnk a csatba, s a vgjtkban is a mi akaratunk rvnyeslt. Egyenltettnk! A mindent eldjnt soproni tkzet dlelttjn Alaina Coates-t csaldi tragdia rte, gy r nem szmthattunk. Ez azonban mg inkbb sszekovcsolta csapatunkat, s a szenzcis atmoszfrt varzsl szurkolink eltt eslyt sem hagyva, kitses 21 (!) pontos gyzelmet aratva lptnk be a FINAL4-ba, melynek elnyertk a rendezsi jogt is!

Kzben bajnokin visszavgtunk a Szekszrdnak, akik mrcius vgn risi csatban elvittk ellnk a Magyar Kupa serleget a soproni rendezs tornn. Fj veresget szenvedtnk egy remekl kosrlabdz ellenfllel szemben, de nem volt id bslakodni, hiszen nyakunkon volt az Euroliga ngyes dnt.

Eltte azonban mg meg kellett kezdennk fesztett tempban a bajnoki rjtszst. Szerencsre minden jl alakult, magabiztos gyzelmekkel jutottunk be a bajnoki dntbe, s kszlhettnk a FINAL4-ra, melyre kibvlt a Novomatic Arna.

 

Zsfolt hz, remek hangulat vrta a csapatokat. Flelmetes tempt diktltunk a trk Yakin Dogu ellen. Szurkolink ztk-hajtottk a lnyokat, akik hrom negyeden t pardztak, a 27. percben 19 ponttal jrva elbbre (51-32). Az utols 10 percben azonban fradni kezdtnk, a trkknek pedig minden beesett s fordtottak. Elvettk azonban utols ertartalkainkat! 65-65-s llsnl Yvonne passzolta ki a labdt a tripla-vonalnl helyezked Jecnak, aki 1,8 msodperccel a vge eltt bevgta! Ezzel az ikonikus dobssal trtnelmet rtunk! Fennllsunk sorn elszr bejutottunk a FINAL4 dntjbe, ahol az orosz nagygyval a Jekatyerinburggal talltuk magunkat szembe. Sikerlt ugyan meglepnnk a vilgsztrokat, s megugrani tlk 11 ponttal a finl els szakaszban, de gyilkos dobsokkal hamar eltntettk a htrnyukat, a sznet utn pedig mr nem engedtk ki kezkbl az irnytst. Ezstrmes csapatunk gy is hatlamas nneplsben rszeslt. A FINAL4 mind az eredmny, mind a rendezs tekintetben sikersztorit hozott!

Feldobott hangulatban rkeztnk el a bajnoki dnthz. A plyaelny a Szekszrdnl volt, de azt rgtn elvettk, majd a soproni tallkozt is behztuk. ldkl csatt hozott a harmadik tallkoz, de 3 ponttal, 69-66 arnyban fellkerekedtnk s megszereztk klubunk 12. bajnoki cmt!

Elkpeszt szezont produkltunk!


 

   2018/2019

  

Nagyon magasra tettk a lcet az elz vadban, de hittnk abban, hogy a rengeteg erfeszts s ldozat, amit hoztunk, jabb sikeres szezont hozhat. "Gyztes csapaton ne vltoztass!" – adta ki a jelszt Trk Zoltn a mjusi csapathirdetsen, gy egyedl a plyafutst befejez Danielle Page-tl vettnk bcst. Az let azonban mr a nyr kzepn trta az elkpzelseinket. Jelena Milovanovic szerzdst anyai rmk miatt szneteltettk. A helyre a svd vlogatott klasszis centert, Amanda Zahuit szerzdtettk. Ugyancsak csatlakozott a felntt kerethez a Sopronba visszatr sajt nevels jtkosunk, Varga Kamilla. Augusztusban tovbbi nem vrt problmkkal talltuk szembe magunkat. Fel kellett bontanunk Alaina Coates szerzdst, aki nem kvnt idben bekapcsoldni a felkszlsbe. R egy htre pedig Tina Jovanovic dlt ki a sorbl. Szerb centernknek mindkt bokjt mteni kellett. Nehz helyzetnket a ktszeres vilg-bajnok Candice Dupree megszerzsvel igyekeztnk orvosolni. Illetve az edzsekre leigazoltuk a horvt Iva Cuzicot, aki korbban mr megfordult nlunk.

 

A hagyomnyos jekatyeriburgi tornn a rendez jobb msodik flidei teljestmnyvel visszaszerezte ellnk a kupt. A szezonnyit, melynek keretben elbcsztunk a plyafutst befejez Zsovr Orsolytl, ezttal is emelkedett hangulatban telt. Itt kerlt bejelentsre az is, hogy a Novomatic cgcsoport jabb 5 vre nvadja lett az arnnak.

Nagy lendlettel vgtunk neki a hazai bajnoksgnak! Sorra szlltottuk a gyzelmeket, kzte rangadkat is. gy nagy pofonknt rt minket az Euroliga nyitny, melyen az jonc Flammes Carolo kihasznlta dekoncentrlt jtkunkat. Azonban idben jtt mg ez a figyelmeztets! Pr nappal ksbb a bajnoki ezstrmes Szekszrd otthonban jra rlhettnk. Az elkszn Iva Cuzic helyre, msfl hnapra leigazoltuk egykori sajt nevels centernket, Licskai Zsfit, akinek a munkjra elssorban az edzseken szmtottunk.

 

A hazai menetels mellett az Euroligban ugyan nem tudtuk meglepni a Fenerbahce grdjt Isztambulban, viszont hatalmas bravrt hajtottunk vgre az otthonban flelmetes Salamanca szurkoltbora eltt. A Kurszk vilgsztrjait is megszorongattuk a Novomatic Arnban. A mrkzs utn a keretben jabb vltozs trtnt. Angela Salvadores helyt egy msik spanyol spler, Queralt Casas foglalta el.

A Hatay s a Riga ellen mi voltunk a jobbak, rtkes sikereket letve a karcsonyfa al. Ami viszont aggodalomra adott okot, nem is kicsit, hogy kapitnyunk, Fegyverneky Zsfia talpsrlst szenvedett a lettek ellen, jtka bizonytalann vlt az elttnk ll hnapokra nzve.

A rvid tli sznet alatt vltozs trtnt a szakmai stbban. A szemlyes okok miatt tvoz Carlos Cantero msodedznk helyt a szintn spanyol Jose Gonzalez Dantas foglalta el.

 

A hazai szntren tovbbra sem okoztak gondot az elttnk ll feladatok. Az Euroligban visszavgtunk a Carolo egyttesnek, ugyanakkor fj veresget szenvedtnk az Olympiacos otthonban, st hazai krnyezetben vesztettnk fontos mrkzseket a Fenerbahce s a Salamanca ellenben. Nehz helyzetnkben Honti Kattl kaptunk segt kznyjtst. Ikonunk, aki msfl ve szgre akasztotta cipjt, megkeressnkre jra csatasorba llt, hogy Zsfi srlst thidalva segtsen minket, elssorban az edzsmunka tern.

Elindultunk jra felfel! A kurszki csodra egsz Eurpa felkapta a fejt. Az nbizalmunknak is jt tett a szavakba nem nthet oroszorszgi gyzelem, melyet kveten mr tbb fordulval az alapszakasz vge eltt bebiztostottuk els helynket itthon. St, az eredmnyek szerencss alakulsa, s a Rigban elrt jabb imponl gyzelem az utols fordulban oda vezetett, hogy a msodik helyre futottunk be a csoportban, plyaelnyt szerezve a Bourges elleni negyeddntre.

 

Eltte mg a Magyar Kupban kellett megvvnunk a magunk csatit. A nyolc csapatos gyri tornn okosan, mly rotcival kosrlabdzva jutottunk el a finlig, ahol kzel 500 soproni szurkol fergeteges buzdtsa kzepette megrdemelten vettk vissza a serleget a Szekszrdtl.

nneplsre nem volt id, hiszen hrom nap mlva mr a Bourges csapatt fogadtuk hazai plyn. Emlkezetes mrkzsen, Candice Dupree utols msodpercekben elrt csods kosarval elnybe kerltnk a francikkal szemben, akiknek a kinti tallkozn eslyt sem hagytunk, gy jra bejutottunk a FINAL4-ba! Ha mr bejutottunk, kormnyunk, vrosunk s az MKOSZ tmogatsval jra megplyztuk a rendezst, melyet az elz esztend kivl tapasztalatai utn ismt neknk tltek! risi megtiszteltets volt ez klubunk szmra!

 

Nagy erkkel lltunk neki a szervezsnek, melyre nagyon kevs id llt rendelkezsre. Stbunk azonban ezttal is jelesre vizsgzott! Csapatunk kzben veretlenl zrta a bajnoki alapszakaszt, s az Euroliga dnt eltt a bajnoki negyeddntt is kipiplta.

A FINAL4-ban a cmvd Jekatyerinburg ellen kezdtnk. A msodik negyed elejn, extzisban kosrlabdz csapatunk 28-17-re vezetett, de az oroszok vilgsztrjai kzbe vettk a dolgokat, s megrdemelten jutottak be a vasrnapi finlba. Neknk a bronzcsata jutott, melyen kihajtottuk magunkat, de a Prga azon az estn jobbnak bizonyult nlunk. A vastaps gy is kijrt lnyainknak!

A FINAL4 utn arccal ismt a bajnoki rjtszs fel fordultunk, melynek kimagasl eslyesei voltunk. Nem is kellett csaldniuk szurkolinknak. Gyakorlatilag megszortani sem tudtak minket ellenfeleink. A dntben az ALUINVENT-DVTK Miskolc ellen sem volt krdses, ki a jobb csapat, gy veretlenl rtk el a 13. bajnoki cmnket, melyre korbban egyszer volt plda trtnelmnk sorn.

jabb fnyes esztendt zrtunk!

 

   2019/2020

  

 

Kt cscsra jratott esztend utn j projektbe vetettk magunkat. Szerettnk volna nagyobb terhet rakni nemzetkzi szinten is azon fiataljainkra, akikbe vek ta rengeteg munkt fektettnk. Ngy klasszis lgis tvozott - Turner, Zahui, Dupree, Casas -, visszatrt ugyanakkor szls utn Jelena Brooks. Zsfi mell a htvd posztra egy rutinos csapatjtkos rkezett, az amerikai Briann January szemlyben, ami szerkezeti vltozst is vont maga utn a jtkban. A jvbe is befektettnk a 18 ves, korosztlyos vlogatott Varga Alz hrom vre szl szerzdtetsvel. A csapat vezetedzi posztjt a nagyon tehetsges, de mg kevesebb tapasztalattal rendelkez fiatal szakemberre, Gspr Dvidra bztuk, akivel a httrben mr kt ve tartott a prbeszd.

Kemny alapozst kveten vgtunk neki a szezonnak, mely sorn egy magas szinvonal vdekezsre kvntuk pteni csapatunk jtkt. Rvid id alatt igen magas szintre jutottunk, magasabbra, mint azt elzetesen remltk! A novemberi vlogatott sznetig csupn kt veresget gyjtttnk be. A magyar bajnoksgban csupn a gyri kiruccansunk hozott nmi izgalmat, de a sznet utn mutatott tkletes vdekezsnk, s a kapott 14 (!) pont nmagrt beszlt. A nemzetkzi porondon rgtn egy franciaorszgi bravrral kszntnk be a Montpellier otthonban, melyet kveten a bombaers trk Fenerbahce grdjt is elkaptuk Sopronban! Sajnos Gironban megsrlt Briann January, s hinyt a vkony keretnk nem brta el. Rment sajnos a Lyon elleni idegenbeli csata is, ahol hiba volt tetemes, 20 pont kzeli elnynk, felrldtnk a vgre.

 

Jkor jtt a sznet, de ahogy jra begyjtottuk a motorokat, jtt az jabb csaps. Rgtn az els fellpsnkn, a Vasas ellen kzsrlst szenvedett Jeca, akit december vgig elvesztettnk. Egyik kulcsembernk kiesse nagyon rzkenyen rintett minket, mr csak azrt is, mivel rvid id alatt kellett j szerkezetre tllnunk, melyben tbben is szokatlan pozciba knyszerltek. Hrom egymst kvet veresgbe futottunk bele a PEAC-Pcs, a Gdynia s a Kurszk ellen. Klnsen az els kett volt fjdalmas. A DVTK elleni rangadn azonban gy tnt kirngattuk magunkat a gdrbl! A 89-52-es kitses siker utn trdre knyszertettk az olasz Schio csapatt is, a karcsonyi nnepek eltt a szlesebb paddal rendelkez Montpellier viszont visszavgott az szi veresgrt. Ezzel egytt bizakodva vrtuk a folytatst, klnsen, hogy tudtuk, Jeca hamarosan jra a fedlzeten lesz, radsul a srlsek ltal sebezhetv vlt keretnket is megerstettk a tli sznetben. Nem is akrkivel! Az elz vi sikerek egyik lettemnyese, a vajkez Candice Dupree igent mondott a hv szavunkra.
Nagyon kemny janur el nztnk a februri vlogatott sznetig, de csapatunk llta a sarat! Ugyan Isztambulban nem volt eslynk a Fenerbahce ellen, de a tovbbjutsrt vvott harcban a Novomatic Arnban magabiztosan gyztk le mind a Girona, mind a Lyon grdjt, s Gdyniban is mi nnepelhettnk. A hazai szntren veretlenl hoztuk le ezt a hnapot, gy, hogy Szekszrdon is gyzelmet nnepelhettnk npes szurkoltborunkkal.

 

Nem jtt jkor a sznet a kivl formban lev csapatunknak, de nem estnk ktsgbe akkor sem, amikor a Kurszk, nhny vilgsztrjnak az ihletett jtkval elvitte Sopronbl a gyzelemrt jr kt pontot. Tudtuk, hogy kpesek vagyunk odarni a csoport els ngy helynek valamelyikre is. Azt azonban nem sejthettk, hogy ez volt az utols nemzetkzi mrkzsnk a szezon sorn. Felttte ugyanis a fejt Olaszorszgban a rendkvl gyorsan terjed koronavrus jrvny, rnk pedig az utols fordulban a Schio csapata vrt. gy dntttnk, hogy az egszsg fontosabb mindennl, gy nem vllaltuk az olaszok ellen a mrkzst. A FIBA dntse nyomn elvesztettk a mrkzst 20-0-val, s a killsrt jr egy pontot sem kaptuk meg, gy bcst inthettnk a nemzetkzi porondnak. Fj szvvel, de tiszta lelkiismerettel fordultunk a hazai vonal fel, ahol fontos feladataink voltak mg.

Mindenekeltt a Magyar Kupban, ahol mindjrt els nap rangadval kezdtnk az ALUINVENT-DVTK ellen. A mrkzsnek j alaphangot adott a pr nappal korbbi miskolci bajnoki rangad, ahol egy glgazdag tallkozn, ktszeres hosszabbtsban sikerlt diadalmaskodni a tabella msodik helyt elfoglal rivlisunk forr hangulat otthonban. Ezttal a vdekezs dominlt, melybl ismt mi kerltnk ki gyztesen. Msnap nem a legjobb felfogsban lptek jtkosaink a plyra, de az energik tartalkolsa mellett is hoztuk a TFSE-MTK elleni eldntt. Jhetett a Szekszrd elleni finl, amely sorn szinte tkletes vdekezst mutattunk be, eslyt sem hagyva kihvnknak.

 

Cmvdssel szereztk meg klubunk trtnelmnek kilencedik kupa aranyrmt, s a bennnk rejl erben s tudsban bzva, nagy eslyesknt vrhattuk a bajnoksgbl htralev idszakot, mely vgl id eltt vget rt. A koronavrus tovbbgyrzse miatt mr az alapszakasz tt nlkli utols forduljt sem lehetett lejtszani, pr nap mlva pedig az MKOSZ befejezettnek nyilvntotta a bajnoksgot. Mivel eredmnyt sem hirdettek, gy kiss keser szjzzel rt vget a szezon. Csapatunk, a hazai sorozatokban mindssze egy veresget szmllva, igen magabiztos teljestmnnyel, alapszakasz gyztesknt zrta a bajnoksgot.


 
Tilos a www.wb-sopron.com brmely fotjnak, rott anyagnak vagy rszletnek jrakzlse a szerző,
ill. az oldal rsbeli engedlye nlkl.