Keresďż˝s:     2021 ďż˝prilis 12. hďż˝tfďż˝
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
2003/2004 - 6. évf. 3. szám
Tartalom
- Félidőhöz közeledve - Natalia Hejkova interjú

- Keményen dolgozik egy nagyobb sikerért - Gordana Kovacevic riport

- Vendégünk volt a Hunyadi

- Képes Mikulás-kupa beszámoló eredményekkel

- Hírek

- Ellenfelünk - MiZo-PVSK

- Nyitottak vagyunk! - Soproni Darazsak

- Szurkolói - Ki Mit Vár?

- Tabellák

- Euroliga statisztikák
***

Félidőhöz közeledve

Lassan a naptári év finiséhez, egyben a bajnokság és az Euroliga félidejéhez érkezeznek a küzdelmek, amelynek évek óta legjobban várt összecsapásán ma este a Mizo PVSK ellen mérkőzik meg az Euroleasing Orsi Sopron. A ma esti csúcsrangadó előtt azonban több kulcsfontosságú mérkőzést is játszott a csapat. Ezekről, és a mai esélyekről kérdeztük csapatunk vezetőedzőjét, Natalia Hejkovát.

- Prágában egy friss, nagyon jól játszó csapatot láthatott a szépszámú,
Sopronból elzarándokolt közönség. Hogyan értékeli az ott látottakat?


- A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy az USK Praha-nál jobb
csapat vagyunk, de ezt a pályán mutatott játékkal is be kell
bizonyítanunk. Az utazás előtti napon nagyon jól sikerült a lányok
regenerációja, így végig jól koncentrálva, magabiztosan nyertünk a
szimpatikus cseh ellenféllel szemben.


- A prágai mérkőzést követően azonban már a honi pontvadászatban
kellett helytállni, ahol kiélezett mérkőzésen a csapat sajnos
elvesztette hazai veretlenségét.- A második negyedtől eltekintve sajnos nem tudtunk megfelelően
koncentrálni. Ebben az időszakban megnyugtató előnyre is szert
tettünk, azonban ezt követően a szolnoki csapat védekezést váltott.
Az ellenfél játékában voltak olyan megmozdulások, amelyek inkább
hasonlítottak egy kézilabda meccsre, mintsem kosárlabdára. Sajnos
a második félidőben a vendégek ránk tudták erőltetni akaratukat és ez
megbosszulta magát, majd a végjátékban több hibát is elkövettünk.
Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés is jó iskola fiataljainknak, akiknek
még tanulniuk kell, hogy a végjátékokban minden taktikai utasítást
nagyon pontosan és precízen kell végrehajtani.


- A mérkőzés statisztikájából kiderül, hogy a lepattanó-szerzés terén
felülmúlta csapatunkat a Szolnok. Ma este a Mizo-PVSK ellen is nagy
szükség lenne a lepattanó labdák megszerzésére, hiszen a pécsi
csapatban több kiváló center is szerepel.- Sajnos ebben a helyzetben, még nem tudom megmondani, hogy
számíthatunk-e első számú centerünk, Zakaluznaja játékára. Sajnos
még a DKSK elleni mérkőzésen szenvedett el egy nagyon kellemetlen
deréksérülést. Prágában tudta vállalni a játékot és a fájdalom ellenére
is nagyon jól játszott, sajnos azonban a Szolnok ellen ismét problémát
jelentett számára ez a sérülés. Nagyon remélem, hogy felépül a
hétvégi rangadóra és a megszokott gyors játékunkat tudjuk ismét
játszani. Csak így lehet esélyünk.


- Az elmúlt szezon bajnoki elődöntőjének második mérkőzésén, már az
ön irányítása alatt aratott imponáló győzelmet akkori csapata.- Nagyon fontos szerepe van a hazai környezetnek és a szurkolói
buzdításnak, amely Prágában is lökést adott a játékosoknak.
Remélem, a Pécs ellen is számíthatunk szurkolóink segítségére. A
PVSK remek időszakot tudhat maga mögött, de nekünk mindent meg
kell próbálnunk a győzelem eléréséhez. Minden lehetséges, de
védekezésben és támadásban is mindenkinek a maximumot kell
nyújtania ahhoz, hogy mi kerüljünk ki ma este győztesen.

Keményen dolgozik egy nagyobb sikerért

Gordana Kovacevic, a csapat egyik legnagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező játékosa, aki az egykori Jugoszláviában eltöltött éveit követően játszott a Brno, a Como és a Rózsahegy csapataiban is. Goca-t sokan Európa egyik legjobb játékosának tartják, aki rendkívül technikás játékával képes mérkőzéseket is eldönteni.


- Hogyan hasonlítanád össze az idei és a tavalyi szezont, az eddig lezajlott események tükrében?- Teljesen más a jelenlegi szezon, mint a tavalyi. Az elmúlt évben számtalan problémával kellett megküzdenünk. Edzőváltással, sérülésekkel és egyéb más tényezőkkel. Idén olyan terveket fektetett le a vezetőség, amely úgy vélem a legjobb út ahhoz, hogy a csapat idővel Európa egyik legjobbja legyen. Ebben az évben talán nem olyan nagy nevek játszanak nálunk, mint a tavalyi esztendőben, de gyors és pontos csapatjátékkal el tudjuk érni céljainkat. Igaz, ehhez még sok mérkőzésnek el kell telnie, hiszen a jelenlegi egy teljesen új csapat, amelynek időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen összeérjen. Egyszóval sokkal jobb a hangulat a csapatban és annak környékén is.


- Sok klubban megfordultál már, de talán ez az első alkalom, hogy feltörekvő fiatalok között játszol.- Igen, ez számomra is teljesen új szituáció. Úgy gondolom, hogy a feladat nem egyszerű, hiszen a fiataloknak sokkal több odafigyelésre és ezzel együtt nekünk is sokkal több munkára van szükségünk ahhoz, hogy a pályán az adott szituációkban megfelelő döntések szülessenek. Minden nehézség ellenére szerintem jó munkát végzünk és nagyon remélem ez hamarosan eredményekben is meg fog mutatkozni.


- A statisztikai adatokat szemlélve nagyon jó és egyenletes teljesítményt nyújtasz. Hogyan ítéled meg saját teljesítményedet a csapaton belül?- Mindenekelőtt úgy gondolom, hogy mindennek a munka az alapja. Mint mindenkiét elsősorban az enyémét is az elvégzett munka határozza meg a legjobban. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy Natalia lesz az edzőnk, mert Rózsahegyen is szerettem a kezei között dolgozni. Én mindig csak arra törekszem, hogy hasznára legyek a csapatnak.


- Az elmúlt nyáron a görögországi Európa Bajnokságon a szerb-montenegrói válogatottat erősítetted. Hogyan ítéled meg a szerepléseteket?- Egyértelműen csalódásként éltem meg a mérkőzéseket és a 8. helyezést. Nagyon jó játékosok játszottak a válogatottban és sokkal többre lett volna hivatott a nemzeti csapatunk. Sajnos azonban csapatként nem tudtunk jól funkcionálni. Lehet, hogy kevés volt az idő az összeérésre, de valahogy nem akart jól menni a közös játék. Utólag szívesebben maradtam volna itt Sopronban a csapattal.


- Nyáron egy másik fontos esemény is lezajlott az életedben, az esküvőd, amelyhez ezúton is gratulálunk. A folyamatos edzések és mérkőzések közepette, hogyan tudsz időt szakítani a férjedre?- Köszönöm a gratulációt! Nagyon sokat itt van velem és amikor csak tud eljön Sopronba. Én sokkal nehezebben jutok haza, de talán most az ünnepek alatt ez is sikerül. Hosszú évek óta így élünk és a házasság sem hozott semmi újat a kapcsolatunkban.


- Második éve vagy Sopronban. Hogy tetszik a város?- Nagyon szeretek itt élni, különösen ebben az évben érzem magam jól Sopronban. Tavaly sok stresszes szituációval kellett megküzdenünk és ez azért az ember hangulatára is befolyással van. Az itt élők nagyon kedvesek és barátságosak, szóval jól érzem magam itt.

Mikulás-kupa

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre december 7-én az immár hagyományosnak számító Mikulás Kupa. A Soproni Darazsak csapatai és a Tigrisek fiataljai egész nap vegyes csapatokban vetélkedtek a helyezésekért a Sportcentrumban. A legkisebbek sorversenyekben, a nagyobbak kosárlabdában mutathatták meg tudásukat. Öröm volt látni, mennyi tehetséges gyermek van városunkban, többen nemcsak tudásukkal, hanem magasságukkal is kiemelkedtek a mezőnyből. A magyar kosárlabda mai állapotát tekintve ez biztató jelenség, remélhetőleg minél többen maradnak hosszú távon a sportágban, s nemsokára ezeknek a fiataloknak szurkolhatunk a felnőtt mezőny és a válogatott csapataiban.

Sajnálatos tény, hogy a versenyeztetés rendszerében országos szinten történt változások miatt utánpótlás csapataink kevesebb versenyzési lehetőséget kapnak, az év nagy részében földrajzilag leszűkített területen. A színvonalas mérkőzések elmaradása szakmailag is hátrányt jelent a fővárosi csapatokkal szemben, játékosaink emiatt a korosztályos válogatottakban is nehezebb helyzetbe kerülhetnek. Egy-egy külön mérkőzés, vagy torna megszervezése a magyar sport mai financiális helyzetében jelentős terheket ró a klubvezetésre, ezt felvállalni csak ritkán van lehetőség. A Soproni Darazsak Kosárlabda Egyesület elsődleges célja, hogy segítsen biztosítani ezeket a feltételeket, reményteljes fiataljaink ne kallódjanak el és minden nálunk sportoló gyermek elegendő teret kapjon képességei kibontakoztatására. A felnőtt csapatban játszó fiatalok hétről-hétre való helytállása példa értékű lehet a még fiatalabb korosztálynak, bizonyítja, hogy megfelelő körülmények mellett itthon is lehet és érdemes jó kosarasokat nevelni.

Hiszünk abban, hogy összefogással bármit elérhetünk, megteremthetjük a feltételeket és ennek hosszabb távon lesz is eredménye. Kérünk mindenkit, akinek szívügye gyermekeink és a soproni kosárlabdázás jövője, támogassa egyesületünket, lépjen tagjaink közé. Mindenkit várunk, aki szimpatizál törekvéseinkkel a felnőtt csapat mérkőzésein, a Sportirodán (Állomás u.2., tel: 517-457), vagy E-mailben a kosarlabda@wb-sopron.com címen.

Hajrá Darazsak!

Balogh Judit

A Soproni Darazsak ügyvezető elnöke

Végeredmények korosztályonként

Sorverseny

1. Sasfiókák (Kövesi Éva, Somornai Nóra, Kiss Fatime, Fleischhacker Nikolett, Szabó Klaudia, Zsejki Bálint, Jákli András, Matis Teodóra Edző: Szentkirályi Réka)

2. Krampuszok

3. Tapsifülek

Kenguru


1. Jancsik és Juliskák (Nagy Kincső, Szarka Zsófia, Suri Bálint, Czukor Bence, Szeder Regina, Félix Szamanta, Gáncs Bianka, Eiler Dániel, Török Balázs Edző: Bencze Mária)

2. Hófehér Törpék

3. Őzgidák

4. Rókakomák

5. Kenguruk

6. Kiskakasok

7. Vitézek

8. Kerge Birkák

Gyerek


1. Királylánykák (Armaghani Soraya, Schneider Viktória, Egresits Enikő, Katona Szidónia, Tapolczai Ildikó, Lakatos Bianka, Szimeiszter Dávid, Ankhelyi Zoltán Edző: Németh Szilvia)

2. Tipegők

3. Oroszlánkölykök

4. Bóbiták

5. Táltosok

6. Halacskák

Serdülő


1. Csúszó-Mászók (Szatmári Anita, Horváth Lilla, Steiger Alexandra, Magyar Bianka, Horváth Vivien, Török Zsófia, Peszlen Anita Edző: Hanzséros Mária)

2. Naposcsibék

3. Mikulások

4. Gyáva Nyulak

5. Kacsalábak

6. Jégcsapocskák

Kadett


1. Naplopók (Orbán Katinka, Kerékgyártó Dorisz, Derdák Attila, Preiner Norbert, Benkovics Máté, Jakab Levente, Kreisz Balázs, Varga Bence Edző: Palkovits Tamás)

2. Gonosz Banyák

3. Cica-Micák

4. Félszemű Kalózok

5. Ugráló Verebek

6. Kacérkodók

Hírek

November hónap sportolója cím egyik jelöltje - Vajda Anna!

A WESTEL minden hónapban megválasztja a teljesítmény alapján, 5 férfi és 5 nõi jelölt közül a Hónap Nõi, illetve Férfi Sportolóját. A novemberi listában örömmel fedeztük fel játékosunkat, Vajda Annát! Nusi a válogatottból hazatérve - egy rövid pihenõ után - rögtön edzésbe állt, és hétrõl hétre egyre megbízhatóbb teljesítménnyel rukkolt elõ. A befektetett munka egyik kiemelkedõ pontja a CJM Bourges elleni mérkõzésen jött el számára, amikor egy emlékezetes mérkõzésen vezérletével - a mérkõzése hajrájában szerzett 11 pontjával, köztük a mindent eldöntõ triplával - visszahoztuk a sírból a mérkõzést és végül meg is nyertük. A kiemelkedõ produkciót a FIBA is elismerte, hiszen azon a héten õt választották az Euroliga legjobbjának. A december 20-i Kelet-Nyugat All Star gála kezdõ ötösébe beszavazott kosaras teljesítményét ezúttal a WESTEL díjazta azzal, hogy beválasztotta azon 5 nõi sportoló közé, akik közül kikerül november hónap sportolója a telefonos szavazatok alapján. A szavazatokat mobil telefonokról lehet leadni december 15-ig (tehát ma még lehet szavazni!) a 06/30-30-102-es telefonszámon (ugyanitt lehet információkhoz jutni a szavazást illetõen) a név és a sportág megjelölésével. Nusi esetében ez a következõ: Vajda Anna Kosárlabdázó. A szavazók között mobiltelefont sorsolnak ki.

All-Star gála - Kialakultak a kezdő 5-ösök!


Idén a Budapest Sportaréna ad otthont a hagyományos Kelet-Nyugat kosárlabda gálának, ahol az évek során először a női mezőnyben is létrejön a Kelet-Nyugat párharc. A férfiak összecsapása előtt megrendezésre kerülő mérkőzés kezdő ötöseire heteken át lehetett szavazni az interneten. A rengeteg beérkezett voks alapján kialakult a két csapat kezdő ötöse, akikhez a többi játékost a két szakvezető fogja kijelölni. A Kelet együttesében az Englert Orsolya, Csákány Emőke, Eördögh Edit, Agne Abromaité, Kalmár Nagy Dóra összetételű csapat fut majd ki a pályára, míg a Nyugat színeiben Iványi Dalmát, Gordana Kovacevicet, Károlyi Andreát, Vajda Annát és Chantelle Andersont láthatjuk a kezdők között. A jegyek nagy része már elővételben elfogyott, így igyekeznie kell annak, aki a helyszínen szeretné látni kedvenceit.

További információk: www.kosargala.van.hu

Nyitottak vagyunk!


2003. szeptemberében Soproni Darazsak KSE néven új egyesület alakult, melynek célja az utánpótlás összefogása és támogatása. Az egyesület ügyvezető-elnöke Balogh Judit, tiszteletbeli elnöke pedig Dr. Berényi János lett. Folyamatosan várjuk azok jelentkezését akik folyamatos egyesületi tagságukkal támogatják majd a jövő tehetséges kosárlabdázó palántáit, a Soproni Darazsak szorgalmas fiataljait.


A Soproni Darazsak 11 edző vezetésével, 14 csoportban kosárlabdáznak, ezen csoportokból 10 a versenyeken is résztvevő együttes. A gyerekek ill. fiatalok edzői: Horváth József (junior/ifi), Palkovits Tamás (kadett A, B), Bakk Judit(kadett C), Németh Szilvia (serdülő A), Juray Balázs (serdülő B), Rétfalvi Edina (gyerek A), Czirják Szilvia (gyerek B), Stánicz Ferenc (előkészítő A), Bencze Mária (előkészítő B), Varga Kitti (előkészítő D) és Magyarász Anita (előkészítő E).


Az egyesület jelenleg 5 soproni általános iskolával együttműködve neveli, tanítja a Soproni Darazsakat, az idén újként a Deák téri Általános Iskolával kötöttünk megállapodást. A többi iskola: Vas-Villa, a Petőfi Ált. Isk., a Gárdonyi Ált. Isk., és a Hunyadi J. Ált. Isk.


Büszkék vagyunk arra, hogy utánpótlás játékosaink közül sokan a válogatottban is megállják a helyüket. Ők: a ’84-es korosztályból: Szentkirályi Réka, Zsovár Orsolya, Varga Rita, Vajda Anna ; ’86-os korosztályból: Honti Katalin, Tajkov Georgina ; ’88-as korosztályból: Gadnai Vivien.

Szurkolói gondolatok egy rangadó kapcsán


mmmmm


Ahogy a dolgok tavaly álltak, örülhetünk, hogy van csapatunk, ehhez képest vannak meccsről meccsre jobb fiataljaink, koncepciónk és jövőnk is! Bár úgy érzem, jelenleg nincs esélyünk a PVSK ellen, de ha a légiósaink is
formába jönnek, és az eddigi ütemben javul a csapat játéka és főleg a védekezés, a bajnokság végén még bármi lehet.

Nagyon lehet szeretni ezt a csapatot!

Hajrá Sopron!


LŐVÉR


Az idei szerepléssel kapcsolatban, kimerem jelenteni, hogy "hozni fogjuk" a tavalyi eredményeket sztártársulat nélkül is. /8-ba jutás Euroligában, és bronz érem a bajnokságban/ Ez a lényeg számomra idén. Jobb szeretem látni a Nusi féle fiatalokat, mint Alessandrát arcokat vágni, vagy ne adj Isten Mujanovicsot. Úgy érzem türelmes vagyok, és tetszik a csapat. Nem zavarnak különösebben a vereségek sem olyan csapatoktól, akiktől az elmúlt években nem kaptunk ki. Itt most csapat építés folyik :-)

Szeretettel megyek ki a meccsekre, de el kell mondanom, hogy nem szabadna ilyen belépő árakat kreálni, mert meglehet égni tőle /kevesebb ember+szponzorilag/


Gábor


A nyári átalakulás érzésem szerint jót tett a csapatnak, és nekünk szurkolóknak is! Lehet, hogy nincs annyi sztár, mint a korábbi években, de ezt a csapatot teljesen magunkénak érezzük, ennek a csapatnak mindig szívből lehet szurkolni, tapsolni. Akár győzünk, akár kikapunk, a lányokon látszik, hogy mindent kiadnak magukból, küzdenek egymásért!

A mai mérkőzésen a Pécs az esélyesebb, de ennek ellenére kicsit reménykedek abban, hogy megszorongatjuk, talán el is csípjük őket! De ha nem, akkor sincs semmi gond! Játszunk felszabadultan egy jó meccset, izguljon inkább a Pécs! Hiszek abban, hogy ha idén még nem is (a csapat építéshez idő kell), de jövőre már biztosan minden csapatra veszélyesek leszünk hazai pályán, és idegenben is!


- 2003-10-06
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Törzsszurkolóink előtt tisztelgünk!
Klubunk sorozatban harmadszor, történelme során negyedszer jutott be az európai női kosárlabda csúcs eseményének számító FINAL4-ba, melyet idén Isztambulban rendeznek április 16-18
04/09 11:53
    FINAL4: Live on M4 Sport
We are happy to inform our fans and supporters of our club and basketball enthusiasts, that MTVA has bought the license to broadcast the Istanbul Euroleague FINAL4, so our semi-final against Salamanca on Friday, and our medal game on Sunday will be available live on M4 Sport
04/07 15:06
    FINAL4: Élőben az M4 Sport csatornán
Örömteli hírrel szolgálhatunk klubunk szimpatizánsai és a kosárlabda hívei számára! Az MTVA megvásárolta az isztambuli Euroliga Final4 közvetítési jogait, így a spanyol Salamanca elleni pénteki elődöntőnk, és csapatunk vasárnapi helyosztója is élőben tekinthető meg az M4 Sport csatornán
04/07 14:52
    League finals tip off on April 25th
As it is known, our team will take on Atomerőmű-KSC Szekszárd in the league final series, which, due to both teams' duties on the international stage, starts at the end of April
04/06 11:55
    Április 25-én rajtol a bajnoki döntő
Mint ismert csapatunk és az Atomerőmű-KSC Szekszárd vívja a bajnoki döntőt, mely a két klub nemzetközi szereplései miatt csak április végén indul
04/06 11:24
    Advancing confidently, with a major loss
We beat ALUINVENT-DVTK in Miskolc advancing to the finals with a 2-0 result where we will match up with Atomerőmű-KSC Szekszárd
04/03 20:20
    Magabiztos továbbjutás, vezéráldozattal
Miskolcon is legyőztük az ALUINVENT-DVTK együttesét, így 2-0-s eredménnyel jutottunk be a bajnoki döntőbe, ahol az Atomerőmű-KSC Szekszárd lesz az ellenfelünk
04/03 18:48
    We can decide the series with focus
The league semi-finals continue from 5 pm on Saturday, Game 1 of which we managed to win 89-64
04/02 12:23
    Koncentrált játékkal eldönthetjük a párharcot
Szombaton 17 órakor Miskolcon folytatódik a bajnoki elődöntő, melynek első összecsapását 89-64 arányban nyertük meg
04/02 12:20
    Game one in the bag
After a close first quarter we gradually pulled away from DVTK and won the first leg of the league semi-final series
03/31 20:00
    Jó mérkőzésen kerültünk előnybe
Élvezetes mérkőzést vívott a két csapat a bajnoki elődöntő első felvonásán, mely meghozta számunkra az előnyt
03/31 19:30
    Ancient battle for the league final
Our team will match up against ALUINVENT-DVTK in the league for the 80th time
03/30 10:47
    Ősi párharc a bajnoki döntőbe jutásért
Szerdán 80
03/30 10:44
    League semi-final tips off on Wednesday
After negotiations between the two clubs the schedule of the semi-final series between us and ALUINVENT-DVTK Miskolc was finalized
03/29 12:31
    Szerdán kezdjük a bajnoki elődöntőt
A két klub időpont-egyeztetését követően kialakult csapatunk és az ALUINVENT-DVTK Miskolc közötti bajnoki elődöntő menetrendje
03/29 11:41
    Now we are really through to the semi-final
We came up big in Game 3 of the quarter-final series and secured a spot in the semis, where we will take on Diósgyőr
03/28 20:22
    Most már tényleg jöhet az elődöntő
A Vasas Akadémia elleni ráadás negyeddöntő mérkőzésen is jól teljesítettünk, így bejutottunk az elődöntőbe, ahol szerdán az ALUINVENT-DVTK Miskolc ellen megkezdjük a párharcot
03/28 19:52
    Quarter-finals not over yet
Unfortunately, due to an administration error our player Megan Walker entered the quarter-final game on Thursday unauthorized, so the Hungarian Basketball Federation gave the game to Vasas Akadémia with a 20-0 result
03/27 22:03
    Nem ért véget a negyeddöntő
Sajnos adminisztrációs hiba miatt csapatunk játékosa, Megan Walker a csütörtöki negyeddöntőn jogosulatlanul lépett pályára, így az MKOSZ Versenybizottsága a szabályok alapján 20-0-s eredménnyel a Vasas Akadémia javára írta azt a mérkőzést
03/27 21:36
    Semi-finals bound
We managed to win our second game against Vasas in the capital securing a spot in the semi-final
03/27 19:52


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.