Keresés:     2017 november 22. szerda
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
2004/2005 - 7. évf. 8. szám
Tartalom

- Kupa-hangoló

- Sikerre éhesen - Beszélgetés Natalia Hejkovával

- Amerika után, az első szezon itthon - Riport Horváth Zsófiával

- Nemzetközi megmérettetésre várva - Beszélgetés Winter Ilonával

- Ellenfelünk - MiZo-PVSK

- Utánpótlás eredmények

- WEBBUSINESS HÚSVÉTI TORNA

- Nyuszi-kupa 2005 - Egy játékos nap

- Hírek

- Statisztikák, Tabellák
***

Kupa-hangoló

Ma este, ezúttal a középszakasz keretein belül újra örökrangadóra krül sor a Sportcentrumban. Ellenfelünk a minden színtéren menetelő MiZo-PVSK együttese, akik idén még nem találtak legyőzőre a hazai küzdelmekben, és az Euroligában is kivívták a FINAL4-ban való szereplés jogát. A mai összecsapásnak elsősorban presztízs jellege van, hiszen a két csapat egymás elleni eredménye már nem igazán változtathat a play-off előtti bajnoki sorrenden. Vendégeink veretlenül állnak az élen, de mi is csupán 4 vereséget számlálunk, így a mögöttünk elhelyezkedő csapatok nem veszélyeztetik a második helyünket. Ettől függetlenül jó mérkőzésre, nagy csatára van kilátás, ahogy azt a Sopron-Pécs derbiken évek óta megszokhattuk. Ráadásul a mérkőzés jó hangoló lehet a hétvégi, Pécsen megrendezésre kerülő Magyar-kupa négyes döntőre, ahol a két gárda újra összetalálkozhat egymással. Sajnos felkészülésünket nehezíti, hogy már hetek óta nem áll rendelkezésre minden játékos Natalia Hejkova számára, az edzések csökkent létszámban zajlanak. A problémák mellett azért jó hírek is akadnak csapatunk háza tájékán. Elég, ha csak két centerünk "hűség-esküjére" gondolunk, akik e nehéz időszakban döntöttek úgy, hogy együttesünket erősítik a jövőben is! Bízzunk benne, hogy lányainknak sikerül jó teljesítménnyel előrukkolniuk, és abban is, hogy a pécsiek elleni párharcok még csak most kezdődnek!

Sikerre éhesen

Újabb nehéz feladatok várnak csapatunkra, hiszen a ma esti PVSK elleni találkozó után, a hétvégén,már a Magyar Kupa négyes döntőjében kell helytállni csapatunknak. Sajnos a felkészülést nagyban nehezíti a sorozatos sérüléshullám, de a BSE elleni találkozót követően, mindenki bizakodva várja a folytatást. A várható esélyekről és a legutóbbi Pécs elleni mérkőzésről kérdeztük csapatunk edzőnőjét, Natalia Hejkova-t.


- A legutóbbi Mizo-PVSK elleni találkozón sajnos nem játszottunk jó formában. Úgy gondolom, hogy már az akkori találkozót is meghatározta, hogy ki volt egészséges és ki nem. Sajnos, még most sem tudom megmondani, hogy kire számíthatok a mai találkozón. Remélem a centereink továbbra is jó formában fognak játszani, azonban az alacsonyabb játékosaink bevethetése még erősen kérdéses.


- Mit tud tenni egy edző, egy ilyen speciális helyzetben, hiszen sérült játékosokkal nehezen kivitelezhető bármilyen taktikai elem elsajátítása?


- Azt kell használnunk, amink van. Kénytelenek vagyunk több magasabb játékossal játszani, amely akár sikeres is lehet.


- A BSE elleni mérkőzésen, mintha a csapat kilábalt volna abból a hullámvölgyből, amelybe ezt megelőzően belekerült. Hogyan látja most az együttes formáját?


- A BSE elleni meccsen mindenki nagyon jó munkát végzett. A találkozó elején, még érezni lehetett, hogy nagyon fontos a győzelem és ezért mindenki kicsit stresszesen játszott. Jól sikerült a mérkőzésre való felkészülésünk is, de ahogy mondtam nem tudom százszázalékosan, hogy kire számíthatok az adott találkozón. Mindenki nagyon akarta a győzelmet és bízom benne, hogy ez a fajta csapatjáték tovább folytatódik.


- A Mizo-PVSK elleni mérkőzés után nem sokkal újabb fontos feladat vár a csapatra, hiszen a Magyar Kupa négyes döntőjében kell helytállnia. Rögtön az elődöntőben, a DKSK ellen. Mit vár a négyes döntőtől?


Természetesen, a tavalyi évhez hasonlóan, most is szeretnénk döntőt játszani. A DKSK-val szemben talán erősebbek vagyunk a palánk alatt és ha azt megfelelően tudjuk kamatoztatni, kisembereink hiányában lehet keresnivalónk a döntőben. Sajnos az utolsó miskolci találkozón nagyon rosszul dobtunk, de legalább ilyen fontosnak érzem, hogy a meccset kosárlabdának, vagy kézilabdának fogják hívni. Ezzel persze a bírói felfogásra utaltam.

Amerika után, az első szezon itthon

Horváth Zsófia, az MKB-Euroleasing Sopron csapatának centere, szinte génjeiben hordozta a kosárlabda iránti szeretetet, hiszen édesapja egykoron maga is élvonalbeli kosárlabdázó volt, nagypapája, Horváth Elemér pedig manapság is a honi kosárlabda szövetség aktív, fáradhatatlan munkatársa. Látszólag tehát egyértelmű volt a kosárlabda pályafutás.


- Akik ismerik a családodat, azok tudják, hogy igazi kosárlabdázó famíliából származol. Mégis, hogyan indult a pályafutásod?


- Harmadikos negyedikes koromban kezdtem el tornászni, de édesapám nem sokára azt tanácsolta, hogy ne ezzel a sportággal próbálkozzak, hiszen ha így folytatom le fog érni a lábam a felemáskorlátról. Egy egész hónapig próbálkoztam a karatéval, majd apukám némi nyomására elmentem kosárlabdázni a BEAC-ba, amit kicsit rossznéven vettem és körülbelül egy hónapig minden edzés előtt sírva mentem a foglalkozásokra.


- Hogyan tekintesz vissza, a nevelőegyesületedben, a fővárosi egyetemi csapatban eltöltött időszakra?


- Korosztályos csapat tagjaként először 1997-ben, az Országos Kadett Kupára jutottunk el, majd folyamatosan játszottunk a különböző utánpótlás versenyeken. Szép teljesítmény és eredmény volt, amikor utánpótlás csapatként az NB/2-ből feljutottunk az NB/1 B-be. Ugyanebben az időszakban, már az akkori B csoportos csapat tagjaként jutottunk fel az A csoportba. Ebben az időszakban, már folyamatosan, minden nyáron valamilyen válogatott tagjaként szerepeltem.


- Kik azok az edzők, akik szakmai szempontból elindítottak az úton?


- Az első edzőm, igaz nem sokáig Gorácz Árpád volt, de akinél nagyon sokat fejlődtem és akinek sokat köszönhetek, az Tapodi Péter. A fejlődés szempontjából nagyon fontosnak tartom, hogy már 14 éves koromtól, Lukács Sándor később Buttás Pál vezetésével, a felnőtt csapat tagjaként edzettem.


- Volt-e akkoriban példaképed, akire felnéztél?


- Kimondott példaképem nem volt, de nagyon tetszett, a nőknél Jolanta Vilutyte, a férfiaknál pedig Zsebe Ferenc játéka.


- Óriási változást jelenthetett számodra, hogy a gimnáziumi évek után az Egyesült Államokban folytattad tanulmányaidat, egyszersmind kosárlabda pályafutásodat. Hogyan adódott a lehetőség?


- Egyszer csak adódott a lehetőség,a szüleim pedig azt tanácsolták, hogy ragadjam meg a lehetőséget, hiszen ha ezt elmulasztom később felnőtt fejjel nagyon megbánhatom. Úgy gondoltam, hogy a tengerentúlon lehet a kosárlabdát és az iskolát együttesen végezni, amely itthon talán nehézkesebb.


- Mi az, amit adott neked, az Egyesült Államokban eltöltött négy esztendő?


- Mindenképpen megérte, hiszen lett egy diplomám, amit egyenlőre sajnos nem használok. Megtanultam úgy-ahogy angolul, inkább „amerikaiul”. Kosárlabdában mindenképpen erősödtem, felfogásban pozitívan fejlődtem. Különösen az utolsó évemre gondolok vissza szívesen, amikor a csapat egyik vezéregyéniségeként kellett helytállnom.


- Milyen diplomát szereztél?


- A diplomám szó szerinti fordításban, „grafikus kommunikáció”. Sokáig nem tudtam, hogy mi az, amit szeretnék tanulni, aztán az egyetemi éveim közepe táján elkezdett érdekelni a fényképezés, de sajnos az egyetemen nem volt ilyen szak. Végül erre esett a választásom, amelyet leginkább számítógépes tervezésnek lehetne definiálni.


- Négy év elteltével tértél vissza Magyarországra, ahol az ismert okok miatt megszűnt másik soproni csapat tagjaként kezdtél el játszani. Milyen szempontok alapján választottál csapatot?


- Meg szerettem volna méretni magamat a Magyar Bajnokságban. Ehhez pedig olyan csapatra volt szükség, ahol sok játéklehetőséghez tudok jutni. Persze nagyon szerettem a várost is.


- A szezon első felében, az ismert okok miatt, már megszűnt másik soproni csapatban kezdtél el játszani. A szezon előtt, miért pont rájuk esett a választás?


- Négy év amerikai kitérő után mindenképpen szerettem volna látni, hogy mire vagyok képes. Az ajánlatok ellenére nem akartam elmenni egy jobb csapathoz, hiszen lehet, ott csak a kispadot koptattam volna, itt viszont lehetőségem lett arra, hogy sokat játsszak.


- A szezon első felében, igazi húzóemberének bizonyultál, ezzel pedig nyílván felkeltetted más csapatok érdeklődését is. Miért maradtál mégis Sopronban, az MKB-Euroleasing Sopron együttesénél?


Nagyon régi vágyam volt, hogy ebben a csapatban játszhassak. Nem gondoltam volna, hogy mindez ilyen hamar bekövetkezik, de nagyon örülök, hogy így alakult és megtiszteltetés számomra, hogy ennek a csapatnak a színeiben játszhatok.

Nemzetközi megmérettetésre várva

Bizonyára sokan emlékeznek még Winter Ilonára, csapatunk egykori kiválóságára, aki az 1992/93-as szezonban bajnoki címet szerző csapatunk egyik meghatározó alakja volt. Pályafutása lezárását követően sem szakadt el szeretett sportágunktól, sőt, jelenleg egy nagy megmérettetésre készül, a Senior Világjátékokra. Ennek apropójaként beszélgettünk a népszerű Winter Icával.


- Egy kicsit tekintsünk vissza a 90-es évekre. Hogy alakult a sorsa, a sikeres pályafutását követően?

- A versenyszerű, profi évek után még egy évet levezettem Ausztriában, majd átmenetileg két teljes kosárlabda nélküli év következett. Belekóstoltam az üzleti életbe. Családi vállalkozást indítottunk, reklámfelvételek, videófelvételek, és ezekhez szorosan kötődő munkák készítésével kezdtünk foglalkozni. Idővel azonban hiányozni kezdett a sport, a kosárlabda. Találtam egy - hozzám képest fiatalabb összetételű – lelkes soproni 8 fős csapatot, akikkel a városi bajnokság küzdelmeiben veszünk részt. Heti két edzést tartunk, melyhez jön még hetente egy-egy bajnoki mérkőzés is. Emellett régi, diósgyőri és mezőberényi klubtársaimmal országos senior tornákon mérettetjük meg magunkat.

- Beszélgetésünk apropója is egy senior rendezvény, mely túlmutat határainkon. Mit kell tudni erről a rangos nemzetközi eseményről?

- A Senior Világjátékokat a nagy világversenyekhez hasonlóan 4 évente rendezik meg, melyre az idén Edmontonban kerül sor július 22-31. között. Kvalifikáció nincs, minden indulót nevezési költség terhel, melyet befizetve rész vehet a rendezvényen. Tulajdonképpen ez egy senior olimpia, melyre ugyanaz jellemző, mint az „igazi” olimpiákra. Midnen sportágban vannak versenyek, létezik az olimpiai falu is. A magyar női kosárlabda csapat 3. alkalommal vesz részt ezen a tornán, előzőleg Portlandban, és Sydneyben már letette névjegyét csapatunk. Amerikában negyedikek lettünk, ausztráliában pedig már az ezüstéremig jutott a magyar csapat. Nekem ez lesz a debütálásom, mivel az első szereplés idején még aktívan kosárlabdáztam, a második során pedig jelenlegi csapattársaim nem tudtak arról, hogy továbbra sem szakadtam el a sportágtól. Úgy kerültem kapcsolatba a lányokkal, hogy Budapesten láttak egy senior tornán játszani, majd megkerestek, hogy csatlakoznék-e hozzájuk. 35 év felettiek esetén a kategóriák 5 évenként vannak. Mivel én idén töltöttem be az 50-et, így ebben a kategóriában indulunk. A szabályok szerint ugyanis az idősebbek igazodnak a fiatalabbakhoz. A dobogóra mindenképpen szeretnénk felállni, melyre Kiss Lenkével és velem megerősödve van is reális esély, de a csapat titkos álma a végső győzelem. A sportban bármi előfordulhat, bízunk egy szép sikerben.

- Gondolom, nem lehet olcsó egy ilyen szereplés finanszírozása.

- Sajnos a senior sportnak nincs állami szintű támogatása, így a magyar senior válogatottat jelentő csapatunk minden tagjának külön-külön kell előteremtenie a felmerülő, nem kis költségeket (utazás, szállás, ellátás, stb.). Ez csapatszinten 6-7 millió forint körüli összeget jelent. Az edzések mellett az elkövetkező hetek így lehetséges szponzorok felkutatásával fog zajlani. Ez nem könnyű, de bízom benne, hogy sikerül összeszednünk a szükséges összeget. Jól esett, hogy egykori klubom is gondolt rám, és Török Zoltán a csapat nevében azonnal felajánlotta segítségét. Mások is jelezték már, hogy támogatnak céljaimban, így többek közt az Anna Ékszerszalon és a Csirkéné Divatáru is. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy a nyilvánosságon keresztül további segítséget kérjek. Kérem, aki úgy gondolja, hogy tudná támogatni valamilyen módon, valamekkora összeggel az indulásomat, illetve csapatunkat, az keressen meg telefonon vagy emailben (Tel.: 99/318-200 ; e-mail: winter.video@axelero.hu). Előre is köszönöm!


Remélhetőleg minden akadály elhárul az indulás elől, és egy szép eredménnyel hívja fel magára, és a senior sportra a figyelmet a magyar küldöttség, azon belül is a Winter Ilonával felálló magyar női kosárlabda csapat. Ehhez kívánunk ezúton is sok sikert!

Utánpótlás eredmények


Országos Junior Bajnokság


Zalakaros, 2005.01.15-16.


Kanizsa DKK - Soproni Darazsak 67-85 (17:14; 10:26; 24:24; 16:21)

Ld.: Gadnai Vivien 28, Honti Katalin 24/6, Orbán Katinka 15/3

Soproni Darazsak - MKB Euroleasing Csata DSE 42-80 (14:22; 10:17; 8:23; 10:18)

Ld.: Ilosfai Mónika 10, Krivacsevics Tijana 10

Soproni Darazsak - Kecskeméti KC 80-67 (19:17; 16:16; 21:13; 24:21)

Ld.: Gadnai Vivien 26, Honti Katalin 17, Orbán Katinka 15


Sopron, 2005.02.05-06.


Kanizsa DKK - Soproni Darazsak 60-71 (15:24; 18:16; 20:13; 7:18)

Ld.: Kerékgyártó Dorisz 13, Fejes Krisztina 12, Orbán Katinka 11

Soproni Darazsak - Kecskeméti KC 79-71 (21:16; 28:19; 19:20; 11:16)

Ld.: Gadnai Vivien 21, Orbán Katinka 17, Honti Katalin 17

Soproni Darazsak - MKB Euroleasing Csata DSE 35-79 (11:22; 9:16; 6:19; 9:22)

Ld.: Gadnai Vivien 10


Budapest 2005.02.27-28.


MKB Euroleasing Csata DSE - Soproni Darazsak 102-37 (25:6; 41:8; 22:6; 14:17)

Kanizsa DKK - Soproni Darazsak 66-56 (20:8; 11:12; 13:16; 22:20)

Ld.: Kerékgyártó Dorisz 17, Gadnai Vivien 10

Kecskeméti KC - Soproni Darazsak 78-81 (24:13; 19:33; 24:20; 11:15)

Ld.: Kerékgyártó Dorisz 20, Orbán Katinka 14, Fejes Krisztina 14

Kecskemét, 2005.03.19-20.


Kecskeméti KC - Soproni Darazsak 76-61 (22:16; 18:17; 20:14; 16:14)

Ld.: Orbán Katinka 15, Tajkov Nikoletta 13, Fejes Krisztina 11

Csata DSE - Soproni Darazsak 92-35 (15:11; 20:12; 31:6; 26:6)

Ld.: Orbán Katinka 13/6

Soproni Darazsak - Kanizsa DKK 75-78 (16:15; 11:23; 24:21; 24:19)

Ld.: Gadnai Vivien 35, Orbán Katinka 13, Fejes Krisztina 11


Országos Kadett Bajnokság


Elődöntő szakasz


Budapest, 2005.01.22.


Soproni Darazsak - Kiss Lenke 77-79 (23:19; 22:18; 19:28; 13:14)

Ld.: Orbán Katinka 20, Ilosfai Mónika 17, Krivacsevics Tijana 15

Törekvés SE - Soproni Darazsak 68-53 (14:10; 13:16; 12:11; 29:16)

Ld.: Orbán Katinka 20, Tajkov Nikoletta 13

Sopron, 2005.02.13.


Kanizsa DKK - Soproni Darazsak 70-60 (25:18; 21:9; 16:16; 8:17)

Ld.: Ilosfai Mónika 18, Orbán Katinka 16, Tajkov Nikoletta 10

Törekvés SE - Soproni Darazsak 52- 80 (5:23; 14:28; 15:12; 18:17)

Ld.: Tőkés Adrienn 15, Krivacsevics Tijana 13, Orbán Katinka 13


Országos Serdülő Bajnokság


Selejtezők


Miskolc, 2005.03.12-13.

Soproni Darazsak/B – A. KSC Szekszárd/B 65-43 (22:5; 18:12; 10:17; 15:9)

Ld.: Brezina Dóra 12, Tapolczai Ildikó 12

Soproni Darazsak/B – DKSK MISI 41-65 (8:21; 9:21; 11:13; 13:10)

Ld.: Kiss Mónika 13

Török Flóris Törekvés SE - Soproni Darazsak/B 80-36 (18:8; 22:9; 24:10; 16:9)


Országos Gyermek Bajnokság


Selejtezők


Budapest, 2005.03.05-06.

Soproni Darazsak/B - Szeged KE 30-45 (10:14; 17:2; 2:14; 1:15)

Soproni Darazsak/B - Szolnoki MÁV Coop SI 16-65 (6:7; 3:16; 0:24; 7:18)

Soproni Darazsak/B - MKB Eurol.Csata DSE 27-51 (5:17; 5:10; 8:15; 9:9)

Ld.: Kozma Boglárka 12

WEBBUSINESS HÚSVÉTI TORNA

Március 25-26-án a WEBBUSINESS KFT. támogatásával nemzetközi húsvéti tornát rendeztünk, mely jó felkészülsét nyújtott utánpótlás csapatainknak az előttük álló feladatokra való felkészüléshez. A 4 csapat - BSE-ESMA serdülő, Soproni Darazsak serdülő, Ausztria '90-es születésüekből álló válogatottja, Soproni Darazsak kadett - részvételével lebonyolított nemzetközi torna jól sikerült, több érdekes mérkőzést is láthattak a Vas-Villa tornatermébe kilátogató érdeklődők. A tornát a papírformának megfelelően az idősebbeket felvonultató kadett csapatunk nyerte.


Eredmények


Soproni Darazsak serdülő - BSE-ESMA 57-63 (10-13, 16-16, 17-17, 14-17)

Legjobb dobók: Ugaros Virág 22, Tóth Nóra 10/3, Sipos Boglárka 10 ill. Szécsi Orsolya 20, Kulcsár Johanna 11


Ausztria '90-es válogatott - Soproni Darazsak kadett 44-89 (13-19, 11-26, 11-19, 9-25)

Legjobb dobók: Sarah Schicher 10 ill. Orbán Katinka 22, Krivacsevics Tijana 17, Tajkov Nikolett 11/3, Kiss Kitti 11/3, Németh Orsolya 11


Soproni Darazsak serdülő - Soproni Darazsak kadett 54-99 (11-37, 13-18, 13-23, 17-21)

Legjobb dobók: Ugaros Virág 9, Tóth Nóra 9 ill. Sipos Mirjam 19/3, Horváth Lilla 15, Kiss Kitti 14, Krivacsevics Tijana 14, Németh Orsolya 10


Ausztria '90-es válogatott - BSE-ESMA 72-65 (26-22, 14-13, 15-17, 17-13)

Legjobb dobók: Theresa Grath 14, Sarah Schicher 12, Dia Zderadicka 10 ill. Mansaré Manty 17, Sztranka Andrea 14


Ausztria '90-es válogatott - Soproni Darazsak serdülő 62-46 (22-8, 10-14, 15-8, 15-16)

Legjobb dobók: Sarah Schicher 16, Marek Hoff 10, Georgie de Leeuw 10

BSE-ESMA - Soproni Darazsak kadett 36-98 (6-31, 10-32, 12-16, 8-19)

Legjobb dobók: Szécsi Orsolya 16 ill. Orbán Katinka 21, Tajkov Nikolett 15, Sipos Mirjam 10, Horváth Lilla 10

Végeredmény


1. Soproni Darazsak kadett

2. Ausztria '90-es válogatott

3. BSE-ESMA

4. Soproni Darazsak serdülő


A csapatok legjobbjai: Orbán Katinka (Soproni Darazsak kadett), Ugaros Virág (Soproni Darazsak serdülő), Mansaré Manty (BSE-ESMA), Sarah Schicher (Ausztria '90-es válogatott)

Nyuszi-kupa 2005 - Egy játékos nap


Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendeztük utánpótlásunk részére a Nyuszi-kupát. Az idei esztendőben az idősebbek elfoglaltása miatt 3 korosztályban bonyolítottunk le versenyeket. A tornát a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola tornatermében tartottuk március 24-én reggel 8 órától délután 5 óráig. Az egész napos rendezvényen utánpótlás játékosaink vegyes csapatokba elosztva mérhették össze tudásukat egymással. Az alkalmi gárdákat idősebb utánpótlás játékosaink, illetve edzőink, felnőtt csapatunk játékosai irányították. A vidám csütörtöki nap nagyon jól sikerült, sok érdeklődőt vonzott, és a lényeg, hogy mindenki önfeledten jól érzte magát, a kicsiktől egészen a nagyokig.

- 2004-10-07
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Demanding week starts off against Belgian champions
We are facing a tough game after the national team break in Euroleague right away
11/21 13:17
    Easy win for Castors Braine in Belgium
National team break is over, and the domestic championships continue as we head to the next Euroleague game on Wednesday
11/20 15:11
    Könnyed győzelemmel hangolt szerdára a Castors Braine
A válogatott szünet több bajnokságban is véget ért, így már rendeztek fordulót Euroliga-ellenfeleink hazai pontvadászataiban
11/20 15:10
    Warming up in Zalaegerszeg after the break
We didn't have competitive games in a while due to the Eurobasket 2019 Qualifiers and we felt the need to play before the Euroleague game on the 22nd of November
11/17 19:30
    Zalaegerszegen melegítettük a szünet után
A válogatott selejtezők miatt régen volt tétmérkőzésünk, ezért szükségét láttuk a november 22-i, Euroliga folytatás előtt, hogy pályára lépjünk
11/17 19:23
    Visit at the Academy
Our first team players care about the youngsters playing at our academy, and sometimes even come to the academy's practices
11/16 12:11
    Látogatóban az Akadémián
Játékosaink szívükön viselik a nálunk kosarazó kisdarazsak sorsát, és időnként lenéznek Akadémiánk csapatainak edzésire is
11/16 11:31
    Lightsome play, another national team success
After the suprising win in Luthuania on Saturday our national team has won the must-win game confidently as well crushing Albania in Miskolc
11/15 21:52
    Könnyed játék, újabb válogatott siker
A szombati litvániai bravúr után a kötelező győzelmet is magabiztosan hozta válogatottunk, mely Albánián rohant át Miskolcon
11/15 21:27
    We are hosting the very best of Europe at the Champions' Tournament
Champions Cup will be organized for the sixth time this year for the U16 girls age group, which features 7 youth champions and our academy as hosts
11/14 21:13
    Európa krémjét látjuk vendégül a Bajnokok Tornáján
Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az U16-os leány korosztály részére a Bajnokok Tornája, melyen Európa 7 korosztályos bajnoka, és a rendező jogán Akadémiánk száll harcba az elsőségért
11/14 20:53
    Great national team success in Lithuania
Our national team started the Eurobasket 2019 Qualifiers in Lithuania and came away with a surprising 70-73 win! Our player Debóra Dubei scored 2 points while Betti Határ's scoresheet remained empty
11/11 20:55
    Bravúros válogatott siker Litvániában
Hazánk nemzeti csapata Litvániában kezdte meg a 2019-es EB selejtező sorozatot, és meglepetést szerezve 73-70-es győzelmet aratott! Klubunk játékosai közül Dubei Debi 2 pontot szerzett, Határ Betti neve mellé nem került pont
11/11 20:19
    Introducing: Dominika Böröndy
We asked Dominika Böröndy, our former youth player, now a member of the first team roster about her thirteen years in basketball, and it will also be revealed how much her sister Vivien's presence and support meant to her along the way
11/08 12:09
    Bemutatjuk: Böröndy Dominika
Saját nevelésű játékosunkat, Böröndy Dominikát kérdeztük a mögötte levő 13 év kosaras pályafutásáról, mely során az is kiderül, mennyit jelentett számára az évek során a szintén kosaras nővére, Vivien, támogatása, jelenléte
11/08 11:41
    Visszatekintés a PEAC elleni sikerre
Vasárnap elsöprő erővel szaladtunk át a PEAC Pécs együttesén
11/08 10:28
    National team break ahead after win by a big margin
We beat PEAC-Pécs by 52 points in our last competitive game before the national team break in Novomatic Aréna
11/05 21:05
    Nagy különbségű győzelem után következhet a válogatott szünet
Ötvenkét ponttal győztük le a PEAC-Pécset a válogatott szünet előtti utolsó tétmérkőzésünkön a Novomatic Arénában
11/05 20:41
    Sopron-Pécs classic up next
Those who want to see our team - that is in a very good form right now - before the break might want to come to Novomatic Aréna on Sunday
11/04 12:02
    Sopron-Pécs klasszikus következik
Aki a bajnoki szünet előtt még látni akarja remek formában levő csapatunkat, annak vasárnap érdemes kilátogatnia a Novomatic Arénába
11/04 09:38


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.