Keresés:     2014 október 25. szombat
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14


Szerethető csapatot ígér Zsovi


A kevés rutinos játékosunk közül csapatunk vezetősége Zsovár Orsi kezébe adta a karmesteri pálcát, akiről tudjuk, hogy nem ismer elveszett labdát. A szurkolók közt is népszerű Zsovi követendő szellemisége jó példa lehet annak a sok-sok fiatalnak, aki idén a felnőtt keretünket alkotja. Csapat-kapitányunkkal a szombati ZTE NKK elleni szezonnyitónk kapcsán ültünk le beszélgetni.

Fotó: Tóth Zsombor

- Hogy érzed magad a csapatkapitányi porondon?

- Izgatottan vártam a feladatot, és egyre komfortosabban mozgok is ebben a szerepben. Jó érzés, hogy nemcsak a pályán számítanak rám, hanem csapat-kapitányként is megmutathatom azokat az erényeimet, melyek a csapat összekovácsolásában is hasznosak lehetnek. Rajtam kívül még két rutinosabb játékos van a csapatban, Iva és Simi, akik időnként besegítenek, ha sok a teendő, de összességében elmondhatom, hogy eddig minden jól megy.

- Mi a fő elvárás feléd a vezetőség részéről?

- Leginkább azt kérték, hogy vigyem át a személyiségemet a csapatba. Figyeljek arra, hogy mindig komolyan dolgozzunk, de maradjon meg emellett a csapat fiatalságából fakadó lazaság is. Ezen felül segítsem az új játékosok gördülékeny beilleszkedését, szervezzek az egységet erősítő csapat programokat, illetve folyamatos legyen a kommunikáció rajtam keresztül a vezetőség, a szakmai stáb, és a játékosok között. Ne maradjanak megválaszolatlan kérdések, mindenre találjunk megoldást.

- A nagyon alacsony, a 21 évet alig meghaladó átlagéletkor a kapitányi szerepköröd esetén könnyíti vagy nehezíti a munkát?

- Attól függ, melyik oldalról nézzük. Egyrészt a több fiatal jelenléte együtt jár azzal, hogy még sok mindenben irányt kell nekik mutatni, segíteni kell őket a tanulási folyamat során. Több kérdés is jön tőlük, melyekre igyekszem egytől egyig választ adni. Másfelől nagy a lelkesedésük, nyitottak, motiváltabbak, mely a pályán is biztos vagyok benne, hogy látszani fog.

- A felkészülési mérkőzéseken és az MTK ellen ezt már valóban felfedezhettük.

- Örülök, hogy kintről Te is így láttad! A pályán kívül is jó közösség van kialakulóban. Több programon is már túl vagyunk, melyek megmutatták például azt is, hogy a két amerikai lány jó családi háttérrel rendelkezik, kommunikatívak, nyitottak mindenki felé. Ez szintén nagyon fontos, hogy igazi egységet alkossunk!

- Már említettük, hogy fiatalos a gárda, két rutinos játékos is szülési szabadságra ment. Hogyan tudjátok ezt a rutint majd pótolni a pályán?

- Lelkesedéssel, akaraterővel, küzdőszellemmel! Az átlagéletkorból fakadó spiritusz, vállalkozó-kedv, kreativitás, ami a támadásainkban jelen van, ellensúlyozza a rutin hiányát, védekezésben viszont a harciasságnak, az egységnek kell átlendítenie minket a tapasztalatlanság okozta nehézségeken.

- Igor gyors, látványos játékot ígért az idei szezonra. Hogy álltok vele?

- Igen, erre kifejezetten alkalmas a csapat összetétele. Ugyanakkor még csak egy hete dolgozunk a teljes kerettel együtt, így időre van szükségünk. Ahhoz hogy érezzük egymást, folyamatos legyen a csapatjáték, sok munkára és időre van szükség, a kialakítása nem megy egyik napról a másikra.

- Idén a megszokottnál jóval hosszabb felkészülésen estetek át. Hogy bírtátok?

- A vége felé már nagyon vártuk a bajnoki rajtot! Szerettük volna érezni a kemény munka eredményét éles mérkőzésen is. A hosszúságával együtt hasznos volt, főleg, hogy az első hetekben egyéni képzéseken vettünk részt, ahol lehetőségünk volt olyan elemekkel, esetleges hiányosságainkkal foglalkozni, melyre a fárasztó szezonok közepette kevés idő jut.
Fotó: Pados Noel

- A szezont tekintve Török Zoltán ügyvezetőnk úgy fogalmazott, hogy a bajnoki döntő és cím cél, de nem elvárás. Reálisnak találod ezt Te is, látva a közvetlen riválisok komoly erősítéseit?

- Egyetértek, hiszen az elvárásokat mindig mindent körülményt figyelembe véve kell megfogalmazni, de hozzáteszem azt is, hogy egy sportoló mindig a csúcsra tör, a legnagyobb elérhető célért küzd. Így vagyunk ezzel mi is! Tesszük a dolgunk, megyünk előre hétről-hétre, aztán majd meglátjuk, hol lesz ennek az útnak a vége.

- Az első hazai hivatalos bajnoki mérkőzésre készültök, ahol a ZTE az ellenfél, aki megtréfált minket párszor a felkészülés során. Mire kell velük kapcsolatban odafigyelni, hogy győzelemmel debütáljunk itthon?

- Agresszív stílust képviselnek támadásban és védekezésben egyaránt, és van néhány kulcsemberük, akik előtt le kell szorítania teret. A legfontosabb azonban, hogy nem szabad rástresszelnünk a mérkőzésre! Erre nagyon oda kell figyelnünk, hiszen most mutatkozunk be először hazai környezetben, mely mindig különleges érzés, különösen a fiataloknak, akik meg akarják mutatni magukat a szurkolóknak. Nem szabad, hogy ez a nagy akarat görcsbe menjen át, és akkor nem lesz gond.

- Te, mint csapatkapitány mit tudsz ígérni a szurkolóknak a lányok nevében?

- Egy szerethető, gyors, látványos kosárlabdát játszó csapatot, mely reményeim szerint egyre több szurkolót csalogat majd ki a mérkőzéseinkre. Tény, hogy sok a fiatal, valószínű, hogy lesznek nehezebb napjaink, hullámaink a mérkőzések között, és egy találkozón belül is, de azt meg tudom ígérni, hogy felszántjuk a pályát. Bízom benne, hogy ezt értékelni fogják a lelátón is, és türelemmel, bizalommal lesznek felénk. Szükségünk van a támogatásotokra, csak együtt lehetünk erősek!

A szombati szezonnyitóra készülve szerdán csapatfotózást tartottunk, melyről Gazsovics Krisztián készített pompás werk-filmet, hamarosan pedig jönnek a fotók is Tóth Zsombor jóvoltából. Szombaton a meccset követően pedig szurkolóinkkal együtt szeretnénk egy "zöld-sárga" képet készíteni, melyre mindenkit várunk szeretettel az E szektornál!- 2014-10-23
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Szombaton itthon is megnyitjuk a szezont!
Csapatunk az elmúlt hétvégén látványos játékkal magabiztos győzelmet aratott az MTK otthonában
10/22 11:18
    Hibátlan riválisok
Európa kupás ellenfeleink közül a Belfius Namur, - vereséget nem számlálva - már túl van a negyedik fordulón is a belga bajnokságban, míg a Pinkk Pécsi 424 a ZTE elleni sima idegenbeli sikerrel, a francia Basket Landes pedig egy nagy csatában elért hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a nemzeti bajnokságban
10/20 14:33
    Plusz 26 a nyitányon
Még az út elején járunk, de a bajnoki rajton az MTK otthonában már ízelítőt kaphattunk abból a harcias, gyors, látványos kosárlabdából, amit szeretnénk látni idén a csapattól
10/18 19:58
    Klubunk történetének legfiatalabb csapatával várjuk a rajtot
Szombaton 18 órakor az MTK Budapest városmajori csarnokában, fennállásunk legfiatalabb csapatával, nekivágunk az idei szezonnak
10/17 12:40
    Kiwi Budapesten, Fanni Grazban
Az idei szezont két saját nevelésű játékosunk is más klub színeiben kezdi meg
10/15 16:09
    Ezúttal elmaradt a hosszabbítás
Második brnoi felkészülési mérkőzésünk is izgalmas végjátékban dőlt el a javunkra
10/14 12:40
    A hosszabbításban már csak a hátunkat nézték Brnoban
Hétfő este utolsó előtti felkészülési mérkőzésünket játszottuk a szombati bajnoki rajt előtt
10/13 19:33
    Kayla is befutott
Péntek délelőtt amerikai bedobónk, Kayla McBride is megérkezett Sopronba
10/10 11:54
    Államtitkári látogatás
Kedden délután Simicskó István, sportért felelős államtitkár, soproni látogatásán, dr
10/08 15:19
    Bria már köztünk van
Hétfő délelőtt szállt le a bécsi reptéren Bria Hartley gépe
10/06 18:39
    Visszavágott a BRNO!
Nem sokat pihent a két együttes, mely a tegnap esti összecsapás után ma délelőtt ismét megküzdött egymással
10/06 12:30
    Magabiztos győzelem
A bajnokság közeledő rajtja előtt szerettünk volna egy erős ellenféllel megmérkőzni, és ebben a törekvésünkben jó partnerre találtunk az Euroligában induló BK IMOS Brno együttesében
10/05 20:35
    Munkába állt az adogatógép
Igen hasznos géppel bővült a folyamatos fejlesztés alatt álló eszközparkunk! A mai napon megérkezett az Egyesült Államokból az a sokoldalú adogatógép, melyet több száz tengerentúli egyetem és profi NBA-s klubok mellett, a világ 40 országában használnak nap mint nap
09/30 19:42
    Hiba nélkül
A Győr legyőzésével veretlenül zártuk a Krasznai Kupát
09/29 19:41
    Kézben tartottuk az irányítást
A Krasznai Kupa első játéknapján a Zalaegerszeggel mérkőztünk meg, akikkel a felkészülés során már harmadszor csaptunk össze
09/27 20:37
    Fiatalos lendülettel vágunk neki a Krasznai Kupának
A Göcsej Kupa után újabb tornán vesz részt klubunk
09/26 13:22
    Emelkednek a falak
Újabb látványos szakaszához érkezett a Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont építése
09/25 10:42
    Sok boldogságot, Nóri!
Módosítjuk az elvárásainkat Csapatunk válogatott játékosa, Nagy-Bujdosó Nóra a mai napon boldogan jelentette be, hogy anyai örömök elé néz
09/22 19:20
    Győzelemmel zártuk a Göcsej Kupát
Vasárnap a PEAC-Pécs együttese volt az ellenfelünk a Gumiflex 45
09/21 14:04
    Mint a múlt héten
Egy héttel ezelőtt, az első felkészülési mérkőzéseken a Győr elleni magabiztos győzelmet egy vereség követte a ZTE ellen
09/20 16:32


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.