Keres�s:     2021 �prilis 12. h�tf�
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Euroliga Final Four 2009   Harmadszor is: Szpartak!2009-04-05 14:43:00  

Csak az els negyedben volt eslye a rendeznek az Euroliga FINAL4-ban. A Szpartak Moszkva rvnyre juttatta nagyobb tudst, megszerezve egyms utn harmadszor is az Euroliga elssget.

Szpartak Moszkva - Halcon Avenida 85-70

Salamanca, 6000 nz   
A nagy dnt izgalmas, ltvnyos mrkzst hozott. A Szpartak sztrjainak nem remegett meg a keze a pokoli hangulatban, s a pszichikai hadviselsben is fell kerekedtek. Mosollyal az arcukon, az ellenflnek egy-egy mondattal odapiszklva kosaraztk vgig a 40 percet. Megszolgltk a pnzket! A szurkoli ltal hajtott Salamanca mindent megtett a gyzelemrt, de vgl meg kellett hajolniuk a nagyobb tuds eltt.
   Felejthetetlen lmnnyel lettnk gazdagabbak2009-04-05 14:30:00  

Szkely Norbert mosolyogva rkezett a sajttjkoztatra. Kijrt ez neki, ahogyan a lnyoknak is azrt, hogy megajndkoztk szurkolinkat egy felejthetetlen lmnnyel.  

Szkely Norbert: gy jttnk ide, hogy minden meccset meg akarunk nyerni. Ez a mentalits jellemzett minket a szezon sorn is, s tbbek kztt ezrt is juthattunk el idig. A pnteki eldnthz kpes ma nem voltak relis gyzelmi eslyeink, a mrkzs sorn kitkztt a klnbsg. Nagyon bszknek kell azonban lennnk magunkra, s meg kell becslnnk ezt a negyedik helyet. Salamanca, az Euroliga cscs esemnye maga volt a mennyorszg csapatunknak!


Sajnos nem voltunk a legjobb formban, de a tovbblpshez igen rtkes tapasztalatokat gyjtttnk. Nagy kihvs volt fiatal csapatunknak a FINAL4, s bzom benne, hogy lesznk mg itt.


A vros, a szervezs nagy hatssal volt rnk. Kln ksznjk a salamancai szurkolk tmogatst, remekl reztk magunkat az elmlt pr napban!


A minket elksr, s az rtnk otthonrl szort szurkolknak nem lehet elgszer megksznni a biztatsukat. rlk, hogy itt voltak velnk ezen az nnepen! Ez a siker kzs, egytt rtk el!"

   Gundars Vetra: Komolyan vettk a Sopront!2009-04-05 14:27:00  

Egy elgedett edz, Gundars Vetra, s egy fiatal kora ellenre mr vrbeli profi, Sandrine Gruda llt rendelkezsnkre a kisdnt utn.  

Gundars Vetra: A Szpartak ellen kisebb rotcit hasznltam, mely utlag nzve taln hiba volt. Kielemeztk a pnteki mrkzst, melyen gy vlem egy szintn nagyon j csapattl kaptunk ki. Akkor sem jtszottunk rosszul, de apr hibkat elkvettnk, melyeket igyekeztnk mra kijavtani.


Ez a bronzmrkzs nagyon fontos szmunkra! Lthatan lveztk a jtkot, s megmutattuk milyen ersek is vagyunk. A Sopron egy fiatal, hajts egyttes, melyet csak gy lehet legyzni, ha 100 szzalkkal koncentrlsz ellenk. Ezt mi ma megtettk, komolyan vve az sszecsapst. Gratullok ellenfelnknek, megrdemelten voltak itt a FINAL4ban!


Sandrine Gruda: Elgedettek lehetnk a mai teljestmnynkkel! rlk, hogy gyzelemmel zrtuk a ngyes dntt, mg akkor is, ha ez nem az aranyat, hanem a bronzrmet hozta meg szmunkra.

   Honti Kata: "Sokat tanultunk itt, Salamancban!"2009-04-05 14:18:00  

Honti Kata arcn a fradtsg s a csaldottsg jelei mutatkoztak a mrkzst kvet sajttjkoztatn.   

Honti Kata: A mai mrkzsrl nem tudok sok jt mondani. Nagyon nehz s kellemetlen volt a Jekatyerinburg sztrjai ellen jtszani. Sajnlom, hogy nem sikerlt tbbet kihozni a mai mrkzsbl.


Felejthetetlen napokat lnk, remlem hogy nem ez volt az utols FINAL4 rszvtelnk! A formnk nem volt a legjobb, de kzdttnk becslettel, gy gondolom ebbl a szemszgbl elgedettek lehetnk magunkkal. Ez az egyedi lgkr is rnyomta a blyegt a teljestmnynkre, kicsit megilletdttek voltunk. Ez fiatalsgunkbl fakad.


Nagyon hasznosak voltak a lejtszott mrkzsek, amiket szeretnnk a jvben hasznostani. Legfkppen azt kell elsajttanunk, hogy hatrozottabban lpjnk plyra. A mai meccsen is duzzadt ellenfelnk az nbizalomtl, ltszott rajtuk, hogy mit akarnak, s azt vghez is viszik.


A hangulat lerhatatlan volt a vrosban s a csarnokban egyarnt. A rendkvl bartsgos helyiek a mi szurkolinkkal karltve olyan kzeget teremtettek, hogy szinte otthon reztk magunkat. Mindenkinek nagy ksznet, aki bzott bennnk, s kitartan tmogatott!

   A negyedik helyrt is jrt a vastaps!2009-04-05 13:37:00  

Az Euroliga FINAL4 bronzmrkzsn nem volt eslynk a vilgsztrok egsz sort foglalkoztat Jekatyerinburg ellen, amely komolyan vette a mrkzst, s magabiztos gyzelmet aratott.

UMMC Jekatyerinburg - MKB-EUROLEASING SOPRON 80-56 (18-9, 19-13, 24-17, 19-17)

Salamanca, 4000 nz  


UMMC: Pondexter 13/3, Nolan 3/3, Bibrzycka 11/9, Gruda 16, Stepanova 6 Cs.: Jones 18, Abrosimova 5/3, Taylor 4, Leuchanka 4, Rakhmatulina -

MKB-EUROLEASING SOPRON: Macleod 8/3, Honti 8, Holt 12/3, Milovanovic 12/6, Horti 9/3 Cs.: Horvth Zs. -, Krivacevic 2, Erdgh 5/3

Statisztika

2-pontos dobszzalk: 27/54 50% ill. 12/35 34%

3-pontos dobszzalk: 6/16 38% ill. 5/16 31%

Bntet dobszzalk: 8/14 57% ill. 17/24 71%

Lepattan: 43 (Gruda 14) ill. 30 (Holt 7)

Glpassz: 20 (Bibrzycka 5) ill. 11 (Macleod 4)

Szerzett labda: 13 ill. 2

Eladott labda: 10 ill. 17

Szemlyi hiba: 18 ill. 13

A TV kzvettsek miatt korn kezdtk a FINAL4 zr napjt. A csapatnl j hangulat uralkodott, s reggel nnepeltnk is egy kicsit. Msodedznk, Kellern Seres va szletsnapja alkalmbl hangzott fel a stb s a jtkosok eladsban Halsz Judit rkrvny kszntje.

Sajnos jtkvezetnek ismt megkaptuk az olasz Reattot, akit az eldnt utn nem zrtunk a szvnkbe. A soproni s a jekatyerinburgi szurkolk hangprbajba idnknt beszlltak a velnk szimpatizl salamancaiak is, de a telt hz a bronzmeccsre mg nem jtt ssze.

A mrkzs els tmadsa kosarat hozott. Sandrine Gruda rtkestette a javra megtlt bntetket. Amber egy hajszlpontos triplval vlaszolt! Kihagyott dobsokat hozott a folytats, a 3. perc vgn Kata bntetivel ismt mi vezettnk, de csak Gruda tempjig. Ez volt az oroszok els tallata a meznybl. A lepattank megszerzse elg nehz feladat volt a Stepanova-Gruda ikertornyok mellett, de lltuk a sarat. Nolan egy risi lpshibbl indulva 5 pontra nvelte a klnbsget (6. perc 12-7). A vdekezsnk jl mkdtt, de tmadsban nehezen tudtunk helyet tallni a palnk alatt, a tvoli dobsaink pedig egyelre nem ltek. A negyed vgre el is lptek tlnk a tbb, mint 20 szoros kltsgvetssel dolgoz urliak (18-9).

Znval operltunk a msodik 10 perc kezdetn, de Gruda tl nagy falat volt centereinknek. Szkely Nobert a 13. percben kikrte els idejt (22-11). A drzslt olasz spori ma is kitett magrt a rutinos megmozdulsaival. Mi is tettnk persze a klnbsg nvekedsrt, tbbek kztt a pntekrl tmentett rossz bntetzsnkkel. Igaz, nem nagyon kerltnk tiszta dobhelyzetbe Stepanovk szortsban (16. perc 29-13). rkezett is az jabb idkrsnk, mikzben a helyiek kabalafigurja sapkkkal ajndkozta meg a leltn helyet foglalkat. Ed triplja hossz kosrnlkli szakaszunkat zrta le a 17. percben. Jeca trojkja utn Gundars Vetra intette maghoz tantvnyait.

A sznet utn a soproni szurkolk okoztak nagy boldogsgot a dntre kszl helyieknek a Viva Espana! elneklsvel. Bibrzycka tartott hrom pontos bemutatt, 20 pontra nvelve a klnbsget (47-27). Megknltak minket egy sportszertlen hibval is, melyet Szkely Norbert nem hagyott sz nlkl a zsriasztalnl. Ma is becslettel kzdttnk, de nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfelnkkel, mely grethez hven nagy koncentrltsggal jtszott. Nem volt res beszd, hogy igenis kell nekik az rem. A 29. percben Jeca ltte t az orosz vrat (56-37). Az orosz idkrs alatt a nyri Eurpa Bajnoksg kabalafigurja, a Nyuszi-lny tncban gynyrkdhetett a publikum.

Ellenfelnk erejt mutatja, hogy a lett vlogatott erssge Leuchanka mg csak most lpett plyra. Kicsit kezdtk a kedvnket is veszteni, melyre Szkely Norbert idkrssel reaglt (33. perc 69-41). A 37. percben 30 pont fl ntt a klnbsg (76-44). Szurkolink ma is fantasztikusan voltak, az utols percben, eredmnytl fggetlenl nnepeltk lnyainkat, akik risi tettet vittek vghez azzal, hogy bejutottak Eurpa ngy legjobb egyttese kz!

   Trtnelmi tettre kszl a Szpartak2009-04-04 20:32:00  

Az eldntben a kt orosz ris tkzett ezttal a moszkvai Szpartak nyerte. rtheten csaldott jekatyerinburgi s az rmtl kicsattan moszkvai szavakat hallhattunk a fszereplktl.  

Gundars Vetre (Jekatyerinburg): Csaldottsgom azt hiszem rthet. Alaposan felkszltnk a tallkozra, de Taurasival nem brtunk. A sznetet kveten nagyobb rizetet kapott, de lthatttok, milyen kosarakat szerzett. Ezekre nincs ellenszer. Csak a msodik negyedben kontrollltuk a mrkzst, mely ezen a szinten kevs. Kln fj, hogy rengetegen voltak velnk Jekatyerinburgbl, de nem tudtunk nekik rmet szerezni. Harcolni fogunk a harmadik helyrt!


Agnieszka Bibrzycka (Jekatyerinburg): Apr dolgok dntttek a mrkzsen. A vgjtkban tbb ziccert hibztunk, mely megbosszulta magt. gy rzem a sznvonallal nem volt gond, aki megtekintette a mrkzst, biztosan jl szrakozott. Ezttal mi hagytuk el vesztesen a parkettet.


Rtgber Lszl (Szpartak Moszkva): Fontos mrkzst jtszottunk, de a legfontosabb mg csak most kvetkezik. Szeretnnk trtnelmet rni, s egymst kvet harmadik vben is elhdtani a trfet. Szvetsgi kapitnyknt bszke voltam a soproniakra is, akik semleges plyn biztosan gyztek volna.


Diana Taurasi (Szpartak Moszkva): Miutn vesztettnk ellenk az Orosz Kupban, nagyon koncentrltunk erre a mrkzsre. Hatalmas mrkzs volt, olyan, amire egy jtkos az egsz szezon sorn vr. Az Euroliga szemly szerint nekem nagyon fontos, a cscsot jelenti, melyrt mindent beleadok! Hogyan brtam gy ervel? Egyszeren kptelen vagyok elfradni egy ilyen mrkzsen. rkk tudnk jtszani!

   Elttnk a jv!2009-04-04 14:56:00  

A pntek esti kimert csata utn a szombat elssorban a felfrisslsrl, az aktv pihensrl szlt.  

A tegnap esti veresg nyomai a kisrt szemeken mg ma reggel is ltszdtak, de a szikrz napsts megtette jtkony hatst, az arcok hamar mosolyra fakadtak. Segtett persze a rengeteg gratulci is, melyet a jelen lv szakma kpviselitl kaptunk. Ahogy fogalmaztak, a jv a mienk, s ez a FINAL4 remek alkalom fiatal csapatunknak a tapasztalatszerzsre.


Dleltt 10 rakor vrosnzsre indultunk a velnk egy hotelben elszllsolt moszkvai stb egy rszvel. A helyiek nyugodtsgra, rugalmassgra s pozitv belltottsgra jellemz momentum volt, hogy az elksett idegenvezet helyre tolmcsunk gondolkods nlkl beugrott. A megbzott idegenvezet egy j ra mlva mosolygsan csatlakozott csoportunkhoz. Egyhanglag megegyeztnk, hogy a mi stresszes letmdunktl teljesen szokatlan letvitelt knnyen meg lehetne szokni. A tegnapi mrkzseken is sugrzott a nztrrl a pozitv energia, a spanyol emberek lthatan szrakozni, s nem a feszltsget levezetni jrnak a kosrlabda tallkozkra. Sehol Eurpban nem tallkoztunk mg ilyen szimpatikus, sportszer s lelkes kznsggel! J plda erre, hogy a mrkzst kveten vastaps kzepette 6000 salamancai torokbl zgott a "Sopron! Sopron! Sopron!"


A jekatyerinburgi tbor is megr egy-kt gondolatot. A kzel 300 ft szmll narancssrgba ltztt csoport vgig nekelte a Szpartak elleni rangadt, igaz a mi sszecsapsunk mr nem rdekelte ket. Az ingyenes (!) utazsrt - a repltl kezdve a szllson, s elltson t mindent fizetett nekik az urli klub - tettk a dolgukat, szurkoltak, majd vlheten bevetettk magukat az jszakba.


Ha mr a szurkolknl tartunk. Ezton is szeretnnk ksznetet mondani a kzel 100 fnyi soproni seregnek, akik sportszer, kitart buzdtsukkal a helyiek szimptijt is hamar elnyertk. A mrkzst kvet meghat nnepls is bizonytotta, egy igazi kzssg, egy nagy csald formldott Sopronban!


Visszakanyarodva a szombati naphoz. A vrosnzs sorn vgigjrtuk a varzslatos memlkekkel teli fs utckat, tereket, melyek hangulata magval ragad. Egy kis vsrlsra is futotta az idbl, majd az ebd utn a lnyok boldogan vlasztottk a knyelmes gyakat. Kellett is a pihens, hiszen holnapra is kell az er. Azrt ez a nap sem marad edzs nlkl. 17 ra utn egy rs tmozgatst veznyel a lnyoknak, a Jekatyerinburg tegnapi mrkzst mr kielemz Szkely Norbert, melyen a vasrnap 11 rakor kezdd bronzmrkzs kerl fkuszba. A lnyok fogadkoznak, megprbljuk a lehetetlent!

   gy lttk k2009-04-04 02:22:00  

A kt edz mellett Amber Holt s Donette Snow nyilatkozott weblapunknak a pntek ks esti eldntrl.  

Szkely Norbert: Elszr is gratullok ellenfelnknek! A mai napon a hazai plya elnyt is lvez Salamanca leginkbb a lepattanrt folytatott harcban vert meg minket. Ezen a tren mr az elejn nagy htrnyba kerltnk, melyet nem tudtunk ellenslyozni. A lnyok becslettel kzdttek a lefjsig, de sajnos sok knny ziccert vtettnk. Ebben minden bizonnyal kzrejtszott ez az egszen egyedi, magval ragad lgkr is. Szurkolink fantasztikusak voltak, ksznjk, hogy tvol haznktl is tmaszt nyjtottak neknk! Nagyon bszkk vagyunk arra, hogy idig eljutottunk! Ez a pr nap, a sok-sok elismer sz jabb ert ad neknk a tovbbi munkkhoz, s egyben visszacsatolst, hogy j ton jrunk. Bzom benne, hogy vasrnap is megmutatjuk a bennnk rejl lehetsgeket.


Amber Holt: Az elejn btortalanok voltunk, flve jttnk ki a parkettre. A szvnk ugyan a helyn volt, de az otthon jtsz Salamanct nem tudtuk meglltani.


Jose Igbacio Hernandez: Ez egy nagyon fontos gyzelem volt, de mg nem a legfontosabb! Nagyon boldogok vagyunk, s egyttal gratullnk a soproniaknak, akik ma is megmutattk, hogy kivl munkt vgeznek.


Donette Snow: risi gyzelmet arattunk! Az utbbi idben kicsit magunk alatt voltunk, de ma igazi csapatknt jtszottunk, s ez hozta meg a sikert! Fantasztikus szurkolink eltt egyszeren nem veszthettnk! Bzom a hasonl folytatsban!

   Felemsztett minket a pokol tze2009-04-03 22:01:00  

A FINAL4 eldntjben btortalanul kezdtk a mrkzst a flelmetesen pokoli hangulatban, mely alapveten meghatrozta a jtk kpt. A vgletekig kzdttnk ugyan, de elmaradt a meglepets, gy vasrnap a bronzremrt lpnk plyra a Jekatyerinburg ellen.

Halcon Avenida - MKB-EUROLEASING SOPRON 85-78 (21-14, 20-21, 20-18, 24-25)

Salamanca, 6000 nz   


Halcon Avenida: Dominguez 8/3, Basko 10, De Mondt 3/3, Willingham 20, Snow 17 Cs.: Sanchez 11/6, Stampalija 14, Rovira 2

MKB-EUROLEASING SOPRON: Macleod 13/6, Honti 13/6, Holt 21/9, Milovanovic 2, Horti 5 Cs.: Horvth Zs. 3/3, Krivacevic 9, Erdgh 12/6

Statisztika

2-pontos dobszzalk: 28/45 62% ill. 15/37 41%

3-pontos dobszzalk: 4/13 31% ill. 10/23 44%

Bntet dobszzalk: 17/25 68% ill. 18/26 69%

Lepattan: 38 (Snow 18) ill. 30 (Horti 13)

Glpassz: 16 (Willingham 5) ill. 15 (Macleod 4)

Szerzett labda: 5 ill. 6

Eladott labda: 14 ill. 13

Szemlyi hiba: 21 ill. 15

Mr az orosz eldnt utn hangolni kezdett a kt szurkoltbor. Fantasztikus ltvny volt az arna! Lelkes szurkolink igyekeztek felvenni a versenyt a hrknek megfelelen risi hangzavart produkl hazaiakkal.

Az els kosarat mindenesetre mi szereztk, mgpedig az els tmadsunkbl. Dodi pontos bejtszst vltotta pontokra Jeca. Innen 5 spanyol pont kvetkezett, s mris a hazaiak vezettek (2. perc 5-2). Lerhatatlan hangulatot teremtettek a kz mezbe, slakba ltztt salamancai szimpatiznsok, csak gy forrt a leveg. Mentek is elre megllthatatlanul a hazaiak, s meglptek 6 ponttal (4. perc 10-4). Miutn a sima ziccereink is kiperdltek a felettbb kemny gyrbl, nem meglep, hogy pillanatok alatt kt szmjegyre ntt a klnbsg (6. perc 15-5). Szkely Norbert lt is az idkrs adta lehetsggel. Cserltnk is. Horvth Zsuzsi vltotta Kathleent, a karmesteri plct pedig Kata vette t. Vdekezsben pedig a szezon sorn oly sokszor hatsosnak bizonyul znra lltunk t. Zsuzsi els dobsa azonnal lt is, radsul a tripla vonal mgl. Kata ellen elkvetett szemlyi hiba utn a spanyolok is kikrtk els idejket. Vlheten a zna ellen prbltak meg valamit kifundlni (9. perc 16-10). Amber is beszrt egy trojkt, mellyel 2 pontra jttnk vissza (10. perc 16-14)! Sajnos De Mondt tartogatott mg egy hrompontost a negyed vgre (1. negyed 21-14).

Megint azok a frnya ziccerek! Amit mi kihagytunk, azt a tloldalon bedobtk. A htrnyunk gy ismt nvekedett. Ed szerencsre itt is megmutatta, hogy a keze aranyat r (12. perc 23-27). A lepattanzs tern rendre alul maradtunk, msodik eslyt adva ellenfelnknek. Elgg hullmzott a mrkzs, mely az els negyedben sszeszedett htrny miatt sajnos azt is jelentette, hogy amikor felzrkztunk, jra nvekedni kezdett a tvolsg. Biztat volt ugyanakkor, hogy nem estnk ssze, kemnyen harcoltunk (16. percben 31-25). Sanchez triplja utn gy is jra kt szmjegy klnbsget jegyezhettnk fel a hazaiak javra (17. perc 38-27). Sanchez kapta el nagyon a fonalat, s emberrel a nyakn is clba juttatta a hrom pontost (18. perc 41-29). Kt gyors tmadssal 10 pont al jttnk. Egy tmadsra maradt id a sznetig, mely a hazaiakat illette. Szpen kivdekeztk s az ellentmadsbl Kathleen pontos tempt dobott (Flid 41-35).

Kt center szerezte a msodik flid els tallatait. Nlunk Dodi a palnk all, a tloldalon Stampalija kzptvolrl tallt be. Amber megllthatatlanul termelte a pontokat! Ezttal egy triplt helyezett el a gyrben, megszerezve 18. pontjt (43-40). Az els flidben halvnyabb Dodi is felzrkzott mell pontszerzsben, s vgre lepattanink is voltak! Szkely Norbert vezetedznk a portugl brval nem volt kibklve, de szavai nem talltak nyitott flekre. Sajnos Jeca az MK dnt elleni formjt hozta, szinte nem lehetett a plyn tartani. Pontjai, kreatv megmozdulsai rettenten hinyoztak a plyrl (25. perc 51-46). A koreogrfia nem vltozott. Amint felkzdttk magunkat, jra megntt a tvolsg (26. perc 55-46). Nagyon kellett Kathleen tvoli bombja a 27. percben (55-50). Ausztrl irnytnk a center posztrl is eredmnyes volt, mellyel ismt a bvs 3 pontra kapaszkodtunk fel (29. perc 55-52. Az ttrs azonban csak nem akart sszejnni. St a kimaradt ziccereinkre kosarakkal, pontosabban bntetkkel vlaszoltak a kk mezesek, gy 8 pontos htrnybl vrhattuk az utols negyedet (61-53).

Stampalija ejtsvel ismt 10 volt kzte (31. perc 63-53). Jeca jra plyra kerlt, de le kellett cserlni. Ez legnagyobb bnatunkra nem az napja volt. Szkely Norbert idt krt. Egyre csak fogyott az id, mg a klnbsg nemhogy cskkent volna, mg ntt is (33. perc 65-53). Nem adtuk azonban fel! Tina vetette szre magt gyes megmozdulsokkal (34. perc 65-57). Dominguez egy tiszta triplval robbantotta fel a csarnokot, s verte vissza az led remnyeinket (35. perc 68-57). Kt perccel a vge eltt ellenfelnk folyamodott idkrshez, a klnbsg szmukra tbb mint megnyugtat volt (74-62). Bevetettk a letmadst is, kzelebb is rtnk (40. perc 81-75), de a rutinos vendgltink nem engedtk mr ki kezkbl a gyzelmet, ami spanyol fiesztt eredmnyezett. Kijutott azonban a vastapsbl fiatal csapatunknak is, mely nem adta olcsn a brt az eslyesebb rendezvel szemben. A rendkvl szimpatikus helyiek majd egy percig kibltk krusban csapatunk nevt, kifejezve elismersket.

Vasrnap a Jekatyerinburg ellen mg nehezebb feladat kvetkezik. 11 rtl a bronzremrt lpnk plyra!

   Taurasi eldnttte!2009-04-03 20:17:00  

A salamancai FINAL4 nyit mrkzsn a kt orosz rcsapat, a Szpartak Moszkva s a UMMC Jekatyerinburg csapott ssze. A Szpartak sztrja, Taurasi megoldhatatlan feladat el lltotta a Jekatyerinburgot.

Szpartak Moszkva - UMMC Jekatyerinburg 83-74 (21-17, 23-24, 20-17, 19-16)

Salamanca, 5500 nz  


Szpartak Moszkva: Bird 17/3, Taurasi 33/18, Karpunina -, Jackson 11/9, Fowles 14 Cs.: Miller -, Osipova -, Schegoleva 8

UMMC Jekatyerinburg: Nolan 13/6, Pondexter 10/3, Bibrzycka 23/6, Gruda 12, Stepanova 4 Cs.: Taylor 7, Jones 5

Statisztika

2-pontos dobszzalk: 20/39 51% ill. 20/43 47%

3-pontos dobszzalk: 10/20 50% ill. 5/15 33%

Bntet dobszzalk: 13/13 100% ill. 19/26 83%

Lepattan: 33 (Fowles 9) ill. 29 (Pondexter, Gruda8-8)

Glpassz: 15 (Taurasi 5) ill. 7 (Gruda 3)

Szerzett labda: 7 ill. 6

Eladott labda: 10 ill .12

Szemlyi hiba: 17 ill. 17

A vrakozsoknak megfelelen nagy csatt, az egyni kpessgekre pl jtkot hozott a kt orosz lcsapat tkzete. Egyik edz sem cserlt sokat, a sztrokra bzva a mrkzs eldntst. Ebbl a Szpartak kerlt ki gyztesen, ahol Diana Taurasi egszen zsenilis produkcit nyjtva beltte csapatt a vasrnapi nagydntbe.

   A vrva vrt nap!2009-04-03 18:34:00  

Napstses pntek reggelre bredt csapatunk, s bztunk benne, hogy ezzel egy ragyog nap veszi kezdett szmunkra.  

A bmulatos svdasztalos reggeli elfogyasztst kveten az ultramodern Sanchez Paraiso fel vettk az irnyt. Trk Zoltn gyvezetnk egy kisebb lda eperrel lepte meg a lnyokat, akik jkedven falatoztak. Mg elcsptk a Jekatyerinburg edzsnek utols mozzanatait. aA kedves Url menti vros reprezentsain flelmetes nbizalom uralkodott.


Az edzs az Euroliga meccs napokhoz hasonl koreogrfia szerint zajlott, ezttal mr a trdt fjlal Amber Holttal a fedlzeten. A hagyomnyos edzs vgi flplys dobversenyt Jeca nyerte egy tkletesen kivitelezett dobssal. Jrt is rte a taps, mikzben a csarnokban jelen lv FIBA munkatrsak arrl beszlgettek, hogy fiatalsgunk ellenre sem ltjk rajtunk a nyoms jeleit.


A dleltti mozgs utn a lnyoknak a megrdemelt ebd s csendespihen jutott, mg kldttsgnk msik rsze a FIBA ltal rendezett barti ebdre, illetve a Polgrmester fogadsra volt hivatalos. A lenygz teremben nemcsak a Polgrmester, hanem a Spanyol Kosrlabda Szvetsg elnke, s a FIBA vezetje is beszdet tartott, kiemelve, hogy az elkvetkez napok a ni kosrlabdzs nnept kell, hogy hozzk. A fogads vgn Trk Zoltn gyvezetnk egy, a vrosunkat bemutat knyvvel ksznttte Salamanca legfbb embert.


A csarnoknl kzben gylekeztek a szurkolk, gy a kzel 100 fnyi soproni tbor is mr hangos neklssel melegtett. Az els eldntre majdnem megtelt a csarnok, mely kk-piros-narancsrga-srga sznekben pompzott a szurkoli hovatartozsnak megfelelen. A gigszok csatjn rkosrlabdra volt kilts, de mi fejben mr az esti mrkzsen voltunk, ahol csapatunkra a fanatikus szurkoli ltal tmogatott Salamanca vrt. Izgalmas este elbe nztnk!

   Gundars Vetra: Nyerni jttnk!2009-04-03 12:51:00  

Az esti eldntnk eltt a kt orosz ris, a Szpartak Moszkva s a Jekatyerinburg csap ssze. A kt grda az egsz szezon sorn dz csatt vv egymssal, s vlheten ez most sem lesz msknt. A Jeka edzje, Gundars Vetra a pntek dleltti edzs eltt llt mikrofonunk el.  


- Mit vr a Szpartak elleni eldnttl annak tkrben, hogy az Orosz Kupt nk nyertk?


- Minden bizonnyal kilezett mrkzs lesz! A szezon sorn mr tbbszr tallkoztunk, s mindegyik mrkzs gigszi kzdelmet hozott. A clunk azonban a gyzelem! Nem is lehet ms, hiszen nemcsak ezt a mrkzst szeretnnk abszolvlni, hanem a dntt is! Ezrt jttnk!


- Szmthat valamit az, hogy itt nem kell egyszerre kt oroszt a plyn tartani, mint az orosz pontvadszatban?


- Egy edznek felttlenl elny, ha a legjobb sszettelben, a legjobb felllsban kldheti plyra csapatt. Hogy ez most kinek lesz elny? Megltjuk, remlem mi lesznk a jobbak.


- Mit vr a msik eldnttl?


- A Sopron vlemnyem szerint jobban felptett, modernebb kosrlabdt jtszik, s lthatan folyamatosan fejldnek. Ugyanakkor egy hatalmas csarnokban lesz a mrkzs, rengeteg fanatikus spanyol szurkolval, mely bntlag hathat a jtkosokra. Azonban, ha a tudsuk szerint jtszanak, akkor megvalsulhat a Jeka-Sopron dnt! n ezt vrom!

   Donette Snow: "Imdok itt jtszani!"2009-04-03 10:31:00  

Pnteki ellenfelnk, a Salamanca egyik kiemelked, jellegzetes figurja Donette Snow, aki a palnk alatt s onnan tvolabb is otthonosan mozog. A npszer jtkos csak a gyzelemben gondolkodik csapatunk ellen. Remljk, csaldni fog...  

- Milyen clokkal igazoltl Salamancba?


- Szerettem volna Spanyolorszgban jtszani, s tudtam, hogy egy j csapat tagja leszek. Azt hiszem meg is mutattuk, hogy kitart munkval remek csapatt rtnk.


- Mit tartasz a f erssgeteknek?


- gy gondolom mind tmadsban, mind vdekezsben vannak erssgeink. A legfbb mgis az, hogy igazi csapatknt mkdnk!


- Nagy npszersgnek rvendetek Salamancban. Milyen rzs ilyen lelkes, s nagy szm szurkol tbor eltt plyra lpni htrl htre?


- Egyszeren fantasztikus, ami itt van! Imdom ket! Akkor is szmthatunk rjuk, ha ppen gdrben vagyunk. Varzslatosan rzem magam Salamancban.


- Mit vrsz a ngyes dnttl?


- Egyenlre azt, hogy legyzzk a Sopront!

   Salamanca - Az "Arany Vros"2009-04-03 08:03:00  

Bemutatjuk a FINAL4 helysznt, Salamanct

A ngyes dnt helysznl szolgl Salamanca vrosa a turistk ltal is kzkedvelt clpont. A vrosba rkezve els pillantsra megrthettk, mirt is.   


A Spanyolorszg nyugati hatrvidkn fekv, mintegy 160 ezer lakos Salamanca vrost a Tormes foly szeli kett. A folyn a 150 mter hossz rmai kori hdon kelhetnk t, mely nmagban is impozns ltvny nyjt.


Hannibl tette le a ksbbiekben egyre fontosabb szerephez jut vros stabil alapjait. 1218 hozta meg az igazi ttrst, amikor kiptettk az Egyetemet, mely az egyik legfontosabb kpzkzpontt vlt Eurpban. Az 1812-es salamancai csata slyos krokat okozott, de a vros hamar kiheverte a vesztesgeket s tovbbi fejldsnek indult, mely napjainkban is tart.


Salamanca az egyik legnpszerbb renesznsz vrosa kontinensnknek. Nem vletlenl kapta az Arany vros (La Ciudad Dorada) elnevezst. A vros kzponti tere, a Plaza Mayor, ahol rendezvnyek esetn 20 ezer ember is elfr. Az UNESCO ltal is vdettnek nyilvntott belvrosa gazdag memlkekben. 2002-ben Eurpa Kulturlis fvrosaknt Eurpa szerte megismerhettk a nevt. A sok turista s a kzel 36 ezer (!) egyetemista folyamatosan nyzsg letet varzsol a vrosba.


Hogy kinek lesz igazn az "Arany vrosa" Salamanca, az prilis 5-n kiderl. Egy biztos, mi, soproniak rkre az emlkezetnkbe vssk Salamanca nevt.

   Kosr-lzban g Salamanca!2009-04-02 22:19:00  

Csapatunk programja kt edzssel s egy kis vrosnzssel folytatdott cstrtkn a festi szpsg Salamancban, mely rezheten lzasan kszldik a ngyes dnt pnteki rajtjra.  

Egy minden ignyt kielgt elegns hotelben szllsoltk el a hrom rsztvev csapatot (igaz a Jeka azonnal ttette szkhelyt mshova, mivel a pletykk szerint nem kvntak egy szllodban lenni moszkvai rivlisukkal…), melyre egy szavunk sem lehet. Ahogy a szervezkre sem, akik ugyan nehezen, tolmcs segtsgvel boldogulnak az angol nyelvvel, de minden felmerl krdsre, krsre mosolygsan igyekeznek vlaszt adni, megoldst tallni. gy abban is, hogy szombaton tudjunk mosatni, mivel a technikai rtekezleten kiderlt, pnteken s vasrnap is zld mezben kell plyra lpnnk.


A dleltti edzs utn csendespihent, majd egy kiads stt veznyelt a gynyr belvrosban a lnyoknak Szkely Norbert vezetedz, aki kisebb allergis rohamot is kapott az elfogyasztott tengeri nyencsgek valamelyiktl. A sta sorn tbbszr is megrohamoztk csapatunkat a helyi lakosok, autogramokra, s fotkra vadszva, melynek termszetesen rmmel tettnk eleget.


Este a holnapi meccs kezdsi idpontjnak megfelelen 20.30-tl edzettnk, gy a vacsort ksi rban fogyasztottuk el. A hotelben rgi ismerskkel is tallkoztunk, gy tbbek kztt a pr ve csapatunknl is megfordult Jurgita Streimikytvel is vltottunk pr szt, aki jelenleg a Szpartak Moszkva egyttest ersti. A mosolygs litvn center boldogan dvzlt minket.


Pnteken dleltt 11 rtl edznk a mintegy 6000 nz befogadsra kpes csarnokban – ahol szurkolink kzvetlenl a palnk mgtt szurkolhatjk vgig csapatunk mrkzseit (lsd. mellkelt fot) -, hogy aztn este 20.30-tl csatba szlljunk az Euroliga nagydntrt! Izgalmas nap lesz!

Kpek, 2. nap

   Dntbe jutna a Salamanca!2009-04-02 15:10:00  

A FINAL4 eldntjben a spanyol Halcon Avenida lesz az ellenfelnk. A j szerkezet spanyol csapat edzjt, Jose Ignacio Hernandez vlemnyre voltunk kvncsiak a prostsok tkrben.  

Jose Ignacio Hernandez: "A Sopron csapatban egy hozznk hasonl szint s stlus ellenfl vr rnk a FINAL4 eldntjben, mely sztrok nlkl veszi az akadlyokat. Ugyanakkor sokkal jobban jrtunk, mintha a Valencia lenne az ellenfelnk! gy vlem, a prosts tkrben nem utpia a nagydntbe juts sem!"
   Clkeresztben a FINAL4!2009-04-02 14:00:00  

Szerdn dleltt kelt tra kldttsgnk a spanyolorszgi Salamanca vrosba, ahol pnteken ngy csapat rszvtelvel kezdett veszi a FINAL4. Az eldntben a rendez Halcon Avenida lesz az ellenfelnk, mg a msik gon a kt orosz, a Szpartak Moszkva s a Jekatyerinburg csap ssze. Jtkosainknl rdekldtnk a vrakozsaikrl.  

Erdgh Edit: Nagy lmunk vlt valra a FINAL4 rszvtellel! Szeretnnk meglepetst okozni!


Honti Kata:
Mr az is hatalmas siker, hogy eljutottunk a legjobb ngy kz, de nem elgsznk meg ezzel! Szeretnnk a fiatalos lendletnkkel mg magasabb fokra lpni, s dntt jtszani vasrnap!


Jelena Milovanovic:
Nem neknk van a legnagyobb eslynk a vgs gyzelemre, de alaposan fel fogunk kszlni a FINAL4-ra. Egyet biztosan grni tudok: mindent bele fogunk adni! Szeretnnk tovbb vinni ezt a csodt, ami velnk trtnik.


Horti Dra:
Az a nap, amikor kivvtuk a ngyes dntben val szerepls jogt, a legszebb nap volt az letemben! Remlem, hogy Salamancban mg szebb napok vrnak rnk!

   Silvia Dominguez, a spanyol energiabomba2009-04-02 10:35:00  

Egy igen fiatal jtkosra bztk Salamancban az irnyt posztot, aki lt is a neki nyjtott lehetsggel. Silvia Dominguez neve a soproniak szmra ismersen csenghet, hiszen a kis spanyol irnyt pr ve mr jrt vrosunkban a korosztlyos kontinens viadalon.  

- Hrom ve az U20-as Eurpa-bajnoksg alkalmval jrtl Sopronban a spanyol vlogatott tagjaknt. Hogyan emlkszel vissza azokra a napokra?


- Tisztn emlkszem! A csarnok nem volt tlsgosan nagy, de mindig telthz volt. Magval ragadott a klnleges atmoszfrja. Mr akkor hallottam rla, mennyire npszer a vrosban a ni kosrlabda csapat.


- Az akkori magyar vlogatottbl tbben is szerepelnek a mostani Sopronban. Emlkszel valakire?


- Igen, a htvdre, Hontira s a centerre, Hortira. Mindketten kiemelked kpessg jtkosok!


- Mg mindig igen fiatal vagy, de egy FINAL4 rsztvev csapat irnytsa van a kezedben. Hogy rzed magad ebben a pozciban?


- Minden lpsre bszke vagyok, amit a Halcon csapatnl megtettem! Senki nem gondolta volna, hogy idig eljutunk, de kemnyen megdolgoztunk rte!


- Mivel lennl elgedett a Sopron elleni eldntben?


- Egyrtelmen csak a gyzelemmel. Dntt akarunk jtszani vasrnap! A Sopron rendkvl fiatal csapattal jutott be a ngyes dntbe, s minden bizonnyal felszabadultan, nyoms nlkl fog kosarazni, de meg kell lltanunk ket!

   A tettek helysznn2009-04-01 21:25:00  

Csapatunk szerencssen megrkezett a spanyol fvrosba, majd onnan a Final 4. sznhelyre Salamancaba, ahol Szkely Norbert mr edzst is veznylet jtkosainak.  

A madridi reptr impozns ltvnya sem krptolt minket azrt, hogy tbb, mint egy rt kellett vrni a csomagjainkra...

Sofrnk sajnos egy mukkot sem beszlt angolul, igaz, mi sem spanyolul. Kzzel-lbbal magyarzva megrtette, hogy nagyon hes a csapat s nem csak a sikerre. A megllnl j latin szoks szerint a szendvicseket vsrol vezetink mell trsulva, lthatan rutinbl lttatta vendgl magt az Autogrill pnztrnl, mint aki jl vgezte dolgt csoportunk ide naviglsban.

Miutn az elre megadott program szerint 19 rtl kaptunk edzslehetsget, a Sanches Paraiso Arnban, Trk Zoltn s Szkely Norbert rvid tanakods utn gy dntttek, egyenesen a tett helysznre vesszk az irnyt s csak a mai kijellt feladatok maradktalan elvgzse utn kerlhet szllodai szobba, azaz pihenre csapatunk! Ezzel egytt is sikerlt elksnnk.

Az t ksrtetiesen hasonltott a mi Budapest - Sopron tvonalunkhoz.
"Gyrig" nem volt gond, "Csornnal" mar idegeskedtnk,"Kapuvrnl" pedig az idegbaj rte utol vezetedznket, aki hatsosan igyekezett rvenni sofrnk az egyre gyakoribb elzsekre.

Kellemes idjrs mellett, vgl 19 ra utn rviddel megrkeztnk az Aranyvrosba, lmaink vrosba, a festi Salamancba. Fl ra ksssel indult az edzs, radsul Amber nlkl, akinek bedagadt a trde, gy a mai gyakorlst kihagyta. Szkely Norbert az eredeti terveitl eltren, csupn csak tmozgat jelleg munkt vgeztetett a meglehetsen elcsigzott trsasggal.

Tvirati stlusban az Arnrl. Tgas, gynyr ltestmny, kemny palnkokkal. J hr a Soproni btraknak: a 7-es szektorbl, azaz kzvetlenl az egyik palnk all, testkzelbl kvethetik majd az esemnyeket !

   Trtnelmi utazs - Kalandra fel!2009-03-31 22:45:00  

Szerdn dleltt 10 rakor kldttsgnk clba veszi Spanyolorszgot, ahol prilis 3-5. kztt a FINAL4 ngyes dntjre kerl sor.  


Kldttsgnk Madridig replvel, onnan busszal teszi meg az utat a portugl hatr kzelben elhelyezked Salamanca vrosba. A htfi pihennap utn ma mr teljes figyelmnket az elttnk ll komoly feladatra fordtottuk. Sajnos a dleltti edzst Jelena Milovanovic knytelen volt kihagyni, miutn nem rezte jl magt, de remlhetleg mindenkire szz szzalkos llapotban szmthat Szkely Norbert vezetedznk, aki a mrkzsek mellett 5 edzst is fog veznyelni a helysznen egyttesnknek. Szerda s cstrtk este utn, pntek dleltt s szombaton is kt alkalommal lesz mdunk belakni a csarnokot, ahol szurkolink a helyiek tjkoztatsa szerint az egyik palnk krnykn, kzel a plyhoz foglalhatnak majd helyet.


Szkely Norbert vezetedznkkel a kedd esti edzs utn beszlgettnk.


- A fprba nem az elkpzelseink szerint alakult. Miben billent a mrleg nyelve honi rivlisunk javra?


- A Pcs szpen szttrdelte a szezon sorn felptett jtkkapcsolatainkat, kiszortottak minket a palnk all is, tvoli dobsokra knyszertve minket. Mindennek kvetkeztben nem mkdtt a kreatv tmadjtkunk. A vdekezsnk azonban, kisebb szakaszokat leszmtva stabil volt, gy a tmadsbeli gyenglkedsnk ellenre is volt eslynk gyzelemre. Egy-kt labdn mlott a cmvds, de a kilezett helyzetekben megremegett a keznk. A jl felksztett ellenfelnk megrdemelten hdtotta el a serleget.


- A csaldottsg ellenre vastapssal illette csapatunkat a soproni szurkol tbor. Jl esett?


- Meghat volt! Klnsen, hogy az egsz mrkzs sorn mellettnk lltak. lmny volt, mg akkor is, ha vesztes mrkzsen voltunk tl. A kzssg formldsa szempontjbl igen fontos, hogy ilyen helyzetekben is kitartsunk egyms mellett!


- Kedd dleltt mr edzst veznyeltl. Mit lttl a lnyok arcn?


- Csaldottsgot, de profi jtkosokrl van sz, akiknek tudni kell maguk mgtt hagyni a kellemetlen lmnyeket. A dlutni edzs egyes szakaszaiban mr lttam ennek jeleit. A FINAL4 eltt klnsen fontos, hogyan megynk bele a mrkzsekbe pszichsen, kire hogyan hat a ngyes dnt egyedi lgkre. A Magyar Kupa elvesztse miatt htrnybl indulunk ezen a tren, de bzom a csapatban! Sery szerepe itt klnsen fontos, aki nagyon sokat segt ezen a tren a lnyoknak.


- Most vgre egy olyan hetetek lesz, ahol csak egy feladatra kell koncentrlni. Hogyan tervezitek az elkvetkez napokat?


- Ez egy rdekes krds. Remlem, azzal, hogy lezrult az alapszakasz, illetve a Magyar Kupa sorozat, most mr teljesen a Final4 fel tudunk fordulni. A programunk nem fog eltrni egy szokvnyos Euroliga sszecsapst megelz felkszlshez kpest. Taln csak egy edzssel lesz tbbre alkalmunk, de ez nem is baj. Van mr bennnk annyi munka, hogy 2-3 edzssel felkszljnk a soron kvetkez ellenflre.


- Pr hete beszltnk arrl, hogy nehz egy csapatot heteken t a cscson jratni. A bajnoki rjtszs eltt az els nagyobb szakasz a htvgn lezrul. Ostromolhatjuk a cscsot Salamancban?


- Ezt nehz megmondani, mivel a sportforma nehezen kalkullhat, rvid idszakokon bell is szrst mutathat. Igyeksznk alaposan felkszlni, s akkor bzhatunk benne, hogy j jtkot tudunk felmutatni a ngyes dntben. Egy biztos, az utols leheletnkig fogunk kzdeni!


- Nzzk is az els ellenfelnket. Az elemzsek sorn mit lttl? Mi jellemzi a Halcon csapatt?


- Hasonlan felptett csapat, mint a mienk. Gyors tmadsvezetsre ptenek, melyet a frge irnyt, Dominguez sebessge alapvetn meghatroz. Emellett sok als poszt jtk is jellemzi ket. A tmadsaik tlszervezettek, melyre igyekeztnk felkszlni. A vdekezsben javarszt az emberfogst helyezik eltrbe, melynek megtalltuk a gyenge pontjait. Bzom benne, hogy ki is tudjuk ezeket hasznlni.


- A rendez, risi szurkol tborral rendelkezik. Mit jelenthet ez ellenfelnknek, s mit neknk?


- Lehet pozitv s negatv hatsa egyarnt. Biztos sokat segt a szurkolk biztatsa, de egyben nagy nyoms is fog nehezedni a spanyolokra, mivel mindenki gyzelmet vr tlk. A mrkzs els fzisban biztosan pluszt jelent nekik, de ez a percek mlsval vltozhat, eltoldhat, melyhez alkalmazkodnunk kell.


- jabb trtnelmi siker lenne egy gyztesen megvvott csata az eldntben. Ott jr ez a fejedben?


- Nem mondom, hogy nem foglalkoztat, de jelen pillanatban csak a soros ellenflre, a Salamancra kell koncentrlnunk. Fontos, hogy a sajt jtkunkat adjuk, azt, amivel eredmnyesek tudtunk lenni.


- Brhogy is alakul az eldnt, vasrnap a sportg risai fognak felsorakozni a tloldalon. Megfoghatak?


- Nem mindegy, melyik helyrt lesz az a mrkzs! Ha vesztnk az eldntben, neknk a bronzremrt is megtiszteltets lesz jtszani, mg a vgs gyzelemre tr oroszoknak az mr minden bizonnyal csalds lesz. Ugyanakkor az is igaz, ha dntbe jutunk, mg felszabadultabban, teher nlkl jtszhatunk, mely hihetetlen nagy energikat hozhat bellnk a felsznre. Termszetesen a realitsok talajn maradva, a msodik meccsen sem mi lesznk a favoritok. Viszont olyan csapatoknak, mint a Brno, a Pcs, a Bourges, vagy a CSZKA, mr nincs lehetsgk gyzelemre trni, neknk meg van! Igenis van eslynk egy szp eredmnyre, melyet j lenne megragadni!


- A vasrnapi helyosztk utn, ha lelnk beszlgetni, mi kell ahhoz, hogy egy mosolygs Szkely Norbert ljn majd velem szemben?


- Azt hiszem mindenkppen mosolyogni fogok! Boldog s bszke leszek akkor is, ha csak a negyedik helyen vgznk ebben az igen ers meznyben, de azt olyan jtkkal rjk el, melyre a ksbbiek sorn is emlkezni fognak a szurkolk, a szakma. Nagy boldogsg, hogy ott lehetnk a FINAL4-ban, mely az ember letben nem sokszor addik meg!


A helysznrl minden nap tbb sznes anyaggal jelentkeznk, melyek a foldalrl egy csoportban elrhetek lesznek. Kvessk figyelemmel weblapunkat!


Honlapunk mellett a NAP RDI-t (94,1 MhZ) is rdemes lesz hallgatni, ahol l, helyszni bejelentkezseket, rdekessgeket, riportokat hallhatnak!

   Sopron bszkesgei!2009-03-31 11:04:00  

Dr. Fodor Tams, Sopron Megyei Jog Vros Polgrmestere is sok siekrt kvnt lnyainknak a spanyolorszgi dntben.  

"Nagy rmmel s bszkesggel tlt el bennnket, hogy vrosunk ni kosrlabdzi fantasztikus bravrt vgrehajtva bejutottak a ngyes dntbe. Bzunk benne, hogy fiatal lendletkkel ott is meglljk a helyket, tovbb regbtve vrosunk hrnevt Eurpban!"
   Jhet a 156. Euroliga mrkzsnk!2009-03-31 10:44:00  

Klubunk gzervel kszl trtnetnek els FINAL4 szereplsre. A sorozatban elszr 1993-ban indultunk, s azta tbbszr is ott lltunk az lmok kapujban. Az ttrs idn sikerlt, melynek klnlegessge, hogy mindezt az Euroliga legfiatalabb llomny csapatval rtk el. Nzzk, hogy telt az elmlt 15 v. A kigyjtsrt kln ksznet Mihlyi Andrsnak!  

A SOPRON A NI EUROLIGBAN

1993-1994: GYSEV-Ringa 2 - 2 127:146

Vglloms: a selejtez els kre, a legjobb 16 kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a horvt BC Split nyert meg

1999-2000: GYSEV-Ringa 17 9 8 1109:1199

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a cseh Gambrinus Brno Zabovresky nyert meg

2000-2001: GYSEV-Ringa 15 10 5 1208:1032

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a francia US Valenciennes Olympic nyert meg

2001-2002: GYSEV-Ringa 17 9 8 1329:1248

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a szlovk SCP Ruzomberok nyert meg

2002-2003: GYSEV-ORSI-Euroleasing 17 10 7 1211:1174

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a cseh Gambrinus JME Brno nyert meg

2003-2004: Euroleasing-Orsi 17 10 7 1242:1137

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a francia US Valenciennes Olympic nyert meg

2004-2005: MKB-Euroleasing Sopron 14 5 9 1035:1063

Vglloms: a legjobb nyolc kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a lengyel Lotos Gdynia nyert meg

2005-2006: MKB-Euroleasing Sopron 14 7 7 1106:1166

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a francia US Valenciennes Olympic nyert meg

2006-2007: MKB-Euroleasing Sopron 15 8 7 1087:1020

Vglloms: a legjobb ngy kz kerlsrt vvott prharc, amelyet az orosz CSZKA Volgaburmas Szamara nyert meg

2007-2008: MKB-Euroleasing Sopron 12 5 7 813:866

Vglloms: a legjobb nyolc kz kerlsrt vvott prharc, amelyet a francia Bourges Basket nyert meg

2008-2009: MKB-Euroleasing Sopron 15 10 5 1050:984

Vglloms: ?

SSZESEN: SOPRON 155 83 72 11317:11035

   FINAL4 - Ks este jtszunk pnteken!2009-03-24 13:11:00  

A televzis kzvettsek miatt megvltoztak a FINAL4 mrkzseinek a kezdsi idpontjai! Pntekn 20.30-kor lpnk plyra a hazai Salamanca ellen, mg az orosz-orosz eldntt 18 rai kezdettel rendezik. A 3. helyrt vasrnap 11-tl, a vgs gyzelemrt 13.30-tl kzdenek meg a csapatok a Sanchez Paraiso Arnban.  Tilos a www.wb-sopron.com brmely fotjnak, rott anyagnak vagy rszletnek jrakzlse a szerző,
ill. az oldal rsbeli engedlye nlkl.