Keresés:     2017 november 24. péntek
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
2002/2003 - 5. évf. 8. szám
Tartalom

Győzelemre fel!

Az alaszakasz utolsó bajnokija - Dirk Bevilaqua riport

Ki Mit Vár? - Szurkolói gondolatok a rangadó körül

Újra a pécsiek ellen - Dénes Krisztina riport

Új mobil lelátó, 566 férőhely

Kialakult a Final4 mezőnye

Egy vacsora a Tercia Hubertusban…
***


Győzelemre fel!


Ma este egy igazi örökrangadóval zárul az alapszakasz, melyre - talán nyugodtan ki lehet jelenteni - december óta vár a két csapat szurkolótábora. Ugyan - mindenki nagy örömére - az idei szezonra végre alaposan megerősödött az utóbbi években e két csapat nevével fémjelzett magyar bajnokság, több kiélezett csatát is láthattak a kosárlabda sport szerelmesei, de egy GYSEV-ORSI-MiZo-PVSK mindig is egy külön csemegét fog jelenteni, melyre már hetekkel a mérkőzés előtt készül játékos, vezető, szurkoló egyaránt. Igazi presztízsmérkőzés, melynek a tétje is óriási, hiszen a találkozó végkimenetele befolyásolja az alapszakasz végeredményét, és ezzel együtt a rájátszás menetét is. A körbeverések következményeként igen összesűrűsödött az élboly, nagy harc folyik a rájátszásban előnyt biztosító jobbnál jobb helyekért. A GYSEV-ORSI, MiZo-PVSK, DKSK, Soproni Postás kvartett között sokféle sorrend elképzelhető, akár úgy is, hogy mindegyik csapat azonos pontszámmal végez.
Sajnos lapzártánk után játszották a Soproni Postás elleni mérkőzésünket, így nem is érdemes elmélyedni a matematikában, de azért bízunk benne, hogy lesz ma még mit számolgatnunk, ami egyben azt is jelenti, hogy esélyünk egészen a mai találkozó végéig meg van az alapszakaszbeli első helyre. Az biztos, hogy ehhez magabiztos győzelmekre van szükségünk, de szurkolóink sportszerű és mindent elsöprő erejű támogatásával sikerülhet megvalósítani elképzeléseinket, melyek hozzásegíthetnek minket bajnoki címünk megvédéséhez!


HAJRÁ SOPRON!


Az alapszakasz utolsó bajnokija


Az elmúlt év decemberében 16 pontos versséget mért a Mizo PVSK csapa idegenben a Gysev-Orsi-ra. Azokban a napokban Dirk Bevilaqua nem számíthatott összes játékosára, hiszen a sérülések mellett többen lázas betegen vállalták a játékot. Mára azonban a sérültek felépültek és a betegek is meggyógyultak, a beszélgetést azonban mégis a december 21.-ei, pécsi találkozó felelevenítésével kezdtük.

- Hogyan emlékezel vissza a legutóbbi pécsi mérkőzésre, amikor már a te irányításod alatt játszott a csapat?

- Három negyeden keresztül, ahogy mondani szokták party-ban voltunk az ellenféllel. A mérkőzés vége előtt 10-12 perccel egy hullámvölgybe kerültünk, ahonnan sajnos már nem tudtunk kilábalni. A Pécs egy nagyon kemény zónavédekezésre tért át, amelyet képtelenek voltunk feltörni. Meglehetősen balszerencsésen alakult akkor a csapat helyzete, hiszen egy kisebb betegséghullám közepette betegen vállalta a játékot Oxi és Tully is. Ráadásul Jana sérülése is azokban a hetekben vált ismertté, így rá és a már Brazilíában tartózkodó Alessandrára sem számíthattam.

- Milyen benyomást tett rád a mai ellenfél, a Mizo -PVSK?

- Már korábban is egyértelmű volt számomra, a PVSK rendkívül összetett és kemény védekezése. Ennek a feltörése a legnagyobb feladat. Meg kell találni azokat a lyukakat, ahol sebezhető a pécsi csapat. A túloldalon viszont nekünk kell a lehető leghatározottabban ellenállni a támadásoknak.

- Mennyiben változhatott meg a PVSK játéka új centerük, Érika érkezésével?

- Úgy gondolom, hogy a pécsi csapat az esetek nagy részében ugyan azt a szisztémát játssza, mint decemberben. Némi változtatás azonban egyértelműen megfigyelhető, főleg a palánk alatti játékokban. A centerek, Branzova és Béres játéka eddig jobbára gyors indításokból épült fel és a játékosok gyakran kijjebb is hozták a labdát a palánk alól, az akció befejezése előtt. Addig mostanság Érika kifejezetten a palánk alatt, egy kilépés és csel után elvállalja a dobást. Reméljük vasárnap minél kevesebb sikerrel.

- Vasárnap, egy nagyon fontos hétközi bajnoki forduló után lép pályára a Gysev-Orsi. Nem jelent-e előnyt a PVSK számára, hogy ők csütörtökön a nem túl acélos Szekszárd ellen játszanak, míg a Gysev-Orsi a Soproni Postás ellen vív csatát, igaz itt Sopronban?

- Úgy gondolom, hogy az Euroliga mérkőzései közepette is sokszor kellett a hétközi találkozók és a hosszú utazások után bajnoki mérkőzést játszanunk, hol könnyebb hol nehezebb ellenféllel. Két ilyen szintű csapatnál ez nem lehet előny vagy hátrány.

- Minden szezonban különösen nagy érdeklődés kíséri a két Euroligás csapat bajnoki küzdelmeit. Érzékelhető-e a felfokozott várakozás?

- Természetesen érezzük ezt a fajta felfokozott érdeklődést, amely némi nyomással is párosul a csapat felé. Nekünk azonban minden helyzetben, így ebben is csak a győzelem lehet a cél, hiszen a rájátszást a lehető legkedvezőbb pozícióból akarjuk elkezdeni.

- Gyakran megoszlanak a vélemények az ellenfél vezetőedzőjéről, Rátgéber Lászlóról. Neked milyen tapasztalataid vannak?

- Én csak a saját csapatommal akarok foglalkozni a mérkőzése előtt, közben és után is. Amúgy a legutóbbi pécsi mérkőzésen beszélgettem először Rátgéber úrral, aki nagyon kedvesen fogadott. Azt hiszem az eredményei és a munkája mindenképpen önmagukért beszélnek, mással pedig mint edző nem akarok foglalkozni.

- Milyen eredményt vársz vasárnap?

- Mindenképpen győzelmet! Nem mindegy azonban, hogy a csütörtöki Posta elleni mérkőzést követően milyen gólaránnyal állunk riválisainkkal szemben. Minden kosárnak óriási jelentősége van, ezért a lehető legnagyobb különbségű győzelemre kell törekednünk a találkozó folyamán, hiszen ez egyben az alapszakasz utolsó bajnoki találkozója nem mindegy, hogy milyen mentális állapotban várjuk a folytatást.

Ki mit vár?


Szurkolói gondolatok a rangadó körül


MayDay (Pécs)


A szezon az elõzetes várakozásoknak megfelelõen úgy indult, hogy GySEV-PVSK párharc lesz, hiszen egyrészt mindkét csapat erõsített, a GySEV ráadásul nem is akárhogyan: nem volt szerénytelenség az a célkitûzés, amivel a soproni csapat nekivágott az idénynek. A PVSK is jól erõsített, adott volt tehát a jó szezon alaphangja. A kérdés persze idén is az volt: bele tud-e más is szólni a párharcba? Elõzetesen nem igen volt rá esély, hiszen míg a Postás komoly anyagi gondokkal küzdött, addig a többi csapat véleményem szerint nem tudott komolyan erõsíteni. Aztán mégis minden másként alakult. A Postás remek idényt maga mögött tudva csak a Pécs elleni meccs után hagyta ott a tabella elsõ helyét, a DKSK-t otthon szinte képtelenség legyõzni, a Szolnok pedig a bajnokság mellett a kupában is szolgált vaskos meglepetésekkel. Véleményem szerint egy rég nem látott, változatos, jó alapszakasz van a hátunk mögött, bár ugye még nincs vége!

A rájátszásban fontos lesz, hogy ki kezdheti a párharcokat otthon, hiszen idegenben nem nagyon brillíroztak eddig az élcsapatok. Idén nem biztos, hogy az évek óta menetrendszerû PVSK-GySEV döntõ lesz, de remélem, hogy a PVSK ott lesz!

A mai meccstõl PVSK-gyõzelmet várok, mert a csapategység jobb, és ilyen nagy csatákban, ha tudjuk az ellenfél kulcsembereit semlegesíteni, akkor az fog igazán számítani.


TAKI (Sopron)


Az idei bajnokság végre kiegyensúlyozottabb küzdelmet hozott. Azért végre, mert már túl egyhangú volt: GYSEV vagy Pécs a bajnok, a Postás a 3. majd nagy szünet és jöttek a többiek, azok a többiek kik némelyike korábban meghatározó klub volt. Mondom ezt annak dacára, hogy mi is beleszaladtunk néhány pofonba. A pofonok közül kimondottan fájdalmas a Szegedtől elszenvedett és a pécsi vereség a 16 pont miatt. A FF mindaddig álom marad, míg idegenben csak két meccset nyerünk, hiába a hazai makulátlanság. A Magyar Kupa: no comment...

Lehetünk még bajnokok, de nagyon nehéz lesz és igazán nem is hiszek benne, ha csak nem első helyről kezdünk.

Az idei szezon mindenképpen kudarc, kiváltképpen ha a befektetett pénzhez viszonyítjuk. Ezek fordítottan aránylanak egymáshoz. Tudom, hogy az rendeli a nótát aki a zenekart fizeti, de mint egyszerű "hallgató" jelzem, a zenekar hamisan játszik.


Forelle (Sopron)

Szerintem az idei szezon az előzetes várakozásoktól eltérően változatosabbra sikerült, ami jót tesz a magyar kosárlabdának. Nagyon jó lenne egy hazai (soproni) döntő, és szurkolok a soproni lányoknak, hogy ez össze is jöjjön! Nagyszerű lenne együtt ünnepelni a Fő-téren! A PVSK nyilván nem fogja hagyni magát, ezért keményen kell dolgozni mind a GYSEV-nek, mind a Postának! És küzdeni, szívvel-lélekkel! MI VELETEK VAGYUNK!!!


Hajra Sopron! Hajra GYSEV!

Bokcy (Pécs)

Idén úgy indult a bajnokság, hogy a GySEV-et nagyon nehéz lesz megfogni, valamint várhatóan a kis csapatok erősebbek lesznek a korábban megszokottnál. Ennek következtében mindkét EuroLigás csapat nagy terhelésnek lett kitéve. Ami az eredménysoron a későbbiekben le is csapódott. A középcsapatok (DKSK, Szeged, Szolnok) hazai pályán szinte rendre megverték az EL csapatokat, amikor azok hét közben EL találkozót vívtak. Ennek következtében a bajnokság alapszakasza elég izgalmas végjátéknak néz elébe. A rájátszásban úgy érzem a 4 között már igen izgalmas párharcoknak lehetünk tanúi, és most valóban szükség lesz a hazai pálya előnyére. A jelenlegi helyzet alapján pedig a várható rangsort megtippelni nem lehet, de úgy érzem jelenleg a PVSK-ban látható erő a bajnokság megnyeréséhez.

Ha százalékosítani kellene akkor azt mondanám: PVSK 40%, GySEV 30%, Posta 20%, DKSK 10% eséllyel áll a bajnoki címre.


A GySEV-PVSK rangadó! Az alapszakasz állása óriási pikantériát ad a mérkőzésnek. Ugyanis ha a PVSK nyer, akkor az elmúlt 5 év bajnoki döntőjének két csapata már az elődöntőben összefut. Ezért óriási a tétje a mérkőzésnek. Nem beszélve arról, hogy a GySEVnek ebből következően győznie kell, ha előre akar lépni a táblázaton. A soproni együttes a hazai pályában bízhat, de tudjuk azt is, hogy nem elég nyerniük, a pontokkal is számolgatni kell. Egy izgalmas, parádés jó mérkőzést várok, természetesen a végén PVSK győzelemmel. De hol lesz az az 1 pont...


Újra a pécsiek ellen

Dénes Krisztina, a Gysev-Orsi játékosa jó néhány ütközetet megért a Mizo-PVSK ellen. A bajnoki csúcsmérkőzésekről azonban természetesen elsősorban inkább azokra emlékszik szívesebben, amikor a soproni csapat hagyta el győztesen a pályát. Reméljük így lesz ez ma este is.


- Milyen emlékeid vannak a PVSK elleni összecsapásokról?

- Azt hiszem, több mint 30 meccsen vagyok túl, amit a Gysev színeiben a PVSK ellen játszottam. Nyilván elsősorban mindig a megnyert meccsekre emlékszik vissza az ember szívesen, hiszen egy sportolónak mindig a győzelem a lényeg. A győzelmek közül persze különösen kiemelkednek azok a találkozók, amely után egyben bajnokok is lettünk.

- Mennyire vagy elégedett saját magad, csapatban nyújtott teljesítményével az eddig lezajlott találkozók tükrében?

- Bár nem úgy indult, de azt hiszem sokkal több lehetőséget kaptam, mint eddig. Az évközben lezajlott változások adtak lehetőséget arra, hogy többet játsszak, amelyekkel mindig a lehető legjobban akartam élni. Remélem az esetek nagy részében tudtam is.

- Mennyire nehéz a kispadról beállva, cseremberként átvenni a csapat ritmusát?

- Amióta Sopronban vagyok volt elég időm, hogy átálljak arra, hogy itt ellentétben a Fradival cserejátékos vagyok. Ez nekem abszolút nem jelent problémát. Számomra nem fontos, hogy kezdő vagyok, vagy a kispadról beállva kell játszanom. Mindig az adott mérkőzéshez szeretném hozzátenni a játékomat azt, amit tudok. Dolgoztam annyit, hogy bízzak magamban és bízzak abban, hogy a lehető legjobbat próbáljam hozzárakni a mérkőzéshez.

- A magyar mezőny egyik legkiválóbb védőjátékosának számítasz. Hogyan alakult ki ez az évek során?

- Talán az évek hozták azt, hogy megtaláljam a csapatjáték azon részét, ahol a legtöbbet tudom hozzárakni a közös munkához. Gyakran a szembenálló támadó fejével próbálok gondolkodni és készülni arra, hogy az ellenfél játékosa mit tud jól és mit tud kevésbé. Melyik a jó dobó keze, merre szokott indulni… Mindig próbálom megtalálni az ellenfél gyenge pontjait és próbálok maximálisan koncentrálni a védekezésre.

- Ha a Mizo-PVSK ellen kell pályára lépned, tudod-e magadban, hogy a pécsi csapat általad védett játékosainak mik a gyenge pontjai?

- Természetesen tudom, hiszen évek óta egymás ellen játszunk. Túl sok újdonságot, már nem tudunk egymásnak nyújtani. Egyedül talán az ausztrál Tranqulli-t nem ismerem, bár a videozások alkalmával megpróbáltam kitapasztalni a technikáját. Egy biztos nem lesz könnyű dolgom.

- Rendkívül nagy a tolongás a Magyar Bajnokság élbolyában. Teljesíthetőek lesznek a kitűzött célok?

- Semmi sem lehetetlen és nem érzem, hogy bármelyik csapat is jobb lenne nálunk. Sajnos saját magunknak nehezítettük meg az alapszakaszt. Minden lehetséges, a labda gömbölyű, de a jó pozíció eléréséhez nyernünk kell, méghozzá a lehető legnagyobb különbséggel.

- Jó néhány éve játszol Sopronban. Ha előre tekintesz szívesen folytatnád a pályafutásodat jövőre is itt?

- Ha rajtam múlik természetesen igen. Érzek magamban még elég erőt az újabb kihívásokhoz és az újabb feladatokhoz. Nagyon szeretem a várost, a csapatot a szurkolókat. Minden adott a jó munkához.

- Gyakran látni az edzéseken és mérkőzéseken is kisfiadat, Zsombort. Mennyire követi nyomon a csapat szereplését?

- Szinte minden mérkőzésünkön kint van és az idegenbeli találkozókról is beszámolót kér. Ha sajnos néha becsúszik egy egy veresség nagyon kritikussá válik ás persze számon kéri a kisiklás okait és a meccs történéseit is. Talán jobban el van keseredve, mint én ha kikapunk valakitől. Ő is együtt él a csapattal.

- Milyen érzés a pályán játszóknak, ha a szurkolók, ahogy a PVSK elleni meccseken is lenni szokott, mint hatodik ember buzdítják a csapatot?

- Minden játékos azt szereti, ha zeng a csarnok, neki szurkolnak és buzdítják a csapatot. A játékosok azt szeretik, ha akkor is szól a buzdítás, ha a csapat gödörben van, vagy ha éppen valakinek az adott pillanatban nem megy a játék. Ilyen helyzetben a közönség tényleg hatodik emberként tud segíteni.

- Milyen eredményt vársz ma este?

- Számunkra csak a győzelem az elfogadható és az sem mindegy, hogy milyen különbséggel. Ezért ma mindenkinek a legjobbat kell nyújtania.


Új mobil lelátó, 566 férőhely

A szurkolók örömére új mobil lelátóval, és így 566 ülőhellyel bővíthető a Soproni Sportcentrum nézőtere. Ennek apropóján kérdeztük meg Dr. Tvordy Györgyöt, a Sportcentrum igazgatóját beruházásokról, tervekről, múltról és jövőről.

A soproni Sportcentrum története 1987-re nyúlik vissza, mikor is az épület átadásra került. Igaz, a műszaki átadás még a mai napig is várat magára, mivel a kivitelező cég időközben tönkrement és megszűnt. Ebből következik, hogy a garanciális javításokat sem tudták elvégezni, aminek az eredménye az a jó néhány hiányosság, ami az eltelt évek során felmerült. Nem figyeltek például arra, hogy az épület helyén nagyon vizes volt a talaj, és pontosan ezért az alapozás során alapvető fontosságú lett volna a megfelelő szigetelés. Ezen hiányosság következtében például a parkett olyan állapotba került, ami mindenképpen indokolta annak felújítását. Esős, csapadékos időben a Sportcentrum alatt nagyon magas a talajvíz, ami a gerendák elkorhadásához vezetett, így az aljzat, amire a parketta elemei illeszkednek tönkrement, illetve veszített a stabilitásából. Ezt, ahogy látható is volt, több helyen meg kellett bontani és ki kellett cserélni. Az elmúlt év novemberében utolsó lehetőségként végeztük el a parketta felcsiszolását, ami remélhetőleg még évekig meghosszabbítja az élettartamát. A felület cseréje ekkora területen nagyon költséges beruházás lett volna. Az idők folyamán az egész épület intenzív használata meglátszik szinte mindenütt. Az, hogy folyamatosan festetünk, kisebb javításokat végzünk, arra elég, hogy fenntartsunk egy bizonyos szintet. Amikor a tavalyi évben a GySEV-ORSI sikerei okán szoba került egy esetleges FINAL 4 megrendezése, biztosítani kellett az ehhez szükséges feltételeket. Ennek az egyik része volt a parkett felcsiszolása, újra lakkozása és festése. Ezzel együtt megvalósítottuk a nézőtér bővítését is, hiszen ez is az egyik alapfeltétel volt, és mára összesen 566 ülőhellyel több várja a szurkolókat. A konditerem felőli részen, a palánk mögött egy 5,5 X 18m-es mobil lelátót tudunk felállítani 300 ülőhellyel, míg az Ikva-patak felöli oldalon fenntartva a széles bejárati ajtót a feltöltésre és az esetleges menekülésre, két részből áll a lelátó, amely a fennmaradó 266 helyet biztosítja. Az idén nem sikerült a bravúr, de a munkálatok elkészültek, és bízunk abban, hogy Európa legjobbjai előbb-utóbb itt mérik össze tudásukat. Mivel a lelátók mobilak, ezért jól lehet máshol is hasznosítani ezeket, például a szomszédos focipályán, a futballmeccseken. Ezek a beruházások tehát részei egy sorozatnak, melynek egy további lépése volt az egy millió forint értékű Graboplast szőnyeg megvásárlása a parketta védelmére abban az esetben, ha a nagyterembe egyéb rendezvényeket szervezünk. Ezen felül kicseréltük az öltözők összes faablakát modernebb műanyag ablakokra, valamint a szellőzést is egy jobb kapacitású ventillátorral oldottuk meg.

A továbbiakban szándékunkban áll a világítás korszerűsítése is, amelyhez már megvettük a négy millió forint értékű világítótesteket. Ez a munka a nyári szünetben két hét alatt készül majd el, így az új szezonban már megújult világítástechnika segítheti például a tv-közvetítéseket. Terveink szerint a kisterem parkettájának felcsiszolására is sor kerül a nyáron, és így, a folyamatos karbantartásokkal a Sportcentrum még jó pár évig szolgálhatja a várost egészen addig, amíg az egyre növekvő igényeknek megfelelő új, korszerű sportcsarnok nem épül Sopronban.

Kialakult a FINAL4 mezőnye

A csoportmérkőzéseket követően március idusán került sor az Euroliga rájátszására, ahol 8 együttes küzdött meg egymással egyenes kiesési rendszerben a döntőt jelentő négy hely egyikéért. A párharcok két győzelemig tartottak, és a mezőny erősségéről illetve kiegyensúlyozottságáról mindent elmond, hogy csupán a címvédő US Valenciennes Orchies tudta le két találkozón a továbbjutás kérdését. Igaz, nekik jutott a "legkönnyebb" ellenfél, a spanyol Valencia, aki azért becsülettel küzdött és bizony az első találkozón, idegenben megrezegtette egy picit a lécet, de levernie már nem sikerült.

A másik három párharc nagy csatákat hozott. Csapatunk a cseh Brnoval találta szembe magát. Sajnos nem sikerült idegenbe bravúrt elérni, így hiába győztünk kiélezett küzdelemben Sopronban, ellenfelünk a Rosnicka csarnokban mindkét alkalommal magabiztos győzelmet aratott. Így a korábbi évekhez hasonlóan most sem sikerült az újabb áttörés, részt venni az európai porond ünnepén.

Mai ellenfelünk, a Pécs sem adta könnyen magát. Sőt, miután szurkolóik előtt legázolták a Bourgest, a harmadik összecsapáson is sokáig nekik állt a zászló. A vége azonban francia siker és továbbjutás lett.

Kisebb meglepetésre elvérzett a lengyel Gdynia, az idény közben rendkívül megerősödött Ekaterinburg ellen. A fagyos orosz honban nem volt esélye Dydekéknek, de a másik két mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott. Az elsőt még hozták Grubinék, de a mindent eldöntő találkozó hosszabbításában már az ő kezük remegett meg. Ezzel a lengyelek álma is elúszott, ők sem rendeznek idén FINAL4-t.

Elmondhatjuk tehát, hogy idén két francia együttes mellett egy orosz és egy cseh jutott be az idei négyes döntőbe. Így sajnos idén is magyar csapat nélkül rendezik április közepén az Euroliga végjátékát. Pedig Sopronban és Pécsen is döntőt szerettek volna rendezni, de a nagyobb költségvetés összességében döntőnek bizonyult. Reménykedjünk, hogy az álom a közeljövőben valósággá válik, és hazánkba hozhatjuk egy díszes hétvégére Európát.

A döntőt április 11-13. között Bourgesban rendezik. Az elődöntőben Bourges-Valenciennes és Brno-Ekaterinburg párharcokra kerül sor.


Egy vacsora a Tercia Hubertusban…

Két hete a barátnőm megsértődött. Természetes, hogy én sértettem meg, mert én – amint mondta – „okos” vagyok. Se kép, se hang, se SMS. – No, de ezt már nem tűrhettem.

Néhány napja a kezembe került egy „Terciás” szórólap: …Önnek terítünk…”, olvastam a szlogent. Ez adta az ötletet. – Egy gyors SMS: „Holnap vacsorára hívlak a Tercia Hubertusba-ba, 7-kor érted megyek.”

A hatás nem maradt el. Igaz, nem szólt egy szót sem a „Helló”-n kívül, de jött velem. Terciában külön egy sarokban foglaltunk helyet. A pincér gyertyát gyújtott, kellemes zene szólt.
Még ekkor sem szólt egy szót sem, ezért a felszolgálóval kezdtem el beszélgetni.

- Milyen programjaitok vannak? -

- Készülünk a húsvétra, lesz piros tojás, sonka, bárány és húsvéti meglepetések. Ezután jön a ballagás, Anyák napja, gyermeknap, erre szintén szervezünk meglepetést a gyermekeknek. Gyakoriak nálunk az esküvők, a jól sikerült lakodalmak, lesz belőle sok ebben az évben. Már előre vannak foglalásaink. Az esküvőkhöz segítünk a virágdíszekkel, dekorációval, zenekar szervezéssel.
Sárvári Wellness gyógyfürdőben is megnyitottuk éttermünket, sörözőnket, cukrászdánkat, drinkbárunkat. Össze lehet kötni a kellemes fürdőzést egy ízletes étellel, finom helyben készített süteménnyel, fagyival, jó pohár sörrel.

Végig hallgattam a pincért és mondtam, hogy a: - „Vendégetek leszek!”


- Leszünk! – szólalt meg a barátnőm.


- Elfogyasztottuk a bőséges, ízletes vacsorát, a harcsapaprikást csuszatésztával és a fácánmellet libamájjal töltve, tokaji mártással. Ittunk egy-két pohár Tercia cuvée-t, hogy jobb legyen a hangulatunk.


A pincér felsegítette a barátnőm kabátját és elbúcsúztunk. Láttam a barátnőm arcán az elégetettséget. Elmosolyodott és csak annyit mondott:


- Ezért az estéért piros pontot kaptál, te kis okos!

- 2002-10-06
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Best moments of the win against the Belgians
We left our guests behind very quickly on Wednesday evening in the fifth round of Euroleague
11/23 19:58
    A belgák elleni diadal legszebb pillanatai
Hamar állva hagytuk vendégeinket szerda este az Euroliga 5
11/23 19:42
    Strong performance in first half results in win over Castors Braine
Sopron Basket came out agressively in the first half and got their fourth win in the Euroleague group stage against Belgian side Castors Braine
11/22 21:09
    Itt a negyedik győzelem!
Nem hagytunk magunkon sebezhető pontot ellenfelünknek, és már az első félidőben jelentős előnyre tettünk szert
11/22 20:19
    A belga bajnok ellen indul a húzós hetünk
A válogatott szünet után azonnal egy éles mérkőzés vár ránk az Euroligában
11/21 13:18
    Demanding week starts off against Belgian champions
We are facing a tough game after the national team break in Euroleague right away
11/21 13:17
    Easy win for Castors Braine in Belgium
National team break is over, and the domestic championships continue as we head to the next Euroleague game on Wednesday
11/20 15:11
    Könnyed győzelemmel hangolt szerdára a Castors Braine
A válogatott szünet több bajnokságban is véget ért, így már rendeztek fordulót Euroliga-ellenfeleink hazai pontvadászataiban
11/20 15:10
    Warming up in Zalaegerszeg after the break
We didn't have competitive games in a while due to the Eurobasket 2019 Qualifiers and we felt the need to play before the Euroleague game on the 22nd of November
11/17 19:30
    Zalaegerszegen melegítettük a szünet után
A válogatott selejtezők miatt régen volt tétmérkőzésünk, ezért szükségét láttuk a november 22-i, Euroliga folytatás előtt, hogy pályára lépjünk
11/17 19:23
    Visit at the Academy
Our first team players care about the youngsters playing at our academy, and sometimes even come to the academy's practices
11/16 12:11
    Látogatóban az Akadémián
Játékosaink szívükön viselik a nálunk kosarazó kisdarazsak sorsát, és időnként lenéznek Akadémiánk csapatainak edzésire is
11/16 11:31
    Lightsome play, another national team success
After the suprising win in Luthuania on Saturday our national team has won the must-win game confidently as well crushing Albania in Miskolc
11/15 21:52
    Könnyed játék, újabb válogatott siker
A szombati litvániai bravúr után a kötelező győzelmet is magabiztosan hozta válogatottunk, mely Albánián rohant át Miskolcon
11/15 21:27
    We are hosting the very best of Europe at the Champions' Tournament
Champions Cup will be organized for the sixth time this year for the U16 girls age group, which features 7 youth champions and our academy as hosts
11/14 21:13
    Európa krémjét látjuk vendégül a Bajnokok Tornáján
Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az U16-os leány korosztály részére a Bajnokok Tornája, melyen Európa 7 korosztályos bajnoka, és a rendező jogán Akadémiánk száll harcba az elsőségért
11/14 20:53
    Great national team success in Lithuania
Our national team started the Eurobasket 2019 Qualifiers in Lithuania and came away with a surprising 70-73 win! Our player Debóra Dubei scored 2 points while Betti Határ's scoresheet remained empty
11/11 20:55
    Bravúros válogatott siker Litvániában
Hazánk nemzeti csapata Litvániában kezdte meg a 2019-es EB selejtező sorozatot, és meglepetést szerezve 73-70-es győzelmet aratott! Klubunk játékosai közül Dubei Debi 2 pontot szerzett, Határ Betti neve mellé nem került pont
11/11 20:19
    Introducing: Dominika Böröndy
We asked Dominika Böröndy, our former youth player, now a member of the first team roster about her thirteen years in basketball, and it will also be revealed how much her sister Vivien's presence and support meant to her along the way
11/08 12:09
    Bemutatjuk: Böröndy Dominika
Saját nevelésű játékosunkat, Böröndy Dominikát kérdeztük a mögötte levő 13 év kosaras pályafutásáról, mely során az is kiderül, mennyit jelentett számára az évek során a szintén kosaras nővére, Vivien, támogatása, jelenléte
11/08 11:41


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.