Keresés:     2019 január 22. kedd
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img142004/2005 - 7. évf. 1. szám
Tartalom

- Új szezon, újabb lépcsõfokok

- Lucie boldog Sopronban - Lucie Blahuskova riport

- Nehéz erõpróbák elõtt - Beszélgetés Natalia Hejkovával

- Euroliga - Változások szárnyán

- Ellenfelünk - Kozachka-Zalk Zaporozhye

- EUROLIGA - A LEBONYOLÍTÁS MENETE

- Tabellák

- Menetelnek fiataljaink

- Szponzori riport
***

Új szezon, újabb lépcsõfokok

Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar eltelik egy év! Nem is volt olyan rég, hogy edzőnőnk, Natalia Hejkova hosszú idő után elhagyta sikerei helyszínét, hogy városunkban újabb csúcsokat hódítson meg. Annak azonban, aki a csapat életét, játékát nyomon követi, rögtön szembe tűnik a változás szele, az idő múlása. Az a mögöttünk levő egy év, mely kemény munkával telt el. Még most is van mit tanulnunk, fejlődnünk, de lényegesen előbbre tartunk, mint egy évvel ezelőtt. Fiatal csapatunk rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodott az elmúlt szezonban, melyet remélhetőleg idén kamatoztatni tud. A mindenütt hiányposztnak számító center poszton játékosállományunk két remek kosarassal, a tavalyi görögországi EB cseh felfedezettjével, MVP-jével, Lucie Blahuskovával és az ifjú titánnal, Ivana Matovic-csal erősödött, akikkel lényegesen hatékonyabbak lettünk.

Egy 3 éves ciklus második szakaszát kezdjük tehát meg, ahol újabb kihívások várnak a csapatra, vezetőségre, stábra egyaránt. És ne felejtsük el kedves szurkolóinkat sem, akik támogatásukkal, elsöprő buzdításukkal sokat tehetnek azért, hogy a soproni Sportcentrumról minden ellenfelünknek olyan benyomása legyen, ahol roppant nehéz győzni, ahol a csapat és szurkolói nem hagynak esélyt a vetélytársaknak! Az első fordulóban már érezhettük ennek jeleit! Az orosz Baltiskaya Zwezda valószínűleg nagyon régen részesült olyan alapos verésben, mint ami múlt héten Sopronban elszenvedett. Azóta sajnos becsúszott egy vereség az otthonában bombaerős Vilnius csapatától, de ma itt az alkalom a javításra az ukrán Kozachka-Zalk Zaporozhye ellen! Bízzunk a lányokban, és segítsük őket egy újabb fontos győzelemhez az Euroligában!


HAJRÁ SOPRON!

Lucie boldog Sopronban

A cseh Lucie Blahuskova egy éves spanyol kitérőt követően érkezett az MKB Euroleasing Sopron csapatához. A rendkívül kedves, közvetlen játékos hamar az együttes egyik húzóemberévé vált, aki sok szép sikerre vezetheti még új együttesét.


- Milyenek a benyomásaid a csapatról és új csapattársaidról?


- Nagyon szeretem ezt a csapatot és a csapattársaimat. Sokan vagyunk fiatalok, ebből adódóan néha még előfordul, hogy esetleg nem az edző elképzelése szerint játszunk, de ez az idő elteltével egyre összehangoltabbá válik. Mérkőzésről mérkőzésre jobbak leszünk és jobb teljesítményre leszünk képesek. A csapattársaim nagyon kedvesek, bár a magyar nyelvel hadilábon állok, de szerencsére mindenki jól beszél angolul, így könnyen megértjük egymást. Úgy gondolom, hogy egy remek közösség jött össze és ez igaz a csapat vezetőire is, hiszen minden feltételt biztosítanak a nyugodt munkához.


- Mennyire ismerted és kedvelted meg a várost?


- Sopron egy gyönyörű kisváros. Sokkal jobban szeretem a kisvárosokat, így nagyon jól érzem magam. Igaz a sok edzés és mérkőzés közepette nagyon kevés időm jut a város feltérképezésére, de igyekszem megismerni a várost.


- Hogy van a nyáron műtött térded?


- Az edzések kezdetekor, még nem volt százszázalékos állapotban, de mára teljesen rendbejött. Még egy kis erősítés szükséges, hogy visszanyerje régi állapotát, de egyáltalán nem érzem a műtét helyét.


- Korábban játszottál már a cseh és a spanyol bajnokságban is. Hol helyeznéd el erejét tekintve a magyar bajnokságot?


- Nem kérdés, hogy a cseh bajnokságnál sokkal erősebb a magyar. Úgy gondolom, hogy a spanyol bajnokság erejét inkább a rengeteg külföldi játékos adja. De mindezek ellenére nem érzem sokkal erősebbnek az ottani bajnokságot.


- Mit gondolsz, milyen eredmény lehet elérhető az Euroliga csoportmérkőzésein?


- Nem ismerem a Krakkó és az ukrán Kozachka játékosállományát, de mindenképpen tovább kell jutni a csoportból és ehhez minden mérkőzés nagyon fontos. A cél mindenképpen a lehető legjobb eredmény elérése.


- Mivel szeretsz foglalkozni, ha van némi szabadidőd a mérkőzések és a meccsek között?


- Mindenekelőtt mostanában sokat tanulok, mert pedagógiai tanulmányaimat szeretném befejezni. Ehhez már csak az államvizsga szükséges, amelyre nagyon sokat kell tanulnom. Szeretek sokat olvasni és internetezni, hogy tartsam a kapcsolatot a családommal és a barátokkal.


- Édesapád a közönség soraiban foglalt helyet a Zala Volán elleni szezonnyitón. Milyen gyakran tudnak ellátogatni hozzád?

- Amikor csak tehetik eljönnek. Igaz, Karlovy Vary 6 órás autóútra van Soprontól, de ez még mindig jobb, mind amikor Vigo-ban játszottam. Akkor nagyon keveset találkoztam a családommal.


- Jól látom, hogy igazán jól érzed magad Sopronban?


- Igen, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

Nehéz erõpróbák elõtt

Közel egy hónapja vette kezdetét a 2004/2005-ös szezon, ahol a csapat eddig remekül szerepel. Novemberben és decemberben a nemzetközi és a hazai szintéren egyaránt egyre nehezebb mérkőzéseken kell hétről hétre bizonyítani a játékosoknak. Az elmúlt egy hónapról kérdeztük csapatunk vezetőedzőjét, Natalia Hejkova-t.


- Hogyan vélekedik a csapat eddigi szerepléséről?


- Úgy gondolom, hogy a bajnokságban lejátszott mérkőzéseink jól szolgálták a csapat összeérését és felkészülését a további, nehezebb mérkőzésekre. Remélem a soron következő bajnoki találkozókon is hasonló elánnal fognak küzdeni a játékosok. Ami az Euroligát illeti a Szentpétervár elleni találkozó legfőbb pozitívumának azt tartom, hogy bár az ellenfél nem képviselt nagy játékerőt, minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a nagy arányú győzelemhez. Vilniusban viszont már egy nagyon erős csapattal találkoztunk, ahol három negyeden keresztül jól tartottuk magunkat, de a harmadik negyedben beállt cserejátékosaink nem tudtak új erőt adni a játékostársaknak.


- Hogyan vélekedik az új játékosok eddigi teljesítményéről?


- Összességében elégedett vagyok a három új külföldi játékos teljesítményével. Teljes egészében, még nem sikerült megtalálni a játékosok helyét a csapatban, de jó úton haladunk a munkában. Két magas emberünk Ivana Matovic és Lucie Blahuskova komoly erősítésnek számít a palánk alatt. Eddigi teljesítményük jól igazolja döntésünket, ráadásul a pályán is jól megértik egymást. Bronislava Borovickova szerződtetésére Iveta Bielikova sajnálatos sérülése után került sor. Nem könnyű számára minden mérkőzésen Euroliga szinten játszani, hiszen fiatal és nem rendelkezik nagy nemzetközi rutinnal, de mindent megtesz azért, hogy sok munkával a megfelelő szinten játsszon.


- Ma este az MKB Euroleasing Sopron az ukrán Kozachka Zalk együttesét fogadja. Mit érdemes tudni az soros ellenfélről?


- Úgy gondolom, hogy nagyon veszélyesek és nagyon oda kell figyelnünk a ma esti találkozón. A csapat szinte teljes egészében az Ukrán Válogatottat adja, akik a nyáron lejátszott kvalifikációs mérkőzéseken nem szerepeltek rosszul. Egy összeszokott csapattal fogunk ma este találkozni, de természetesen hazai pályán kizárólag a jó játékkal és biztos győzelemmel lennék elégedett.


- Meglehetősen nehéz szakasza következik a bajnokságnak, hiszen a nemzetközi mérkőzések mellett egyre nehezebb bajnokik is következnek. Milyen eredményekkel lenne elégedett ezeken a találkozókon?


- Megnyerni minden meccset! Számomra nagyon fontosak a hazai mérkőzések, különösen a ma esti és a Krakkó elleni találkozók, hiszen a rájátszásban ezeknek az eredményeknek nagy szerepe lesz. A bajnokságban pedig szeretnénk sokáig megtartani veretlenségünket.

Változások szárnyán

Az idei Euroliga szezon minden szempontból más lesz, mint a többi. Csapatunknak egy felfrissített, kibővített mezőnyben kell helyt állnia a 2004/2005-ös szezonban, mely újabb nemzeteknek, városoknak adott esélyt, hogy megvessék lábukat az európai élmezőnyben. Többek közt szabadkártyához jutott Belgium és Ukrajna is, elismerve válogatottjaik eredményeit. Néhány ország pedig, az elmúlt évek folyamatos jó teljesítménye, illetve a nemzeti bajnokságuk erős mezőnye révén több helyet kapott. Mi, magyarok joggal lehetünk büszkék a magunk 3 helyére (MKB-EUROLEASING SOPRON, MiZo-PVSK, Szolnoki MÁV-COOP), mellyel rajtunk kívül csak a sportdiplomáciában és eredményekben igen erős Franciaország rendelkezik. Új szereplő lesz a Dexia Namur, az ukrán Zaporozhye, vagy a lengyel Krakkó, Hiányozni fog ugyanakkor a botrányos előéletű orosz Ekaterinburg, a nagy hagyományokkal rendelkező SCP Ruzomberok, de említhetnénk az olasz Como-t, vagy a tavaly vitézkedő spanyol Barcelonát, illetve francia Aix-en-Provance-t. Tekintsük át kicsit alaposabban, hogyan változott a mezőny, mire lehet számítani a szezon során. A legegyszerűbb, ha végig haladunk a 7 fős csoportokon, ahonnan a legjobb 5, és a legjobb 6-ik jut tovább. Itt jegyezném meg, hogy habár ezt elérni könnyűnek tűnik, de ha figyelembe vesszük azt is, hogy a 16 továbbjutó együttest rangsorolják, akkor már nem is olyan egyszerű a helyzet. Minden győzelemnek, dobott pontnak, kivédekezett támadásnak óriási jelentősége lesz!

Az A csoportba több neves csapat nyert besorolást, köztük mi is. Nem lesz tehát egyszerű dolgunk, ha jó pozícióban akarjuk várni a rájátszást. Csoportunkat "erősíti" a címvédő US Valenciennes, mely a nyáron alaposan átalakult, de a távozókat sikerült ugyancsak neves, elismert kosarasokkal pótolni (Anderson, Tuvic, Sanchez, Penicheiro). Esetükben csupán az a kérdés, hogy a felkészülés során rövidebb-hosszabb időre a játékból kiesett meghatározó embereik mikor lesznek újra bevethetők. Előfordulhat, hogy addig begyűjtenek pár kellemetlen vereséget, mely hiányozhat a végelszámolásnál. A csoport egyik favoritja a litván válogatottal felérő, és az amerikai WNBA-ben is meghatározó Kathryn Douglas-szel kiegészítve igen erősnek tűnő Lietuvos Telekomas Vilnius. Az első két forduló eredményei mindenesetre ezt igazolják (sajnos mi is érezhettük bőrünkön erejüket). Nem ígérkezik könnyű falatnak egy csapat számára sem a cseh Gambrinus Brno, mely minden évben részt vevője a végjátéknak. Náluk is történtek változások, a két legismertebb igazolásuk az ausztrál Alicia Poto, és a WNBA ezüstérmes Taj McWilliams. A sorsoláskor még gyengébbnek tűnt az újonc Wisla Can-Pack Krakkó, akikhez azonban októberben beütött a "lottó 5-ös", és egy tőkeerős szponzor belépésével nagy bevásárlást rendeztek. Nem kisebb neveket sikerült magukhoz csábítaniuk, mint az Olimpiai-Bajnok Shannon Johnsont, vagy a szintén amerikai Tangela Smith-t! Éppen ellenkező folyamat ment végbe Szent Péterváron. Az Európa-Kupa győztes orosz Baltiskaya Zwezda csapatából ugyanis csak 2 ember maradt hírmondónak, a távozók helyét igen tehetséges, de a nemzetközi színtéren még tapasztalatlan orosz kosarasokkal töltötték fel. A csoport tagja még az ukrán Kozachka-Zalk Zaporozhye, akik az elmúlt években a Ronchetti-kupában, amjd utódjában az Európa-kupában edződtek több-kevesebb sikerrel. Még egy csapatról nem esett szó, de nem hiszem, hogy csapatunkat városunkban bárkinek is be kelljen mutatni… Látható, hogy erős mezőny gyűlt össze az A csoportban, de fiataljaink egy év nemzetközi tapasztalatával a hátuk mögött, illetve nyári erősítéseinkkel - elsősorban Lucie Blahuskova és Ivana Matovic neve kívánkozik a sor élére -, képesek lehetünk szépen csillogó eredmény elérésére.

A B jelű csoport egyértelmű esélyese a továbbra is igen erős állományú, jó szerkezetű MiZo-Pécsi VSK, mely szeretne hasonló sikereket elérni, mint tette azt tavaly, amikor a 3. helyet harcolta ki az Euroligában. Az összeszokott mag együtt tartása mellett néhány tapasztalt játékossal, és néhány fiatallal erősödött a pécsiek kerete. Sokat segíthet csapatán a WNBA-ben edzői babérokra is törő horvát Hlede, illetve régi ismerősünk, Daliborka Vilipic, aki olaszországi évek után tér vissza hazánkba. Erős csapat formálódik Pécsen, akiket senkinek sem lesz egyszerű maga mögé utasítani. Sok borsot törhet az ellenfelek orra alá az orosz Dynamo Moszkva, amely az utolsó pillanatokban ugrott be, de játékosállománya alapján egyáltalán nem fog kilógni a mezőnyből. Sőt. Olyan nevek pattogtatnak (illetve fognak majd a szezon során) Moszkvában, mint Elena Baranova, Sue Bird, Mabika, Karpova, Vodickova, Shakirova, Rakhmatulina, de említhetnénk Oxana Zakalyuzhnayat is, aki Brno érintésével érkezett az orosz fővárosba. Cseppet sem rossz névsor, mely ha összeáll sokra viheti! Évek óta stabil szereplője az Euroligának a spanyol ROS CASARES Valencia, mely minden csapat ellen nagy ellenállást képes kifejteni, otthonában különösen veszélyes. Egy nevet feltétlenül érdemes kiemelni, Chamique Holdsclaw-t, akit a világ legjobbjai közt tartanak számon. Nem kell félteni az akadályoktól a francia CJM Bourges együttesét, mely évek óta meghatározó tagja az európai elitnek. Fiatal csapatukat sikerült komoly játékosokkal megerősíteniük. Hozzájuk igazolt többek közt a lett csillag Anette Jekabsone és a spanyol Leila Palau is. Északi szomszédainknál őrségváltás történt, így a Rózsahegy után idén a Delta Kassa gárdája igyekszik tovább öregbíteni a szlovák kosárlabda hírnevét. A csoportban gyengébb játékerőt képvisel a cseh Trutnov, illetve a görög Sporting Athen, akiknek feltételezhetően nem sok babér terem idén.

Végezetül elérkeztünk a C csoporthoz, amelyben szintén találunk magyar együttest, a Szolnokot. Tapodi Péter csapata néhány jó nevű légióssal erősítette meg a csapat magyar válogatottakra épülő magját. A Tisza-partjára tette át székhelyét Bourges-ból a litván Spakauskiene, illetve Aix-en-Provance-ból Svietlana Volnaya is. Ugyan az első év az Euroligába soha sem egyszerű, de ezzel a játékosállománnyal adott a sikeres bemutatkozás lehetősége. Főbb vetélytársaik közül kiemelkedik az orosz SGAU-Samara, mely jó szokásához híven az idei nyáron is bevásárolt. Legnagyobb húzásuk talán az volt, hogy megszerezték az Euroliga-győztes Valenciennes két oszlopos tagját, a center Ann Wauters-t és az irányító Edwige Lawson-t. Mellettük a csapatot erősíti Svetlana Abrosimova, Ilona Korstine, Marie Stepanova és Tammy Sutton-Brown is. Félelmetes névsor! Komoly ellenfél lehet számukra a lengyel VBW Clima Gdynia, élükön a lengyel óriással, Margo Dydekkel, a gólzsák Agnieszka Bibrzyckával, az amerikai Elaine Powell-el, illetve Deanna Nolan-nel. Néhány elismert nevet tud felvonultatni az olasz Basket Parma, mely Gordana Grubinnal, Donette Snow-val, és a görög Anastasia Kostakival fog még meglepetéseket okozni. Beleszólhat még az élmezőnybe a francia Tarbes GB, mely amerikai játékosokkal igyekszik sikeres évet elérni. A két újonc, a belga Namur és a szerb Vojvodina várhatóan nem sok eséllyel indul harcba erősebb vetélytársaival szemben.

Színes mezőny vág neki tehát az idei szezonnak, melynek végén nem lenne meglepő, ha olyan csapatok kerülnének a FINAL4-ba, melyek a korábbi években a küszöbön kopogtattak, vagy az Európa-kupában érték el sikereiket. Bízzunk benne, hogy fiatal csapatunkkal mi is odaérünk a "salátás-tál" közelébe!

Ellenfelünk - Kozachka-Zalk Zaporozhye

Az Euroliga 3. Fordulójában az ukrán kosárlabda jeles képviselője, a nagy ukrán alumínium gyártó (ZALK) által stabilan szponzorált Kozachka-Zalk Zaporozhye látogat városunkba. Ellenfelünk 1992-től részt vevője az ukrán bajnokság legfelsőbb osztályának. Azóta 6 alkalommal nyerték meg a nemzeti bajnokságot (1996/97, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2002/03, 2003/04). A kezdeti évek a megkapaszkodás jegyében teltek el, mely már 1994-ben bronzérmet eredményezett számukra. Ezt az eredményt a következő szezonban is megismételték. Meg kell említeni, hogy már 1993-ban felhívták magukra a figyelmet az Ukrán-kupa megnyerésével.

A nemzetközi porondon is szép sikereket értek el, két egymást követő évben is bejutottak a Ronchetti-kupa elődöntőjébe (1999/2000, 2000/2001). 1997/1998-as szezonban belekostoltak az Euroliga légkörébe, de nem sok sikerrel. A mai csapatot két játékos neve fémjelzi, az 1995-ben Európa-Bajnokságot nyerő rutinos Ruslana Kyrychenko, illetve az idei nyár hatalmas felfedezettje, Olexandra Gorbunova, aki az ifi, és a junior Európa-Bajnokságon is kiemelkedő teljeítményt nyújtott, elnyerve az MVP címet. Az ukrán válogatott gerincét is ellenfelünk adja, nem kevesebb, mint 8 válogatott játékossal. Az idei évtől azt remélik, hogy megvetik lábukat az európai topligában is.

Yuriy Veligura: "Tulajdonképpen mi újoncnak számítunk az Euroligában. Ezért célunk nem is lehet a sorozat megnyerése. Viszont szeretnénk a legjobb 5 együttes között végezni a csoportunkban, mely a továbbjutást jelentené. Mindent meg fogunk tenni, hogy a legtöbbet kihozzuk magunkból. Nem számít ki az ellenfelünk, minden mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdünk. Ez alól Sopron sem lesz kivétel!"

EUROLIGA - A LEBONYOLÍTÁS MENETE

Mint ismeretes, a FIBA nyáron úgy döntött, hogy az igények miatt felemeli az Euroligában induló csapatok létszámát, fejlődési lehetőséget biztosítva kisebb országok neves csapatainak is. Ennek megfelelően így már nem 16, hanem 21 csapat küzd Európa trónjáért. Olyan országok kapcsolódtak be a küzdelmekbe, mint Belgium vagy Ukrajna. A több erős csapatot felvonultató országok pedig, így hazánk is, több indulási joghoz jutottak. A magasabb létszám magával hozott egy újfajta lebonyolítási rendszert is. A 21 csapatot 7 fős csoportokba sorsolták erőkiemelés alapján. A csoportokban mindegyik együttes játszik mindenkivel hazai környezetben és idegenben is. Ez 12 mérkőzést jelent. Mivel páratlan a csoportokban levő csapatok száma, így minden héten valamelyik együttes szabadnapos, nem lép pályára. A február 16-án véget érő csoport-küzdelmek után már élesben, egyenes kiesési rendszerben folytatódik a sorozat, 16 csapattal. Adja magát a kérdés, hogyan alakul ki ez a 16 továbbjutó csapat, és mi alapján kerülnek párba. A kialakított rendszer szerint mindegyik csoportból továbblép az első 5 helyezett együttes, plusz a legjobb hatodik. A 16 csapat között a csoport-mérkőzések eredményei alapján (győzelmi/vereség arány és gólátlag) sorrendet állítanak fel 1-től 16-ig. A folytatás innen már a megszokott párosítások szerint alakul. Tehát az első játszik a 16-al, a második a 15-el, és így tovább. A 16 csapatot magába foglaló tabellán előbbre álló együttesek a pályaválasztók. A párharcok két győztes mérkőzésig tartanak. Végül 4 csapat marad állva, akik 2005. április végén küzdenek meg egymással a FINAL4-ban.

Menetelnek fiataljaink

A látványos szezonnyitót követően - melyen felvonult és bemutatót tartott népes utánpótlásunk -, nemcsak felnőtt csapatunk, hanem a mögöttük már az ajtón kopogtató fiatalabbak is megkezdték a versenyzést a különböző korosztályos Országos Utánpótlás Bajnokságban. A serdülőknél és a gyerekeknél még nem zárultak le a selejtező küzdelmek (róluk a következő számban fogunk írni), ellenben a juniorok és a kadettek már a decemberi középdöntőre készülhetnek.
A csoport-mérkőzések mind a junioroknál, mind a kadetteknél biztatóan zajlottak számunkra. A fiatal átlagéletkorú junior csapatunk (itt kell megjegyeznünk, hogy az idei évtől az ifjúsági korosztályt nevezik juniornak) mindegyik mérkőzését meggyőző fölénnyel hozta, és jutott tovább első helyen a decemberi középdöntőbe, melynek mi leszünk a rendezői (december 4-5, Vas-Villa).

A kadetteknél erősebbik állományú "A" csapatunk torony magasan végzett a nyugati csoport élén, és jutott ezzel egyenes ágon a december 11-12-i középdöntőbe, melyet a soproni Vas-Villa iskolában rendezünk. Volt olyan mérkőzés ahol 174 pontig jutottak Horváth József tanítványai, sőt volt olyan találkozó, ahol az első negyedet 52-0 arányban nyerték meg fiataljaink. Szépen szerepelt tehetséges "B" csapatunk is, akik a 3. helyre futottak be a nyugati csoportban, és jó esélyük van arra, hogy november 27-28-án Budapesten kivívják a középdöntős szereplés jogát.

Mint már említettük, nagy örömünkre két középdöntőnek is mi adunk otthont. Juniorjaink egy csoportba kerültek a gyengének cseppet sem nevezhető BEAC-Újbuda együttesével. Fel van adva a lecke fiataljainknak, de remélhetőleg veszik a nehéz akadályt. Nem vár könnyű feladat kadettjeinkre sem, hiszen egy csoportba kerültek az évek óta élmezőnyben szereplő MKB-EUROLEASING Csata DSE-vel. E két csapat mellé még kettő csatlakozik a november végi selejtezőkből.


A decemberi középdöntőkön sokat segíthet csapatainknak szurkolóink biztatása, akiket szeretettel várunk a mérkőzéskre!


Junior


2004.10.03., Sopron


Soproni Darazsak - Tatabányai KC 89-32 (20-10, 13-10, 30-5, 25-7)

Legjobb dobóink: Kerékgyártó D. 15, Gadnai V. 15, Krivacsevics T.11


Soproni Darazsak - SAVARIA BC 101-46 (28-9, 26-13, 32-14, 15-10)

Legjobb dobóink: Orbán K. 22, Gadnai V. 22, Kerékgyártó D. 21, Fejes K. 17


2004.10.09., Szombathely


SAVARIA BC - Soproni Darazsak 46-118 (13-24, 10-31, 12-24, 11-39)

Legjobb dobóink: Orbán K. 29, Gadnai V. 25, Tőkés A. 21/3, Ilosfai M. 19


Soproni Darazsak - Foton Sopron 118-25 (33-9, 31-4, 24-2, 30-10)

Legjobb dobóink: Palkovics A. 17, Krivacsevics T. 15, Fejes K. 15, Klemencsics N. 14, Ilosfai M. 11, Tajkov N. 10


2004.10.24,, Tatabánya


Soproni Darazsak "A" - Tatabányai KC 82-38 (18-8, 20-11, 19-13, 25-6)

Legjobb dobóink: Kerékgyártó D. 20, Gadnai V. 18, Ilosfai M. 16, Fejes K. 12/3


Soproni Darazsak "A" - Foton Sopron 111-31 (29-4, 24-13, 27-6, 31-8)

Legjobb dobóink: Ősze B. 27, Krivacsevics T. 20, Ilosfai M. 18, Klemencsics N. 17, Tőkés A. 16


Kadett


2004.10.17., Sopron


Tatabányai KC - Soproni Darazsak "A" 36-130 (3-34, 13-40, 13-30, 7-26)

Legjobb dobóink: Orbán K. 21/6, Krivacsevics T. 20. Németh A. 16, Tajkov N. 14, Németh N. 14, Ilosfai M. 12


Soproni Darazsak "A" - Soproni Darazsak "B" 92-54 (34-13, 23-12, 24-15, 11-14)

Legjobb dobóink: Orbán K. 20, Krivacsevics T. 15, Ilosfai M. 12 ill. Németh O. 22, Ugaros V. 11


Soproni Darazsak "B" - Foton Sopron 76-32 (19-7, 21-10, 14-7, 22-8)

Legjobb dobóink: Sipos M. 18, Magyar Zs. 14, Németh O. 13


2004.11.02., Sopron


Soproni Darazsak "B" - Soproni Darazsak "A" 52-115 (9-41, 14-19, 18-34, 11-21)

Legjobb dobóink: Iváncsics N. 14, Németh O. 12, Horváth L. 12 ill. Orbán K. 30, Ilosfai M. 23, Tőkés A. 18, Krivacsevics T. 11


Foton Sopron - Soproni Darazsak "A" 30-101 (6-26, 10-22, 4-26, 10-17)

Legjobb dobóink: Kelemen P. 18, Ilosfai M. 18, Tajkov N. 14, Németh K. 12, Tőkés A. 10, Orbán K. 10


Tatabányai KC - Soproni Darazsak "B" 56-154 (12-37, 10-47, 16-39, 18-41)

Legjobb dobóink: Iváncsics N. 45, Bella E. 21, Németh O. 20, Tóth N. 19


2004.11.07., Tatabánya


Soproni Darazsak "A" - Tatabányai KC 174-49 (47-4, 46-10, 35-23, 46-12)

Legjobb dobóink: Orbán K. 36, Tőkés A. 32, Ilosfai M. 20, Tajkov N. 18, Krivacsevics T. 17, Németh N. 11


Foton Sopron - Soproni Darazsak "A" 24-144 (0-52, 4-21, 10-48, 10-23)

Legjobb dobóink: Orbán K. 28, Ilosfai M. 28, Tőkés A. 26, Krivacsevics T.14, Tajkov N. 13/3, Németh N. 10


Soproni Darazsak "B" - Tatabányai KC 144-40 (36-12, 42-15, 41-3, 25-10)

Legjobb dobóink: Horváth L. 30, Sipos M. 27


Foton Sopron - Soproni Darazsak "B" 32-99 (10-21, 8-24, 6-28, 8-26)

Legjobb dobóink: Horváth L. 20, Sipos M. 16, Ugaros V. 14, Németh O. 13

- 2004-10-06
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Fenerbahce score triple digits
Our next Euroleague rivals have got an easy win in the Turkish league on their home court
01/21 10:54
    PINKK made us fight for the win
Despite missing Zsófi, Amanda and Betti from the roster due to injuries we still managed to get a convincing victory against PINKK in the Hungarian league
01/19 20:20
    Nem adta meg magát könnyen a PINKK
Három játékosunkat is nélkülöztük a PINKK elleni bajnokin, mely jól szolgálta felkészülésünket a Fenerbahce elleni csata előtt
01/19 19:33
    Back to normal
After the hurtful loss on Wednesday in Euroleague we have the opportunity to get back on the track that helped our club reach a whole new level in the past one and a half years
01/18 13:31
    Vissza a fő csapásirányba
A fájdalmas szerdai Euroliga vereség után a PINKK-Pécsi 424 csapata ellen kanyarodhatunk vissza abba az irányba, mely az elmúlt másfél évben szintet emelt klubunk életében
01/18 13:07
    Nothing went our way tonight in Greece
As a result of a low overall shooting percentage we suffered a hurtful loss against Olympiacos in Euroleague
01/16 18:50
    52 dobott ponttal nem lehetett esélyünk
Rendkívül rossz napot fogtunk ki az Euroliga 9
01/16 18:39
    A chance to solidify our position on Greek soil
On Wednesday, at 5 pm Hungarian time we are playing guests to Olympiacos in Greece
01/15 10:52
    Görög földön erősíthetjük meg előkelő helyünket
Szerdán, magyar idő szerint 17 órakor Görögországban lépünk pályára az Olympiacos vendégeként
01/15 10:45
    Olympiacos warm up for Wednesday with confident win
Our next opponents in Euroleague have won their game comfortably after a tight first quarter in last weekend's round of their domestic league
01/14 09:53
    Magabiztos hazai győzelemmel hangolt szerdára az Olympiacos
Következő Euroliga-ellenfelünk szoros első negyed után könnyedén győzte le aktuális riválisát a hétvégi bajnoki fordulóban
01/14 09:51
    Valuable scalp collected on the road
We took an early lead away from home against DVTK and managed to come away with a win that could mean a lot in the end of the regular season
01/13 18:20
    A rangadó után is veretlenek maradtunk!
A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, így magabiztos győzelemmel térhetünk haza Miskolcról! ALUINVENT-DVTK - Sopron Basket 58-72 (13-21, 17-23, 16-13, 12-15) Miskolc, 1100 néző
01/13 18:15
    85th Sopron-Diósgyőr derby coming up on Sunday
After our appearance in Euroleague we are facing another international level game, but this time it will be in the domestic championship
01/12 17:43
    Vasárnap jön a 85. Diósgyőr-Sopron rangadó
Az Euroliga fellépés után ismét egy nemzetközi szintű csata elé nézünk, de ezúttal a honi bajnokságban
01/12 10:28
    Egy nappal előbb lesz a Magyar Kupa Döntő
Az MKOSZ a mai napon arról értesítette az érintett klubokat, hogy az eredetileg március 1-3
01/11 18:26
    We took revenge for the loss on the road
With a hot start we set the standards early in the game and came up with a crucial win at home against Carolo Basket
01/10 20:18
    A második negyedben állva hagytuk a Carolo csapatát
Jó játékkal örvendeztettük meg szurkolóinkat az új év első hazai mérkőzésén, nagy különbségű sikerrel visszavágva francia riválisunknak
01/10 19:59
    Fűt minket a visszavágás
Csütörtökön 18 órától a francia Flammes Carolos Basket együttesét fogadjuk a Novomatic Arénában, akiktől a sorozat első fordulójában vereséget szenvedtünk
01/09 10:19
    Ott vagyunk az Év Sportolója jelöltjei között!
Idén is 11 kategóriában választják meg 2018
01/08 19:39


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.