Keresés:     2022 július 01. péntek
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14


2002/2003 - 5. évf. 6. szám
Tartalom

A FINAL FOUR kapujában!

Megnyitni a Final4 kapuját - Dirk Bevilaqua riport

Ellenfelünk - Gambrinus JME Brno

A Bajnokságra és az Euroligára koncentrálok - Balogh Judit riport

Sérülten is a csapatért - Seres Éva riport

OIK - Hatodik hely
***

A FINAL FOUR KAPUJÁBAN!


Az idei szezon egyik legfontosabb és legnehezebb mérkőzése előtt állunk. Az Euroliga Play-offban a cseh Gambrinus Brno ellen lépünk pályára ma este. A párharc győztese már a FINAL4-ban érezheti magát. Lapzártánk idején még az első mérkőzés eredményét nem tudjuk, de bízzunk benne, hogy szurkolóink hathatós támogatásával sikeresen vesszük az első akadályt Brnoban. Nem lesz könnyű, hiszen egy kemény ellenfélről van szó, akik magabiztosan jutottak tovább a francia US Valenciennes mögött a másik ágról. Jó szerkezetű csapattal rendelkeznek Vodickováék, akik egyértelműen a 4 közé jutást tűzték ki célul a szezon kezdetén. Természetesen mi is ezzel a céllal vágtunk neki az évadnak, és ennek a párharcnak is a győzelem reményében . Keményen készültünk a mérkőzésekre, melyeknek reményeink szerint meg lesz az eredménye, és bejutunk a FINAL4-ba! Szükség lesz ehhez szurkolóinkra is, akikkel karöltve egy újabb nagy sikert érhetünk el, öregbítve klubunk és városunk nevét a kontinensen!


MINDENT BELE!

GYŐZELEMRE FEL!

Megnyitni a Final Four kapuját


Dirk Bevilaqua a Gysev-Orsi vezetőedzője nehéz és küzdelmes mérkőzésekre számít az Euroliga negyeddöntőjében. A fiatal szakemberrel az egyik hétköznap, az edzés előtti percekben beszélgettünk és tértünk vissza a kezdetekhez, amikor Dirk Bevilaqua átvette a szakmai irányítást.

- A csapat meglehetősen nehéz és egyben fontos időszakában kezdtem el a munkát. A lányok mindenesetre nagyon nyitottnak mutatkoztak minden új iránt, amelyeket nagyon kemény edzéseken gyakoroltunk be. Úgy gondolom, hogy debütálásomkor összességében nagyon jó játékkal sikerült legyőznünk a Gdynia csapatát, ezt követően hasonlóan kiemelkedő csapatjátékkal arattunk sikert Parma-ban, ahol az ismert „Mujanovic ügy” hatása alatt kellett a játékosoknak sikert elérniük. Úgy gondolom, hogy december végére a többszintű megmérettetés és a rangadók sora fejben kimerítette a csapatot. Talán ennek lehetett betudni akkori gyengébb formánkat. Ez egy nagyon bonyolult időszak volt, de Jana Lichenrova érkezésével ismét helyreállt az egyensúly és a frissítés jó hatással volt arra, hogy visszanyerjük önmagunkat.

- Az évad eddig eltelt részében, de különösen az elmúlt évben több külső nyomás nehezedett a csapatra, amely bizonyára hátráltatta a nyugodt felkészülést. Mit tud ilyen esetben tenni az edző, amikor a szakmai munkát külső tényezők is próbálják befolyásolni?

- Úgy gondolom, hogy ezekkel a tényezőkkel mindig kell számolni. A csapat népszerű, az emberek érdeklődnek iránta, így elkerülhetetlen a nyilvánosság és az újságírók érdeklődése, akik nem feltétlenül veszik figyelembe a csapat szakmai érdekeit. Hogy mit tud tenni ilyenkor az edző? A munkára koncentrálni, hinni a csapatban és az eredményességre törekedni, hiszen a győzelmek adják a legjobb válaszokat.

- Néhány hete ismét a Gysev-Orsi keretével készül Alessandra. Milyen állapotban tért vissza a csapathoz sérülése után?

- Fantasztikusan jó állapotban. Ő egy professzionális játékos, aki a távollétében is mindent elkövetett annak érdekében, hogy fizikálisan ne legyen lemaradva társaitól. Bátran kijelenthetem, hogy sikerült visszaillesztenünk a csapatba.

- Az Euroliga negyeddöntőinek során a Gysev-Orsi a cseh Gambrinus Brno gárdájával mérkőzik a négyes döntőbe kerülésért. Milyen benyomásaid vannak az ellenfélről?

- A Brno egy európai szinten is kiemelkedően eredményes csapat. Minden évben nagyszerű játékos kerettel és kiemelkedően magas költségvetéssel vágnak neki az Euroliga küzdelmeinek. Szereplésük mindenkor magában hordozza a négyes döntőbe jutást. Rendkívül szervezett gárda, amelynek nagyon nehéz feltörni a védekezését. Évek óta egy nagyon erős cseh mag vezéreli a csapatot, ehhez jönnek a külföldi játékosok, idén az orosz Shakirova és a Sopronban is jól ismert Zirkova.

- Milyen stratégia lehet eredményes a Brno ellen?

- Egy ponttal többet dobni! De, hogy komolyra fordítsuk a szót, úgy gondolom, hogy külön figyelmet kell fordítanunk a Shakirova-Vodickova kettős palánk alatti levédésére. Rendkívül szoros emberfogással kell védekeznünk a Brno külső dobóin, hiszen ezeken a posztokon is kimondottan veszélyesek. Fel kell vennünk a harcot a védekezésben és egy rendkívül szoros, kemény védelemmel elbizonytalanítani az ellenfél játékosait. Azaz nem szabad engednünk, hogy tempót diktáljanak.

- Amikor ezt a beszélgetést a szurkolók olvassák, már a második ütközetre melegítenek a Gysev-Orsi játékosai. Mit vársz a csapattól az első találkozón?

- Természetesen győzelmet. Szeretném, ha úgy jönnénk haza Brno-ból, hogy csütörtökön a kezünkben lesz a továbbjutás sorsa és szurkolóinkkal együtt megnyitjuk a Final Four-ba vezető út kapuját. Nagyon fontos az első mérkőzés megnyerése és ebben óriási szerepet fog játszani, hogy sok szurkolónk is elkísér minket Csehországba. Köszönöm nekik a bíztatást és kérem őket, hogy a mai meccsen itt Sopronban is segítsék a csapatot.

- Dirk, engedj meg végezetül egy személyes kérdést! Ha visszagondolsz az eltelt egy esztendőre, gondoltad volna, hogy utánpótlás edzőből az egyik legjobb európai női kosárlabdacsapat vezetőedzőjévé válsz? Hogyan éled meg ezt a nagy változást?

- Óriási meglepetés volt számomra, hogy a csapat vezetői rám gondoltak. Nagy lehetőséget kaptam a Gysev-Orsi vezetőitől, amikor felkértek a vezetőedzői poszt ellátására. Nagyon nem szoktam visszatekinteni, talán majd a szezon után. Addig is minden erőmmel azon vagyok, hogy megháláljam a belém fektetett bizalmat és bejusson a csapat a Final Fourba !


Gambrinus JME Brno

Ellenfelünk múltját kutatva nem kell messze visszamennünk az időben : a BK Gambrinus Brno kosaras klubot alig több mint 10 éve, 1993 nyarán alapították az anyagi nehézségekkel küzdő másik brnoi klub, a Moravska Slavia megvásárlásával. Az újonnan létrejött csapat sikeresen mutatkozott be a cseh bajnokság élvonalában : SK Zabovresky néven megszerezték a bronzérmet. Ennél lejjebb azóta sem adták. Az 1994/95-ös bajnoki szezonban még egy fokot előbbre léptek, nagy csatában 5 mérkőzésen maradtak alul a bajnoki döntőben az USK Prague gárdája ellen. Harmadik évadukban pedig már cseh bajnoknak mondhatták magukat, és ezt a bravúrt azóta minden évben megismételték. A bajnoksághoz hasonlóan a Cseh-Kupa küzdelmeiben sem találtak legyőzőre 1995/96 óta.

A nemzetközi kupaküzdelmekben már kevesebb szerencse kísérte szereplésüket. Először az 1994/95-ös évadban léphettek ki a nemzetközi porondra: a Ronchetti-kupa első körében a lengyel Wlokniarz Bialystok várt rájuk. Az első összecsapást ugyan 13 ponttal megnyerték, de az idegenbeli visszavágón 82-68 arányú vereséget szenvedtek, így ha csak kevésen is múlott, de nem jutottak tovább. A következő évben az elődöntőbe jutásért vívott harcban a későbbi győztes, Balogh Bubut is soraiban tudó francia Tarbes együttese búcsúztatta Csehország második legnagyobb városának női kosarasait. Az 1996/97-es szezon óta az Euroligában szerepelnek, az áttörés - sok kellemetlen csalódás után - tavaly sikerült nekik, amikor bejutottak a Final4-ba. A messinai tornán a negyedik helyen végeztek.

Ezt az eredményt szeretnék megismételni, sőt előbbre is lépni. Ennek jegyében erősítették meg nyáron az együttest. A cseh csapattól az orosz óriás, Maria Stepanova ugyan távozott, de magukhoz csábították Gdyniából az erős fizikumú centert, Elena Shakirovát és együttesünktől a szlovák Zuzana Zirkovát, aki jó teljesítményt nyújt a bedobó poszton.

A jó játékosállomány azonban még kevés, szükség van egy jól kvalifikált edzőre is, aki csapatot formál a kosarasokból. Ez a feladat az egykori Csehszlovák válogatott volt erősségére, Jan Bobrovskyra hárul. A sikeres sportolói pályafutás után edzővé előlépett Bobrovsky a férfi csehszlovák válogatott irányítása után 1993-tól, tehát a kezdetektől fogva a Brno trénere, két éve pedig már a cseh női nemzeti együttes szövetségi kapitánya is egyben.

Két, a szezonnak hasonló célokkal nekivágó együttes került egymással szembe a FINAL4-ba jutásért vívott párharcban, de célját csak az egyik érheti el. Remélhetőleg mi leszünk azok, akik örülünk a párharc végén.


A BAJNOKSÁGRA ÉS AZ EUROLIGÁRA KONCENTRÁLOK


Balogh Judit legendája tinédzser korában kezdődött. 13 évesen az élvonalban, 16 évesen pedig a felnőtt nemzeti válogatottban - ahová már előtte egy éve meghívást kapott a szokásos hétfőnkénti összetartásokra - mutatkozik be.

Az ellenfelek ámulva figyelik gyors, és váratlan döntéshozatalát, kivételes mozgását, ponterejét, az edzők pedig elkeseredetten keresik a hatásos védekezési taktikát ellene.

Emlékszem az 1998. március 31-i franciaországi Ronchetti kupadöntő második mérkőzésére.
Készültek belőle a provanciak, hiszen Sopronban is harminc pont felett dobott nekik, de mindhiába. Mindenki tudja a gallok közül, hogy egy-egy játékból hol fogja megkapni a labdát, de azt senki sem, hogy utána mit fog csinálni. Bubu újra 30 pont felett, újra győz a GYSEV! Miénk a Ronchetti kupa!

Gondolkodásban olyan gyors, hogy mire edzője kimondaná, hová passzoljon, merre menjen, Ő már meg is tette.

Természetesen Juditnak is voltak, vannak gyengébb mérkőzései, de még ezek zömében is, a döntő pillanatokban helyén van a szíve, és a keze: a leglényegesebb szituációkban még ilyenkor is csak ritkán hibázik.

Azok az edzők, akik megtalálják vele a hangot, azoknak csapataik kétségkívül egy egyéniséggel gazdagodnak.

- Kívülről úgy tűnik, hogy az idei évad nehézségei, változásai után kezd egységessé válni csapatunk. Mi erről a véleményed ?

- Én is így látom, de az is természetes, hogy amikor megy a csapatnak, és jönnek az eredmények, akkor minden szép és jó. Az igazi próba a nagy feladatok közepette, vagy amikor bajban vagyunk, akkor lesz. Ekkor derül ki, hogy mennyire tudunk együtt, egymásért dolgozni. Remélem, az euroliga és a bajnoki play off után is ez marad a véleményed!

- A magyar Kupa kivételével, az euroligában, és a bajnokságban is kezd szépen menetelni a kitűzött cél felé a csapat…

- A vártnál nehezebben, de a play off-ba kerültünk az euroligában, és a Postás miskolci vereségével is újra nyílt lett a bajnoki alapszakasz. Bár én úgy érzem, hogy a bajnokságban elsősorban arra kell figyelnünk, hogy a Pécs mögöttünk végezzen, hiszen a két soproni csapat esetében formalitás a hazai pálya előnye.

- Mit szólsz ahhoz, hogy a Brno ellen kell kivívni a célt, a final four-ba kerülést?

- Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Szerintem nagyobb az esélyünk, mint ha a Valenciennes, vagy a Jekaterinburg lenne az ellenfelünk.

- A városban sokan álmodoznak soproni bajnoki döntőről. Mi erről a véleményed?

- Nem akarok senkit sem megbántani, de úgy hiszem újra a Péccsel játsszuk a bajnoki döntőt!

- A korábbi években volt hogy a csapat együtt ment színházba, moziba. Azóta azonban lett két gyönyörű gyermeked. Jut még erre időd?

- A napjára sem emlékszem, hogy mikor voltam utoljára színházban, vagy moziban. Reggel ébresztő, aztán iskola, bölcsőde, bevásárlás, edzés, ebéd. Utána irány Árminért, majd edzés és este hét után újra az otthoni teendők. A könyv az más. Amikor idegenbe utazunk, akkor sokat olvasok.

-Ha akad egy hétvégi szabadnap…?

- Akkor az a gyerekeké. Együtt játszunk, sétálunk. Nemrég hóembert igyekeztünk építeni, amiből hókacsa lett. Voltunk szánkózni is. Nagyon várjuk a tavaszt, amikor a kertben lehetünk!

- Hat éve kosárlabdázol Sopronban, itt építkeztél, Szoraja itt jár iskolába. Ez azt jelenti, hogy végleg a Hűség városa lesz az otthonotok?

- Szeretem, szeretjük Sopront, de azért ez nem jelenti azt, hogy mindenáron itt élem le az életem.

- Tekintsünk egy kicsit előre. Mi lesz a bajnoki évad után ?

- Ez még a jövő zenéje! Egyelőre a bajnokságra, és az euroligára koncentrálok. Egy biztos, a kosárlabdázás sem tart örökké!


Pályafutása


1981 13 évesen a BEAC színeiben az első NB I-es mérkőzés

1984 első felnőtt válogatott mérkőzés

1987 először választják meg az év játékosának, melyet még nyolc alkalom követ, a legutóbbi éppen 2002-ben.

1990. az első felnőtt magyar bajnoki aranya, a BEAC-cal.

1993. első soproni aranyérme, az akkor még SVSE-vel, melyet újabb kettő követ: 1999 és 2002-ben.

1996. Ronchetti Kupa győztese a Tarbes csapatával.

1997. Ronchetti Kupa győztese a GYSEV csapatával.

1998. először az euroliga play off-ban, mely után újabb négy következik.

2002. ???


Sérülten is a csapatért

Nehezen indul az évad Seres Évának a Gysev-Orsi centerének, hiszen felkészülését egy nagyon kellemetlen, fájdalmas sérülés hátráltatta. A szurkolók egyik kedvence azonban mindezeket félretéve dolgozott és küzdött a csapat sikeréért.

- Amikor ismertté vált az Euroliga csoportbeosztása, hogyan vélekedtél a kialakult mezőnyről?

- Első ránézésre, még az erőviszonyok ismerete nélkül is egyértelmű volt, hogy a mi csoportunk erősebb. Ez a későbbiekben be is igazolódott, hiszen, ha minden jól megy, a mi csoportunkból három csapat is bejuthat a Final Four-ba, míg a másikból csak egynek van komoly esélye.

- A felkészülés és a közös munka során több nehézséggel is meg kellett küzdenetek. Hogy tudott mindezeken úrrá lenni a csapat?

- Nagyon nehezen, mert a sérülések hátráltatták a közös edzéseket. Sajnos a felkészülés közben nagyon ritkán fordult elő, hogy 10 egészséges felnőtt játékos együtt tudjon készülni. A sérüléseket később egyéb külső problémák is tetézték, de körülbelül egy hónapja ismét együtt tudunk készülni és maximálisan jó a csapat.

- A sérülésekből sajnos neked is kijutott, de te mégis vállaltad a játékot. Hogyan tudtad feldolgozni, hogy egy sérülésből fakadó folyamatos fájdalomérzet mellett játszol?

- Ez a magam döntése volt, de egy percig sem akartam hősködni azzal, hogy sérülten vállalom a játékot. Nem akartam a játékostársaimat olyan helyzetbe hozni, hogy magassági adottságuk ellenére centerposzton kelljen helytállniuk. Inkább vállaltam, hogy sérülten, sántítva próbálok segítségére lenni a csapatnak.

- Mikor érezted először, hogy baj van a talpaddal?

- Úgy augusztus vége felé, az egyik edzésen húzódott meg az egyik talpszalagom, amelyet nem pihentem ki. Rá két hétre meghúzódott egy másik is, mire mindezekből felgyógyultam, akkor diagnosztizálták a fáradásos törést, amely állítólag az előzőek következménye. Ez az én hibám volt, mert nem tartottam be, amit az orvosok előírtak, de úgy gondoltam, hogy a csapat akkori helyzetében vállalnom kellett a játékot.

- A fizikális nyomás mellett nyilván egyfajta lelki nyomás is nehezedett rád, hogy nem tudsz maximálisan teljesíteni és ennek okát talán sok szurkoló nem is tudta. Hogyan sikerült ezen is túllendülnöd?

- Ez egy nagyon nehéz időszak volt, de a játékostársaim és az edző nagyon sokat segítettek ebben. Sokszor nagyon szomorú voltam, hogy nem megy a játék. Persze itt most nem arra gondolok, hogy én egy 40 pontos játékos lennék, hanem arra, hogy a védekezésben azt nyújtsam, amit elvárnak tőlem és az addig stabilan dobott 10-15 pontomat hozzam. Nem voltam elégedett a teljesítményemmel!

- Hogyan érzed magad most? Hogy van a lábad?

- Kaptam egy speciális talpbetétet, de a talpamnak az egyik felét nem érzem, amely valószínűleg egy idegsérülésből fakad, de szerencsére nem akadályoz a játékban.

- Az Euroliga negyeddöntője talán alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk az idei nemzetközi mérkőzésekre. Mennyire vagy elégedett az elért eredményekkel?

- Az előzetes elképzelések szerint szerettünk volna a csoport első vagy második helyén végezni, hogy a negyeddöntőben hazai pályán kezdjünk. Azt gondolom, hogy a mi csoportunkban nem volt gyenge csapat. Nem lehetett egyértelmű papírforma győzelmekről beszélni. Míg a másik csoportban a francia Tarbes, a lengyel Pabianice és a szerb Podgorica gyengébb csapatnak számított, addig a mi csoportunkban az olasz Schio és a litván Telekomas Vilnius is veszélyes volt mindenkire, hiszen hazai pályán a Gdynia is csak hosszabbítás után tudott diadalmaskodni felettük. Becsúsztak idegenbeli verességek, de hazai pályán mindig biztos voltam benne, hogy nyer a csapat.

- 2001 novemberében mintegy 150 soproni szurkoló jelenlétében már sikerült a bravúr a Brno otthonában. Mit vársz a mostani összecsapásoktól ?

- Először is mindig nagyon büszke vagyok a minket elkísérő szurkolókra. Nagyon fontos volt a harmadik hely megszerzése, hiszen a negyedik helyről a Valenciennes ellen szinte lehetetlenség bekerülni a legjobb négy közé, nem úgy, mint a Brno ellen. Fontos, hogy nincsen nagyon messze és a szurkolóink is el tudnak kísérni bennünket. Nagyon sokat dolgozunk és több speciális taktikai elemet is begyakoroltunk. Ha minden az elképzelésünk szerint alakul csak két mérkőzésre lesz szükség.

- Miben különbözik az idei rájátszás a tavalyitól, amikor a Ruzomberok otthonában szenvedtetek verességet?

- A tavalyi második idegenbeli mérkőzésen néhány pillanat alatt, apró hibákból eldőlt a továbbjutás sorsa. Ilyen felelőtlenséget most nem szabad megengedni, de úgy gondolom, hogy ebből a szempontból sokkal egységesebb a csapat. Nagyon fontos az első mérkőzés és fontosnak tartom, hogy az esélyesség terhe alatt ne roppanjunk össze. Nagyon sokat számít, hogy szurkolóink is buzdítsanak, akik legutóbb az első perctől az utolsóig is végig űztek-hajtottak minket és egy egál meccsről tudtunk 2 ponttal nyerni. Ilyenkor minden tényezőnek szerepe van!


OIK - Hatodik hely

Múlt hét csütörtökétől vasárnapig rendezték 8 csapat részvételével a Leány Országos Ifjúsági Kupa (OIK) döntőjét, ahol csapatunk a hatodik helyet szerezte meg. A döntőig veretlenül menetelő csapatunkat komoly veszteség érte egy héttel a döntő előtt, hiszen irányítónk, a felnőtt csapatban is számos alkalommal lehetőséghez jutó Honti Kata bokaszalag-szakadást szenvedett. Sajnos hiányát meg is éreztük a négy nap során. Helyette a kadett csapat tehetséges centere, Gadnai Vivien került be a 12 fős utazó keretbe.

A nyitónapon hosszabb vonatozás után a csoport legerősebb csapatával kezdtük meg a csoportmérkőzéseinket. Jól küzdöttünk, de a remek teljesítményt nyújtó BEAC ellen nem volt esélyünk. A nagyobb arányú vereség ellenére bíztunk abban, hogy másnap sikerül javítanunk, és két győzelemmel tovább tudunk még jutni a négy közé. Sajnos nem így történt. A sorsdöntő Baja elleni mérkőzésen jól kezdtünk, de 5 pontos előnyünket a félidőig eladtuk, sőt már hátrányból vágtunk neki a második 20 percnek. Többször is hajrát nyitottunk, de nem sikerült ledolgozni az összeszedett hátrányunkat. Küzdelmes mérkőzésen kaptunk ki, mely után már nem volt esélyünk bejutni az elődöntőbe. A csoport utolsó összecsapásán két csalódott csapat közül, a BSE tette magát túl hamarabb a délelőtti fiaskón, és könnyedén győzött le minket.

Másnap kora reggel az 5-8. helyért léptünk pályára. A küzdenitudás ezúttal már jobb játékkal is párosult, és egy izgalmas mérkőzésen, minimális különbségű győzelmet arattunk. Külön örömet jelentett számunkra, hogy a délutáni 3-pontos dobó versenyen Szalay Szabina révén egy második helyet is megszereztünk. A délutáni elődöntők az előzetes várakozásoknak megfelelően alakultak. A BEAC és a Csata DSE is magabiztosan jutott be a döntőbe.

A vasárnapi helyosztón a szimpatikus szolnoki együttessel találtuk szembe magunkat. Magas szerkezetű ellenfelünket nem tudtuk megszorítani, így a hatodik helyen végeztünk a tornán.
A harmadik helyet a meglepetés csapatnak számító Baja szerezte meg nagy csatában a hazai pécsi lányok előtt. A döntőben a mezőnyből torony-magasan kiemelkedő Csata DSE igazolva félelmetes játékerejét pillanatok alatt átgázolt a BEAC-on, semmi esélyt sem hagyva ellenfelének.


Különdíjat kaptak az IBM pontok alapján a csapatok legjobbjai. Tőlünk Ürmös Edina, a mezőny 3. legtöbb IBM értékével került be a díjazottak közé. Szintén különdíjat vehetett át bedobónk, Szalay Szabina, aki a 3-pontos dobó versenyben második helyezést ért el.


Csoportmérkőzéseink

GYSEV-ORSI - Bajai Bácska 51-61 (16-11, 9-18, 8-13, 18-19)

GYSEV-ORSI - BEAC-Siemens 48-85 (14-23, 16-21, 8-26, 10-15)

BSE-ESMA - GYSEV-ORSI 70-46 (21-9, 10-14, 19-15, 20-8)

5-8. helyért

Kecskeméti KC - GYSEV-ORSI 56-57 (13-19, 11-14, 17-5, 15-19)


Helyosztók

Az 1. helyért:

Csata DSE - BEAC-Siemens 86-48 (21-5, 31-11, 13-11, 21-21)

A 3. helyért:

Bajai Bácska - MiZo-Pécsi VSK 62-60 (10-16, 17-21, 18-15, 17-8)

Az 5. helyért:

GYSEV-ORSI - Szolnoki MÁV 55-85 (12-22, 9-19, 11-20, 23-24)

A 7. helyért:

Kecskeméti KC - BSE-ESMA 82-64 (22-11, 27-21, 15-23, 18-9)


Végeredmény


1. Csata DSE

2. BEAC

3. Baja

4. MiZo-PVSK

5. Szolnoki-MÁV COOP

6. GYSEV-ORSI (Csenteri Szonja, Gadnai Vivien, Gyurácz Henrietta, Gyurácz Zsanett, Honti Katalin, Horváth Szilvia, Sárközi Georgina, Szalay Szabina, Szemere Alexandra, Tajkov Georgina, Tordasi Petra, Tóth Enikő, Ürmös Edina Edző: Heinrich Róbert)

7. Kecskeméti KC

8. BSE-ESMA


All-star: Semsei Barbara (Csata DSE), Somogyi Andrea (Csata DSE), Muszbek Zsuzsanna (BEAC), Vörös Zsanett (Baja), Horti Dóra (Szolnok)


- 2002-10-06
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Vandersloot Courtney újabb meccsnyerő dobásával győzött a Sky
Irányítónk együttese szinte végig vezetett a Minnesota elleni találkozón, a döntés azonban így is az utolsó támadásra maradt
06/29 10:37
    Dávid Gáspár: 2025!
It is for certain that the months of the summer will not pass by without important decisions regarding the future of our club either
06/27 17:45
    Gáspár Dávid 2025-ig hosszabbított
Most már biztos, hogy a nyári hónapok sem telnek el fontos, a jövőbe mutató bejelentés nélkül csapatunk háza táján
06/27 17:11
    Már a félidőre eldöntötte a Sky a „sopronos” rangadót
Vandersloot Courtney együttese már a nagyszünetre huszonkilenc pontos előnyt épített ki a Brittney Sykes-szal felálló Los Angeles Sparks ellen, így a második félidőben pihentethették a fontosabb játékosaikat, Ezi Magbegor és a Seattle Storm pedig sokáig szoros találkozón szintén győzelmet ünnepelhetett
06/24 09:23
    A WNBA történetének legnagyobb fordításával nyert a Sky
Vandersloot Courtney együttese már az első negyedben komoly hátrányba került, amelyet irányítónk vezetésével sikerült ledolgoznia, és száz pont fölé jutva óriási győzelmet aratott a ligaelső ellen, a Brittney Sykes-t ismét a kezdőben tudó Los Angeles Sparks pedig körömrágós végjátékban győzte le fővárosi ellenfelét
06/22 13:43
    Megint nyert a Storm
Ezi Magbegor együttese a New Yorkot fektette két vállra, míg Vandersloot Courtney és a Chicago Sky egylabdás meccset bukott, a Los Angeles Sparks pedig Brittney Sykes jó jétéka ellenére szenvedett vereséget
06/20 11:39
    Hosszabbításban szerezte meg a győzelmet a Sky
Vandersloot Courtney együttese az Atlantát gyűrte le ráadásban hazai pályán, míg Ezi Magbegor és a Seattle Storm ezúttal alulmaradt
06/18 12:48
    Megint nagy csatát nyert a Storm
Ezi Magbegor együttese a második félidőben teljesen eltüntette a nagyszünetig összeszedett hátrányát, és megnyerte a mérkőzést
06/16 13:14
    Újabb thrillert nyert a Sky
Vandersloot Courtney az utolsó másodpercben egy meccsnyerő triplával koronázta meg fantasztikus teljesítményét a New York elleni mérkőzésen, Ezi Magbegor pedig a Dallas legyőzésénél vállalt kulcsszerepet
06/13 09:24
    Újabb vereségbe szaladt bele a Sparks
Brittney Sykes együttese az első negyedben még tudta tartani a lépést ellenfelével, ezután azonban érvényesítette a papírformát a nevadai gárda, és megnyerte a találkozót
06/12 10:34
    Egylabdás meccset nyert idegenben a Sky és a Storm is
Vandersloot Courtney együttese Connecticutban győzte le a Sunt, míg Ezi Magbegor és a Storm Dallasban múlta felül a Wingst
06/11 09:53
    Nem tudták végigcsinálni
Tetemes hátrányt dolgozott le a második félidőben a Chicago, a döntő dobás azonban kimaradt, így a fordítás nem sikerült Vandersloot Courtney együttesének
06/09 10:19
    Hullámzó meccset nyert a Storm
Ezi Magbegor ismét jól játszott, teljesítményét pedig győzelemmel koronázta meg
06/08 10:03
    Ezi Magbegor szép teljesítménnyel tért vissza a pályára
Jó játékkal hagyta maga mögött betegségét fiatal centerünk, csapata azonban vereséget szenvedett
06/06 14:40
    Brittney Sykes vezette győzelemre a Los Angeles-t
Új játékosunk a hét eleji mérkőzésen extra dobóformát fogott ki, ezzel győzelemhez segítve csapatát
06/04 08:05
    Önkénteseket keresünk az U20 Európa bajnokságra!
Július 8-16
05/30 17:40
    Egylabdás mérkőzést nyert a Sparks
Brittney Sykes együttese többször is vezetett nagyobb különbséggel, leszakítani azonban nem tudta ellenfelét, így szoros végjátékban csikarta ki a győzelmet
05/30 09:23
    Kikapott a listavezetőtől a Sky
Vandersloot Courtney ismét jól játszott, azonban ez a teljesítmény most nem ért győzelmet
05/29 09:04
    Ezúttal elbukta a pontháborút a Sparks
Tizenöt pontos hátrányból állt fel Brittney Sykes csapata, de az utolsó lépést már nem tudta megtenni, és végül vereséget szenvedett
05/28 10:02
    Pontgazdag meccset nyert a Sparks
Brittney Sykes hasznos játékkal vette ki a részét a sikerből
05/26 08:41


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkûl.