Keresés:     2018 december 19. szerda
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img142003/2004 - 6. évf. 3. szám
Tartalom
- Félidőhöz közeledve - Natalia Hejkova interjú

- Keményen dolgozik egy nagyobb sikerért - Gordana Kovacevic riport

- Vendégünk volt a Hunyadi

- Képes Mikulás-kupa beszámoló eredményekkel

- Hírek

- Ellenfelünk - MiZo-PVSK

- Nyitottak vagyunk! - Soproni Darazsak

- Szurkolói - Ki Mit Vár?

- Tabellák

- Euroliga statisztikák
***

Félidőhöz közeledve

Lassan a naptári év finiséhez, egyben a bajnokság és az Euroliga félidejéhez érkezeznek a küzdelmek, amelynek évek óta legjobban várt összecsapásán ma este a Mizo PVSK ellen mérkőzik meg az Euroleasing Orsi Sopron. A ma esti csúcsrangadó előtt azonban több kulcsfontosságú mérkőzést is játszott a csapat. Ezekről, és a mai esélyekről kérdeztük csapatunk vezetőedzőjét, Natalia Hejkovát.

- Prágában egy friss, nagyon jól játszó csapatot láthatott a szépszámú,
Sopronból elzarándokolt közönség. Hogyan értékeli az ott látottakat?


- A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy az USK Praha-nál jobb
csapat vagyunk, de ezt a pályán mutatott játékkal is be kell
bizonyítanunk. Az utazás előtti napon nagyon jól sikerült a lányok
regenerációja, így végig jól koncentrálva, magabiztosan nyertünk a
szimpatikus cseh ellenféllel szemben.


- A prágai mérkőzést követően azonban már a honi pontvadászatban
kellett helytállni, ahol kiélezett mérkőzésen a csapat sajnos
elvesztette hazai veretlenségét.- A második negyedtől eltekintve sajnos nem tudtunk megfelelően
koncentrálni. Ebben az időszakban megnyugtató előnyre is szert
tettünk, azonban ezt követően a szolnoki csapat védekezést váltott.
Az ellenfél játékában voltak olyan megmozdulások, amelyek inkább
hasonlítottak egy kézilabda meccsre, mintsem kosárlabdára. Sajnos
a második félidőben a vendégek ránk tudták erőltetni akaratukat és ez
megbosszulta magát, majd a végjátékban több hibát is elkövettünk.
Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés is jó iskola fiataljainknak, akiknek
még tanulniuk kell, hogy a végjátékokban minden taktikai utasítást
nagyon pontosan és precízen kell végrehajtani.


- A mérkőzés statisztikájából kiderül, hogy a lepattanó-szerzés terén
felülmúlta csapatunkat a Szolnok. Ma este a Mizo-PVSK ellen is nagy
szükség lenne a lepattanó labdák megszerzésére, hiszen a pécsi
csapatban több kiváló center is szerepel.- Sajnos ebben a helyzetben, még nem tudom megmondani, hogy
számíthatunk-e első számú centerünk, Zakaluznaja játékára. Sajnos
még a DKSK elleni mérkőzésen szenvedett el egy nagyon kellemetlen
deréksérülést. Prágában tudta vállalni a játékot és a fájdalom ellenére
is nagyon jól játszott, sajnos azonban a Szolnok ellen ismét problémát
jelentett számára ez a sérülés. Nagyon remélem, hogy felépül a
hétvégi rangadóra és a megszokott gyors játékunkat tudjuk ismét
játszani. Csak így lehet esélyünk.


- Az elmúlt szezon bajnoki elődöntőjének második mérkőzésén, már az
ön irányítása alatt aratott imponáló győzelmet akkori csapata.- Nagyon fontos szerepe van a hazai környezetnek és a szurkolói
buzdításnak, amely Prágában is lökést adott a játékosoknak.
Remélem, a Pécs ellen is számíthatunk szurkolóink segítségére. A
PVSK remek időszakot tudhat maga mögött, de nekünk mindent meg
kell próbálnunk a győzelem eléréséhez. Minden lehetséges, de
védekezésben és támadásban is mindenkinek a maximumot kell
nyújtania ahhoz, hogy mi kerüljünk ki ma este győztesen.

Keményen dolgozik egy nagyobb sikerért

Gordana Kovacevic, a csapat egyik legnagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező játékosa, aki az egykori Jugoszláviában eltöltött éveit követően játszott a Brno, a Como és a Rózsahegy csapataiban is. Goca-t sokan Európa egyik legjobb játékosának tartják, aki rendkívül technikás játékával képes mérkőzéseket is eldönteni.


- Hogyan hasonlítanád össze az idei és a tavalyi szezont, az eddig lezajlott események tükrében?- Teljesen más a jelenlegi szezon, mint a tavalyi. Az elmúlt évben számtalan problémával kellett megküzdenünk. Edzőváltással, sérülésekkel és egyéb más tényezőkkel. Idén olyan terveket fektetett le a vezetőség, amely úgy vélem a legjobb út ahhoz, hogy a csapat idővel Európa egyik legjobbja legyen. Ebben az évben talán nem olyan nagy nevek játszanak nálunk, mint a tavalyi esztendőben, de gyors és pontos csapatjátékkal el tudjuk érni céljainkat. Igaz, ehhez még sok mérkőzésnek el kell telnie, hiszen a jelenlegi egy teljesen új csapat, amelynek időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen összeérjen. Egyszóval sokkal jobb a hangulat a csapatban és annak környékén is.


- Sok klubban megfordultál már, de talán ez az első alkalom, hogy feltörekvő fiatalok között játszol.- Igen, ez számomra is teljesen új szituáció. Úgy gondolom, hogy a feladat nem egyszerű, hiszen a fiataloknak sokkal több odafigyelésre és ezzel együtt nekünk is sokkal több munkára van szükségünk ahhoz, hogy a pályán az adott szituációkban megfelelő döntések szülessenek. Minden nehézség ellenére szerintem jó munkát végzünk és nagyon remélem ez hamarosan eredményekben is meg fog mutatkozni.


- A statisztikai adatokat szemlélve nagyon jó és egyenletes teljesítményt nyújtasz. Hogyan ítéled meg saját teljesítményedet a csapaton belül?- Mindenekelőtt úgy gondolom, hogy mindennek a munka az alapja. Mint mindenkiét elsősorban az enyémét is az elvégzett munka határozza meg a legjobban. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy Natalia lesz az edzőnk, mert Rózsahegyen is szerettem a kezei között dolgozni. Én mindig csak arra törekszem, hogy hasznára legyek a csapatnak.


- Az elmúlt nyáron a görögországi Európa Bajnokságon a szerb-montenegrói válogatottat erősítetted. Hogyan ítéled meg a szerepléseteket?- Egyértelműen csalódásként éltem meg a mérkőzéseket és a 8. helyezést. Nagyon jó játékosok játszottak a válogatottban és sokkal többre lett volna hivatott a nemzeti csapatunk. Sajnos azonban csapatként nem tudtunk jól funkcionálni. Lehet, hogy kevés volt az idő az összeérésre, de valahogy nem akart jól menni a közös játék. Utólag szívesebben maradtam volna itt Sopronban a csapattal.


- Nyáron egy másik fontos esemény is lezajlott az életedben, az esküvőd, amelyhez ezúton is gratulálunk. A folyamatos edzések és mérkőzések közepette, hogyan tudsz időt szakítani a férjedre?- Köszönöm a gratulációt! Nagyon sokat itt van velem és amikor csak tud eljön Sopronba. Én sokkal nehezebben jutok haza, de talán most az ünnepek alatt ez is sikerül. Hosszú évek óta így élünk és a házasság sem hozott semmi újat a kapcsolatunkban.


- Második éve vagy Sopronban. Hogy tetszik a város?- Nagyon szeretek itt élni, különösen ebben az évben érzem magam jól Sopronban. Tavaly sok stresszes szituációval kellett megküzdenünk és ez azért az ember hangulatára is befolyással van. Az itt élők nagyon kedvesek és barátságosak, szóval jól érzem magam itt.

Mikulás-kupa

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre december 7-én az immár hagyományosnak számító Mikulás Kupa. A Soproni Darazsak csapatai és a Tigrisek fiataljai egész nap vegyes csapatokban vetélkedtek a helyezésekért a Sportcentrumban. A legkisebbek sorversenyekben, a nagyobbak kosárlabdában mutathatták meg tudásukat. Öröm volt látni, mennyi tehetséges gyermek van városunkban, többen nemcsak tudásukkal, hanem magasságukkal is kiemelkedtek a mezőnyből. A magyar kosárlabda mai állapotát tekintve ez biztató jelenség, remélhetőleg minél többen maradnak hosszú távon a sportágban, s nemsokára ezeknek a fiataloknak szurkolhatunk a felnőtt mezőny és a válogatott csapataiban.

Sajnálatos tény, hogy a versenyeztetés rendszerében országos szinten történt változások miatt utánpótlás csapataink kevesebb versenyzési lehetőséget kapnak, az év nagy részében földrajzilag leszűkített területen. A színvonalas mérkőzések elmaradása szakmailag is hátrányt jelent a fővárosi csapatokkal szemben, játékosaink emiatt a korosztályos válogatottakban is nehezebb helyzetbe kerülhetnek. Egy-egy külön mérkőzés, vagy torna megszervezése a magyar sport mai financiális helyzetében jelentős terheket ró a klubvezetésre, ezt felvállalni csak ritkán van lehetőség. A Soproni Darazsak Kosárlabda Egyesület elsődleges célja, hogy segítsen biztosítani ezeket a feltételeket, reményteljes fiataljaink ne kallódjanak el és minden nálunk sportoló gyermek elegendő teret kapjon képességei kibontakoztatására. A felnőtt csapatban játszó fiatalok hétről-hétre való helytállása példa értékű lehet a még fiatalabb korosztálynak, bizonyítja, hogy megfelelő körülmények mellett itthon is lehet és érdemes jó kosarasokat nevelni.

Hiszünk abban, hogy összefogással bármit elérhetünk, megteremthetjük a feltételeket és ennek hosszabb távon lesz is eredménye. Kérünk mindenkit, akinek szívügye gyermekeink és a soproni kosárlabdázás jövője, támogassa egyesületünket, lépjen tagjaink közé. Mindenkit várunk, aki szimpatizál törekvéseinkkel a felnőtt csapat mérkőzésein, a Sportirodán (Állomás u.2., tel: 517-457), vagy E-mailben a kosarlabda@wb-sopron.com címen.

Hajrá Darazsak!

Balogh Judit

A Soproni Darazsak ügyvezető elnöke

Végeredmények korosztályonként

Sorverseny

1. Sasfiókák (Kövesi Éva, Somornai Nóra, Kiss Fatime, Fleischhacker Nikolett, Szabó Klaudia, Zsejki Bálint, Jákli András, Matis Teodóra Edző: Szentkirályi Réka)

2. Krampuszok

3. Tapsifülek

Kenguru


1. Jancsik és Juliskák (Nagy Kincső, Szarka Zsófia, Suri Bálint, Czukor Bence, Szeder Regina, Félix Szamanta, Gáncs Bianka, Eiler Dániel, Török Balázs Edző: Bencze Mária)

2. Hófehér Törpék

3. Őzgidák

4. Rókakomák

5. Kenguruk

6. Kiskakasok

7. Vitézek

8. Kerge Birkák

Gyerek


1. Királylánykák (Armaghani Soraya, Schneider Viktória, Egresits Enikő, Katona Szidónia, Tapolczai Ildikó, Lakatos Bianka, Szimeiszter Dávid, Ankhelyi Zoltán Edző: Németh Szilvia)

2. Tipegők

3. Oroszlánkölykök

4. Bóbiták

5. Táltosok

6. Halacskák

Serdülő


1. Csúszó-Mászók (Szatmári Anita, Horváth Lilla, Steiger Alexandra, Magyar Bianka, Horváth Vivien, Török Zsófia, Peszlen Anita Edző: Hanzséros Mária)

2. Naposcsibék

3. Mikulások

4. Gyáva Nyulak

5. Kacsalábak

6. Jégcsapocskák

Kadett


1. Naplopók (Orbán Katinka, Kerékgyártó Dorisz, Derdák Attila, Preiner Norbert, Benkovics Máté, Jakab Levente, Kreisz Balázs, Varga Bence Edző: Palkovits Tamás)

2. Gonosz Banyák

3. Cica-Micák

4. Félszemű Kalózok

5. Ugráló Verebek

6. Kacérkodók

Hírek

November hónap sportolója cím egyik jelöltje - Vajda Anna!

A WESTEL minden hónapban megválasztja a teljesítmény alapján, 5 férfi és 5 nõi jelölt közül a Hónap Nõi, illetve Férfi Sportolóját. A novemberi listában örömmel fedeztük fel játékosunkat, Vajda Annát! Nusi a válogatottból hazatérve - egy rövid pihenõ után - rögtön edzésbe állt, és hétrõl hétre egyre megbízhatóbb teljesítménnyel rukkolt elõ. A befektetett munka egyik kiemelkedõ pontja a CJM Bourges elleni mérkõzésen jött el számára, amikor egy emlékezetes mérkõzésen vezérletével - a mérkõzése hajrájában szerzett 11 pontjával, köztük a mindent eldöntõ triplával - visszahoztuk a sírból a mérkõzést és végül meg is nyertük. A kiemelkedõ produkciót a FIBA is elismerte, hiszen azon a héten õt választották az Euroliga legjobbjának. A december 20-i Kelet-Nyugat All Star gála kezdõ ötösébe beszavazott kosaras teljesítményét ezúttal a WESTEL díjazta azzal, hogy beválasztotta azon 5 nõi sportoló közé, akik közül kikerül november hónap sportolója a telefonos szavazatok alapján. A szavazatokat mobil telefonokról lehet leadni december 15-ig (tehát ma még lehet szavazni!) a 06/30-30-102-es telefonszámon (ugyanitt lehet információkhoz jutni a szavazást illetõen) a név és a sportág megjelölésével. Nusi esetében ez a következõ: Vajda Anna Kosárlabdázó. A szavazók között mobiltelefont sorsolnak ki.

All-Star gála - Kialakultak a kezdő 5-ösök!


Idén a Budapest Sportaréna ad otthont a hagyományos Kelet-Nyugat kosárlabda gálának, ahol az évek során először a női mezőnyben is létrejön a Kelet-Nyugat párharc. A férfiak összecsapása előtt megrendezésre kerülő mérkőzés kezdő ötöseire heteken át lehetett szavazni az interneten. A rengeteg beérkezett voks alapján kialakult a két csapat kezdő ötöse, akikhez a többi játékost a két szakvezető fogja kijelölni. A Kelet együttesében az Englert Orsolya, Csákány Emőke, Eördögh Edit, Agne Abromaité, Kalmár Nagy Dóra összetételű csapat fut majd ki a pályára, míg a Nyugat színeiben Iványi Dalmát, Gordana Kovacevicet, Károlyi Andreát, Vajda Annát és Chantelle Andersont láthatjuk a kezdők között. A jegyek nagy része már elővételben elfogyott, így igyekeznie kell annak, aki a helyszínen szeretné látni kedvenceit.

További információk: www.kosargala.van.hu

Nyitottak vagyunk!


2003. szeptemberében Soproni Darazsak KSE néven új egyesület alakult, melynek célja az utánpótlás összefogása és támogatása. Az egyesület ügyvezető-elnöke Balogh Judit, tiszteletbeli elnöke pedig Dr. Berényi János lett. Folyamatosan várjuk azok jelentkezését akik folyamatos egyesületi tagságukkal támogatják majd a jövő tehetséges kosárlabdázó palántáit, a Soproni Darazsak szorgalmas fiataljait.


A Soproni Darazsak 11 edző vezetésével, 14 csoportban kosárlabdáznak, ezen csoportokból 10 a versenyeken is résztvevő együttes. A gyerekek ill. fiatalok edzői: Horváth József (junior/ifi), Palkovits Tamás (kadett A, B), Bakk Judit(kadett C), Németh Szilvia (serdülő A), Juray Balázs (serdülő B), Rétfalvi Edina (gyerek A), Czirják Szilvia (gyerek B), Stánicz Ferenc (előkészítő A), Bencze Mária (előkészítő B), Varga Kitti (előkészítő D) és Magyarász Anita (előkészítő E).


Az egyesület jelenleg 5 soproni általános iskolával együttműködve neveli, tanítja a Soproni Darazsakat, az idén újként a Deák téri Általános Iskolával kötöttünk megállapodást. A többi iskola: Vas-Villa, a Petőfi Ált. Isk., a Gárdonyi Ált. Isk., és a Hunyadi J. Ált. Isk.


Büszkék vagyunk arra, hogy utánpótlás játékosaink közül sokan a válogatottban is megállják a helyüket. Ők: a ’84-es korosztályból: Szentkirályi Réka, Zsovár Orsolya, Varga Rita, Vajda Anna ; ’86-os korosztályból: Honti Katalin, Tajkov Georgina ; ’88-as korosztályból: Gadnai Vivien.

Szurkolói gondolatok egy rangadó kapcsán


mmmmm


Ahogy a dolgok tavaly álltak, örülhetünk, hogy van csapatunk, ehhez képest vannak meccsről meccsre jobb fiataljaink, koncepciónk és jövőnk is! Bár úgy érzem, jelenleg nincs esélyünk a PVSK ellen, de ha a légiósaink is
formába jönnek, és az eddigi ütemben javul a csapat játéka és főleg a védekezés, a bajnokság végén még bármi lehet.

Nagyon lehet szeretni ezt a csapatot!

Hajrá Sopron!


LŐVÉR


Az idei szerepléssel kapcsolatban, kimerem jelenteni, hogy "hozni fogjuk" a tavalyi eredményeket sztártársulat nélkül is. /8-ba jutás Euroligában, és bronz érem a bajnokságban/ Ez a lényeg számomra idén. Jobb szeretem látni a Nusi féle fiatalokat, mint Alessandrát arcokat vágni, vagy ne adj Isten Mujanovicsot. Úgy érzem türelmes vagyok, és tetszik a csapat. Nem zavarnak különösebben a vereségek sem olyan csapatoktól, akiktől az elmúlt években nem kaptunk ki. Itt most csapat építés folyik :-)

Szeretettel megyek ki a meccsekre, de el kell mondanom, hogy nem szabadna ilyen belépő árakat kreálni, mert meglehet égni tőle /kevesebb ember+szponzorilag/


Gábor


A nyári átalakulás érzésem szerint jót tett a csapatnak, és nekünk szurkolóknak is! Lehet, hogy nincs annyi sztár, mint a korábbi években, de ezt a csapatot teljesen magunkénak érezzük, ennek a csapatnak mindig szívből lehet szurkolni, tapsolni. Akár győzünk, akár kikapunk, a lányokon látszik, hogy mindent kiadnak magukból, küzdenek egymásért!

A mai mérkőzésen a Pécs az esélyesebb, de ennek ellenére kicsit reménykedek abban, hogy megszorongatjuk, talán el is csípjük őket! De ha nem, akkor sincs semmi gond! Játszunk felszabadultan egy jó meccset, izguljon inkább a Pécs! Hiszek abban, hogy ha idén még nem is (a csapat építéshez idő kell), de jövőre már biztosan minden csapatra veszélyesek leszünk hazai pályán, és idegenben is!


- 2003-10-06
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Agreement and contract termination
As of today, the contract between Angela Salvadores and our club has been terminated on mutually agreed terms
12/17 21:18
    Megegyezés és szerződés-bontás
A mai napon, közös megegyezéssel, megtörtént Angela Salvadores és a klubunk között fennálló szerződés felbontása
12/17 21:02
    Riga destroyed their rivals on the road
Our next Euroleague rivals got yet another convincing victory in their domestic league
12/17 14:52
    Idegenben szedte szét ellenfelét a Riga
Újabb meggyőző sikert aratott hazája bajnokságában következő Euroligás riválisunk
12/17 14:46
    We did what we had to
There were some mistakes, but also moments of beauty in the game against BEAC, in which we finished with a confident win
12/16 20:30
    Hoztuk a kötelezőt, jöhet a Riga
Voltak hibák, de szép jelenetek is a BEAC elleni bajnokin, melyen magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmet
12/16 20:05
    We offer leisure time with basketball for Sunday evening
After the big win in Turkey we are preparing for our last home league game of the calendar year
12/14 15:28
    Kosaras kikapcsolódást nyújtunk vasárnap estére
A törökországi bravúr után az utolsó hazai magyar bajnokira készülünk
12/14 12:30
    Important road win in Turkey
After a close first quarter we took control in the game and came away with a big victory in Antakya keeping the home side under sixty points
12/13 17:48
    Megfékeztük a Hatay ponterős gépezetét!
56 ponton tartottuk az Euroliga egyik legjobban támadó alakulatát, mely igen értékes győzelmet hozott csapatunk számára
12/13 17:34
    Öt oldalt kaptunk a Sport 2018 évkönyvben!
Klubunk 2018-as sikerei öt színes oldalon olvashatók a Magyar Olimpiai Bizottság gondozásában megjelent Sport 2018 évkönyvben! Az igényes, több, mint 600 színes fotóval, érdekes történetekkel színesített exkluzív könyv 80 szerző tollából született
12/12 10:45
    We will have a hard time against Turkish artillery
On Thursday we are facing another serious task on international level, but we hope that this time we will make it without any problems to the Turkish-Syrian border
12/12 09:59
    Nehéz dolgunk lesz a török nehéztüzérség ellen
Csütörtökön újabb komoly erőpróba elé nézünk a nemzetközi porondon, de remélhetőleg ezúttal gond nélkül odaérünk a török-szír határhoz
12/12 09:57
    Basketball Player of the Year: Zsófia Fegyverneky!
The board of the Hungarian Basketball Federation has decided about the recipients of the Basketball Player of the Year award today, which was earned by our team captain, Zsófia Fegyverneky! The same award for men's basketball was given to Ádám Hanga
12/11 17:17
    Az Év Kosárlabdázója: Fegyverneky Zsófia!
A mai napon döntött a Magyar Kosárlabdázók országos Szövetségének elnöksége az Év Kosárlabdázója címről, melyet csapatunk kapitánya, Fegyverneky Zsófia érdemelt ki! A férfiaknál ugyanezt az elismerést Hanga Ádám kapta
12/11 15:43
    Roster strengthened with Queralt Casas today
Events took place in a hurry in our team, as a result of which there has been a change in our roster
12/10 17:35
    Queralt Casas mostantól minket erősít
Viharos gyorsasággal zajlottak az események a hétvégén csapatunk háza táján, melynek eredményeként változás történt keretünkben
12/10 17:27
    Hatay win tight battle
Our next Euroleague opponents have won by three points at home
12/10 11:47
    Szoros csatát nyert a Hatay
Következő Euroliga-ellenfelünk hazai pályán aratott hárompontos győzelmet
12/10 11:45
    We had to work hard for the win in Budapest
Even though we were ahead for most of the game, Vasas were close to us all the way to the end, making us fight hard to keep our unbeaten streak alive in the league
12/09 19:56


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.