Keresďż˝s:     2019 oktďż˝ber 17. csďż˝tďż˝rtďż˝k
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
A Prága lépett fel a dobogóra


Egy küzdelmes, hullámzó mérkőzésen a cseh Prága megérdemelt győzelmet aratott csapatunk felett. A végső győzelmet a Jekatyerinburg szerezte meg, mely magabiztos győzelmet aratott orosz riválisa ellen.

Sopron Basket – ZVVZ USK Prága 53-64 (15-16, 16-22, 15-10, 7-16)
Sopron, 3000 néző

Sopron Basket: Fegyverneky 3/3, Turner 12, Crvendakic 12/6, Dupree 9, Határ - Cs.: Casas 7, Zahui 6, Jovanovic 4, Dubei -, Honti -

ZVVZ USK Prága: Oblak 4, Kat. Elhotova 3/3, Ayayi 14/3, Thomas 13, Rezan 6 Cs.: Harrison 12, Kar. Elhotova 3/3, Romero 2, Hanusova -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 22/65 34% ill. 28/67 42%

3-pontos dobószázalék: 3/12 25% ill. 3/16 19%

Büntető dobószázalék: 6/15 40% ill. 5/13 39%

Lepattanó: 42 (Crvendakic 8) ill. 41 (Thomas 15)

Gólpassz: 8 (Turner 5) ill. 17 (Ayayi 5)

Szerzett labda: 12 (Turner 3) ill. 15 (Harrison, Thomas, Ayayi 3-3)

Eladott labda: 22 ill. 15

Fault: 16 ill. 17

EF: 46 (Crvendakic 15) ill. 80 (Harrison 26)

A FINAL4 vasárnapi játéknapja is táblás házzal került megrendezésre. Csodálatos atmoszférában léphettek pályára a csapatok. Kiváncsian vártuk, melyik csaapt tud hamarabb átlépni a pénteki vereségen, és motiváltabban játszani a bronzéremért.

Remekül kezdtünk! Az első két támadásunk Aleks és Candice révén egyaránt kosárral zárult. A kék mezeseknél Oblak jegyezte az első találatot (2. perc 4-2). Sajnos Betti hamar begyűjtött két faultot, így a kisapdra kényszerült. Ayayi a 4. perc végén előnyhöz juttatta a cseheket (6-8). Pontatlanok voltunk támadásban, melyekből rendre leindítottak minket. A 6. perc elején Roberto Iniguez magához is intette tanítványait (6-12). Cseréltünk is, Zsófi helyén Queralt Casas szállt be a bronzéremért folytatott csatába. Rezanhoz ívelték be pontosan a labdát és máris 8 pontos hátrányban találtuk magunkat (6-14). Hosszú perceket követően Yvonne betörésből elért pontjainak tapsolhattunk, majd a 8. perc elején szintén ő szerzett labdát és vitte végig az ellenfél gyűrűjéig (10-14). Azonban továbbra is idegesen, kapkodva kosárlabdáztunk, rengeteg rossz döntést hozva. Szerencsére riválisunk is többször türelmetlenül kosárlabdaázott. A 9. percben Amanda is csatlakozott a többiek mellé a parketten (10-16). Zsófi triplája felüdülésnek számított, majd egy labdaszerzés után Tina is betalált az utolsó másodpercekben (15-16).

Queralt labdaszerzése aratott nagy sikert a lelátón, na meg ikonunk, Honti Kata pályára lépése, akinek a nevét kórusban skandálta a publikum. Queralt remekül bontotta meg a védelmet, de a befejezéseknél nem volt szerencséje (12. perc 17-18). A 12. percben Amanda kapott támadóhibát, kiváltva a népharagot a lelátón. Ráadásul videózásba is kezdtek a játékvezetők, hogy megnézzék az eset súlyosságát. Végül helyben hagyták az ítéletet. A közjáték megzavart minket. A hátrányunk hirtelen hat pontra duzzadt. Aleks második faultja után Debi váltotta a parketten, miközben Ayayi büntetőjével 17-24-re módosult az állás. Sokkal magabiztosabban és pontosabban is játszott ellenfelünk, 11 pontra növelve előnyét (15. perc 16-27). Candice egy-egyezése hozott előrelépést, de most a bravúr kosarakat is szállítotva tartotta a távolságot a Prága (17. perc 21-33). Elkelt a biztatás a lányoknak, melyet megéreztek szurkolóink is. Mégis nekünk kellett időt kérni, miután a 19. perc elején már 14 ponttal voltunk lemaradva (23-37). Queralt is előhúzott egy bravúr kosarat a tarsolyábül, majd Oblak egy felesleges megmozdulással begyűjtötte a harmadik hibáját. Natalia Hejkova mérgesen bosszankodott is, majd lecserélte klasszis irányítóját. Aleks bevert egy triplát és máris sokkal jobban nézett ki az eredményjelző (29-37). Az első játékrész utolsó támadását mi vezethettük, és Candice a péntekihez hasonlóan ezúttal is pontosan célzott (31-38).

A szünetben Király Viktor szórakoztatta a lelátón helyet foglaltakat. Mi pedig bíztunk benne, hogy a lányok eltüntetik a fejükből a pénteki vereség nyomait, és megváltoztatják a játék képét.

Az látszott, hogy a küzdéssel nem lesz gond! Testi épségünket sem védve vetődtünk a labdákért, és közönségünk is mindent beleadott. A hibák számát azonban nem tudtuk jelentősen csökkenteni, és a dobásaink sem ültek. Még a büntető vonalról se (25. perc 35-42). Szikrázó összecsapásoktól sem volt mentes a találkozó, viszont kezdtünk a tőlünk megszokott hőfokon égni. Szurkolóink állva énekeltek, forrt a levegő az arénában! Natalia Hejkova is érezte, hogy meg kell törni csapatunk lendületét, így időt kért (27. perc 42-46). Yvonne büntetőzhetett, de mindkét dobását kidobta a gyűrű. Aleks viszont már betalált, két pontra hozva fel minket (28. perc 44-46). Már csak egy kis szerencse kellett volna még! A 29. percben Amanda duplájával végre utolértük a kékeket (46-46). A vezetést nem tudtuk átvenni, ellenben Harrisonról megfeledkeztünk az utolsó másodperckben (46-48).

Thomas szerezte a Prága 50. pontját, nálunk meg csak kiperdült megint minden. Igaz, a dobások többségét a védők szorításából kellett elvégeznünk. Elhotova tempójával 6 ponttal ugrott meg ismét a cseh gárda (33. perc 46-52). Amanda harmadik hibája után Tina jött vissza, aki rögtön összeszedett egy lepattanót. A mi ziccerünk ugyankkor megint kimaradt, de ugyanezt a szívességet a másik fél nem tette meg. Roberto Iniguez időt kért (35. perc 48-55). Nehéz hajrá elé néztünk, különösen, hogy Oblak betörése, majd thomas kosara után 11 pontos előnyre tett szert ellenfelünk (36. perc 48-59). Sajnos a büntetőket továbbra is tragikusan dobtuk, nem kevesebb, mint 9 elhibázottnál jártunk (49-59). A 36. percben Oblak a második sportszerűtlen faultját is elkövette, így a kiállítás sorsára jutva, el kellett hagynia a parkettet (51-59). Queralt tempója adott még reményt a hátralevő 3 és fél percre (53-59). Lepergett másfél perc, kosár nélkül. Beléptünk az utolsó két percbe, mely során 6 pontot kellett volna még ledolgozni (53-59). Mindent megtettünk, de nem sikerült. A Prága megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet, míg csapatunknak a szintén előkelő negyedik végzett.

A díjátadón szurkolóink vastapsa mellett vehettük át a negyedik helyezettnek járó érmeket.

Roberto Iniguez: Nagyon büszke vagyok a játékosimra, és velük örülök. Dobhattunk volna jobban, védekezhettünk volna pontosabban, de most ezek nem fontosak. Elképesztő két év van mögöttünk, két FINAL4-ral. Lényegtelen hányadik helyen végeztünk, csak az a fontos, ahogy dolgoztunk az elmúlt két évben. Úgy érzem ezzel a szezonnal lezárul számomra egy időszak. Számomra a kosárlabda a legfontosabb, és úgy gondolom, eljött az idő, hogy pihenjek, vagy más helyen folytassam, ahol teljesen a kosárlabdára tudok koncentrálni. Imádom ezt a klubot, de remélem megértik a gondolataimat. Nehéz hetek jönnek, aggódom a rájátszás miatt, de fontos, hogy szépen zárjuk az évet.

Honti Kata: Mint mindig, most is a legjobbunkat igyekeztünk nyújtani! Nem akarom elemezni a mai mérkőzést, ez nem az én dolgom. Büszke vagyok a csapatra, és mindenre, amit átéltem a FINAL4 során. Nem nyertünk, de emelt fővel kell járnunk, mert megdolgoztunk ezért a helyért. Mosolyognunk kell! Nagyon kemény munka folyik itt, melyet én is átéltem az elmúlt időszakban. Száz százalék, hogy ez volt pályafutásom utolsó Euroliga mérkőzése. Elképesztő két hónap van mögöttem, rendkívül büszke vagyok a csapatra! Köszönök mindent a klubnak, és Robertonak, hogy két év kihagyás után is hittek bennem. Nem gondoltam volna, hogy átélhetek még egy FINAL4-t játékosként. Nagyon boldog vagyok az élmény miatt, de egyben szomorú is, hogy véget ért. Köszönöm Sopron!

Natalia Hejkova: A fáradtság miatt sok hibát, rengeteg eladott labdát hozott a mérkőzés támadásban mindkét oldalon. Nagyon jól védekeztünk, melyet jól mutat, hogy 53 ponton tartottuk a Sopront, és a hibák ellenére meg tudtuk csinálni! Nagyon jó volt visszatérni Sopronban, és itt megszerezni a harmadik helyet. Három esztendőt töltöttem itt, rengeteg barátot szereztem, és mindenütt ismerős arcokba botlok. Mintha hazajöttem volna.

Katerina Elhotova: Sok negyedik hely után nagyon örülök ennek a bronznak. Erősek voltunk, még ha hullámzóan is játszottunk. Remekül védekeztünk, nagyon boldogok vagyunk!

DÖNTŐ

UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk 91-67


- 2019-04-14
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Big win in France
We managed to get on the front foot early in the game and then fought off every single comeback effort by the French to collect our first road win in the new Euroleague season
10/16 21:59
    We got stuck in Vienna due to a technical issue
Our team that is getting ready for the opening day of Euroleague had a rough start on their first trip to a road game
10/15 13:37
    Műszaki hiba miatt Bécsben ragadt csapatunk
Az Euroliga nyitányára készülődő csapatunknak nem indult jól az első útja
10/15 13:21
    Facing a serious challenge on opening day of Euroleague
The most prestigious international women's competition, the Euroleague is getting started on Wednesday
10/15 12:42
    Komoly kihívással nézünk szembe az Euroliga nyitányon
Szerdán elrajtol a legrangosabb nemzetközi női kosárlabda sorozat, az Euroliga
10/14 20:59
    Tasting the fabulous ZAKAnT
The board of our club and the coaching staff have been invited by Tímea Szarjas Hotel Director and István Soltész Executive Director to Hotel Sopron for a lunch meeting
10/14 15:21
    Megkóstolhattuk a ZAKAnT mesés ízeit
Klubunk vezetősége és csapatunk szakmai stábja Szarjas Tímea szálloda igazgató és Soltész István üzemeltetési igazgató meghívására a Hotel Sopronban vendégeskedett egy beszélgetéssel egybekötött ebéd erejéig
10/14 15:20
    Euroligás csoportellenfelet győzött le a BLMA
A csoportunk másik francia csapata, a Lyon magabiztos legyőzésével melegített az Euroliga rajtjára a Montpellier
10/14 10:01
    Jeca: Sopronban otthon vagyok
Ahogy az már lenni szokott, minden évben bemutatjuk az újonnan érkezőket
10/13 14:49
    Another great win at home
We played a useful game against BEAC in the last league game before the start of the Euroleague season
10/12 20:17
    Nem mindig voltunk ritmusban
Mindenki sok lehetőséget kapott ma a rosszabb periódusainkat jó játékkal kihasználó fővárosiakkal szemben
10/12 19:57
    Final rehearsal before Euroleague coming up!
We have one league game ahead of us before the Euroleague season begins next week
10/11 13:05
    Jön az Euroliga főpróbája!
Még egy bajnoki van előttünk a jövő heti Euroliga rajt előtt
10/10 22:26
    Two for two in the capital
TF put up a good fight in the first half but we managed to crack their defense and got another confident win in the league
10/09 20:51
    Résen kellett lennünk a Városmajorban
A mérkőzés csúszása után lassan értük el az üzemi hőfokot a jól kosárlabdázó TFSE-MTK ellen, de a második félidőben már rendben működtek a fogaskerekek
10/09 20:39
    On the road at the newly promoted
Our schedule is getting crowded from now on, since we are switching to a two games per week rhythm
10/08 14:32
    A bravúrosan kezdő újonchoz utazunk
Felpörög a menetrendünk mostantól, miután beállunk a heti két mérkőzéses ritmusra
10/07 22:08
    BLMA start off season with a victory
Our first rivals in Euroleague, French side BLMA won their first championship game of the new season
10/07 12:12
    Győzelemmel kezdett a BLMA
Idei első Euroligás ellenfelünk, a francia BLMA megnyerte első találkozóját az új bajnoki szezonban
10/07 11:31
    Confident victory on the festive home season opener
After a couple of minute we took charge in the game and came away with a big win in our first home game of the season
10/05 21:16


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.