Keresés:     2016 október 25. kedd
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14

Nagy lökést adhatna egy jó rajt


Szerdán 19 órakor megkezdjük szereplésünket az Euroligában. Kezdésként egy olyan rivális otthonában lépünk pályára, akivel a csoportban vélhetően nagy harcban leszünk az Európa Kupa negyeddöntőt jelentő 6. hely megszerezése terén.

A Polkowice a hazai környezetében bízhat leginkább, mi pedig abban, hogy valamivel előbbre tartunk a közös munkában vendéglátóinknál, ahova a két WNBA-s amerikai - Boyd és Harrison - még csak most tette be a lábát. A többiek esetében sem beszélhetünk túl nagy összeszokottságról, hiszen a lengyel klubhoz két év távollét után tért vissza kiemelt támogatóként a CCC nevezetű cipőbirodalom, mely komoly eredményeket vár a gárdától. Ennek megfelelően a nyáron, a saját nevelésű fiatalokat leszámítva, lecserélték az egész keretet.

A már említett amerikaiak közül a hátvéd poszton bevethető Brittany Boyd kifejezetten jó mutatókat produkált a New York Liberty gárdájában, minden bizonnyal kulcsszerepet fog betölteni a lengyeleknél. Isabelle Harrison a Phoenix Mercury centersorát erősítette a nyáron, neki az első éve lesz Európában.

Persze rajtuk kívül is számos meghatározó lengyel és egyéb nemzetet képviselő, jó nevű légiós található a keretben, elég csak az orosz Musina .testvérekre gondolni. Valeriya már érett profi, míg húga, Raisa az orosz kosárlabdázás egyik, még csiszolatlan gyémántja.

A légiósoknál maradva. A palánkok alá igazolták a horvát válogatott centerét Marija Rezant. A hármas poszton egy örök spanyol ígéretet, Mariona Otizt találjuk, míg a karmesteri pálcát a belga válogatott Noemie Moyombo kezébe helyezték.

A nem kevesebb, mint hét (!) külföldi mellett fontos szerepe lehet a csapat korábbi fényes sikereinek egyik alappillére, a lengyel Magdalena Leciejewska.

Sok jó játékos, de kérdés, mennyi idő kell nekik, hogy igazi csapattá formálódjanak.

Hasonló gondolatokat fogalmaztak meg a csapatok vezetőedzői is a mérkőzés előtt.

Vadim Czeczuro (CCC Polkowice): "Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok, hogy két év szünet után visszatértünk az Euroligába. A klubnak, a szponzoroknak és a helyi közösségnek is nagy dolog ez! A szezon-nyitó mérkőzés mindkét csapatnak nagy jelentőséggel bír. Tiszteljük magyar ellenfelünket, de élni akarunk a hazai pálya előnyével, és győztesen szeretnénk zárni a mérkőzést. Egyet biztosan ígérhetek! Negyven percig küzdeni fogunk, mert az Euroligában csak így lehetnek győzelmi reményeink!"

Sterbenz László: "Aki az európai csúcsminőséggel már találkozott, az tisztában van azzal, hogy aki realizmus helyett túlzott optimizmussal lép fel, azt csalódás éri. Természetesen vannak legyőzhető ellenfelek, ezért is indultunk el ebben a sorozatban. Az, hogy melyik csapat, milyen játékerőt képvisel, senki nem tudja még jelen pillanatban. Most áramlanak Európába a WNBA-s játékosok. Ilyen az első ellenfelünk, a Polkowice is. Bajnokin még nem ütötte le a labdát a két amerikai játékosuk, ezért érzem azt, hogy a pár hét előnyünkből tudunk meríteni, és lehet győzelmi esélyünk Lengyelországban. A Polkowice igazán színes, nemzetközi csapat, ahol a lengyelek és a két említett amerikai mellett találhatunk orosz, belga, spanyol és horvát kosarasokat is. Ami minket illet. Három hete kezdtük a közös munkát, mely során sokat léptünk előre, de láthatóan még nem eleget. A nehézségeinkről nem szeretnék beszélni, a cél a csoport hatodik helyének a megszerzése. Talán előny lehet, hogy a novemberi válogatott selejtezők miatt csak hét forduló megy le a karácsonyi szünetig, a többi átnyúlik a következő évre. Meg kell őriznünk annak az esélyét, hogy az alapszakasz második felében is legyen lehetőségünk befutni a 6. helyre, mely Európa Kupa negyeddöntős szereplést garantál. Remélhetőleg lesznek hozzánk hasonló játékerőt képviselő együttesek, akik közül kettőt kell megelőznünk. Hogy kik lehetnek azok, azt most még nem lehet megmondani. A szerdai mérkőzés után viszont már valamivel tisztábban láthatjuk az esélyeinket."

A mérkőzés online stream formájában nyomon követhető lesz a FIBA Youtube csatornáján, illetve online statisztikai közvetítés formájában a sorozat honlapján.


- 2016-10-25
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Győzelemmel hangolt a Polkowice
Szerdai Eurliga ellenfelünk, a Polkowice, a 19 pontos Musina vezérletével 73-66 arányban legyőzte az Artego együttesét a lengyel pontvadászat legutóbbi fordulójában
10/24 13:27
    Gólgazdag rangadón diadalmaskodott a Győr
A megyei rangadón megérdemelt győzelmet aratott a mérkőzés nagy részében valamivel előttünk járó Győr
10/22 19:41
    Euroligás rangadó, de még a magyar pontvadászatban
Jövő szerdán rajtol az Euroliga, de már előtte felmérhetjük, mire megyünk egy euroligás ellenféllel szemben
10/21 19:15
    Bemelegítettünk a hétvégére
A két középső negyedben elrendeztük a meccset
10/19 20:17
    Hétközi fordulóval folytatjuk
Ezen a héten már két mérkőzés vár lányainkra a magyar bajnokságban, mely jól is jön a jövő heti Euroliga rajt előtt
10/19 16:16
    Osztálynyi különbséget hozott az első félidő
A szünet után kíméletesek voltunk pécsi vendégeinkkel, de így is tetemes különbség mutatkozott a két csapat között
10/16 20:03
    Presztízs bajnokira érkezik a PINKK
Egy Sopron-Pécs találkozó presztízs értéke mindig magasabb az átlagosnál, bármilyen élethelyzetben is találkozik egymással két csapat
10/14 11:46
    Irány Polkowice!
Csapatunk hamarosan megkezdi szereplését az Euroligában is
10/12 21:30
    Bécsi vendégjáték, jó hajrával
Hétfő este az osztrák bajnok Flying Foxes csapatával játszottunk felkészülési mérkőzést, melyen az utolsó negyedben sikerült kivívnunk a győzelmet
10/10 21:06
    Megszórtak minket Szekszárdon
Benne volt a pakliban egy vereség Szekszárdon, de arra nem számítottunk, hogy egy percig sem lesz győzelmi esélyünk
10/07 20:11
    Danielle Page - Túl a beavatkozáson
Mint ismert Danielle Page szerződését szüneteltettük, miután megérkezésekor, még szeptember közepén nem ment át az orvosi vizsgálaton
10/07 15:04
    Kemény ellenállásra számíthatunk Szekszárdon
Csapatunk számára már pénteken folytatódik a magyar bajnoki pontvadászat
10/06 22:17
    Aranyidők - 10 aranyérem elevenedik meg a tablón
Szombaton színes és látványos programmal nyitottuk meg a szezont, melynek keretében magasba emelkedtek a junior és a 10
10/04 12:32
    Emelkedett hangulatban indult el a szezon
A sok kísérő program után csapatunk is teljesítette a feladatot, és győzelemmel kezdte a 2016/17-es szezont
10/01 19:26
    Ünnepélyes szezonnyitó, programokkal
Szombaton, az első élesben vívott mérkőzéssel, a BEAC Újbuda ellen, hivatalosan is elrajtol a 2016/17-es szezon
09/30 14:26
    Cayla és Sara is a fedélzeten
Két nappal a szombati, ünnepélyes szezonnyitó előtt - belépés díjtalan! - megérkezett két hiányzó centerünk is
09/29 19:54
    Most már felénk fordult a mérleg nyelve
A szombati ünnepélyes szezonnyitó előtt lejátszottunk utolsó felkészülési mérkőzésünket is
09/28 19:16
    Vezetőedzőnk volt a Sopron TV vendége
A SOPRON TV hétfői adásában Sterbenz László vezetőedzőnk volt Major Mihály vendége
09/28 11:00
    Van még munka, de haladunk
A felkészülés során először láthatták hazai környezetben csapatunkat szurkolóink
09/27 21:27
    Üdv újra köztünk, Sara!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Danielle Page nem ment át az első orvosi vizsgálaton
09/25 19:56


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.