Keresďż˝s:     2021 januďż˝r 28. csďż˝tďż˝rtďż˝k
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
2004/2005 - 7. évf. 9. szám
Tartalom

- Mindent Bele!

- Elődöntők előtt - Beszélgetés Natalia Hejkovával

- A Junior mezőny legjobbja - Riport Gadnai Viviennel

- Van irányítónk! - Jövőre

- Ellenfelünk - SZEVIÉP-Szeged

- OGYB - Ezüstös gyerekek!

- OJB

- Junior után, kadett előtt - Beszélgetés Horváth Józseffel

- Hírek

- Statisztikák, Tabellák
***

Mindent Bele!


A mai nappal megkezdődnek a magyar bajnokság play-off küzdelmei. Csapatunk középszakaszbeli második helyét matematikailag már április közepén bebiztosította. Az ellenfél kiléte azonban egészen az utolsó fordulóig ismeretlen volt. A Szeged és a DKSK nagy versenyfutásából végül a szegediek kerültek ki győztesen, beérve ezzel a harmadik helyre. A két győztes mérkőzésig tartó párharcban mi vagyunk a kezdeményezettek, mellyel természetesen szeretnénk élni. A párharc tétje nem csak a bajnoki döntőbe jutás, hanem a jövő évi Euroliga szereplés is. Sajnos csapatunkat példátlan sérülés-sorozat súlytotta az utóbbi hetekben, Natalia Hejkova vezetőedző az elődöntőben sem számíthat minden játékosára. Akik azonban pályára lépnek a hátralevő összecsapások során, biztosak lehetünk benne, hogy mindent meg fognak tenni a sikerért. Ebben a nehéz helyzetben lesz szükség igazán szurkolóinkra is, akik plusz erőt adhatnak a lányoknak a parketten!

Elődöntők elött


Lassan a szezon finisébe érkezik a 2004/2005-ös bajnokság. Az MKB-Euroleasing Sopron csapata, ma este, az elődöntők során a Szeviép-Szeged együttesét fogadja. Az esélyekről és a közelmúlt mérkőzéseiről kérdeztük csapatunk edzőjét, Natalia Hejkova-t.


- Csapatunk a középszakasz utolsó mérkőzésén 19 pontos verességet szenvedett a Mizo-PVSK otthonában. Mennyire elégedett a meglehetősen "csonka" csapat teljesítményével?


- Úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest egy jó mérkőzést játszottunk. Kisembereink hiánya miatt egy egészen különleges szerkezetben voltunk kénytelenek pályára lépni. Próbáltam minden hadrafogható játékosomnak lehetőséget biztosítani és nagyon örülök, hogy a fiatal Gadnai Vivien-t is pályára küldhettem, aki nem vallott szégyent az összecsapáson.


- Mennyire fogalakoztatta, hogy az elődöntőben a DKSK vagy a Szeged ellen kell megmérkőzni?


- Egyáltalán nem fogalakoztatott, mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Annyiból lehet szerencsésebb a Szeged elleni elődöntő, hogy ellenük igazi kosárlabdát tudunk játszani, a DKSK ellen - mint azt ahogy az eddigi mérkőzések is bizonyítják - pedig inkább a kézilabda a helyes meghatározás.


- Milyen erősségei vannak a Szeviép-Szeged csapatának?


- Ami hozzánk képest a legfőbb erősségük, hogy sokkal több egészséges, hadrafoghatóbb játékossal rendelkeznek, mint jelenleg mi. Taktikus, fegyelmezett játékkal lehet csak ellenük nyerni. Bízom benne, hogy sérült játékosaim közül többek állapota feljavul, így valamivel erősebb kispaddal tudunk versenybe szállni.


- Hogyan eleht felkészülni a soron következő feladatokra?


- Nagyon nehéz úgy készülni, hogy az ember nem tudja, hogy kire számíthat a soron következő összecsapásokon. Elsősorban azokra a játékosokra tudok támaszkodni, aki a rendelkezésemre állnak és velük felkészülve tudunk előkészülni a feladatra.


- Milyen végeredményt vár a két győztes találkozóig zajló elődöntők során?


- Semmi mást, csak azt, hogy döntőt játszzunk!

A Junior mezőny legjobbja

Gadnai Vivien, az MKB-Euroleasing Sopron fiatal játékosa, a közelmúltban lezajlott Országos Junior Bajnokság döntő küzdelmeit követően lehódította a legértékesebb játékosnak és a legjobb lepattanózónak járó különdíjakat. A tehetséges, fiatal játékost elsőként a kosárlabda iránti családi kapcsolatáról kérdeztük:

Bár versenyszerűen senki sem kosárlabdázott a családban, azért édesapám és nagypapám iskolai szinten kosaraztak. Az általános iskolában az átlagnál magasabbnak számítottam, ezért testnevelő tanárom tanácsára egyértelmű volt, hogy kosárlabdázni fogok.


- Mennyire tartod életcélodnak a kosárlabdát?


- Mindenképpen nagyon sokáig szeretnék ezzel foglalkozni, hiszen a kosárlabda az életem, szeretnék minél jobb lenni és mindent megtenni ezért. Szerencsére a szüleim is maximálisan támogatnak ebben.


- Azért egy fiatal, 17 éves lánynak a suliban is helyt kell állnia.


- Igyekszem helytállni, bár őszintén megmondom, hogy nem mindig sikerül. Az edzések után általában marad időm a tanulásra, szerencsére a legtöbb tanárom támogat a sportolásban.


- Van példaképed a kosárlabda pályán?


- Igen, egyértelműen Lucie Blahuskova a kedvencem. Nagyon felnézek rá és nagyon tetszik, ahogy játszik. Az edzéseken hihetetlenül sokat lehet tőle tanulni és nagyon jó érzés, hogy vele edzhetek.


- A közelmúltban ért véget az Országos Junior Bajnokság döntője, ahol kimagasló teljesítményed mellett, csapatod a 6. helyen végzett. Hogyan értékeled a csapat szereplését?


- Egész évben megpróbáltunk mindent megtenni azért, hogy jól szerepeljünk. Sajnálom, hogy a körbeveréseknek köszönhetően nem jutottunk a legjobb négy közé. Szerintem mindent megtettünk a jó eredményért.


- Kívülről nagyon jó kis közösségnek tűnt a junior csapat.


- Igen, nagyon jó a csapatszellem. Olyan játékosok alkotják az együttest, akik egymásért mindent képesek megtenni a pályán. Ez annak is köszönhető, hogy az edzések mellett a magánéletben is nagyon jó a kapcsolatunk.


- Anyaegyesületed mellett az NB1/B csoportjában szereplő Savaria BC csapatában is játszottál. Mit adott számodra az ottani szereplés?


- Mindenképpen jó volt, hogy idősebbek között játszhattam. Rengeteget lehetett tanulni az idősebb játékosoktól, úgy érzem abban is sokat léptem előre, hogy olyan játékosokkal is együtt tudok játszani, akikkel előzetesen keveset készültem együtt.


- Hogyan emlékszel vissza első mérkőzésedre a felnőtt csapat kötelékében?


- Szolnokon, egy Magyar Kupa találkozón léptem először pályára. Amikor a vezetőedzőnő melegíteni küldött, már akkor lesápadtam, nagyon megijedtem. Összesen 4 perc 51 másodpercet töltöttem a pályán, az első egy percben nagyon ideges voltam, de aztán később dobtam egy kosarat és megnyugodtam.


- Milyen távlati terveid vannak a kosárlabdával?


- Nagyon örülök, hogy a felnőtt csapattal edzhetek. Óriási megtiszteltetésnek tartom és mindenképpen életcélomnak tartom, hogy a felnőtt csapat játékosává váljak.

Van irányítónk! - Jövőre

Miután csapatunk játékosainak túlnyomó többsége már elkötelezte magát a következõ idény(ek)re a gyenge tavaszi szereplés ellenére, úgy tûnik, jövõképünk a sok sérülés és vereségek közepette is biztatóan alakul. Ügyvezetõ-igazgatónk áprilisi bejelentése újabb mérföldkõ lehet klubunk történetében. Hogy mirõl is van szó, errõl kérdeztük Török Zoltánt.

"Bár nem szokásom szezon közben a következõ idényre vonatkozó bejelentés megtétele, most több ok miatt is eltérek ettõl. Nikki Teasley, a Los Angeles Sparks játékosa lesz csapatunk irányítója a 2005/2006-os idényben! Egy ilyen volumenû igazolást lehetetlen titokban tartani, ráadásul több hónapos egyeztetés eredménye a szerződés tegnapi aláírása. Ami ez év februárjában, az idei átigazolási határidőn belül nem sikerült, az április 19-én ratifikálódott."


Ki is valójában Nikki Teasley? A dícsérõ szavak helyett álljanak itt a tények a játékos fantasztikus pályafutásáról.


Bemutatjuk - Nikki Teasley


A 3-szoros amerikai válogatott Nikki Teasley 1979. március 22-én látta meg a napvilágot Maryland állambeli Fredrick-ben. Három fiú testvére mellett nõtt fel. Bátyjai közt sajátította el a kosárlabda alapjait, és az évek alatt zseniális játékossá fejlõdött, akirõl már gimnáziumi edzõi is elismerõen nyilatkoztak.
A prospecti St. John's gimnázium végzõs diákjaként a Parade Magazin megválasztotta az év játékosának. Nem csoda, hogy tárt karokkal fogadták a North Carolina (Michael Jordan alma mátere) egyetemen, ahol 4 éve alatt egyetemi rekordot jelentõ 101 gyõztes mérkõzésre vezette csapatát. Az elsõ évében kiérdemelte az Év újonca díjat a bomba erõs ACC konferenciában. Mind a négy alkalommal beválasztották az ACC All-Star csapatába, 1998-ban az NCAA közép-keleti-i régiójának legjobbja (MVP) lett, majd 2000-ben az ACC-ben sem találtak jobb játékost nála.

A 2002-es draft elsõ körében a Portland együttese választotta ki magának, ám még aznap "elrabolta" tõlük a Los Angeles Sparks. És nekik lett igazuk! Nikki 3 évet tudhat maga mögött a WNBA-ben, ahol csapatát már az elsõ évadban bajnoki címig vezette! És nem is akárhogy! A döntõ mérkõzésen 66-66-os állásnál 2,4 másodperccel a lefújás elõtt újoncként sem remegett meg a keze, és egy triplával eldöntötte a találkozót. Második szezonjában elnyerte fantasztikus teljesítményével az All-Star gála legjobbjának járó díjat (MVP). Azt a mérkõzést a magyar kosárlabda rajongók is nyomon követhették, és valószínûleg sokáig emlékezni fognak még zseniális gólpasszaira. Nikki Teasley a tavalyi WNBA szezonban ledöntötte trónjáról Ticha Penicheiro-t, aki 6 évig volt a WNBA legjobb gólpassz adója. Nikki tavaly 6-,1-es átlagával megelõzte többek között a portugál klasszist, Sue Bird-öt, Lindsay Whalen-t, és Dawn Staley-t is! Nem akármilyen névsor! Sõt õ az elsõ játékos, aki 3. szezonjának végére bekerült a liga örökranglistájának legjobb 15-ös mezõnyébe a kiosztott gólpasszok számát tekintve (561 gólpassz)!

Nikki Teasley, saját bevallása szerint nem fél semmitõl. Kiváló 1-1-ezõ, fantasztikus távoli dobó, és a WNBA egyik legjobb térlátással rendelkezõ játékosa. Zseniális aszisztjai élményszámba mennek. Errõl árulkodik Lisa Leslie több nyilatkozata is. A kihívás, a játék az élete. Karrierje során elõször szerzõdik európai csapathoz, a North Carolina és a Los Angeles Sparks mellett.


Névjegy


Nikki Teasley


Poszt: irányító

Szül. idõ: 1979.03.22.

Szül. hely: Fredrick, Maryland

Magasság: 183

Súly: 77 kg

Csapatok: St. John's gimnázium, North Carolina egyetem, Los Angeles Sparks

3-szoros amerikai válogatott

Kiemelkedõ eredmények, díjak: 1997 - Junior Világbajnok az USA csapatával ; Év játékosa (1997, Parade Magazin választásán); Év Újonca (1998, ACC liga választásán); WNBA bajnok (2002, Los Angeles Sparks), All-Star MVP (2003); 2004 - Cascade Dish&Assist díj (legjobb kiszolgáló játékos, 6,1-es átlaggal)

Kiugró rekordok: 13 gólpassz a New York ellen (2003.06.14.); 11 lepattanó a Sacramento ellen (2003.07.06.), 2002-ben a Cleveland elleni mérkõzésen 14 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 2 két labdaszerzés fûzõdött a nevéhez; 24 pont a Detroit ellen 2004-ben, közte 6 tripla;

Nikki Teasley 2005/2006 - MKB-EUROLEASING SOPRON

OGYB - Ezüstös gyerekek!

A soproni junior döntõ után múlt hét csütörtökén a gyermek korosztály legjobbjai kezdték meg a versengést az országos döntõben. Csapatunk az első mérkőzésen megadta maga számára az alaphangot az erős állománnyal rendelkező BSE legyőzésével. A következő összecsapáson ugyan vereséget szenvedtek a rendező bajaiaktól, de a Szekszárd csapata már nem jelentett akadályt Rétfalvi Edina edző tanítványainak, így remek teljesítménnyel a 2. helyen végeztek csoportjukban. A szombati elődöntőben a másik ág első helyezettje, a DKSK-Misi várt ránk, akik az év során törtek már borsot az orrunk alá. Ezen a napon fordított volt a felállás. Csapatunk ismét nagyszerû játékot produkált, és végül 9 ponttal jobbnak bizonyult ellenfelénél! A másik ágon Baja ÚDKSE - Kanizsa DKK összecsapásra kerül sor, mely nem hozott meglepetést, a rendkívül erős bajaiak több mint 30 pontos győzelmet arattak. A végső győzelem első számú esélyese, a hazai csapat magabiztosan jutott be a döntőbe. Az Országos Gyermek Bajnokság (OGYB) vasárnapi döntõjében végül 47-41 arányban vereséget szenvedtünk a rendezõ Baja ÚDKSE együttesétõl, így ezüstérmet akasztottak lányaink nyakába. Az All-Star ötösbe bekerült tehetséges játékosunk, Katona Szidónia. Különdíjban részesült még együttesünkből Hoffer Dorina és Kisréti Viktória. A nagyon szép eredményhez ezúton is gratulálunk!


A négy napról, az elért eredményről kérdeztük csapatunk edzőjét, Rétfalvi Edinát: "Mivel a középdöntők során "csak" a második helyen végeztünk, így nehezebb ágra kerültünk. Ezt mutatja az is, hogy az első, a második, az ötödik és a hetedik helyezett is a mi csoportunkból került ki. Az előzetes mérkőzéseink alapján tudtuk, ha a BSE elleni nyitótalálkozót hozni tudjuk, akkor valójában már a négy között leszünk. Ez jó játékkal sikerült is. A következő ellenfél a hazai bajai együttes volt. Ennek a találkozónak igazából nem volt tétje, mivel a keresztbejátszás során a DKSK-t, illetve a Kanizsa DKK-t kaphattuk, akik között nem volt erőkülönbség. A csoport záró összecsapásán 40 pontos győzelmet arattunk a Szekszárd felett. Az elődöntőben a DKSK-Misi csapatával találtuk szemben magunkat, akiktől a középdöntő során 11 ponttal kikaptunk. Most sikerült visszavágni, mellyel bejutottunk a döntőbe, ahol ismét a Bajával találkoztunk. Lányaink minden erejüket összeszedve, nagy koncentrálással megszorongatták a hazaiakat, és tisztes helyt állással csupán minimális különbségű vereséget szenvedtünk.

Ebben a korosztályban a gyerekek aktuális teljesítménye kiszámíthatatlan, de sikerünket annak is köszönhetjük, hogy mindig volt 2-3 ember, aki hátára vette a csapatot. Kondicionálisan mind az 5 mérkőzést jól bírtuk, aki pályára került, az mindent megtett a győzelemért, attól függetlenül, milyen formában volt. Örülünk, hogy ebben a korosztályban mi szereztük klubunk első érmét!"


Eredményeink


Csoportmérkőzések


BSE-ESMA – Soproni Darazsak 51-59 (9-18, 13-8, 19-19, 10-14)

Legjobb dobóink: Katona Sz. 25, Hoffer D. 13


Baja ÚDKSE - Soproni Darazsak 56-38 (21-5, 8-12, 13-8, 14-13)

Legjobb dobóink: Horváth A. 9, Hoffer D. 7


Soproni Darazsak - Atomerõmû KSC Szekszárd 73-33 (31-3. 12-13, 21-6, 8-11)

Legjobb dobóink: Katona Sz. 15, Hoffer D. 9, Kisréti V. 9, Katona R. 8, Bugledits D. 8


Elődöntő


DKSK-Misi - Soproni Darazsak 50-59 (9-11, 15-12, 16-24, 10-12)

Legjobb dobóink: Katona Sz. 21, Hoffer D. 11, Kisréti V. 11, Katona R. 7


Döntõ


Soproni Darazsak - Baja ÚDKSE 41-47 (8-12, 2-13, 16-6, 15-16)

Legjobb dobóink: Katona Sz. 12, Kisréti V. 12, Hoffer D. 10


Végeredmény


1. Baja ÚDKSE

2. Soproni Darazsak (Bauer Ágnes, Balogh Vivien, Bugledits Dorina, Czinder Adrienn, Doncsecs Kitti, Hegedűs Orsolya, Hoffer Dorina, Horváth Angéla, Katona Ramóna, Katona Szidónia, Kisréti Viktória, Nagy Kincső Edző: Rétfalvi Edina)

3. Kanizsa DKK

4. DKSK-Misi

5. BSE-ESMA

6. Nyíregyházi KS

7. Atomerõmû KSC Szekszárd

8. Kiss Lenke KS


All-Star: Katona Szidónia (Soproni Darazsak), Gorjanácz Ágnes (Baja ÚDKSE), Deák Anikó (Baja ÚDKSE), Fuisz Viktória (Kanizsa DKK), Földi Alexandra (DKSK-Misi)

OJB - Sikeres rendezvény!


Klubunkat érte idén az a megtiszteltetés, hogy megrendezze az Országos Junior Döntő-t. A rangos tornára április második felében került sor a Sportcentrum falai között. A négy napos jo hangulatu, dobóversenyekkel színesített rendezvény minden szinten elismerést váltott ki, a részt vevők szép emlékekkel távoztak.
Az előzetes várakozásoknak megfelelően az A csoportban a Csata, a BSE és csapatunk hatalmas harcot vívott az elődöntős helyekért. A három együttes között végül körbeverés alakult ki, így a gólarányok döntöttek, melyből mi jöttünk ki a rosszul. A másik ágon a BEAC kiemelkedett csoportjából, a második helyre végül a ceglédiek futottak be. Az elődöntőkben érvényesült a papírforma. A BEAC kissé megszenvedett a városmajoriak ellen, de hozta a találkozót, míg a Csata szinte átgázolt ellenfelén. A küzdelmek eredményeképp a 2004/2005-ös junior bajnokságot az MKB-EUROLEASING Csata DSE együttese nyerte, miután a döntőben 78-58 arányban legyőzte a BEAC-Újbuda együttesét. Fiataljaink szép teljesítménnyel a 6. helyen végeztek. A torna legjobb játékosa, ifjú centerünk, Gadnai Vivien lett.


Eredmények


Csapatunk eredményei


Mizo Pécsi VSK - MKB-EUROLEASING Sopron 55-57 (6-15, 17-25, 18-13 14-4)

Ld.: Gadnai 18, Honti 14/3


MKB-Euroleasing Sopron - MKB-Euroleasing Csata DSE 52-87 (13-19,5-23,15-24,19-21)

Ld.: Honti 13, Gadnai 12


BSE ESMA - MKB-EUROLEASING Sopron 58-63 (18-22, 21-14, 8-12, 11-15)

Ld.: Gadnai 30, Orbán 15/3


MKB-EUROLEASING SOPRON – Kecskeméti KC 82-34 (13-9, 23-6, 20-13, 26-6)

L.d.: Krivacsevics 19, Orbán 18, Gadnai 10, Fejes 10


Helyosztók


7. helyért

Mizo-PVSK - Kecskeméti KC 64-59

Ld.: Kopácsi 17/12, Lerch 17/6, Fürtös 10/3 ill. Tóth E. 23/6, Laczi E. 14, Beliczay 12


5. helyért

Kanizsa DKK - MKB-EUROLEASING SOPRON 75-72

Ld.: Varga Zs. 32/12, Mozsolics 14, Fekete 13/3, Völgyi 12 ill. Gadnai 28, Honti 26/3


3. helyért

BSE-ESMA - CEKK Cegléd 62-60

Ld.: Felházi 14/3, Pusztai 12, Szondy 11, Halmai 11 ill. Velkey 30/18, Gál 18/6


Döntő

BEAC-Újbuda - MKB-EUROLEASING Csata DSE 58-78

Ld.: Koncz N. 20/6, Kisvári 14/6 ill. Vincze 23, Fritz 18/3, Czank 11/3, Hutlassa 11


Végeredmény


1. MKB-EUROLEASING Csata DSE

2. BEAC-Újbuda

3. BSE-ESMA

4. CEKK Cegléd

5. Kanizsa DKK

6. MKB-EUROLEASING SOPRON (Fejes Krisztina, Gadnai Vivien, Gombás Bea, Honti Katalin, Ilosfai Mónika, Kerékgyártó Dorisz, Klemencsics Nikoletta, Krivacsevics Tijana, Németh Orsolya, Orbán Katinka, Ősze Borbála, Tajkov Nikoletta, Tőkés Adrienn Edző: Horváth József)

7. MiZo-PVSK

8. Kecskeméti KC

Különdíjak


All-Star 5-ös: Szondy Dóra (BSE-ESMA), Honti Katalin (MKB-EUROLEASING SOPRON), Kisvári Beáta (BEAC-Újbuda), Varga Zsófia (Kanizsa DKK), Vincze Viktória (MKB-EUROLEASING Csata DSE)

MVP: Gadnai Vivien (MKB-EUROLEASING SOPRON)

Legtöbb pontot dobó játékos: Velkey Eszter (CEKK cegléd) és Varga Zsófia (Kanizsa DKK)

Legjobb edzõ: Tursics Sándor (MKB-EUROLEASING Csata DSE)

Legjobb soproni játékos: Orbán Katinka (MKB-EUROLEASING SOPRON)

A torna játékvezetõje: Cziffra Csaba

3-pontos dobóverseny gyõztese: Hutlassa Fanni (MKB-EUROLEASING Csata DSE)

Büntetõ dobóverseny gyõztese: Orbán Katinka (MKB-EUROLEASING SOPRON)

Lepattanó királynõ: Gadnai Vivien (MKB-EUROLEASING SOPRON)

Torna legfiatalabb játékosa: Nagy Dóra (Kecskeméti KC)

Junior Döntõ szépe: Koncz Nelli (BEAC-Újbuda)

Junior után, kadett előtt


Nemrégiben ért véget az Országos Junior Bajnokság, ahol junior csapatunk a 6. helyezést érte el. A hétvégén újabb megmérettetés előtt állnak fiataljaink, hiszen ezúttal a kadett korosztály játékosai próbálnak minél jobb helyezést elérni az Országos Döntő során. Ezekről, illetve az utánpótlás csapatoknál végzett munkájáról kérdeztük Horváth József edzőt.


- Milyen szakmai elgondolásokkal vágtál neki utánpótlás-nevelő munkádnak, az idei szezont megelőzően?


- Először is szeretnék gratulálni gyermekcsapatunk, döntőben elért 2. helyéhez. Meglátásom szerint az utánpótlás nevelésben két út létezik, az egyik hogy egy felnőtt csapathoz hasonlóan kezelnek egy utánpótlás csapatot, ami szerintem nem igazán megfelelő. Sokkal jobbnak tartom azt a módszert és elhatározást, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek és így saját fejlődésük által válik a csapat is jobb teljesítményűvé. Én ez utóbbit próbáltam megvalósítani.


- Célkitűzésekben mérve, mi volt a cél?


- Előzetes célkitűzéseink szerint szerettünk volna a legjobb 8 csapat közé bekerülni. Az alapszakaszban minimális taktikai elemek mellett dolgoztunk, amelynek az volt a célja, hogy játékosaink a későbbiekben magasabb célok elérésére is képesek legyenek. Az első komolyabb megmérettetésünk a kadett és a junior csapattal november végén és december elején volt. Ezek a találkozók már alkalmasak voltak arra, hogy a játékosok megméretődjenek és továbbfejlődjenek. Immár kiegészülve Honti Katával, a középdöntőt mindkét korosztályban, a 2. helyen zártuk.


- Nemrégiben ért véget az Országos Junior Bajnokság. Annak soproni döntőjén csapatod, az MKB-Euroleasing Sopron együttese a 6. helyen végzett. Mennyire vagy elégedett a helyezéssel?


- Elsőre irreálisnak tűnt a csoportok elosztása, hiszen a mi csoportunkban négy nagyon erős csapat kapott besorolást, a másik csoportban viszont egy kivételével jóval gyengébb alakulatok szerepeltek. Előzetes terveink szerint, mivel a Csata DSE kiemelkedett a mezőnyből, a csoport második helyén szerettünk volna zárni. Az első PVSK elleni találkozót sikerrel nyertük, a csoportban azonban született egy olyan eredmény, amelyre még a meglepetés szó is gyenge kifejezés. A BSE győzelme a Csata ellen ugyanis felborította a papirformát és sajnos ezt mi szenvedtük meg, még annak ellenére is, hogy a BSE-t Honti Kata nélkül is sikerült megvernünk. Ettől kezdve sajnos nehéz volt motiválni a játékosainkat és ez, valamint az alapembereken úrrá lett fáradtság sajnos kiütközött a Nagykanizsa elleni találkozón, így a 6. helyen zártuk a döntőt.


- A magazin megjelenésének hétvégéjén kadett csapatunkkal veszel részt az országos döntőn. Milyen eredménnyel lennél elégedett?


- Sajnos ismét egy meglehetősen rossz csoportba kerültünk. Nagyon nehéz dolgunk lesz, amelyben a realitásokat nézve az ötödik hely lehet a cél, de remélem valami bravúr folytán előbbre is tudunk végezni.


- 2004-10-07
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    League game against Szekszárd rescheduled to an earlier date
As per the statement of the Hungarian Basketball Federation the Hungarian Women's Cup Final will take place at the end of February, so the championship round originally planned for that weekend was rescheduled to an earlier date
01/26 11:50
    UNBEATEN!
We came up big in our last game of the Euroleague regular season against Landes and finished the group with a flawless record
01/22 18:47
    Jutalomjáték! Jöhet a Lyon!
Remek teljesítményünknek köszönhetően veretlenül zártuk a franciaországi buborékot is, így 6/6-os mutatóval léptünk be a negyeddöntőbe, ahol a francia Lyon lesz az ellenfelünk március idusán
01/22 18:22
    Keeping the flawless record alive
We close the bubble in France against Basket landes from 5 pm on Friday
01/21 10:30
    Hibátlan sorminta mentén haladnánk tovább
Pénteken 17 órától a Basket Landes ellen zárjuk a franciaországi buborékot, mely számunkra már tét nélkül zajlik, miután biztosan megnyertük a csoportunkat
01/21 10:27
    Energy cells recharged
We have been through a mentally and physically very demanding game against Bourges on Monday night, which we managed to win securing top spot in our group
01/20 11:23
    Energiacellák újratöltve
Rendkívül fárasztó, fejben és testben is sok energiát igénylő mérkőzést vívtunk meg sikeresen hétfő este a Bourges ellen, mellyel bebiztosítottuk első helyünket a csoportban
01/20 11:09
    Double victory over Bourges complete
We managed to come back from a first quarter deficit and stretched our unbeaten record in Euroleague to five in a row! Sopron Basket - Bourges Basket 74-67 (23-20, 18-15, 21-14, 12-18) Bourges
01/18 22:12
    Megcsináltuk! Csoportelsőként jutottunk a legjobb nyolc közé!
Remek csapatmunkával hazai környezetben is legyőztük az Euroliga klasszikuson a Bourges csapatát, így nem csak, hogy továbbjutottunk, de első helyen is zártuk a csoportunkat
01/18 22:09
    Pressure rising in the bubble
Although the air pressure decreased on the sunny morning in the city of Bourges, but the teams in competition for the quarter finals were rather feeling the increase of pressure on themselves
01/17 16:21
    Emelkedik a nyomás a buborékban
A légnyomás ugyan csökkent a napsütötte vasárnapi reggelen Bourges városában, de a negyeddöntős szereplés jogáért harcoló csapatok inkább a nyomás növekedését érezhették magukon
01/17 16:10
    Bonjour Bourges! - We moved in to the bubble
Sopron woke up to a freezing cold, windy morning, and so did the members of our team’s traveling delegation to get on the road through Vienna and Paris towards Bourges, the final station of the regular season of Euroleague
01/16 19:11
    Bonjour Bourges! – Beköltöztünk a buborékba
Fagyos, szeles reggelre ébredt Sopron, közte csapatunk utazó delegációjának tagjai, hogy Bécs és Párizs érintésével az Euroliga alapszakaszának utolsó állomása, Bourges felé vegye az irányt
01/16 18:46
    Staying on winning ways ahead of second Euroelague bubble
We managed to keep our unbeaten record intact against PEAC-Pécs before heading to Bourges for the second Euroleague bubble
01/14 19:58
    Végig ritmusban maradtunk
A keddi, pécsi találkozóhoz képest ma a szünet után is jó ritmusban kosárlabdáztunk
01/14 19:32
    Sopron-Pécs: Round two
Ahead of the bubble in France our team will take on PEAC-Pécs once again
01/13 11:08
    Sopron-Pécs: A második
A franciaországi buborék előtt még egyszer megmérkőzik csapatunk és a PEAC-Pécs
01/13 11:07
    A tale of opposite halves
We built up a commanding lead in the first half, building on which we managed to come away with a win from Pécs
01/12 19:48
    Egy félidő alatt eldöntöttük
Csütörtökön máris jöhet a következő találkozója a két ősi riválisnak, de immár Sopronban
01/12 19:38
    League game against PEAC ahead of the bubble
We take on PEAC-Pécs twice within 48 hours, in Pécs on Tuesday, and in Sopron on Thursday
01/11 11:51


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.